עבור לתוכן

שחזור מחיצה שקרסה בדיסק

Featured Replies

פורסם

היום הופיעה על הצג הודעה "ספונטנית" על כך שנכשל נסיון לכתוב לדיסק הקשיח (דיסק מישני עם חלוקה לשלוש כאשר המדובר במחיצה העיקרית).

הבדיקה העלתה שאין גישה למחיצה הזו והמחשב שואל אם אני רוצה לפרמט אותה. שאר המחיצות נמצאו תקינות.

יתכן ומדובר בבעיית זיקנה כי מדובר בדיסק קשיח בן כמה שנים :-[

בכל מקרה, השאלה היא האם יש דרך לשחזר את הנתונים או חלקם לפני פירמוט?

אם זה חשוב ה OS היא W2K

פורסם

תנסה עם תוכנות שחזור כמו FinalData או Ontrack Easy Recovery. לפעמים הן יכולות לשחזר את רוב הקבצים שיש על המחיצה האבודה (אלא אם כן הדיסק סובל מבעיות פיזיות רציניות).

פורסם

Ontrack Easy Recovery :ylsuper:

פורסם

ntfs או fat?

פורסם
  • מחבר

NTFS

שחזור עם Ontrack Easy Recovery הצליח חלקית. כלומר חלק מהקבצים שוחזרו כראוי חלק לא.

שיטת השיחזור מרכזת קבצים מאותו סוג בספריות תואמות מה שיוצר בלגן די רציני בשחזור ספריות מורכבות.

השאלה אם יש דרך לשחזר (כמה שאפשר) גם את מבנה הספריות.

השחזור גם משנה את שמות הקסצים לרצף מספרי מה שדורש פתיחה של כל קובץ לבדוק מהו ולוודא שהוא תקין וזה דיי מייסר עם אלפי קבצים מסוגים שונים ובמיוחד מסמכי טקסט, DOC, PDF, HTML ומסמכים גרפיים אחרים כמו CDR, EP ועוד.

פורסם

כן זה בעייה שגם לי יש עם Ontrack Easy Recovery (גם לי יש דיסק אחד שמחכה לשיחזור). תנסה כמו שאמרתי לך את FinalData, היא משחזרת בצורה מעולה (רק שאצלי משום מה היא קורסת כשאני מנסה את הדיסק הנ"ל).

אתה יכול גם לנסות את File Scavenger שמיועדת אך ורק ל-NTFS.

פורסם

תנסה גם את GetDataBack.

היא תפתור לך את הבעייה של שיחזור הקבצים בתוך התיקיות המקוריות שלהם, וגם את הבעייה של שיחזור שמות הקבצים המקוריים (זה אם היא תצליח לשחזר, כמובן..)

מה שכן, היא לא חינמית.. אם תצליח להסתדר איתה בכל זאת...... :-X

פורסם

תנסה גם את GetDataBack.

היא תפתור לך את הבעייה של שיחזור הקבצים בתוך התיקיות המקוריות שלהם, וגם את הבעייה של שיחזור שמות הקבצים המקוריים (זה אם היא תצליח לשחזר, כמובן..)

מה שכן, היא לא חינמית.. אם תצליח להסתדר איתה בכל זאת...... :-X

ואם לא תצליח להציל את הפרטישן אז לצערך נותר לך רק דבר אחד לעשות .

וזה נקרא לפרמט אותה למוות . ;D

נ.ב נועם ? , אתה מתחיל להיות שובב ? ;D

פורסם

חבל שמיהרת כלכך וישר פנית לתוכנות שחזור, הן אף פעם לא עובדות מושלם והן פיתרון אחרון כי הפעולה שלהן היא לא הפיכה.

ישנם מקרים שבהם לא נהרס כלום במחיצה עצמה, "רק" נדפק הpartition table - טבלאת מיקומי הקבצים וההגדרות של המחיצה, ובמקרה הזה ניתן לשחזר יחסית בקלות בעזרת כמה כלים של מיקרוסופט את הנתונים כי מחיצות NTFS שומרות גיבוי של הטבלה בסוף המחיצה.

נתתי לא מזמן באחת ההודעות שדיברו על אבדן מחיצה לינק לעמוד ההסבר של מיקרוסופט לגבי העניין הזה.

אותי זה הציל פעם אחת, כשהדלקתי את המחשב וגיליתי ששלוש מתוך ארבע מחיצות שלי הפכו לunknown partition ושום תכנה לא ידעה מה לעשות איתן.

אני יודע שזה לא עוזר כשאני אומר את זה בדיעבד, אבל תדע לפעם הבאה.

פורסם
  • מחבר

הנה התוצאות של נסיונות השחזור

בדקתי שוב את ה Ontrack Easy Recovery וניסיתי את האופציה RowRecovery והיא עבדה מצוייה. שחזרתי את כל הספריות והקבצים כפי שהיה במקור. היתרון של התוכנה היא שהיא מאפשרת שחזור אל דיסק/מחיצה אחרים כך שאם משהו לא עובד אפשר לנסות אופציות אחרות או שוב ושוב.

רמת השיחזור מתחילה מהקובץ הבסיסי ועד ספריית העל. לא הייתה בעייה עם שחזור קבצים בעלי שמות בעברית.

זו הייתה גם הזדמנות לשחזר רק מה שהיה חשוב לי וולהתעלם משאר הזבל שהצטבר במשך השנים.

בקיצור תוכנה שימושית אם כי דורשת מעט התעמקות להבנת משמעות כל האופציות מעבר להסבר השטחי משהו בכותרות הלחצנים.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הכנס את הדיסק של ה W2K או XP ותעלה אותו (תעלה אותו מהboot שלו...)

אחרי שהוא יסיים לטעון את כל הקבצים הוא יגיד לך "לחץ ENTER כדי להתקין את Windows 2000...bla bla bla

תקיש R כדי להכנס לRECOVERY CONSULE, תקיש שם את הפקודה:

chkdsk x: /p

x= הכונן הדפוק.

נסה גם את

FIXMBR

ויש עוד כמה פקודות ששכחתי...

זה בהחלט יכול לפתור לך את הבעייה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חבל שמיהרת כלכך וישר פנית לתוכנות שחזור, הן אף פעם לא עובדות מושלם והן פיתרון אחרון כי הפעולה שלהן היא לא הפיכה.

ישנם מקרים שבהם לא נהרס כלום במחיצה עצמה, "רק" נדפק הpartition table - טבלאת מיקומי הקבצים וההגדרות של המחיצה, ובמקרה הזה ניתן לשחזר יחסית בקלות בעזרת כמה כלים של מיקרוסופט את הנתונים כי מחיצות NTFS שומרות גיבוי של הטבלה בסוף המחיצה.

נתתי לא מזמן באחת ההודעות שדיברו על אבדן מחיצה לינק לעמוד ההסבר של מיקרוסופט לגבי העניין הזה.

אותי זה הציל פעם אחת, כשהדלקתי את המחשב וגיליתי ששלוש מתוך ארבע מחיצות שלי הפכו לunknown partition ושום תכנה לא ידעה מה לעשות איתן.

אני יודע שזה לא עוזר כשאני אומר את זה בדיעבד, אבל תדע לפעם הבאה.

אני משתמש ב-FAT32 תחת WINDOWS XP, גם כאן יש אפשרות אחרת פרט לתוכנת שחזור? או שהכלים של מייקרוסופט עובדים רק עבור NTFS?

הנה התוצאות של נסיונות השחזור

בדקתי שוב את ה Ontrack Easy Recovery וניסיתי את האופציה RowRecovery והיא עבדה מצוייה. שחזרתי את כל הספריות והקבצים כפי שהיה במקור. היתרון של התוכנה היא שהיא מאפשרת שחזור אל דיסק/מחיצה אחרים כך שאם משהו לא עובד אפשר לנסות אופציות אחרות או שוב ושוב.

רמת השיחזור מתחילה מהקובץ הבסיסי ועד ספריית העל. לא הייתה בעייה עם שחזור קבצים בעלי שמות בעברית.

זו הייתה גם הזדמנות לשחזר רק מה שהיה חשוב לי וולהתעלם משאר הזבל שהצטבר במשך השנים.

בקיצור תוכנה שימושית אם כי דורשת מעט התעמקות להבנת משמעות כל האופציות מעבר להסבר השטחי משהו בכותרות הלחצנים.

דווקא בשימוש ב-RowRecovery התוכנה תייקה את כל קבצי המוזיקה, תמונות ועוד בספריות משלהם עם שמות לא מובנים בלי שום קשר לשם המקורי. זה היה השלב שלפני השחזור עצמו. החלטתי לנסות את SimpleRecovery ומשום מה דווקא שם אני רואה שהתוכנה מזהה את שמות הקבצים המקוריים. אם השחזור יצליח נדע רק מאוחר יותר.

פורסם

נו, אני רואה ששיחזור כנראה לא מעניין אף אחד מכם נכון לעכשיו אבל אם כבר עוררתי את הטופיק הישן הזה עם שתי השאלות הקודמות אוסיף לכך שאלה נוספת.

מניסיון אישי שלכם (אם יש לכם) עם מגוון של תוכנות שיחזור איזה מהן הכי יעילה מבחינת אחוזי השיחזור של מידע?

Ontrack DataRecovery

FinalData

GetDataBack Data Recovery

עד כה ניסיתי את הראשונה והיא שחזרה חלק נכבד מן המידע אלב לא את כולו.

לגבי הבעיה שלי אוסיף ואפרט שהכונן לא נפגע פיזית. מה שקרה זה שבלי כוונה מישהו משך את המגירה בה נמצא בהכונן בעוד המחשב עובד מה שככל הנראה הביא לפגיעה ב-Partition Table של הכונן.

אני מתאר לעצמי שאפשר לנסות לשחזר אותו עם הכלים של WIN XP כפי שמישהו כבר כתב פה אבל אני לא יודע איך לגשת לכלים האלה. אשמח אם מישהו יפרט פה לפני שאני צריך להתקשר למייקרוסופט (ולחכות שעות על הקו :().

פורסם

Vinyl Driver רק עכשיו יצא לי לראות את המייל שלך, ובלי קשר, לא יצא לי להכנס לפורומים הרבה זמן...

בכל מקרה, לא מבין מספיק בתוכנות שחזור בשביל לעזור באמת, (כי למזלי הרב הצלחתי להמנע מהשימוש בהן עד עכשיו) אבל אני אשמח להבהיר כמה נקודות.

לגבי השאלה איזו תוכנת שחזור תעבוד לך, לפי מה שכתבת הבנתי כבר שחזרת חלק מההארדיסק, ולמיטב ידיעתי, אחרי שהשתמשת בתוכנת שחזור אחת וכתבת מחדש נתונים להארדיסק, תוכנות אחרות כבר לא ממש יעזרו.

עוד משהו - השיטה שהבאתי כאן לפני כמה חודשים מתייחסת אך ורק למחיצות NTFS - המחיצות האלה שומרות גיבוי של הPartition Table בסוף המחיצה, כך שהיא ניתנת לשחזור בכמה צעדים קלים במקרה שהיא נפגעה (וכמובן זה יעיל רק במקרה שרק הטבלה נפגעה ולא עוד חלקים של המחיצה).

במקרה של FAT32, למערכת הקבצים עצמה אין שום הגנה מפני הרס של הPT, ולא יצא לי להתקל בתוכנה או כלי של מיקרוסופט שיודע לעשות את זה כמו שצריך, לכן מה שנשאר הוא לפנות לתוכנות השחזור השונות, או, לא לגעת בהארדיסק ולתת למישהו שמבין (או מתמחה אם יש לך מספיק כסף) בשחזור מידע.

דרך אגב - אם יש לך מנעול על המגירה של ההארדיסק, זה בדיוק הזמן להתחיל להשתמש בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים