עבור לתוכן

WINSOCK או לא? זאת השאלה!

Featured Replies

פורסם

אז מתי בעצם צריך לאפס את WINSOCK?

מיקרוסופט אומרת פה

http://support.microsoft.com/kb/811259

שהתנאים לאיפוס הקטלוג של WINSOCK הוא רק במקרה שאין קבלת כתובת אי פי.

מוזכר שם שבמידה ומתקבל " The page cannot be displayed" אבל זה בתור שלב שני שאחרי שמופיע לך "An error occurred while renewing interface Local Area Connection: the requested service provider could not be loaded or initialized."

כאשר אתה מחדש כתובת IP.

אני לא יודע את רזי חלונות בכלל ולא מכיר את הפרטים הקטנים של קטלוג ה WINSOCK.

אנשים מתלוננים על איטיות? מציעים להם WINSOCK!

אנשים מתלוננים על זה שדף אינטרנט לא מופיע.. ציעים להם WINSOCK!

מה יש לאנשים מזה?

מחשב מקבל כתובת IP משרת DHCP יש לו פינגים יש לו פיענוח DNS יש לו TELNET.

אז למה לרוץ ולאפס WINSOCK? קלישאה!

טוב נו אז מה אתם מציעים לעשות למחשב שמחובר לאינטרנט וגולש בכרום אבל באקספלורר לא!

מאיפה יכול לנבוע הדפקט?

היה לי מצב אחד שבו היה מוגדר שרת PROXY אבל במחשב אחר זה לא היה קיים ועדיין התקלה קיימת.

טוב נו ובכלל חוות דעת על איפוס WINSOCK.

פורסם

winsock זה ה network stack של מערכת ההפעלה.

אם IE לא עובד ודפדפן אחר כן אז הבעיה היא נטו בIE.

פורסם
  • מחבר

טוב את האמת זה לא חידשת לי משהו שאני לא יודע.

השאלה היא מה עושים במצב כזה עם IE.

וחוץ מזה בנניח עכשיו כשיש לי בעיה כזאת אבל אין לי דפדפן אחר מותקן על המחשב, מה אני עושה?

מבחינת איך שאני רואה את זה אם יש לי פינג תקין + זיהוי DNS תקין עם PING ו NSLOOKUP אני מניח שזאת בעית דפדפן.

פורסם

אם אתה מספיק מבוגר בגיל אולי אתה זוכר שפעם Windows הגיע בלי דפדפן מובנה והיה צריך להתחבר לשרת FTP של נטסקייפ כדי להוריד אחד.

גם היום השיטה הזאת עדיין תופסת (רק שאתה מוריד תוכנה אחרת בפרוייקט מוזילה שנקראת firefox).\

ftp.mozilla.org ולעבודה. :)

פורסם
  • מחבר

וואלה אחלה רעיון

עכשיו כשאני חושב על זה :) FTP

איך לא חשבתי על זה?

פורסם
  • מחבר

עכשיו מה שאני רוצה לעשות זה לדפוק את ה WINSOCK של מכונה וירטואלית שלי.

אני מנסה כבר די הרבה זמן ולא מצליח.

יש לך אולי שיטה בדוקה?

פורסם
  • מחבר

יש לך גרסא ספציפית? או אולי דרך בטוחה להצליח בזה?

כי אצלי בעבודה הוא לא גרם לבעיות =\ (מאד מחשיד)

פורסם
  • מחבר

טוב נו אז לא הצלחתי לדפוק אותו =\

אבל יש לי עוד שאלונת.

יש לי כמה חברים שטוענים באיטיות בגלישה יכולה לנבוע מWINSOCK לא תקין.

ממה שאני הבנתי ברגע שWINSOCK עובד ויש כתובת IP פינגים וזיהוי DNS ה WINSOCK בעצם תקין.

יצא לי בעבר לשים לב שעם עושים איזה שהוא "תיקון" לפרוטוקול TCP\IP בשביל לשחררר את ה"הגנה" של מיקרוסופט על מספר החיבורים החצי פתוחים על ידי הגבלתם ל 10 ועכשיו בחלונות 7 וויסטה SP2 החזירו את זה בחזרה ללא מוגבל, גורמים לאיטיות בגלישה.

לדעתי הבעיה באיטיות במקרה כזה הוא פשוט ניצול לא נכון של חיבורי הרשת מול הנתב.

פורסם

איטיות בגלישה? אין פה שום קשר ל windoscket זה ביצועי דפדפן נטו.

המגבלה של החיבורים החצי פתוחים שהיתה קיימת מSP1 של XP, אם אני לא טועה, לא קשורה בכלל לדברים האלו במקרו נועדה לצמצם יכולות פעולה של botnets (מה שממש לא הצליח).

דברים כלו name resolving ותפקוד של פרוטוקול ICMP לא דווקא קשורים ישירות ל winsocket.

הרבה מאוד אנשים מפרשים איטיות בצורה מאוד "שטוחה" ככה שאם הם נכנסו לאיזה אתר שמעוד עמוס באותו יום וגם האתר שני אז ישר יש להם תקלה כללית.

אני דיי בטוח שגם נציגי תמיכה של ספקים שומעים לא מעט תלונות על מהירות ההורדה של דרייברים מאתר HP למשל. :)

פורסם
  • מחבר

ומה עושים בשביל להסביר לנציג טכני בספקית אינטרנט שרוצה לאפס את ה WINSOCK בגלל בעית איטיות... שזה לא קשור.. ושהוא כנראה לא מבין איך אינטרנט עובד?

מה שעלה לי בראש זה להגיד לו שילך וילמד קצת פרוטוקול IP וקצת רשתות.

פורסם

מה אתה כבר מצפה מאנשים שעובדים שם?

זה דיון אחר לגמרי. אם אתה לפתוח דיון על מוקדי תמיכה של ספקיות יש לך את פורום כללי.

פורסם
  • מחבר

אני לא מצפה מהאנשים שם.

אני מצפה ממי ששם אותם שם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים