עבור לתוכן

מפרט למחשב חדש: עד 3K ש"ח, מחשב להרצת מכונות וירטואליות ומשחקים, ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הסתכלתי נושאים שכתבתם לגביי מפרטים.

פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות:

1. מה התקציב? - התקציב הוא עד 3,000 ש"ח.

2. מטרות המחשב? - מחשב לעבודות - בין היתר גם הרצה של מכונות וירטואליות - VMWare, הרצת משחקים (אני לא גיימר אבל GEFORCE 9600GT יספיק לי), וגלישה באינטרנט. מחשב ביתי שייתן מענה לילדים ולבוגרים.

3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? - לא צריך שום ציוד הקפי, אני צריך רק מארז.

4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? - אני לא צריך צורב, יש לי כבר צורב DVD.

5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? - INTEL, ומעדיף לוח אם של GIGABYTE.

6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? - הקירור חשוב לי כי היה לי כבר ניסיון עם זה שהמחשב מתחמם מהר מדי ועושה רעשים.

7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? - לא, אני אסתדר.

8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? - 2GB ומעלה של RAM, אפילו 3GB. עוד משהו זה האם כדאי לי מערכת של 64BIT או 32BIT?

9. האם חשוב שקט? עד כמה? - חשוב אבל לא יותר מדי, כלומר אם אני מריץ משהו ממש כבד והוא מרעיש אז אין לי בעיה.

10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? - לא הספקתי לעבור על המושג הזה של OverClocking

11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה. - אני לא גיימר אבל לפעמים משחק אחד או שניים יכול להיות נחמד ואם כבר אז אני יכול לתת לדוגמא Call of Duty 4.

עכשיו חוץ ממה שכתבתי לכם, קיבלתי מפרט מוואלה שופס ורציתי לדעת את דעתכם עליו:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWellPC_HIQ6600

המחשב זול והוא גם מחשב טוב, הייתי משנה את הכרטיס מסך ל 9600GT ואת הספק כוח (כי הם כתבו שאני חייב) אז זה עוד 1000 ש"ח יוצא משהו כמו 2700 ש"ח. נראה לי גם הייתי משנה ל 3GB של RAM וזה עוד 170 ש"ח סה"כ היה יוצא משהו כמו 2800-2900 ש"ח - מה אתם אומרים על המחשב שוואלה שופס מציעים?

פורסם

לא הייתי ממליץ על המפרט

--המעבד לא תומך ב - VT - אומנם VMWare תוכנתי אבל לדעתי משתלם לקחת מעבד שתומך ב - VT לכל מקרה (לדוגמה עם תרצה להפעיל ב - 64BIT בעתיד) שאתה מתעסק עם מכונות וירטואליות

--השדרוג ל - 9600gt ממש לא משתלם

--תלוי כמה מכונות אתה מריץ כן הייתי ממליץ לשים 64BIT אך לפני זה תראה שאין בעיות תאימות עם התוכנות/חומרה (לדוגמה: אם יש לך כרטיס טלויזיה ישן וכו...)

--ממליץ על 4GB של זיכרון

--ממליץ להוסיף כמה שקלים ולקנות דיסק קשיח 500GB מהסדרות החדשות - מהיריום יותר ושקטים יותר

תפרט את השימושים של הרצת מוכונות וירטואליות (איזה, כמה)

מה רזולוצית המסך

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה,

לגביי ה Virtualization Technology - שזה הפעלה במקביל של מס' מערכות הפעלה ללא צורך בהדמיה שגוזלת משאבים רבים - אני לא מכיר את זה ואיך זה יכול לעזור לי בהרצת מכונות וירטואליות?

לגביי כמה מכונות אני רוצה - בעיקרון ליצור רשת קטנה כדי לעשות כל מיני ניסויים, הרצת שתי שרתי 2003 ומחשב XP יספיקו לי כלומר סה"כ שלושה. היום אני עובד עם המחשב הנוכחי עם שרת 2003 ומחשב XP על מחשב של ג'יגה זיכרון - הביצועים די איטיים אבל אפשר לשרוד.

אמרת שהשדרוג ל9600GT לא משתלם, השאלה אם מה שהם מציעים יכול לעזור לי להריץ משחקים מהסוג של Call of Duty - מה שהם ציינו זה כרטיס מסך משולב שהבנתי שזה לוקח RAM מהמחשב וזה לא טוב.

לגביי ה 64BIT - אם אני קונה מחשב חדש, רוב הרכיבים הם גם חדשים ואני מאמין שהם גם יתמכו בזה, להתחיל לעשות בדיקה לכל רכיב עם הוא תומך זה לא פשוט כל כך. אני גם לא כל כך מבין לגביי ה 64BIT, אם אני קונה מעבד 4 ליבות כמו שהם ציינו בוואלה שופס - Q8200 אז הוא תומך ב 64BIT כלומר המערכות שלי יהיו של 64BIT וזהו המחשב יעבוד על סביבה של 64BIT?

רזולוציית מסך - 1024X768 אני עובד עם מסך 19 אינצ'.

פורסם

don't use virtualization if you have no use for it, unless your supplying end-user service or running a server for multiple computer, theres no reason you need to get into it. 3000 shekels isn't enough to build a decent vm system

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לבנות אצלי בבית רשת לצורכי לימודים, אני לא מתכוון לספק שירותים לאף אחד וגם לא מתכוון לפתוח רשת גדולה בבית, רק בשביל לימוד.

היום אני עובד עם VPC ושרת 2003 וקליינט - XP וזה עובד סבבה עם 1 ג'יגה RAM והמחשב יחסית ישן.

ככה שאם יהיה לי 3GB של RAM ומעבד עם 4 ליבות אני מאמין שזה יטוס לי ועוד עם VMWare שהביצועים שלהם טובים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים