עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד

Featured Replies

פורסם

שלום קיבלתי מעבד Q6600 מחבר והטמפ' שלו היא בערך 80 מעלות האם זה תקין?

האם זה יכול לגרום לנזק תמידי למעבד? ומה כדי לעשות אם צריך?

אלעד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

אני לא עושה OC המתח הוא 1.5V.

והמערכת קירור רגילה, החלפתי את המעבד הישן שהיה לי E6400 בלי לשנות שום חומרה אחרת.

את הטמפרטורה מדדתי בביוס.

פורסם

מועבר לפורום אוברקלוקינג וקירור.

בעניין ניטור טמפרטורות בשיטת TJMax.

למעבדים כפולי ומרובעי ליבה של אינטל יש שני סוגים של חיישני טמפ'. טמפ' מחיישן Thermal Diode שנמצא בין הליבות (Tcase), וטמפ' מחיישני DTS (קיצור של Digital Thermal Sensor) שנמצאים בכל אחת מן הליבות. החיישן הראשון בתוכנות ניטור יופיע כ-CPU ואילו החיישנים שמייצגים את טמפ' הליבות יופיע כ-Core #1/2/3/4 שהן בעצם טמפ' Tjunction (קיצור של Temperature Junction). שניהם שלבים שונים של חיישני טמפ' והטמפ' שנקבעת מהחיישן האנלוגי (Tcase / CPU) תמיד תהיה מתחת לטמפ' של החיישנים הדיגיטליים (Tjunction /Core).

TJMax: ישנו קבוע במעבדים, משנק, שלפיו בטמפ' גבוהה מוגדרת מראש (טמפ' שאינטל לא שחררה לציבור) המעבד מוריד תדר/מתח על מנת לחזור לטווח של טמפרטורות נורמליות. המטרה של קבוע זה היא מניעת פגיעה במעבד שנגמרת כתוצאה מטמפ' עבודה גבוהה מידי. ככל שהטמפ' מופרזת יותר, הוא מאט יותר. מילה נוספת שמתארת את מנגנון זה היא Thershold.

ערך/קבוע זה (בעצם הטמפ') שבו המעבד יבצע Throttle אינו ידוע ובלתי ניתן לשנותו.

בזמן הפעלת תוכנת ניטור טמפ', התוכנה מבצעת חישוב על פי ערך הTJMax (קיצור של Maximum Tjunction), ערך שניתן לעריכה/שינוי (בתוכנה) אשר מציין את הערך המקסימלי לטמפ' עבודה של הליבות (כל אחת בפני עצמה). על מנת שהתוכנה תחשב את הטמפ' האמיתיות של הליבות, היא מקבלת ערך מהמעבד שהוא המרחק שלו מטמפ' TJMax האמיתית. למעשה ערך זה הוא המידע המוצק היחיד בחיפוש אחר הטמפ' האמיתיות של הליבות.

דוגמא: ב-RealTemp מוגדרת טמפ' TJMax של 95 מעלות צלזיוס (אינה טמפ' TJMax האמיתית שכן אנו לא יודעים מהי).

מתבצעת קריאה מהמעבד של המרחק מטמפ' TJMax האמיתית, לצורך העניין 50 מעלות צלזיוס.

התוכנה מחשבת 95-50=45 מעלות צלזיוס.

אז למה כל תוכנה מציגה טמפ' אחרת? כי כל תוכנה מחשבת לפי TJMax אחר וגם ניתן לשנות את הערך הזה באותן תוכנות.

למשל, אם היינו יודעים שהטמפ' האמיתית של אחת מן הליבות היא 40 מעלות צלזיוס, אז:

מקרה אחד: TJMax 105c והמעבד מחזיר 50 - אז הטמפ' תהיה 55 מעלות.

מקרה אחר: TJMax 95, המעבד שוב מחזיר 50 - כאן הטמפ' תהיה 45 מעלות.

לאחרונה אינטל שחררה את ערכי ה-TJMax של המעבדים שלה וכעת ניתן לקבל תוצאות מדויקות.

מגדירים בתוכנת הניטור (RealTemp/CoreTemp) את ערך ה-TJMax המתאים וכך מתקבלת הטמפ' המדויקת והנכונה ביותר:

http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

פורסם

הייתה לי בעית היתחממות עם אותו מעבד

לפי הטמפ' אני יכול להבין שיש סיכויי שאתה משתמש DualCoreCenter

זה לא מדוייק תשתמש ב core temp אצלי התוכנה היראתה 81 כשהיה 98

החלפתה את הדבק שהיה שם?

פורסם

פותח התרד בדוק טמפ' עם התכונות שהציעו..כמו כן אתה משתמש בקירור סטוק ?

המתח למעבד לא צריך לעמוד על 1.5V..איפה בדקת את זה ?

כמו כן תמונות מCPU-Z יעזרו.. ;D

פורסם

אממ... כשהחלפת את המעבד שמת משחה טרמית נכון??? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים