עבור לתוכן

עד כמה ישתלם לי לקנות 4ליבות למחשב ל3~ שנים

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב בערך בתקציב 4.5 בלי מסך עם

E8400, 4GBRAM,P5Q,260GTX וכו'.. מחשב טוב

עד כמה ישתלם לי להשקיע עוד איזה 600~ ש"ח לQ9550?

פורסם

מיא אמר שחייבים Q9550?... יש יותר זולים. לדוגמה Q9450 Q9400 Q6600... ולשאלה שלך - ישתלם מאוד. באמת שאין לי כוח להסביר... יש פה כל כך הרבה תרדים עם התשובות לכל השאלות מהסוג הזה... פשוט תחפש.

פורסם

אם כבר בדיוק ההפך.

שום מחשב לא יהיה מחשב חזק בעוד 3 שנים.

הכל תלוי בשימושים שלך.

עדיף לך לקנות את המחשב שציינת, ובעוד שנה+ להחליף את המעבד אם תצטרך בתוספת הסכום שציינת...

הטכנולוגיה במחשבים משתנה בתקופה האחרונה מהר כל כך, שלא ניתן לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים.

מה שכן ניתן לדעת זה שהמעבדים שרואים היום בסוקט 775, הם יהיו האחרונים שיפתחו...

מה שזה כן אומר בשבילך, זה שבעוד שנה וחצי, הם יהיו זולים :)

פורסם

אם כבר בדיוק ההפך.

שום מחשב לא יהיה מחשב חזק בעוד 3 שנים.

הכל תלוי בשימושים שלך.

עדיף לך לקנות את המחשב שציינת, ובעוד שנה+ להחליף את המעבד אם תצטרך בתוספת הסכום שציינת...

הטכנולוגיה במחשבים משתנה בתקופה האחרונה מהר כל כך, ש 1)לא ניתן לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים.

מה שכן ניתן לדעת זה שהמעבדים שרואים היום בסוקט 775, הם יהיו האחרונים שיפתחו...

2)מה שזה כן אומר בשבילך, זה שבעוד שנה וחצי, הם יהיו זולים :)

1) נכון, כמעט... אתה כן יודע שבעתיד יעשו שימוש במספר ליבות שרק יגדל עם הזמן => כדאי לקנות כמה שיותר ליבות היום. (כמובן במסגרת התקציב... לא i7...)

ולכן בעתיד המעבד יתן לו הרבה(!) יותר! אפילו כבר בשנה הבאה הוא יראה שאכן היה לו שווה לקנות את מעבד בעל 4 ליבות (מובטח!)

2) אה... אוקיי, אז בוא נחכה.

פורסם

לא נכנס לויכוח של QUAD VS DUO, כרגע DUO מראים עדיפות ברוב הדברים... ולא קונים מחשב ל 3 שנים... עוד 3 שנים המחשב הכי מפלצתי שתקנה עכשיו יתנהג כמו סמרטוט.

פורסם

אפילו כבר בשנה הבאה הוא יראה שאכן היה לו שווה לקנות את מעבד בעל 4 ליבות (מובטח!)

כמה שנים כבר אומרים את זה בפורום ? יותר משנה לפחות.

פורסם

אני הייתי הולך על מרובע ליבות, ככל שהזמן יתקדם יותר תוכנות ינצלו ריבוי ליבות, והפער הקטן שקיים לטובת ה DUO יתצמצם, וכנראה שיהיה בסופו של דבר ייתרון ל QUAD.

ליישומים של היום בכל מקרה כל מעבד שתיקח ישה את העבודה, ובגלל זה הייתי הולך על ה QUAD אם חושבים על טווח רחוק.

פורסם

לטעמי כדאי לעשות הפרדה בין דרישות מהמחשב. אם כל מה שאתה עושה זה לגלוש באינטרנט, להוריד מאמיול, לכתוב מסמכים באופיס ועוד כל מני שטויות ששכחתי, אז כנראה שכל מעבד שתקנה כיום יעשה את העבודה. (שזה מרבית האנשים שמשתמשים במחשבים בעולם).

אחרי זה אתה נכנס לתחום של מערכות יעודיות (למשל מחשבים למולטימדיה, למשחקים וכו').

אני אתייחס כרגע לנושא המשחקים, צריך לקרוא את המפה של השוק ולגזור ממנה מה נראה לך שמתפחים יעשו. האם למשל זה נראה לך הגיוני שבעוד ש 90% מהמעבדים שנמכרים לשוק הבייתי הם כפולי ליבה (ונגיד שהאדם הממוצע מחליף מחשב כל 3 שנים, וזה המצב עדיין היום) מפתחי המשחקים יכולים להגיד, לא איכפת לנו, אנחנו נוציא משחקים שירוצו חרא או באופן משמעותי פחות טוב על מעבדים שכאלו, למרות שזה עיקר השוק (וזה יהיה המצב גם לפחות בשנתיים הקרובות)?

עכשיו למול הטענה הזו יבואו אנשים ויגידו תסתכל על משחקים כמו GTA4 ושזה המגמה בשוק, ועל זה יש לי להגיד, בול-שיט. GTA4 זה מקרה שבו המשחק יועד לקונסולות, ועשו עליו חרא של עבודה למחשב מכל מני סיבות וכנראה שלא ממש היה איכפת להם כמה הוא ימכור לפלטורמה הזו. אם זה נראה לכם המגמה של השוק, אז א. הלך עלינו ב. אל תקנה מחשב חזק, תקנה את המחשב הבסיסי שיעשה את כל שרשמתי למעלה ותקנה קונסולה נורמלית בשאר הכסף (זה עדיין יצא כנראה יותר זול ממחשב על שיעשה גם וגם).

נכון שיש עוד כמה משחקים שתומכים במרובעי ליבות, אבל אפשר לשחק בהם גם על כפול ליבה בצורה מעולה גם כן.

לגבי שאר התחומים היעודיים, אפשר גם להתווכח על זה, אבל אין לי כח להיכנס לזה :)

http://store.steampowered.com/hwsurvey/cpus/

http://store.steampowered.com/hwsurvey/

פורסם
  • מחבר

לא נכנס לויכוח של QUAD VS DUO, כרגע DUO מראים עדיפות ברוב הדברים... ולא קונים מחשב ל 3 שנים... עוד 3 שנים המחשב הכי מפלצתי שתקנה עכשיו יתנהג כמו סמרטוט.

הכוונה שלי לא הייתה שעוד 3 שנים המחשב שלי יהיה מפלצתי S:

אלא איכשהו ישרוד משחקים..

טוב תודה לכולם בכל זאת

פורסם

yousux, אתה בעצם אומר שאם המפתחים ישקיעו בתמיכה רחבה יותר במרובעי ליבה אז יהיו המון אנשים (בעלי ליבה כפולה) שהמשחק ירוץ להם חרא. => למרובעי לי בה יש פוטנציאל ועוצמה גדולה יותר => התפתחים לא ירצו להשקיע בטכנולוגיה חזקה ומתקדמת יותר כי אין אותה להרבה אנשים.... אני מקווה שאתה מבין מה אני בא להגיד... ואם לא, אז אולי התהיה הזו תעזור - למה לעזאזל הגרפיקה ממשיכה להתפתח?... הרי לא לכל אחד יש את האצעים להריץ אותה...

=> המפתחים כן ינצלו 4 ליבות בעתיד שאני מאמין קרוב... ולמעשה כבר כאן אבל לא במלאו.

פורסם

זה נחמד שאתה "מאמין", אבל זה לא עוזר להחלטה מושכלת (כי כמוך, יש כבר מאמינים הרבה שנים שכל פעם מתאכזבים מחדש).

השאלה פה שהבחור שואל היא מה כדאי, לקנות עכשיו משהו לא משתלם שכרגע לא נותן יותר ביצועים בשבילו, או לקנות משהו מעולה שבדיוק מתאים לו גם מבחינת מחיר וגם מבחינת ביצועים, ואח"כ בעתיד כשזה לא יהיה מספיק טוב לו, נגיד עוד שנתיים לפחות (ולא, אני לא מתייחס לילדים בני 5 שיש להם ירידה ב 5 FPS עם כל הפילטרים דולקים וישר מחליפים את כל המחשב) אז לקנות בתוספת לכסף שהוא כבר חסך כיום, משהו שמתאים לסנטרדטים של אז.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתוכח.... הרי אתה בעצמך אמרת שלמעבד מרובע ליבה יש יותר כוח.... תשווה Q6600 ל-E8400... אתה באמת תמליץ על E8400???

זה פשוט לא הגיוני... כי ל-Q יש פוטנציאל כל כך הרבה יותר גדול!

גם אם ברוב הדברים אתה לא תראה שיפור\ביצועים ממש מעט פחות טובים מה-E (שאתה לא תדע עליהם בלי בנצ'..), אתה תראה שאתה מקרע אותו בעתיד או היום בכל תוכנה\משחק שתומך במרובע.

מה הטעם?

פורסם

א. הבחור פה שאל לגבי Q9550.

ב. לא כולם רוצים לעשות OC.

ג. להשקיע בציוד שיתן OC איכותי מעבר להשקעה במעבד יותר יקר, צריך גם זיכרון / קירור יותר יקר ולפעמים גם לוח יותר יקר.

ד. יש היום תוכנות שתומכות בריבוי ליבות, והם עדיין רצות מספיק טוב גם על חדי ליבה.

פורסם
  • מחבר

טוב ככה.. קודם כל תודה

דבר שני, אני רוצה לעשות OC

דבר שלישי, התקציב לא מאפשר לי בסוף 9550.. עכשיו הדיבור על 8200, לא שווה?

פורסם

א. הבחור פה שאל לגבי Q9550.

ב. לא כולם רוצים לעשות OC.

ג. להשקיע בציוד שיתן OC איכותי מעבר להשקעה במעבד יותר יקר, צריך גם זיכרון / קירור יותר יקר ולפעמים גם לוח יותר יקר.

ד. יש היום תוכנות שתומכות בריבוי ליבות, והם עדיין רצות מספיק טוב גם על חדי ליבה.

מי דיבר על OC?

טוב ככה.. קודם כל תודה

דבר שני, אני רוצה לעשות OC

דבר שלישי, התקציב לא מאפשר לי בסוף 9550.. עכשיו הדיבור על 8200, לא שווה?

ממש לא! Q6600 הרבה יותר שווה ממנו! אבל הרבה! הוא שווה לו בביצועי סטוק, אוברקלוקר טוב יותר ממנו וגם עולה משמעותית פחות ממנו...

או יש לך את Q9400.... מה התקציב למעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים