עבור לתוכן

עזרה באוברקלוקינג למעבד ישן יחסית(פנטיום 4, 3GHZ, פרסקוט)

Featured Replies

פורסם

היי,

ההייתי רוצה לקבל בבקשה עזרה בעשיית OC למעבד יחסית ישן - פנטיום 4 , 3 ג'יגה הרץ, סוקט 478(פרסקוט)

800FSB כזכור לי

לוח אם - ASUS P4P800

עכשיו העניין הוא כזה:

כמה VOLT להגדיר מינימום לעוד 600MHZ שיהיו יציבים?(כאמור 3.6) 1.575V? יותר? פחות? עד כמה לשחק עם הוולטים בביוס?

אני רוצה לשבור כבר את המחסום של ה600, להגיע ל800 ואפילו ל1000(שיהיה 4.0GHZ או לפחות 3.8 במקסימום)

עד כמה וולט מותר להגיע למעבד הזה? יש לי בביוס עד 1.9V... אני מאמין שוולט כזה גבוהה הורג אותו מהר...נכון? ייתכן במיידית?

שהכל יעבוד יציב וטוב..

עומס למעבד אני בודק רק עם התוכנה PRIME 95 שפועלת כפול משתי תיקיות שונות בכוננים שונים. האם זה מספיק להריץ אותה שעה? האם צריך יותר?

הקירור שלי למעבד הוא ביגטייפון בן שנתיים כמעט.....

כמו כן, לפי מה שאני זוכר, עוד לפני שנה + , שהמגבלה הייתה כל הזמן 3.6.. יכול להיות הלוח מגביל משהו? הקירור? כי האמת במאמץ אני לא רואה יותר מ60 מעלות בערך.. לפעמים אפילו פחות. (שהוא על 3.6) או שזה בגלל שאני מפחד לעלות עוד ועוד וולטים עד שיהיה יציב?ולכמה להגיע לטמפ' מקסימום מותר לי עם המעבד הזה? 70? אפשר לעבוד איתו קבוע במאמץ על 70? כלומר שעתיים שלוש או יותר? או שזה ממש יחסל אותו מהר?

תודה לעוזרים , סליחה על השאלות המורבות הרבה זמן לא התעסקתי עם זה

פורסם

הייתי אומר ש 60 מעלות זה בערך הגבול. גם וולטים לא הייתי מעלה יותר מ 1.6, אחרת זה כבר מסוכן, מאוד.

לא הבנתי, אתה עכשיו על 3.6? אתה לא תגיע עוד הרבה עם המעבד הזה... חוצמזה, זה מצויין

פורסם

CoreOxide אתה שוכח שזה P4 בתושבת 478.. ;D

הטמפ' במאמץ תקינות..

פותח התרד אני עם מערכת דומה (תראה במפרט)..הגעתי גם ל4GHZ יציב (4.2 הגעתי אבל לא יציב)..אבל זה OVER מוגזם למדי..

אני כרגע על 3.6GHZ ואין תלונות..מה גם שהמתח שדורש (במקרה שלי) המעבד הוא נמוך משמעותית מ4GHZ..

בגדול למעבד שלך לא מומלץ לעבור את ה1.65V..שכן מעבר אתה כבר לא תראה שינוי...

כמו כן תתן מתח לNB..

פורסם
  • מחבר

אני מבין.....

למה אתה חושב שזה אוברקלוק מוגזם מדי ?

מאיזה בחינה תגיד ? יעני אם תשאיר אותו על 4 אז עוד שנה או פחות הוא ילך פייפן? (כנ''ל אצלי אם אני אעאלה אותו ל4GHZ..)

ההייתי רוצה לפחות את ה3.8-4.0 קבוע האמת... אני מבין שאתה מסתפק ב3.6.....

1.65V מקס' אתה אומר, מממ, בטוח?? אפשר בבקשה איזשהו לינק או משהו שמראה את המקסימום והמומלץ למעבד הזה?

שלא פתאום אני יעבור את ה1.6 וילך לי המעבד חח

ומה זה מתח לNB??

אה ועוד שאלה שלא ענית לי עלייה למעשה: כמה מותר לי לעבוד עם המעבד הזה טמפ' מקסימלית? ואני מתכוון גם 6-7 שעות רצוף.. וזה יהיה בסדר.. (נניח 65.. נניח70. תחשוב אבל שזה רצוף מלא שעות)

אשמח אם תכוון אותי

תודה

פורסם

אני אומר מבחינת המערכת עצמה והמתח של המעבד..

שאני הגעתי ל4.0GHZ המתח כבר הגיע לאזור ה1.62 והמתח של הNB היה דומה..הטמפ' של המעבד לא עברה את ה65..אבל הלוח אם הרקיע לאזור ה55+..

אני בספק אם הוא ישבוק עוד שנה..אבל הלוח אם הוא זה שיסבול בעיקר..

אם אתה הולך לפי המומלץ על ידי אינטל מעבר ל-1.525-1.4 אתה לא תגיע (תלוי בדגם שלך ספציפי)..

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL7L4

http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL79L

מצד שני אתה מבצע OC ככה שהמומלץ כבר מזמן בצד.. ;D

ואני לא סתם אומר לך..שכן עשיתי את הניסיונות מתח הנ"ל על גבי המעבד שלי..

NB= גשר הצפוני (north bridge)...לגבי הטמפ' עם קירור כמו שלך גם בOC של 4GHZ+..אתה לא תעבור את ה70+-..

בגדול זה הטווח..אבל המעבד הנ"ל מסוגל לעבוד בטמפ' גבוהות מהרגיל..זה לא מומלץ..אבל רק שתדע..

פורסם
  • מחבר

אה..

אז אתה אומר למעשה לא לעבור את ה70 מעלות למעבד?

כלומר זה יהיה בסדר אם הוא יעבוד ככה קבוע שעות רצופות על 70..

הכוונה גם לגשר הצפוני? כרגע במנוחה הוא על 36 ;D

(אפשר לעבוד 70 מעלות על הגשר הצפוני קבוע גם כן?)

אם אני אלך באמת לפי המומלץ של אינטל אני לא אגיע רחוק... אני אסמוך עלייך והגיע עד וולטארז' מקסימום של 1.65V למעבד וגם לגשר הצפוני..

העצה שלך איך לבדוק יציבות? לעשות ב10HZ כל פעם, אם לא יציב, לחזור ולעלות מתח למעבד? לא עוזר אז לפנות גם למתח של הגשר הצפוני?

כי אני לא ממש יודע איך לטפל מתי ולמה

לעשות הכל ביחד? אני נכנס עכשיו לBIOS, משנה ל245 מכפלה, מעאלה את המתח מ1.575 ל1.585 ונוגע גם בגשר הצפוני ונותן לו זרם כזה?

אגב, לא אמרת לי כמה זמן מספיק רצוף להריץ את הPRIME 95 פעמים בשביל לראות את היציבות..

וכמובן שבדיקה כזאת מספיקה היות והיא לוקחת 100% מהמעבד כל הזמן, נכון?

עריכה: כמו כן, איפה בידיוק אני רואה את הוואלטראז' של הגשר הצפוני -הצ'יפ??

חפרתי בכל הלוח ולא מצאתי!

נכנסתי לadvanced ואז איפה שיש גם לשנות את הCPU CONF לא מצאתי ..... נכנסתי גם לאופציה CHIPS ולא ראיתי משהו שאפשר לשנות את הוולטים ככה.. ראיתי רק לDDR ולAGP שלי או משהו כזה..

איפה זה בידיוק נמצא??

תודה

פורסם

אני לא מאמין שתגיע לעבודה של 70 מעלות ברצף..אבל אין בעיה עם זה..

בלוח האם אין אופציה לעלות את המתח לגשר הצפוני (צריך לבצע מוד פיזי) ככה שרק את המתח למעבד אתה יכול לשנות..

כמו כן שנה קבע את הגדרות הAGP/PCI ל66/33..

את הSPEARD SPECTRUM תבטל..אם יש לך אופציה של PERFORMANCE MODE תגדיר אותה כSTANDARD..

פורסם

מעבד כזה, באוברקלוק כזה, מה שבטוח לא יהיה לך קר בחורף.

פורסם
  • מחבר

אני לא מאמין שתגיע לעבודה של 70 מעלות ברצף..אבל אין בעיה עם זה..

בלוח האם אין אופציה לעלות את המתח לגשר הצפוני (צריך לבצע מוד פיזי) ככה שרק את המתח למעבד אתה יכול לשנות..

כמו כן שנה קבע את הגדרות הAGP/PCI ל66/33..

את הSPEARD SPECTRUM תבטל..אם יש לך אופציה של PERFORMANCE MODE תגדיר אותה כSTANDARD..

טוב כמה שאלות..

אני רוצה לדעת כל דבר שאני עושה...

מה עושה בידיוק ההגדרות של הPCI/AGP ששינתי הרגע ל66/33.?

מה זה הSPEARD SPECTRUM הזה שביטלתי?

ומה זה משנה אם אני משאיר את הPERFORMANCE MODE על AUTO ? למה לשנות לסטנדרט בעצם? לא ראיתי שזה שינה משהו... (עשיתי כל מה שאמרת)

ועוד שאלה חשובה שלא ענית לי: האם מספיק להריץ פעמים PRIME 95 ברקע? אם כן, לכמה זמן...... ?

כמו כן, במידה והמעבד לא יציב, מה שאתה אומר בעצם יש לי לעלות רק לאט לאט את הוולט עד מקסימום 1.65V. אוקי..... באיזה קפיצות לעלות זאת השאלה ? של אחד אחד ?

בקפיצות של הHZ הבנתי ממך בין 5 ל10.. אוקי

מה בנוגע לוולטים?

עריכה:למה גם אני מקבל כמעט בכל תוכנה תשלח אל תשלחי עכשיו? מאז שהעאלתי מ240 ל250 זה עושה ככה בווינדוס ויש איזשהו פאק..

עוד העאלת מתח תעזור? האם אפשר כבר לתת לו 1.6V או שזה מוגזם? (הוא על 3.75GHZ כאמור..)

פורסם

לי יש את אותו הלוח ... למה לא פשוט תעשה OC אוטומטי של 30 אחוז ? ככה אני עשיתי

פורסם

למה ? כי OC מובנה הוא לא הכי יציב בעולם וגם מגביל לעיתים קרובות... פותח התרד לגבי השאלות שלך... חיפוש קטן יענה עליהם.. כמו כן לגבי המתח על כמה מתח הוא מוגדר עכשיו ? את PRIME95 תריץ כמה שיותר.. ואם מערכת ההפעלה לא יציבה אז התופעה נובעת מחוסר יציבות בOC..ולכן כמו שציינתי כבר תבדוק יציבות אחרי כל שלב..ככה תדע איפה אתה נתקע בדיוק.

פורסם
  • מחבר

למה ? כי OC מובנה הוא לא הכי יציב בעולם וגם מגביל לעיתים קרובות... פותח התרד לגבי השאלות שלך... חיפוש קטן יענה עליהם.. כמו כן לגבי המתח על כמה מתח הוא מוגדר עכשיו ? את PRIME95 תריץ כמה שיותר.. ואם מערכת ההפעלה לא יציבה אז התופעה נובעת מחוסר יציבות בOC..ולכן כמו שציינתי כבר תבדוק יציבות אחרי כל שלב..ככה תדע איפה אתה נתקע בדיוק.

הרצתי חיפוש בפורום לגבי 66.33 AGP/PCI.. לא מצאתי

לא מצאתי כלום לגבי הSPEARD SPECTRUM , וכנ''ל לגבי שינוי הסטנדרט מאוטו..

אתמול ישבתי על זה וניסתי וניסתי.. אין.. לא רוצה לתת יותר מ3.6 המעבד הכלב הזה.. אתה יודע כמה למתח הגעתי? 1.6V. אחרי שגם זה לא היה יציב(אחרי פחות מ10 דק' בPRIME95), העאלתי ל1.625 - אבל כבר המחשב לא רצה לעלות בכלל. . שום בוט ולא כלום. כמעט הוצאתי את הבטרייה מהלוח בכלל.. עד שהוא התאפס על עצמו אחרי כמה כיבויים.. (ריסטים לא עזרו..)

ואני ממש לא מבין את זה... יש לי ספטינג(איך שלא רושמים) CO1(גם לא זוכר אם ככה נקרא, משהו כזה) שאני זוכר שהוא הכי טוב לאוברקלוק במעבדים האלה...פרסקוט 478 :\

פורסם

66/33 הם תדרי השעון שלAGP/PCI

SPEARD SPECTRUM בלי להיכנס ליותר מדי..זאת אופציה שמונעת השלכות חשמליות על לוח האם (בזמן של העלאת המתחים וכו)..

לגבי הסטפינג..יש רק C0..ככה שזה הסטפינג שיש לך אני מניח...

תעלה תמונה מלשונית הCPU בתוכנה CPU-Z..נראה מה הולך שם.. ;D

כמו כן אל תשכח את המחלק של הזיכרון..

פורסם
  • מחבר

66/33 הם תדרי השעון שלAGP/PCI

SPEARD SPECTRUM בלי להיכנס ליותר מדי..זאת אופציה שמונעת השלכות חשמליות על לוח האם (בזמן של העלאת המתחים וכו)..

לגבי הסטפינג..יש רק C0..ככה שזה הסטפינג שיש לך אני מניח...

תעלה תמונה מלשונית הCPU בתוכנה CPU-Z..נראה מה הולך שם.. ;D

כמו כן אל תשכח את המחלק של הזיכרון..

יופי שהם תדרי השעון... אבל מה ההבדל שאני משאיר אותם בלי שאני משנה ל66/33? מה זה עושה בידיוק?

מה המספרים היותר גדולים שיש שם? (יש שלוש או ארבע אופציות בערך)

כן עכשיו בדקתי עם CPU-Z ויש לי ספטינג E0.. מוזר, אני זוכר שהיה לי את הC0..

SPEARD SPECTRUM - אז תנסה להיכנס.. אני מנסה להבין מה זה ואתה מחפף משום מה ;)

אם עושים משהו, עושים עד הסוף.. לא ככה ?

מה זאת אומרת מונעת השלכות חשמליות על הלוח אם? לאן ללוח אם? לגשר הצפוני הזה שיש עליו גוף קירור שחור של אסוס? הצ'יפ שם?

או בכלל על כל הלוח וכל מיני ג'וקים אחרים שיושבים שם?

אתה בעצם אומר ממה שאני מבין מתי שאני מעאלה מתח למעבד וכו', אז הלוח יכול להשתגע פתאום ולשלוח גם זרמים למקומות אחרים בלוח ולא רק למעבד?

לא נגעתי במחלקים של הזיכרון ואני כבר בקושי זוכר איך עושים את זה.. משהו עם 2.5-4-4-8 לא?

כמה לשנות איך לשנות? ככל שהתזמונים יותר נמוכים, ככה הזיכרון יותר מהיר ויגביל אותי מבחינת אוברקלוק למעבד... אני צודק?

זה ארבע זכרונות של 512 מגה כל אחד.. כולם של קינגסטון כזכור לי, אולי חוץ מאחד שהוא חברה אחרת ..אבל כולם 400

הנה תמונות מהתוכנה..:

cpuix2.jpg

cachejq4.jpg

memoryvj3.jpg

spdmc6.jpg

ואני לא אתייחס לתגובה של dfffgfg2, אבל אני מקווה שזה לא ככה :-X

(בסופו של דבר, אתה לא חייב לאף אחד כלום אפילו שאתה מנהל, אבל אם אתה מסביר משהו ומבקשים ממך יפה שתסביר ..... אז תסביר עד הסוף אם אתה כבר עוזר ,אתה יודע)

סתם דיעה שלי לפחות

ותבין..זה לא שאני עושה את עצמי ולא מחפש ... הסתכלתי בכל הסטייקים

, הרצתי חיפוש בפורום גם.. ניסיתי כל מיני מילות מפתח ולא מצאתי הסבר נורמלי לזה. מילא אם היה בFAQ או משהו.. (כדאי שתוסיפו ...)..

כמו כן חיפשתי גם באתר עצמו איפה שיש כתבות לאוברקלוקינג וכו'.. ובגוגל גם חיפשתי, אבל זה לא ממש עוזר לי כי האנגלית שלי גרועה וניסיתי לתרגם עם הביבלון ולא הבנתי מה הוא רוצה ממני..

פורסם

אין לי בעיה להיכנס להסברים..פשוט יש כאלו שלא מועניינים ביותר מדי.. :smile1:

בגלל שכלל הרכיבים בלוח האם עובדים על תדר בסיס (הבאס)..ברגע שאתה משנה אותו (בOC) גם שאר התדרים משתנים (AGP/PCI)..

ולכן אתה צריך לקבע אותם ידנית..ו"המספרים" האחרים הם תדרי שעון גבוהים יותר..מלבד חוסר יציבות זה לא יתן לך כלום..

לגבי SPARED SPECTRUM - בקטן ;) זאת אופציה שמפחיתה את ההשלכות/הפרעות האלקטרו מגנטיות במחולל התדר (clock generator) שאלו בעצם האותות החשמליים ותדר הבסיס שמשמשים את לוח האם לתקשורות וכו..אז למה מבטלים את זה ? מכיוון שבמצב של OC הוא עלול לפגוע ביציבות המערכת..שכן ה"תיקון" שמונע את ההשלכות האלו הוא זה שגורם לחוסר היציבות..

מחלקים הכוונה ליחס בין הבאס לתדר הזיכרונות..

כמו שאתה רואה בלשונית הMEMORY..הזיכרון שלך על 160MHz עם מחלק 3:2..ככה שהוא לא זה שמגביל אותך..

לגבי התיזמונים..נסה לעלות אותם ל3-4-4-8 תראה אם יש שינוי..אם לא נסה אולי לעלות להם או להגדיר ידני את התדר של הזיכרון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים