עבור לתוכן

יום שחור לכלכלה הישראלית, הבורסה התרסקה ביותר מ 10% והמסחר הופסק

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625862,00.html

יום שחור... האם אנחנו באמת כאלו חסינים כמו שאמרו לפני כמה חודשים אחרי פרוץ המשבר (באופן יחסי לשאר העולם) ? האם באמת אף בנק בארץ לא יכול להתמוטט ?

מדד ת"א 25 - 592 נקודות, מדד ת"א 100 - 520 נקודות, לקרוא ולא להאמין.

• תגובות 63
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמו שזה נראה עכשיו, אף בנק בישראל לא קרוב להתמוטט,

הרווחים שלהם לא יהיו כמו של התקופה המקבילה ב2007, אבל יש רגולציה מצויינת בשוק הזה שדואגת להון מינימלי בשיעור מספק.

יהיה גם גב של הממשלה במקרה הצורך. (לדעתי, מאוד לא סביר אם כי היה קרוב בשלב מסויים)

מה שמשפיע על השוק הישראלי בשבועות האחרונים זאת לא הכלכלה, זאת הפסיכולוגיה - הפאניקה של המשקיעים ושל המוסדיים,

גם בתקופות במטורפות ביותר, גם במשבר הגדול בארה"ב לא היו דברים כמו שיש היום (מניות שעולות ויורדות באותו יום בשיעורים מגוחכים)

חברות ומשקיעים "שמתכוננים" למיתון בעצם מקרבים את בואו.

בסופו של דבר, כל העולם נפגע, ואין משהו מיוחד שישראל יכולה/צריכה לעשות, רק אורך רוח וסבלנות.

פורסם
  • מחבר

אבל עובדה שהכלכלה נפגעת אנושות מהמצב (לא משנה אם זה פסיכולוגי או לא) וחברות מפטרות עובדים על ימין ועל שמאל, החסכונות של האנשים נשחקים.

בכל מקרה, כנראה שהיה פה מהלך לא ברור עדיין שגרם לתנודה הזו של המניות והירידה "התאזנה" רק ל 5% בסוף יום המסחר.

פורסם

אנשים מפסידים כסף על ימין ושמאל - פחח - פסיכולגיה .

פיטורים - ממש פסיכולוגיה , אולי המפוטר ילך לפסיכולוג - אבל זה לא פסיכולוגיה

זו מדיניות כלכלית בילתי אחראית אשר גורמת סבל וצער לחינם לאזרחים למען רווחים של מספר מאוד מצומצם של אנשים שאומרים לך שהצער שלך זה פסיכולוגי .

גב ממשלתי - אתה מתכוון הקופה הציבורית .

וכן יש מה לעשות - לשנות מדיניות כלכלית .

פורסם

אבל עובדה שהכלכלה נפגעת אנושות מהמצב (לא משנה אם זה פסיכולוגי או לא) וחברות מפטרות עובדים על ימין ועל שמאל, החסכונות של האנשים נשחקים.

שוב, מי שחושב שישראל היא "אי של יציבות" פשוט לא ריאלי, הכלכלה היום היא גלובלית

אין ספק שמגיעה תקופה קשה, גם האבטלה תעלה וכן גם חסכונות נשחקים, מי שיוצא מחר לפנסיה ופודה את קופת הגמל שלו מפסיד לא מעט

אבל הפאניקה משפיעה בימים אלו יותר על הבורסה מאשר "כלכלה טהורה"

בכל מקרה, כנראה שהיה פה מהלך לא ברור עדיין שגרם לתנודה הזו של המניות והירידה "התאזנה" רק ל 5% בסוף יום המסחר.

לאחר אישור התוכנית הכלכלית אנשים התאכזבו שאין רשת בטחון לחסכונות הפנסיוניים,

התבצעו פדיונות שחייבו את הקרנות/קופות להזרים הוראות מכירה בסכומים גבוהים.

אנשים מפסידים כסף על ימין ושמאל - פחח - פסיכולגיה .

פיטורים - ממש פסיכולוגיה , אולי המפוטר ילך לפסיכולוג - אבל זה לא פסיכולוגיה

זו מדיניות כלכלית בילתי אחראית אשר גורמת סבל וצער לחינם לאזרחים למען רווחים של מספר מאוד מצומצם של אנשים שאומרים לך שהצער שלך זה פסיכולוגי .

גב ממשלתי - אתה מתכוון הקופה הציבורית .

וכן יש מה לעשות - לשנות מדיניות כלכלית .

איזה תוכנית כלכלית בלתי אחראית היתה בארץ?

מה שכיניתי פסיכולוגיה זו הפאניקה בשוק ההון,

גב ממשלתי זה לא בהכרח הקופה הציבורית, בטח לא בטווח הארוך

גם בארה"ב וגם בישראל, בנקים וחברות ביטוח שהולאמו יונפקו כשהמצב ישתפר.

בכלל, אני חולה על אנשים שרוצים שינוי "לשנות תוכנית כלכלית"

שהמקסימום שהם מבינים בכלכלה זה לספור את העודף שהם מקבלים בסופר.

אין פתרונות קסם.

פורסם

יש

ואתה יודע את זה

אני מודה : בארץ הבנקים פועלים ביותר אחראיות אומנם גובלת בבירוקרטיה מחרידה וחותכת בהוצאות וגובה עמלות ושודדת את האזרחים וכו' אבל הם לא הולכים ליפול ( לפחות לא כחלק מהפגיעה הגלובלית )

אני מדבר על רגולציה גבוהה יותר

אני מדבר על אחראיות אישית

אני מתכוון שמי שמפשל ישלם

אני מתכוון שמי שמרוויח - גם יפסיד

אני גם מודה שהאוצר שומר את הכסף בקופה או יותר נכון בקופות של המקורבים בצורת אשראי ואיננו מזרים את הכסף לציבור כדי ליצר מימנו כסף נוסף .

אני גם מודה שטוענים שכלכלת ישראל חזקה - פחח - אז איך תסביר את הפיטורים של העובדים - חזקה - איך תסביר את השחיקה בקופות הפנסיה - זו ההגדרה שלך לחזקה ?

אם כן אז אני מבין את דברייך

זה מגוחך אם אתה חושב שהמילים הללו עוזרות למפוטר שחושב איך הוא יגמור את החודש או המועסק שרואה איך הפנסיה שלו נשחקת .

היסטריה או לא - אני מסכים שיש את האלמנט של ההיסטריה בשוק נכון להיום - אבל ראה - היכן האלמנט ההיסטרי נכלל בכלכלה מוצקה וחזקה - אני בעל עסק , אני לוקח בחשבון שיהיו חודשים של האטה ואני לוקח את זה בחשבון בזמן נניח לקיחת אשראי , היכן הכלכלה המצויינת שלנו לוקחת את הכסף לכסות את ההאטה הזו במשק ? היכן התוכנית הכלכלית שתוציא את העגלה מהבוץ ?

ובבקשה אל תגיד לי רוני בר און - בבקשה - לא .

פורסם

"עכביש בכביש" - התגובות שלך ממש לא הולמות את המציאות בארץ.

הסיבה היחידה לנפילה בכלכלה שלנו היא רק בגלל הקשר ההדוק עם ארה"ב

אם לא היינו "מחומצנים" מהכלכלה שלהם לא היו מגיעים הפיטורים לארץ...

רוב ההאטה נגרמת בגלל הפאניקה בארה"ב - בגלל זה כל הייצור בארץ מאט - באוד שהרבה חברות נשלטות כמובן... מארה"ב

התוכנית הכלכלית שהציעו זה הדבר היחידי בגדר אפשרי כרגע עם התקציב המועט של מדינתנו...

ובפרט שלא פוגעת לא בתקציב ולא באיזון העדין של הכלכלה - זה איזשהו תמריץ קטן שלא יכול לגרום שום דבר רע.

פורסם

עם כל הכבוד אני מדבר על מניעה ולא על התרופה

פורסם

יש

ואתה יודע את זה

אני מודה : בארץ הבנקים פועלים ביותר אחראיות אומנם גובלת בבירוקרטיה מחרידה וחותכת בהוצאות וגובה עמלות ושודדת את האזרחים וכו' אבל הם לא הולכים ליפול ( לפחות לא כחלק מהפגיעה הגלובלית )

אני מדבר על רגולציה גבוהה יותר

אני מדבר על אחראיות אישית

אני מתכוון שמי שמפשל ישלם

אני מתכוון שמי שמרוויח - גם יפסיד

אני גם מודה שהאוצר שומר את הכסף בקופה או יותר נכון בקופות של המקורבים בצורת אשראי ואיננו מזרים את הכסף לציבור כדי ליצר מימנו כסף נוסף .

אני גם מודה שטוענים שכלכלת ישראל חזקה - פחח - אז איך תסביר את הפיטורים של העובדים - חזקה - איך תסביר את השחיקה בקופות הפנסיה - זו ההגדרה שלך לחזקה ?

אם כן אז אני מבין את דברייך

זה מגוחך אם אתה חושב שהמילים הללו עוזרות למפוטר שחושב איך הוא יגמור את החודש או המועסק שרואה איך הפנסיה שלו נשחקת .

היסטריה או לא - אני מסכים שיש את האלמנט של ההיסטריה בשוק נכון להיום - אבל ראה - היכן האלמנט ההיסטרי נכלל בכלכלה מוצקה וחזקה - אני בעל עסק , אני לוקח בחשבון שיהיו חודשים של האטה ואני לוקח את זה בחשבון בזמן נניח לקיחת אשראי , היכן הכלכלה המצויינת שלנו לוקחת את הכסף לכסות את ההאטה הזו במשק ? היכן התוכנית הכלכלית שתוציא את העגלה מהבוץ ?

ובבקשה אל תגיד לי רוני בר און - בבקשה - לא .

אני לא מצליח להבין מה התוכנית שלך,

אתה מצפה מהמדינה שתתן כסף לאזרחים? אולי שתזרים ביקושים לבורסה כדי להעלות אותה?

נכון, האבטלה תעלה, ועדיין היינו בעבר במימדים גדולים הרבה יותר של אבטלה, היינו במימדים גדולים הרבה יותר מבחינה אינפלציונית,

היינו במצבים גרועים יותר מבחינת הקופה הציבורית ובכל זאת הגענו עד הלום.

בסופו של יום, גם עסקים מתכוננים למיתון, חלק מהתכנון שלהם הוא איך לחסוך כסף בתקופה הקרובה,

אחת הדרכים הפופולריות לחתוך בהוצאות היא פיטורי עובדים, מה התוכנית שלך נגד זה?

שום תוכנית קסם לא תוציא את "העגלה מהבוץ", ראה מה שקורה בארה"ב,

זה מקרה קלאסי של "רק הזמן מרפא".

וכמובן שהחסכון הפנסיוני נשחק, תכנס לקופת הגמל/קרן הפנסיה שלך ותראה אילו נכסים היא קנתה,

אם היית "גרידי" ונהנית בתקופה של העליות הגדולות אז נחתכת עכשיו, אם היית סולידי מראש ולקחת קופה סולידית שלא עשתה תשואות גבוהות גם בשיא,

יש סיכוי טוב שגם עכשיו היא השיגה תשואות חיוביות נמוכות.

אי אפשר לשמוח כשמרוויחים כשהבורסה עולה כל הזמן ולהתלונן כשהיא יורדת, זה לא עובד ככה.

עם כל הכבוד אני מדבר על מניעה ולא על התרופה

ובכל זאת אתה מצליח לכתוב הרבה בלי להגיד בעצם כלום.

פורסם

למה הדולר עולה לעזא*

פורסם

הדולר לא עולה ולא האירו - השקל נופל...

ועוד לא הורידו את הריבית...

פורסם

כתבתי שורה אחת וזה גם הרבה ???

כבר דנו בנושא הכלכלה בעבר

אני בעד כלכלה אחראית

אני נגד קפיטלזם חזירי

אני נגד שיריון אשראי על חשבון הקצאת משאבים לתשתיות

אני בעד סיוע ישיר לבעלי עסקים קטנים

אני בעד שמרנות בכספי פנסיה וחסכונות לטווח ארוך

אני בעד הטלת אחראיות אישית כלכליתת על גופים שגרמו הפסדים לציבור ( הכוונה היא על המנהלים עצמם פיזית )

אני בעד הלאמה של חברות חיוניות למשק

אני בעד שליטה רבה יותר של ועדות ציבוריות ( נכון לשיטת ממשל זו ) על הקצאות משאבים וניהולם ( ולא רק של משרד האוצר בלבד )

אני בעד שקיפות תקציבית

אני בעד עמידה בתוכנית כלכלית שמופיעה במצע המפלגה ( בהתאם לשיטת הבחירות הקיימת עכשיו )

אני בעד עמידה בהיתחייבות - נקודה .

פורסם

גם הנפש יורד בהתאם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3625762,00.html

לדעתי כל הכלכלה הקפליסטית לא יציבה מפני שהיא כזאת

ואין דבר שיאפשר לייציב אותה

תם עידנו של הכלכלה הקפליסטית

פורסם

אתה בעד סיסמאות

בקיצור, אתה דמגוג.

אני בעד כלכלה אחראית

תגדיר, מה לא היה אחראי בכלכלה הישראלית בשנים האחרונות?

אני נגד קפיטלזם חזירי

אתה בעד סיסמאות מטופשות?

אני נגד שיריון אשראי על חשבון הקצאת משאבים לתשתיות

שריון אשראי? על חשבון תשתיות? יש לך דוגמאות קונקרטיות?

אני בעד סיוע ישיר לבעלי עסקים קטנים

כלומר אתה מצפה שהמדינה תתן לך ולשכמותך כסף (ציבורי)? אתה מודע למשמעויות של הגדלת התקציב מעבר ליכולת (פריצה)?

אני בעד שמרנות בכספי פנסיה וחסכונות לטווח ארוך

אתה בעד צביעות? כי אתה יכול לבחור באיזה מסלול להשקיע את הפנסיה/גמל שלך, יכולת להשקיע את כולה במק"מים ולא להפסיד שקל השנה (אפילולעשות אחוז או שניים)

אני בעד הטלת אחראיות אישית כלכליתת על גופים שגרמו הפסדים לציבור ( הכוונה היא על המנהלים עצמם פיזית )

זה קרה ויקרה, כמובן מה שלא נעשה במהלך עסקים תקין (ראה פרשת ויסות המניות)

אני בעד הלאמה של חברות חיוניות למשק

למה? הרי הוכח שחברות ממשלתיות פחות יעילות מחברות ציבוריות

אני בעד שליטה רבה יותר של ועדות ציבוריות ( נכון לשיטת ממשל זו ) על הקצאות משאבים וניהולם ( ולא רק של משרד האוצר בלבד )

לא ישים

אני בעד שקיפות תקציבית

שוב עם ססמאות? התקציב פתוח, תרגיש חופשי לעיין בו

אני בעד עמידה בתוכנית כלכלית שמופיעה במצע המפלגה ( בהתאם לשיטת הבחירות הקיימת עכשיו )

משתנם משתנים, זה האופי שלהם, אם במצע הבחירות דגלו בשמירה על התקציב וכרגע חייבים לפרוץ אותו אז חייבים,

גם מפלגה שמתחייבת לשלום יכולה להקלע למלחמה, החיים הם לא סטאטים

אני בעד עמידה בהיתחייבות - נקודה .

אתה בעד דמגוגיה בגרוש

תם עידנו של הכלכלה הקפליסטית

יהיה מצחיק להזכר בתגובה הזאת ב2010-2011

פורסם

דמגוגיה ???

אתה יכול להגיד את זה למפוטרים ?

דמגוגיה ???

אתה יכול לאלו שפיתו אותם להשקיע את קרן הפנסיה במניות ?

איפה האחראיות הציבורית ?

אתה חושב שכולם משכילים כמוך ומותאמים לעבוד בחברה מתקדמת כמו שאתה חי בה ?

מיותר מבחינתי להוכיח לך שאתה טועה כי המציאות עושה זאת לבד ( אבל למה לתת למציאות לבלבל לך את התאוריות שלך עם עובדות )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים