עבור לתוכן

מפרט של המחשב החדש + ביצועים שלו בתוכנות 3DMARK VANTAGE

Featured Replies

פורסם

אהלן , קניתי לפני שבועיים מחשב חדש ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו .

אני יודע מה חלקכם יגידו - מעבד ישן וכו' , לא קניתי מעבד יותר טוב מפני שלא היה לי עוד תקציב , ולטעמי שאר המרכיבים במפרט "מחפים" עליו , מה גם שהמעבד לא כזה גרוע...

גם עשיתי בדיקה בתוכנה 3DMARK SCORE VANTAGE ואשמח אם תגידו לי מה המצב שלי -

http://img370.imageshack.us/img370/5734/weeeyy9.jpg

ואלו נותוני המחשב שלי -

מעבד : CORE 2 QUAD Q6600 2.4 GHS 8MB CACH S775 1066MHZ

לוח אם : GIGABYTE EP45T-DS3R s775 C2Q 1600Mhz, P45, DDR3 1600, 2xPCI-E

כרטיס מסך : ASUS HD 4870 X2 2GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0

זיכרון :2x2GB Corsair XMS3 DHX DDR3 1333MHz

דיסק קשיח : Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II

ספק כח : Thermaltake ToughPower W0116 750W PFC 24pin

מארז : Chieftec Chieftec CX LCX-03B-B-A-OP Midi-Tower No PSU

צורב : Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata

מסך : Samsung '24 T240 5MS

פורסם

וודאי שלא נשאר כסף למעבד נורמאלי כי קנית כ.מסך בזבזני מאוד, זכרונות DDR3 (פשוט לא יאומן, שיא הבזבוז), לוח תומך יקר, מארז שיש טובים ממנו וספק מיותר וחזק מדי.

בכל מקרה עזוב תוצאות יבשות. במשחקים הכל בסדר? כנ"ל בשאר התוכנות? זה מה שחשוב.

פורסם
  • מחבר

אני יענה בקצרה לדבריך :

קניתי מחשב לא בשביל החודש הקרוב , לא בשביל השנה הקרובה - אלא בשביל מינימום ה-3 שנים הקרובות ואף טיפה יותר - והמטרה שלי שהוא יריץ משחקים ברמה הגבוהה ביותר , גם בעוד שנתיים , שהמחשב יטוס , לא רק היום , אלא גם לשנים הבאות , ולא מה שנקרא "יתקע" אותי בעתיד , ולכן לקחתי כרטיס מסך מהטובים ביותר , אם לא הכי טוב היום , לכן לקחתי זיכרון של 4 ג'יגה במהירות של DDR3 1333MHZ , לכן לקחתי לוח אם מעולה - בקשר לספק , כתוב על האריזה של הכרטיס מסך שרצוי שיהיה ספק של מינימום 650W ולכן בכדי לא לקחת סיכונים לקחנו ספק טיפה יותר חזק מן המתבקש , בסך הכל תיכננתי מחשב שירצה אותי גם בעתיד , ולכן לקחתי את החלקים הטובים ביותר - בקשר למעבד , הוא מעבד יחסית חדש ( בן שנה ) הוא מעבד 4 ליבות , ביחס לשאר המרכיבים שלי הוא חלש ( שאר מרכיבי המחשב שלי הם הכי טובים בשוק - כרטיס מסך/זיכרון פנימי ולוח אם חזק ביותר , מהבחינה הזאת המעבד הזה הוא מעבד בינוני+ , לא הכי טוב ובטח שלא הכי גרוע , הוא מעבד בינוני+ ומה שעושה את המחשב שלי למחשב מצויין זה לא רק המעבד , אלא כל התכולה שלו - הכרטיס מסך /זיכרון פנימי /לוח אם /ספק כח / מסך 24'

פורסם

עשית CF של 4870 או שזה 4870X2 (המקור לשאלה הוא שכתוב: 4870 רווח ואז X2)

פורסם
  • מחבר

זה 4870X2

פורסם

צר לי להיות מבשר רעות, אבל עשית שטות ואני גם אסביר בדיוק למה.

4870X2 עוד שנתיים או שלוש ממש לא יריץ את המשחקים הכבדים שיהיו אז ברזו' נורמאלית.

DDR3 היום וככל הנראה בעתיד הקרוב/רחוק לא יציעו שיפור ביצועים רציני. מתי כן לקנות? כשהמחיר יהיה זול ואז זה גם ככה לא יהיה כדאי לקנות DDR2. מבחינת ביצועים נטו אני לא בטוח שהם שווים אפילו תוספת של 200-300 ש"ח מ-DDR2 ושלא נדבר על יותר.

הלוח עולה כ-200 ש"ח (פחות או יותר) מלוח איכותי כמו P43 על סוגיו וחוץ מ-Raid (שלא נראה לי שאתה צריך) לא מציע בעצם שום דבר רציני בתמורה, רק את התמיכה ב-DDR3 המיותרים.

לגבי הספק - אם היית מתייעץ היית מבין ש-650W זה מעבר ומעבר גם אם רוצים "רזרבות".

אם היית מחלק את תקציב הכ.מסך לשניים וקונה היום 4870 ובעוד שנה וחצי/שנתיים כ.מסך אחר בכ-1300 ש"ח הביצועים שהיית מקבל לאורך אותם X שנים היו גדולים, התמיכה במשחקים ובטכולוגיה העתידית תהיה טובה גם כן.

בכל אופן המחשב קנוי. אם יש לך איזו דרך להחזיר את החלקים ולקחת חדשים בתקציב נורמאלי ולחסוך כמה אלפים - אני מציע לך בחום לעשות זאת.

תהיה בטוח שגם רובם ככולם של האנשים שאולי ישתתפו פה בדיון יסכימו איתי.

רוצה דוגמא קונקרטית?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353293.msg3052189#msg3052189

מנסיונו האישי של מנהל הפורום שבו אנחנו נמצאים.

פורסם

ממש חבל שלא התיעצת פה לפני, קנית מפרט בזבזני מאוד וממש לא מאוזן.

כמה הוא עלה, אם כבר מדברים?

פורסם

בטח בסביבות ה-7000 ש"ח

פורסם
  • מחבר

6500 ש"ח .

דקה , לא הבנתי , הכרטיס מסך מצויין נכון? הזיכרון , עזבו מחירים , הזיכרון מצויין , נכון ? הלוח אם ד"א הוא P45 ולא 43 כפי שצויין כאן , הלוח אם מצויין , נכון?

המעבד , כמו שציינתי הוא מעבד בינוני + ההיתי צריך להיתפשר על משהו , ולכן העדפתי להיתפשר במקצת על המעבד .

דרך אגב , לא התייחסתם לתוצאות של ה-3DMARK , אם תוכלו להתייחס באופן מפורט לתוצאות , ולהגיד לי בדיוק מה כל מספר שמה אומר , ואיפה אני ביחס למחשבים של אטנשים אחרים אשמח .

פורסם

טוב אני אעזוב את הנושא. אני מבין שהיחס בין ביצועים למחיר לא כ"כ מעניין אותך כנראה אז תתחדש ותהנה.

לגבי ה-3Dmark כבר אמרתי לך שתעזוב ציונים יבשים. אם הכל בסדר במשחקים ותוכנות אז הכל בסדר

פורסם

ברור שהכל מצוין, אבל אתה לא מבין? זה הרבה הרבה יותר ממה שאתה צריך, ואתה בכלל מצפה שזה יחזיק 3 שנים, מה שלא הולך לקרות חביבי.

לחלק את סכום הכסף הזה\להשקיע אותו בצורה נכונה יותר היה יכול להיות הרבה הרבה יותר משתלם לטווח הארוך.

פורסם

מפרט על הפנים!

אנחנו לא עוסקים כאן בניתוח-שלאחר-המוות של מפרטים.

אם יש לך בעיה ספציפית פנה לפורום "כרטיסי מסך" או "תמיכה טכנית" למשל.

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים