עבור לתוכן

אלו יבואנים בארץ נותנים שירות אחריות בינלאומי לניידים שמביאים בייבוא אישי מחו"ל?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש להביא מחשב נייד מחו"ל.

איזה מותגים נותנים בארץ שירות במסגרת אחריות למחשב שהגיע מחו"ל ולא נקנה בארץ?

אשמח לדעת.

תודה על כל מידע בנדון!

פורסם

גם אני חשבתי על אותו השאלה, אבל זה דיי מצחיק שמחשב שמגיע עם אחריות בינלאומית

לא תמיד אפשר לממש את האחריות ::)

במיוחד בארץ.

מצטרף לשאלה.

פורסם

אין רשימה קבועה של כאלה יבואנים ולמרבה הצער הנושא הרבה יותר מסובך מזה.

אחריות בינלאומית משתנה בהתאם לדגם, לסוג האחריות שנרכשה ולקונפיגורציה הספציפית של כל מחשב. ברוב המקרים ניתן לקבל אחריות בינלאומית ביתר קלות על מחשבים עסקיים כאשר חברות מסויימות מאפשרות אחריות בינלאומית (לעתים בתוספת תשלום) גם על דגמים צרכניים. חלק מהחברות מספקות אחריות חלקית בלבד שכוללת את החלקים ולא את העבודה.

יש לבדוק אחריות בנפרד לכל דגם ודגם לפני הרכישה ולוודא את התנאים והכיסוי מול היבואן בארץ. החברות שחלק ממחשביהן מכוסים הן דל (הגמישה בנושא בדר"כ), לנובו (שמכסה בדר"כ רק דגמים שאינם CTO) , אולי חלק מהמחשבים של פוג'יטסו, HP (שמכסה באופן די מלא מחשבים עסקיים ובאופן בלתי ברור ומשתנה מדגם לדגם ומדקה לדקה מחשבים צרכניים), חלק מהמחשבים של Asus ו-Apple. ישנן עוד חברות שהמדיניות שלהן משתנה הרבה ושוב, רק בדיקה פרטנית תהיה רלוונטית.

פורסם

בעקבות לא מעט סיפורים, אני ממליץ לכל מי שמעוניין לקנות נייד בארה"ב לקבל אישור בכתב שהנייד מכוסה באחריות במדינת ישראל. ואחרי זה אפשר לוודא את זה עם היבואן בארץ אבל זה אופציונלי.

אישור בכתב משמעו ששלחתם אימייל לאגף המכירות של החברה, ושם אתם כותבים "אני קונה את המחשב בארה"ב, אך אשתמש בו בעיקר בישראל. האם יש לו אחריות או אחריות שצריך לקנות לישראל?" חובה לקבל את שם הנציג בסוף האימייל, ולהדפיס/לשמור אותו לכל מקרה של דיון. החברות הללו שומרות כל אימייל היום, כי הן חייבות לפי החוק, כך שהן לא יכולות להתכחש לזה אחרך כך.

את האישור הזה צריך לעשות לכל מחשב ולכל דגם שקונים. לצערי, החברות הבינלאומיות לא ממש מתרגשות מישראל, ולכן משחקות עם האחריות שלה איך שבא להן. אני שמתי לב שבחלק מהחברות האחריות לגבי מדינות אחרות היא הרבה יותר קבועה.

פורסם

לפי מה שאני יודע אייבורי יתנו לך אחריות על מחשב של MSI גם אם הוא בא ביבוא אישי מחו"ל.

כמובן שיש צורך באחריות בינלאומית.

פורסם

מנסיון שלי היום -

APPLE נותנת שירות מלא ואחריות מלאה גם לניידים שנרכשו בחו"ל (ע"י iDigital) - שרות מעולה (החליפו לי סוללה מבלי לשאול שאלות).

DELL נותנת שירות מלא ואחריות מלאה בארץ - זאת כיוון שלאחרונה פתחה מרכז שירות בינלאומי באירלנד, אשר מעניק שירות לכל האזור דרך

חברת יעל פתרונות (אם המוצר\הנייד נרכש בצורה חוקית אצל משווק חוקי, המספר הסידורי יופיע במערכת ויקבל שירות).

LENOVO גם אמורה לספק שירות בינלאומי באותה צורה אבל אני לא בטוח לגביהם.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לנובו נותנת שירות ואחראיות בארץ רק למספרי דגמים שזכאים לכך. לדוגמא ה X200 שנמכר עכשיו בארה"ב זכאי לשירות בארה"ב אך לא בישראל. לעומת זאת, יכול להיות שמחר הם ישנו את המספר מודל ואז הם יחליטו שהוא כן זכאי. זה משתנה גם בתוך אותו הדגם עצמו. יכולים להיות שני אנשים שקנו X200 בארה"ב, אחד זכאי לאחריות בישראל והשני לא. בגלל זה צריך לבדוק טוב טוב לפני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים