עבור לתוכן

שאלה לאריכות חיי ההרדיסק

Featured Replies

פורסם

קראתי איזה דעה של מישהו לגבי הרדיסק חדש איך שקונים לתת לו לעבוד יום שלם או יומיים רצוף בלי כל פעולה מאמצת--אז הוא אומר שזה מאריך

את חיי ההרדיסק ---האם זה נכון או שטות ?

פורסם

לתת לו לעבוד... בלי כל פעולה מאמצת? איפה ההגיון במשפט הזה?

ונניח שזה היה הגיוני, מה הטעם לתת לו לנוח אם הוא נח עד שהוא הגיע לידיך, בחנות בעטיפה אנטיסטטית מוצע למכירה.

אם ההארדיסק לא עושה פעולה כלשהי, ראש הקריאה/כתיבה זז הצידה ו"נח". זה לא משנה אם הוא מחובר או לא.

ונניח שכל זה היה הגיוני. אתה לא חושב שההארדיסק מתאמץ כשאתה מפרמט אותו? (בהנחה שהתכוונת לזה)

פורסם

הרדיסק חדש איך שקונים לתת לו לעבוד יום שלם או יומיים רצוף בלי כל פעולה מאמצת--אז הוא אומר שזה מאריך

את חיי ההרדיסק

השאלה אם יש לזה ביסוס כלשהו ?

אני באופן אישי לא מהנדס מכניקה אז אין לי מושג.

פורסם
  • מחבר

כניראה שהאיש שרשם התכוון לאחר פירמוט ובסרק לא כתיבה וקריאה

דבר נוסף לגבי הדיסקים שאלה שעוברת לי במחשבה מה עדיף HD 500 גי'גה עם 32 מגה באפר או 640 גי'גה עם 16 באפר האם יש הבדל גדול

בין 16 ל 32 בביצועים

פורסם

ההשפעה של הבאפר במקרה זה היא מינורית.

ואני חוזר ואומר- כשהדיסק במצב "סרק" הוא מתפקד כמו שהוא כלל אינו מחובר. ראש הקריאה כתיבה זז הצידה והפלטות מפסיקות להסתובב.

פורסם

ממתי הרד דיסק זוכה ליחס של שבי ביג בלוק 5.7 ליטר?

מזה יענו יומים הרצה???

חבר אותו ודיי , אם בגורלו לשבוק אחרי שנתיים הוא ישבוק גם אם שבועיים מנוחה!

פורסם

כמה טיפים בשביל להאריך את חיי הדיסק הקשיח :

1. לחבר אותו לספק כח איכותי שיספק לו מחת יציב.

2. לדאוג לקירור טוב -> לקנות מארז עם מאוורר מכוון על הדיסק.

3. לא להזיז ולא לנער את המחשב כשהוא עובד.

בנוסף לזה רוב התקלות בדיסק קשיח קורות בשבועות ראשונים לחייו (ליקויים בייצור) או לאחר +3 שנים.

פורסם

כניראה שהאיש שרשם התכוון לאחר פירמוט ובסרק לא כתיבה וקריאה

דבר נוסף לגבי הדיסקים שאלה שעוברת לי במחשבה מה עדיף HD 500 גי'גה עם 32 מגה באפר או 640 גי'גה עם 16 באפר :xyxthumbs: האם יש הבדל גדול

בין 16 ל 32 בביצועים

פורסם
  • מחבר

תגיד NIKE לפי מה שאתה אומר לדוגמא שהמחשב בסרק עובד ולא עושים איזה פעולה . אז חוץ מזה שהראשים זזים הצידה גם הדיסקים בפנים מפסיקים להסתובב ?

פורסם

ההשפעה של הבאפר במקרה זה היא מינורית.

ואני חוזר ואומר- כשהדיסק במצב "סרק" הוא מתפקד כמו שהוא כלל אינו מחובר. ראש הקריאה כתיבה זז הצידה והפלטות מפסיקות להסתובב.

ודרך אגב.. אם מותקנת עליו מערכת הפעלה, זה לא ממש ככה.

פורסם

קראתי איזה דעה של מישהו לגבי הרדיסק חדש איך שקונים לתת לו לעבוד יום שלם או יומיים רצוף בלי כל פעולה מאמצת--אז הוא אומר שזה מאריך

את חיי ההרדיסק ---האם זה נכון או שטות ?

אפשר לעשות הרצה של התוכנה HDD GENERATOR עוד לפני שכותבים על הדיסק משהו , אפילו לפני שמחלקים למחיצות ומפרמטים.

התוכנה הזו מרעננת את המגנטיות של הפלטות לכן יכולה לשפר במקצת את הפעולה של הדיסקים, כי יש פחות בעיות בקריאה ובכתיבה על הדיסק.

לא יודע אם זה מאריך את חיי הדיסק, ספק אם מישהו בדק דבר כזה.

לוקח כמה עשרות שעות עד שהתוכנה סורקת את כל הדיסק. לא חייבים לעשות הכל בבת אחת. אפשר לעשות סריקה על החלק הראשון של הדיסק

נניח במשך 10 שעות, אחר כך להתקין מחיצות בחלק הניסרק. אחר כך להמשיך בסריקה בזמנך החופשי, 5 שעות פה ו- 10 שעות שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים