עבור לתוכן

אופן קביעת תדירות זיכרונות G.SKILL 1000MHZ בלוח GIGABYTE X38 DS4???

Featured Replies

פורסם

שאלה זו תהיה מובנת יותר לבעלי לוח זה.

בBIOS של לוח GIGABAYTE X38 DS4 בכדי לעשות O.C. לזכרונות ישנם 4 אפשרויות A-D שמאפשרים לבחור בין קצבים 200,266,333,400 FSB בתוך אותם אפשרויות ישנם מכפלות המביאות לקצבים שונים ודומים.

השאלה שלי היא:באיזה תדר לבחור(200,333,266,400) כאשר אני עושה OC לFSB420 למעבד, האם זה משנה או האם ישנו חישוב כלשהו לניצול מירבי של הזיכרון?

הזיכרונות הן של G.SKILL 4GB 1000MHZ (ב1066 המחשב קורס במשחקים).

אגב, אני מנסה להריץ MEMTEST אך ללא הצלחה, דיסק לא עולה לי בBOOT, המערכת הפעלה היא VISTA 64BIT יש קשר?

פורסם

1066 לזכרונות זה OC מיקרוסקופי.

רוב הסיכויים שלא צריך אפילו להעלות להם מתח, אבל אפשר לתת טיפה יותר.

תבדוק מה היצרן ממליץ לתת להם. אם ממליץ למשל בין 1.9-2.0 אז שים 2.0 כי יכול להיות שעל אוטומט הלוח נותן להם 1.9.

כמובן שיכול גם להיות שצריך להעלות מתח למעבד.

הזכרונות שלי הם גם של G.SKILL אבל מהירות 800Mhz הזיכרון מוגדר שצורך 1.8-1.9,

ובאתר היצרן הם אומרים שהם מעדיפים שיתנו 1.9 ולא 1.8, וזה בלי קשר לOC.

דרך אגב הזיכרון שלי עובד על 973Mhz בערך כרגע עם 2.02V אם אני זוכר נכון.

באינטרנט כותבים הרבה על הזכרונות שלהם שאפילו הזולים עושים OC יפה.

במקום אחר קראתי שהם שמו צ'יפים יקרים יותר על דגמים זולים. כמובן שזה יכול להיות רק באופן זמני ואי אפשר לדעת עד שמנסים.

פורסם

שנה את הכותרת כך שתתאים לחוקי הפורום. ולא, הדיון ינעל.

פורסם
  • מחבר

הנושא משגע אותי... למישהו יש תשובות??? :s07:

פורסם

אתה מחפש מורכבות איפה שאין.

אחרי שבחרת את ה FSB.

המכפלה שאתה רואה באופציה של הזיכרון, לא צריכים לעניין אותך, אין פה מה לחשב.

הדבר היחידי שאתה בוחר שם באופציה הזאת זה על כמה Mhz הזיכרון יעבוד.

אתה רוצה לעשות UNDERCLOCK ? תבחר אופציה הכי קרובה מתחת 1000Mhz.

אתה רוצה לעשות OC תבחר באופציה שתביא את הזיכרון מעל 1000Mhz.

במידה וה FSB של הלוח הוא מתחלק ל66 אז אחד מהמכפלות של הזיכרון יתנו לך בדיוק 1000Mhz וכך לא יושפע בכלל מ OC או UC.

מכיוון ש OC שלך לא יציב אתה צריך להתאים מתחים למעבד ולזיכרון (במידה ואתה עושה לו OC)

וכמובן לדאוג שהטמפרטורות לא יהיו גבוהות מדי.

ועדיף להתחיל מ OC קטן ולא לקפוץ ישר ל 420FSB.

פורסם

הנושא משגע אותי... למישהו יש תשובות??? :s07:

לפני שאתה משתגע... :smile1:

השינוי שאתה מדבר עליו הוא ב FSB STRAPS..מה שבעצם קובע קצב השעון של המערכת..כולל ערכת השבבים..

ערכת השבבים פועלת באופן דומה לזיכרון מבחינת תדר/תיזמונים..

זאת אומרת שבתדר מסוים התיזמונים שלה הם X..ובתדר אחר הם Y..

לדוגמא לפי ההגדרה שלך בביוס 200/266/333/400 ערכת השבבים "יודעת" איך לנהל את כלל המערכת..

והנתון הנ"ל...קובע בגדול את התיזמונים של ערכת השבבים...

מה שמשפיע ישירות על זמני הגישה/OC וכו...

במקרה של אינטל ה-FSB STRAPS מחולק לקטגוריות הבאות...1066 ומטה..1333 ומטה...1600 ומטה..

אני אתן דוגמא על המעבד שלי Q6600 בסטוק/מקור הוא מגיע במכפלה של 266 מה שמניב FSB של 1066 (266*4)...

ב1066 ערכת השבבים עובדת בתיזמון מסוים..

ברגע שאני מבצע OC..ומגיע ל333..מה שמניב FSB של 1333 (333*4)..ערכת השבבים מעלה את התזימונים על מנת להתמודד יותר טוב עם התדר החדש...מה שלעיתים יכול גם לגרוע מהביצועים למרות התדר הגבוה יותר..

עכשיו אני מגיע לדוגמא שלך..

בגלל הOC..רצוי לבחור ב400..שכן אתה עברת את הבאס הנ"ל...

מה שיניב לך יציבות מקסימלית+תמיכה בתדר הזיכרון הנ"ל..

ואם אתה מתעקש על נוסחא..

אז כדי לחשב FSB של ערכת השבבים..

אתה לוקח את המכפלה המקורית (המקסימלית) מחלק אותה במכפלה הנוכחית בביוס...ואז מכפיל בבאס שמוגדר...

לדגומא הQ6600 שלי הוא במקור במכפלה X9..וגם בזמן הOC הוא X9..ככה ש9/9 זה 1...

נכפיל 1 בבאס שמוגדר בביוס..שזה 400 ונקבל שוב 400*1=400...

בגלל שהFSB מחושב כתדר*4 (בגלל אופן העבודה שנקבע על ידי אינטל)...אז 400*4 יתן FSB של 1600...

לגבי המחלקים (יחס זיכרון/מעבד) של הזיכרון...זה תלוי בלוח האם בעיקר..כי ישנם מחלקים קבועים כגון 2:3/5:6 וכו..

וישנם מחלקים שיצרניות הלוחות מוסיפים...כמו 16:12 וכו..זאת על מנת לאפשר יחס טוב יותר בין האופציות הרבות..

פורסם
  • מחבר

לגבי המחלקים (יחס זיכרון/מעבד) של הזיכרון...זה תלוי בלוח האם בעיקר..כי ישנם מחלקים קבועים כגון 2:3/5:6 וכו..

וישנם מחלקים שיצרניות הלוחות מוסיפים...כמו 16:12 וכו..זאת על מנת לאפשר יחס טוב יותר בין האופציות הרבות..

ולגבי זה, האם היחס לא צריך להיות שווה?(לא גבוהה ולא נמוך) כי עם כן מה נותן לי זיכרונות בתדר גבוה מ800?

תרשו לי להגיד שיחקתם אותה עם המקצועיות,

תודה על ההסברים נרגעתי

:xyxthumbs:

פורסם

תיקון קטן,

תדרי הבאס בהם שינוי הסטראפ יתבצע אינם קבועים - כל יצרנית קובעת ללוחות שלה באיזה תדר באס הסטראפ יעבור לקטגוריה הבאה.

סטראפ גבוה יותר - תזמונים פנימיים פחות הדוקים.

ולכן, ברגע שתעבור סטראפ מסויים, יהיה לך יותר חופש תנועה מבחינת OC.

לדוגמא, אם תדר הבאס שבו הסטראפ ישתנה מ333Mhz ל400Mhz נקגבע ל410Mhz, אז תדר באס של 411Mhz ידרוש פחות מתח מתדר של 410Mhzהיות ובראשון התיזמונים הדוקים פחות.

פורסם

גם נכון..אבל מלבד מספר לוחות אם של ASUS (שראיתי שבדקו)...כל היצרניות משתדלות..לדבוק בSTRAPS של המעבד..

כמובן שזה שוב לא קבוע..

ולגבי זה, האם היחס לא צריך להיות שווה?(לא גבוהה ולא נמוך) כי עם כן מה נותן לי זיכרונות בתדר גבוה מ800?

תרשו לי להגיד שיחקתם אותה עם המקצועיות,

תודה על ההסברים נרגעתי

:xyxthumbs:

שווה ? ממש לא...תחשב כמה מחלקים/יחסים הייתה צריך בשביל לקבוע בכל תדר מסוים שהזיכרון יעבוד בתדר קבוע..

זאת אומרת שגם בבאס של 400/410/420 וכו הזיכרון יעמוד על 800MHz....

מה גם שהמחלקים הם מספרים שלמים..מה שמונע ממך להשתמש בחצאים וכו..

פורסם

הזכרונות יציגו את הביצוים הגבוהים ביותר כאשר הם יעבדו בתדר הכפול מתדר הבאס.

לדוגמא, זכרונות 1066Mhz יציגו ביצועים אופטימליים כאשר תדר הבאס יהיה 266Mhz.

1066= (266*2)*2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים