עבור לתוכן

התייעצות לפני קנייה. מחשב לשימוש כללי+HD ב3500

Featured Replies

פורסם

לאחר חרישה מעמיקה בתחום החומרה אני גאה להציג את יצירת המופת שתעמוד אצלי בחדר.

אם למישהו יש הצעות לשיפור או דעות אשמח לשמוע אותם.

די סגור על רוב המפרט יתכנו כמה שינויים קטנים אבל הבסיס ישאר איתן..

המפרט כוון למחשב שקט ותקציבי עם יכולת לHD, שימוש כללי ומעט משחקים עם מארז קטן שיתכן שיוסב למחשב סלוני בעוד תקופה.

מעבד:

AMD ATHLON 64 5200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.7GHz 1MB CACHE - ADO5200DOBOX - BOX ¤498

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤453

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 HDMI - RETAIL ¤969

דיסק קשיח:

WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ¤379

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N X18 - SATA - BLACK ¤131

זיכרון:

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPI ¤470

מארז:

ANTEC NSK1380 MICRO ATX CUBE + 380W PSU ¤494

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 64 LOW PROFILE FOR AMD S754/939/AM2 ¤107

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤75

מחיר סופי: ¤3576

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

-במארז יש ספק חלש מדי.

-אם אתה מעוניין בסרטים ו HD אין טעם לקחת כרטיס שכזה, כרטיס מסך בפחות מחצי מחיר יציג איכות סרטים זהה לחלוטין.

תן דוגמאות למשחקים שאתה משחק ונבחר כרטיס מסך מתאים.

פורסם
  • מחבר

- אתה בטוח שזה חלש מידי? לפי מה שראיתי הוא אמור להחזיק יפה מערכת כזאת. סך הכל המעבד די חיסכוני, ויש רק כרטיס מסך/הרדיסק/כונן אופטי אחד מכל סוג.

חשבתי אולי להחליף את המעבד ל

מעבד:

AMD ATHLON 64 4850e X2 DUAL CORE SOCKET AM2 45W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADH4850DOBOX - BOX ¤439

ואז אני ממש בטוח שהספק יספיק.

- אני מודע לעובדה שהוא קצת אוברקייל לצרכים שלי, אני בהחלט לא משחק הרבה אבל שאני הולך לשחק משהו אני ארצה להנות מזה, כל עוד זה נכנס לתקציב זה סבבה מבחיניתי.

כרגע אני משחק רק משחקים מזדמנים אבל אני בטוח שיצא לי לשרוף כמה שעות טובות שסטארקראפט2 ודיאבלו3 יצאו.

פורסם

אם כך אז בסדר.

עדיין, הספק חלש מדי.

זה שרושמים 380 זה לא אומר שהוא מסוגל ל380 צריך לבדוק באינטרנט ובאתר אחוז נצילות של הכח.

אני הייתי ממליץ לך ללכת מינימום על corsair VX450.

פורסם
  • מחבר

אני אגיד לך מה הבעיה. קודם כל המארז מגיע עם הספק יחד וגם לפי מה שקראתי באיזה ביקורת שלו הספק אינו סטנדרטי.

אז תהיה בעיה להחליפו.

אבל אנטק מתחייבים שיש לו נצילות של מעל 80 אחוזים אז זה מינימום 280 וואט אמיתים.

לפי מה שקראתי השימוש יהיה כזה.

110W בפיק הגבוה של ה4850

65W במעבד

עד 20W הציפסט

זה אומר שיש לי עוד 90W+ לשאר הדברים שזה יהיה הרד דיסק, כונן אופטי וכנראה כרטיס רשת אלחוטי.

זה אמור להיות די ויותר.

פורסם

הצריכה משתנה בין idle למאמץ.

אני הזהרתי.

הייתי לוקח סונטה וגומר עם זה, אלא אם כן אתה "חייב" לקחת את המארז הנ"ל מסיבה כלשהי.

זה שזה יהיה בעתיד HTPC זה לא אומר שזה חייב מארז שוכב.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל אני מעדיף לשים אותו על מדף ושיהיה קטן וקומפקטי. ולא יצבור את כל האבק והשערות של החתול לתוכו.

רוב המארזים הקטנים לא מתאימים להתקנה של כרטיס מסך נורמלי. ואלו שכן אני מאבד את השקט שלי ועוד כמה מאות שקלים.

במקרה הקיצוני ביותר שהספק באמת לא יספיק. שזה לא נראה לי הגיוני יהיה אפשר להפרד מהרדאון ולחכות שיצא כרטיס טוב עם צריכה יותר נמוכה.

פורסם

במקרה הטוב אם הוא לא יספיק, המערכת תקרוס, במקרה היותר גרוע הוא ישרף, במקרה מאוד גרוע הוא ישרף ויגרור איתו את לוח האם ואולי רכיבים נוספים, במקרה הכי גרוע הוא ישרף שלא תהיה בבית והבית יהפוך לבית פחמים.

אני רק ממליץ לך לחפש מארז אחר ללא ספק ולקנות אחד בנפרד וכך תהיה ללא דאגות.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אתה קצת רואה שחורות. אבל יש שחר בדבריך.

למרות שישרף הוא לא כי אין שום סיבה שכל המחשב יהיה על load מקסימלי שאני לא בבית.

אבל בכל זאת יש את האופציה שחלק מן הרכיבים ילכו קאפוט עם הספק. אבל אני לא רואה שום מארז תחליפי שיספק לי אותו הדבר. כולם עם גימיקים מיותרים, מאווררי לדים מיותרים שאצתרך להחליף וכו.

אולי נלך על כרטיס מסך פחות רעב ואז זה יספק לי את הטווח ביטחון במתחים? יש לך המלצות?

פורסם

אחי, אני מדבר מנסיון.

לפני מספר שנים הספק שלי נשרף כשהייתי אצל קרובים, כשחזקתי המחשב עדיין עבד אבל הספק הוציא מן עשן כזה אפרפר מסריח ברמות דפק לי את כל החדר.

כמו כן במחשב הנוכחי גם הספק שלי נשרף, אבל למזלי המחשב פשוט קרס ואייבורי כמעט רימו אותי כשאמרו לי שזה הפיל לי את לוח האם....הספק הזה היה 350 וואט והוא לא היה ג'נרי.

כרגע יש לי אם אני לא טועה FSP 400 וגם הוא נראה לי בקושי מחזיק ת'מערכ שלי (מפרט בצד) הוא לפעמים נופל וכבר נשרפו לו 2 נורות (הוא מודולרי).

לגבי כרטיס HD4850 ללא ספק הכי משתלם בעיקר למשחקים.

אתה יכול ללכת על HD3850 או 9600GT (מחירו ירד מעט) או 8800GS.

אבל בוא נעזוב את האפשרות של החלפת כ.מ. כרגע.

תנסה להתייעץ עם אנשים בפורום מארזים וספקים ותראה מה הם יגידו על זה אולי ימצאו לך מארז מתאים.

פורסם
  • מחבר

פתחתי דיון על הספק בפורום מארזים. נראה מה הדעה שלהם.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=347492.0

עכשיו יש לי עוד שאלה.

מה ההבדל בזכרונות בין 4GBPQ ל4GBPI ולמה יש הבדל של 30 שקל ביניהם

והאם כדאי ללכת על זכרונות עם תזמון קטן יותר של 4-4-4-12?

פורסם

אתה מתכנן OC?

פורסם
  • מחבר

לא, אולי משהו סימלי אבל לא יותר מזה.

פורסם

זכרונות 800 זולים יעשו את העבודה...

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא רק ביכולת אוברקלוק?

מה עם התזמונים, יתן לי שיפור בביצועים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים