עבור לתוכן

שיפור מחשב קיים תקציב 10K

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי הוא

Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box + THERMALTAKE BIGTYPHOON

ASUS P5W DH Deluxe

2X G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 2048MB CL 5-5-5-15

CONNECT3D Radeon® X1950 XT 256MB GDDRIII

GIGABYTE 3D AURORA

ENERMAX LIBERTY 500W

ZALMAN ZM-F3 120MM

NEC ND-4571 LABELFLASH WHITE/BLACK

כונן דיסקטים שחור

Creative X-Fi Fatal1ty Champion Series

WD 250GB + WD 200GB + SEAGATE 500GB+2X500WD

חשבתי לשפר מעבד+כרטיס מסך, העבודה שלי היא לתלת מימד ועריכה ואני רוצה גם לשחק, השאלה אם אני צריך שני כרטיסי מסך (אם זה אפשרי אחד לעבודה עם עריכת וידאו והשני למשחקים)

פורסם

כדאי שתוסיף תקציב להודעה

מעבד אפשר להחליף ל Q6600 הלוח שלך לא תומך ב 45nm, ולשדרג למעבד כמו 6850 יהיה בזבוז.

כרטיס מסך זה כבר לגמרי תלוי בתקציב.

פורסם
  • מחבר

הוספתי

פורסם

בתקציב הזה אתה קונה מחשב חדש.

קח מהמחשב הישן את המארז וההארדדיסקים.

על איזה גודל מסך אתה עובד?

פורסם

יש לך אחלה מעבד פרט לכרטיס מסך ומעבד נניח (ולוח אם)

בתקציב הרבה פחות ממה שרשמת פה הייתי עושה השינויים הבאים שיספקו אותך ויתנו לך מחשב מעולה:

מעבד - קח את ה E8400 ב900 שקל בערך, ותוסיף לו קירור איכותי כמו הULTRA 120 של טרמיילרייט, גם ישמור אותו קריר וגם יאפשר OC נחמד

זכרונות יש לך סבבה

לוח אם תהיה צריך להחליף עבור מעבדי 45 נאנו וכו', הייתי לקוח X48, כמו של ג'גיה בייט DS4 או DS5 או DS3 (תלות מחיר, ההבדלים יותר ברמת קירור ו OC)

וכרטיסי מסך, אם אתה משחק ברזולציה לא משהו גבוהה, יספיק לך 4870 או אפילו 4850 של ATI וגם תוכל לרדת ללוח אם הרבה יותר זול ובלי X48.

אם אתה משחק ברזולציות גבוהות, קח שני 4850 שיעלו לך 2000 שקל בערך ויתנו ביצועים מעולים.

סה"כ מחיר

900+250+1000+2000 = כ4 אלף גג (אפילו תשקיע טיפה בשיפור ספק הכוח אם רוצה)

או

שתלך על המעבד, עם קירור קצת פחות, לוח אם בלי CF, וכרטיס מסך אחד ואז המחיר

900+200+600+1000 שזה כ3 אלף גג.

ובמחיר הזה אתה מקבל מחשב מעולה שיריץ כל המשחקים שיש היום בלי שום בעיה.

את שאר הכסף תחסוך ונניח עוד שנתיים תשדרג שוב.

פורסם

לעריכת וידאו כדאי לך לקחת Q9300-9450 ומבחינת כרטיסי המסך, לרינדורים ושטויות, אתה חייב quadro השאלה היא במה בדיוק אתה עובד?

פורסם

המלצה שלי - תבנה מחשב חדש לגמרי...ואפילו לא תצתרך להשתמש בכל התקציב כי חבל לשפר משהו ישן כשאתה יכול לבנות בסיס חזק לשיפור בעתיד

מקסימום

או שיהיה לך 2 מחשבים בבית או שתמכור אותו..או שתעביר למישהו במשפחה............. :nixweiss:

פורסם

אם אתה לא צריך שני מחשבים, ויש לך עדיין אחלה מחשב (לדעתי), הייתי רק משפר מעבד + לוח אם + כרטיס מסך.

אין שום סיבה לשפר פה משהו אחר.

תחסוך את הכסף, עוד שנה שנתיים תשפר בצורה יותר רצינית

פורסם
  • מחבר
על איזה גודל מסך אתה עובד?

יש לי שניים 32' ו19' אבל לעבודה בגרפיקה ווידאו זה ה19' ה32' לצפייה בסרטים ומשחקים מידיי פעם

לעריכת וידאו כדאי לך לקחת Q9300-9450 ומבחינת כרטיסי המסך, לרינדורים ושטויות, אתה חייב quadro השאלה היא במה בדיוק אתה עובד?

עובד עם מאיה, אפטר אפקט פריימר אילוסטייטור וכו..

המלצה שלי - תבנה מחשב חדש לגמרי...ואפילו לא תצתרך להשתמש בכל התקציב כי חבל לשפר משהו ישן כשאתה יכול לבנות בסיס חזק לשיפור בעתיד

מה שאני חשבתי זה לשפר את המחשב בצורה כזאת שהוא יהיה גם למשחקים וגם לעבודה בוידאו כי לא בא לי עוד מחשב יש לי כבר שלושה בבית

וחשבתי שאם זה אפשרי אז להכניס כרטיס מסך אחד שיהיה למשחקים והשני לעבודה בוידאו

פורסם

אני חושב שאת המעבד אין מה לשפר, אפשר לעשות OC, אבל לשפר ממש לא הוא עדיין חזק מספיק.

תקנה קירור טוב תעשה OC נחמד(בצירוף עם הלוח הנ"ך והזיכרונות סביר להניח שלא תהיה לך בעיה עם קירור איכותי להגיע לסביבות ה3.5GHZ יציב)

ואם אתה כבר רוצה לשדרג מעבד, קח Q6600 או משהו וזה יספיק לך מעל ומעבר במקום לקנות Q9450 כי זה פשוט ביזבוז לקנות לוח חדש בשביל מעבד שייתן שיפור של אולי 10אחוז...

מה גם שלQ6600 תוכל לעשות גם OC גבוה לסביבות ה3.5-4GHZ בקלות עם קירור טוב.

הלוח שלך אחלה אין לך למה להחליף וגם הזיכרון שלך מעולה..

כרטיס מסך הייתי ממליץ לך אם אתה כבר רוצה להשתמש בתקציב תיקח שני כרטיסי 4850 ותחבר אותם בקרוספייר.. זה ייתן לך שיפור לא קטן לגראפיקה ומשחקים.

חוץ מכרטיס מסך ומעבד אני לא רואה עוד איך אפשר לשפר את המפרט שלך, הוא מעולה, אין שומדבר שהייתי מחליף כאן כרגע אלא אם כן אתה רוצה בכוח להחליף אז תעשה את השינויים הנ"ל...

פורסם

אם אתה גרפיקאי רציני, אז לך על כרטיסי QUADRO וכו', הם נועדו לעבודות רציניות ונותנים איכות מאוד גבוהה עם תוכנות כמו MAYA וכו'.

לגבי מעבד - תוכנות כמו MAYA וכו', כן משתמשים במעבדים מרובי ליבות, הייתי כן ממליץ על מעבד כמו Q9450 או Q9300.

זכרונות - אין מה לגעת

לוח אם - הוא טוב מאוד, אבל אם תרצה מערך CROSSFIRE אז כן תצטרך להחליף

חוץ מזה, הכל מעולה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאת המעבד אין מה לשפר, אפשר לעשות OC, אבל לשפר ממש לא הוא עדיין חזק מספיק.

תקנה קירור טוב תעשה OC נחמד(בצירוף עם הלוח הנ"ך והזיכרונות סביר להניח שלא תהיה לך בעיה עם קירור איכותי להגיע לסביבות ה3.5GHZ יציב)

ואם אתה כבר רוצה לשדרג מעבד, קח Q6600 או משהו וזה יספיק לך מעל ומעבר במקום לקנות Q9450 כי זה פשוט ביזבוז לקנות לוח חדש בשביל מעבד שייתן שיפור של אולי 10אחוז...

מה גם שלQ6600 תוכל לעשות גם OC גבוה לסביבות ה3.5-4GHZ בקלות עם קירור טוב.

הלוח שלך אחלה אין לך למה להחליף וגם הזיכרון שלך מעולה..

כרטיס מסך הייתי ממליץ לך אם אתה כבר רוצה להשתמש בתקציב תיקח שני כרטיסי 4850 ותחבר אותם בקרוספייר.. זה ייתן לך שיפור לא קטן לגראפיקה ומשחקים.

חוץ מכרטיס מסך ומעבד אני לא רואה עוד איך אפשר לשפר את המפרט שלך, הוא מעולה, אין שומדבר שהייתי מחליף כאן כרגע אלא אם כן אתה רוצה בכוח להחליף אז תעשה את השינויים הנ"ל...

אוקי אז שתי שאלות

אחת איזה קירור לקנות כי יש לי את הBT הוא מספיק חזק לא ? או שכבר ענתיקה :) ?

השניה

תסביר לי על מה זה 4850 וגם מה זה חיבור קרוספייר

והאם זה מתאים לרידנדור עבודה בתלת מימד וכו ?

פורסם

אז ככה

לגבי קירור מעבד, שמתי לך פה כמה לינקים לקירורים מומלצים, כולם מעולים ויאפשרו לך OC נפלא בלי בעיה.

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=18665

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_2333&products_id=18767

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_954&products_id=18766

הייתי ממליץ על הראשון, בתוספת מאורר 120 אחד תוכל לקבל גם מחשב מאוד שקט וגם מאוד קריר.

לגבי CROSSFIRE או CF - מדובר בלשים שני כרטיסי מסך בו זמנית על הלוח האם וניצול שלהם, מאוד יעיל וטוב למשחקי מחשבים מתקדמים ורזולציות גבוהות.

לגבי עיבוד גרפי שאתה רוצה לעשות, לדעתי הכל שאלה של כמה מקצועי אתה, אם מאוד איכפת לך מאיכות 2D סופר גבוהה, אתה מתעסק עם פרופילים, וכו', בקיצור אתה מקצוען ברמה ש99 אחוז מהאנשים פה אין להם מושג אפילו לגבי הדברים האלו, אז רק כרטיס מסך כמו QUADRO או FIREGL יעשו לך את העבודה.

אם אתה לא כזה מקצוען, ורוצה גם משחקים, אז כרטיסי מסך של ATI יתאימו לך מאוד.

לדעתי אם היית סופר מקצוען כבר היית יודע על מה אני מדבר והיית מוכן לשים גם 5000 שקל רק על כרטיס מסך כזה (יש גם ב10 ויותר), לכן לדעתי קח את הCF של ATI של 4850 ב2000 שקל או 4870 ב2800 ואתה תהיה מאוד מרוצה וכל משחק שיש כיום ירוץ לך בלי שום בעיה

פורסם

אני לא יודע כמה זה מותאם, אבל מבחינת משחקים וקידוד תכני HD הרדאון HD4850 עדיף בהרבה על הX1950XT...

לגבי חיבור קרוספייר :

לוח אם - הוא טוב מאוד, אבל אם תרצה מערך CROSSFIRE אז כן תצטרך להחליף

חוץ מזה, הכל מעולה :xyxthumbs:

למה שהוא יצטרף להחליף אם הלוח שלו תומך קרוספייר ! ?

תקרא קצת ותדע על מה מדובר יותר לפני שאתה זורק דברים לאוויר...

בכל מקרה, קרוספייר זהו חיבור מיוחד המאפשר חיבור של 2 כרטיסי מסך(או יותר בלוחות מסויימים) יחדיו על מנת לקבל ביצועים מאוחדים של שניהם יחדיו.

במקרה של הHD4850 זה עובד יפה מאוד ו2 הכרטיסים מנוצלים לכן במידה ותיקח 2 כרטיסי HD4850 זו תהיה האופציה הכי משתלמת והכי טובה מבחינתך.. יספיק לך לעוד שנתיים שלוש או יותר על הגדרות גבוהות.

תהנה.

לגבי הקירור.. הBT יספיק מעל ומעבר... אין צורך להחליף.

פורסם
  • מחבר
לדעתי אם היית סופר מקצוען כבר היית יודע על מה אני מדבר והיית מוכן לשים גם 5000 שקל רק על כרטיס מסך כזה (יש גם ב10 ויותר), לכן לדעתי קח את הCF של ATI של 4850 ב2000 שקל או 4870 ב2800 ואתה תהיה מאוד מרוצה וכל משחק שיש כיום ירוץ לך בלי שום בעיה

ממש לא סופר מקצוען אני סטודנט

ולשים כסף אני מוכן אני פשוט לא יודע מה ההשקעה הנכונה ומה הכי מתאים פה

למה שהוא יצטרף להחליף אם הלוח שלו תומך קרוספייר ! ?

תקרא קצת ותדע על מה מדובר יותר לפני שאתה זורק דברים לאוויר...

בכל מקרה, קרוספייר זהו חיבור מיוחד המאפשר חיבור של 2 כרטיסי מסך(או יותר בלוחות מסויימים) יחדיו על מנת לקבל ביצועים מאוחדים של שניהם יחדיו.

במקרה של הHD4850 זה עובד יפה מאוד ו2 הכרטיסים מנוצלים לכן במידה ותיקח 2 כרטיסי HD4850 זו תהיה האופציה הכי משתלמת והכי טובה מבחינתך.. יספיק לך לעוד שנתיים שלוש או יותר על הגדרות גבוהות.

תהנה.

לגבי הקירור.. הBT יספיק מעל ומעבר... אין צורך להחליף.

רגע אז הלוח שלי סבבה לזה נכון ? לשים את שני הכרטיסי מסך המדוברים ?

אהה ולגבי הBT הוא יחזיק בשביל OC ?

אבל עדיין לא עניתם לי, אולי אני טועה אבל לא עדיף לשים כרטיס מטורף למשחקים וכרטיס לעבודה בוידאו בנפרד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים