פורסם 2008 במרץ 417 שנים שלום אנשים. יש לי את המסך שנכתב לעיל. ואני כבר ממש אובד עצות. המסך מחובר בכבל DVI אל כרטיס המסך שלי HD3850 והצבע במסך נראה קצת דהוי. הכוונה השחור נראה קצת כמו אפור. והאפור נראה כצבע הדומימננטי גם כשאני גולש באנטרנט. וגם כשאני נמצא בDESKTOP או קורא מPDF/WORD. האם ישנן בעיות שידועות על המסך הזה בהקשר שציינתי כאן? או בעיות אחרות? כל מי שיודע או יש לו את המסך הזה ויוכל לשפוך קצת אור. אשמח מאוד
פורסם 2008 במרץ 517 שנים מחבר כן אחי. שיחקתי עם הצבעים ועם הבהירות אבל נגיד שאני מוריד את הבהירות פחות מ50 אז המסך נראה חסר אור מורגש. וכשאני מעלה מעל 50 אז המסך נראה בהיר מידי. האם יש כאן אנשים שהשאירו את המסך בלי לגעת בהגדרות צבע ואור שלו וחווים את התופעות האלו גם כן? או שנשארו עם זה ולא נתקלו בתופעות שהזכרתי כאן? גם כן כשאני קורא נגיד דף בתוכנת PDF אז בתחתית המסך הדף נראה חסר אור. ובאמצע יש יותר אור. שזה מורגש ממש. האם זה תקין?
פורסם 2008 במרץ 517 שנים גם כשאתה משאיר את מכוון הבהירות על 50 ומכוון בהירות ע"י הורדת RGB במקביל ,התופעה שאתה מתאר נשארת בעינה?
פורסם 2008 במרץ 517 שנים מחבר אתה מתכוון להוריד את ערוץ הRGB במסך עצמו ולהוריד מכל צבע כמות שווה? וכמה להוריד? כי אם זה ככה אז אני צריך לנסות את זה. מה שניסיתי זה רק להוריד את צבע האדום ב5 אחוז ועדיין היה את הבעיה של דהיית צבע במסך כשהבהירות הייתה על 50. עוד תופעה שנתקלתי בה במסך כשהכל היה על הגדרות מפעל זה שכאשר "חלון" מסויים במחשב פתוח איך איננו פעיל אז הצבע שלו מתחלף לאפור אדום. זה קורה בכל החלונות שאני פותח והם במצב לא פעיל.
פורסם 2008 במרץ 517 שנים כן אתה מוריד את שלושת הערוצים בתפריט של המסך במקביל עד שהבהירות תהיה נוחה בעיניך רמה בה לא תרגיש כאבי ראש. אפשר גם אחר כך לתקן נטייה של רקע לבן לצבע יסוד אחד או שניים (הגדרת נקודה לבנה). SoftMCCS תקל עליך במלאכה הכיול.בקשר לשינוי צבע של חלונות לא פעילים זה נראה לי יותר בגלל מאפייני ערכת הנושא של מערכת ההפעלה ולא בגלל שיש בעיה במסך עצמו. תסתכל בלוח הבקרה לבדוק את מאפייני מראה וערכות נושא.
פורסם 2008 במרץ 517 שנים מחבר קודם כל אחי. אני חייב להודות לך על העזרה והתשובות העניינות והמקצועיות!עכשיו לעבודה... כיוונתי את צבעי היסוד ל3 הצבעים על 95. הבהירות עכשיו בסדר גמור.אני אוריד את התוכנה שאמרת ואנסה לשחק איתך לכיוונון ואודיע בהמשך אם אצטרך עזרה או אם הצלחתי במלאכת כיול נקודה הלבנה.לגבי מאפייני מראה וערכות נושא. אני שיניתי שם את ההגדרות הנושא לWINDOWS CLAASIC כמו אם אני לא טועה מה שהיה בווינדוס 2000. והחלונות לא פעילים נראים כבר יותר טוב. פשוט השילוב של צבע הכחול והלבן בחלונות לא פעילים על ערכת נושא של XP לא מוצגים טוב. שווה להשתמש בCLEAR TYPE גם כן? כי פעם השתמשתי ובדפי אינטרנט הטקסט היה נראה יותר טוב וגם בסביבת מחשב עצמה אבל האותיות היו מרוחות קצת...עריכה: התקנתי את התוכנה SOFTMCCS וברצוני לדעת איך אני יכול לכוון נקודה לבנה בעזרת התוכנה. אשמח אם תעזור לי אחי... שוב תודה רבה!!
פורסם 2008 במרץ 617 שנים לפי מה שאתה אומר בעצם עבדת מאז שרכשת את המסך בבהירות ברירת מחדל שבה היא מדודה בערך כ-190 ניטים לכן אתה לא מוריד את הערכי RGB לנמוכים בהרבה? 190 ניטים זהו ערך גבוה מאוד לעבודה עם יישומי טקסט אלא אם אתה רגיל לזה עם תנאי תאורה סביבתית חזקה בלי שתקבל מכך כאבי ראש.SoftMCCS, בדומה ל-ScreenManger של EIZO או MagicTune של סמסונג, היא רק תחליף לכיוון RGB בתפריטי המסך עצמו (ובהירות וניגודיות במסכים אחרים בהם אין בעיית היעלמות גוונים כהים עם הפחתת בהירות). היא שימושית עד מאוד אם לא נוח לך להשתמש במקשי התפריטים בחזית המסך עצמו, בתוכנה עם העכבר אתה משנה מהר יותר את הכיול של נקודה לבנה ואת הבהירות. קביעת נקודה לבנה נעשית ע"י התאמת ערכי ה-RGB באופן שבו המסך לא יהיה אדמומי או כחלחל מדי, במיוחד כשמשווים רקע לבן במסך כנגד דף נייר ברמת לובן גבוה בתנאי התאורה האופיינים שבהם אתה רגיל לעבוד עם המסך זה הכל.ClearType לפי עיקרון של Anti-Aliasing מעדנת את הפיקסליזציה של פונטים ע"י כך שהיא נעזרת בתתי פיקסלים סמוכים אשר הם בעצם חלק מה-RGB של כל פיקסל, לכן יש הילה צבעונית מסביב לטקסט, הילה אותה אתה מגדיר כמריחות. יש האוהבים את החלקת האותיות מהצורה ה"משוננת" שלהן ויש שלא, זה עניין של טעם אישי. ב-Pivot חובה לבטל את ה-ClearType , כי האותיות נראות מעוותות כשאין היעזרות בתתי פיקסלים אופקיים אלא אנכיים כמו במצב רגיל. ב-MSIE7 (כן ב-Windows Vista ואופיס 2007) ה-ClearType הוטמעה כחלק ממנו כברירת מחדל. אבל ניתן לבטל את ההטמעה כמובן.
פורסם 2008 במרץ 617 שנים מחבר תמיד עבדתי עם הגדרות ברירת המחדל של המסך. מה שכן בזמן האחרון הורדתי קצת את הבהירות דרך הדרייבר של הכרטיס מסך כי היו לי כאבי ראש אחרי ישיבה ממושכת על מסך המחשב. תנאי התאורה שלי בחדר לא ממש גבוהים הייתי אומר אבל עדיין אין לי כאבי ראש מקריאה טקסט. אז בעצם אני יכול לקבוע את הנקודה לבנה דרך המסך עצמו בלי להיעזר בתוכנה אם הבנתי נכון... כי פשוט היא קצת שיגעה אותי ולמרות האי נוחות במסך של DELL בכיוונון הצבע. אני אשתמש במסך בכל זאת. בעת כיוונון הנקודה לבנה לא הצלחתי להגיע לרמה של לבן גבוה כמו של דף A4 בתנאי התאורה שלי. האם אפשר קצת עזרה/המלצה איזה צבע להוריד? לפי מה שאני שם לב המסך שלי נוטה יותר לכחול. האם אצליח להגיע למצב של לבן על המסך כמו בדף A4? לגבי הCLEAR TYPE אני ארד מזה אני חושב. המריחות מפריעות לי זה נראה ממש לא יפה על המסך. כמו כתם דיו... תודה רבה על העזרה וההכוונה!!
פורסם 2008 במרץ 617 שנים לא מורידים בהירות או משנים RGB דרך הכרטיס מסך זה מעוות מאוד את הצבעים ואת עקומת הגאמא אלא רק דרך תפריטי המסך. רק קולורמטר שעולה כמעט כמו המסך שלך יכול לשנות את ההגדרות של כרטיס המסך בצורה אמינה עם פרופיל שהוא יוצר עבורו, וגם אז מדובר רק על תוכנות לעריכה גרפית ולא עבור נגני סרטים, דפדפני אינטרנט, משחקים או יישומי טקסט. בקביעת נקודה לבנה אני לא אוכל לסייע לך. הגדרתה תוכל להיעשות בדרך של ניסוי וטעייה על סמך עיניך ולפי התחושה שלך. אם הוא כחלחל מדי אתה מווסת את הערוץ הכחול ביחס לשני הערוצים הנשארים שווים במקביל. אם יש אדמומיות או ירקרקות אז אתה משנה את הערוץ הרלוונטי. זו לא תורה מורכבת ללמוד אותה.
פורסם 2008 במרץ 717 שנים מחבר הבנתי אחי. תודה רבה על העזרה שלך!! בנתיים אשאיר את ההגדרות של המסך על ערוץ RGB 95. כרגע אני עובד על VISTA בנוסף ועם האופציה של CLEAR TYPE נראה לי אני מתחיל קצת להתרגל אליה... הטקסט נראה קצת יותר ברור אחרי כיוונון המסך שעזרת לי בו. עכשיו לפעמים כשאני מציג על המסך עם התוכנה DPB נגיד תמונה ירוקה או כחולה או צהובה אז שאני יוצא מהר לDESKTOP המסך נראה עדיין קצת צהבהב לכמה רגעים. האם זה בגלל העין האנושית? או שלוקח למסך זמן להתייצב?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.