עבור לתוכן

אושר בחוק: סמכויות מעקב אחרי סלולרי ואינטרנט

Featured Replies

פורסם
לאחר קריאה ושניה ושלישית בכנסת, התקבל הערב (ב') התיקון לסדר הדין הפלילי המאפשר למשטרה לקבל פרטים כמו מיקום סלולרי ותקשורת אינטרנט של אזרחים מחברות התקשורת. ההצעה עברה ברוב של 35 תומכים מול 5 מתנגדים

מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3483670,00.html

• תגובות 34
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא יעבור בג"ץ...

פורסם

להזכירכם זה היה המצב עד היום כך שהחוק לא משנה כלום.

ההבדל הוא שעד היום היו צריכים לעבור חותמת גומי (שופט) ומהיום כבר לא.

זה לא ישנה כלום. הפרטיות ברשת לא קיימת כבר שנים.

פורסם

עדיין צריך אישור שופט בשביל שהראיות יתקבלו בבית דין, ההבדל הוא שהמשטרה יכולה להחליט אחרי מי ואיך לעקוב לבד.

פורסם

העניין המרכזי מבחינתי שהחוק "עבר" ברוב של 35 מול 5 קאקים, שני שליש מהם אפילו לא טרחו להגיע. :pissed:

אני מקווה שאחד מהמקרים הראשונים שיקבלו בתחת יהיה ח"כ או עוזר פרלמנטרי או מקורב ואז פתאום החוק יבוטל ברוב מיוחס (כל ה- 120 יגיעו).

הרי ההיתר יהיה עכשיו בידי קצין משטרה -> אחשלי חברשלו תארגן לי תפלאפון של הכוסית הזאת, זו רק ההתחלה. :bash:

פורסם

ממש לא האמנתי - שלי יחימוביץ' ???

חשבתי שהיא פעילה חברתית

אני חושב שהכנסת איבדה את הקשר עם האזרח או שהממשלה ( רשות מבצעת ) התחזקה מעבר לכל פרופורציה כלומר הממשלה מעבירה חוקים אשר משרתים את הממשלה בלבד . ( המשטרה היא חלק מהרשות המבצעת )

הפרדת רשויות וממשל נשיאותי עם אחריות אישית - זה מה שאני אומר .

פורסם

אוי לא "הפלאפון של הכוסית הזאת" בואו לא נמנע עשרות פשעים ופעולות פחע"יות......

פורסם

אוי לא "הפלאפון של הכוסית הזאת" בואו לא נמנע עשרות פשעים ופעולות פחע"יות......

תלכס, אומנם זאת חדירה לפרטיות אבל היא שווה את זה :xyxthumbs:

פורסם

חוק מבורך והלוואי ירככו עוד יותר את בעלי הסמכות המורשים.

למי שאין מה לחשוש לא אמורה להיות בעיה עם החוק הזה.

קצין בדרגת סנ"צ לא יעשה שטויות ויסתכן במח"ש או אי קידום. אם הוא יבקש נתונים כנראה יש לו סיבה טובה. בעלי הסמכות האחרים הם קצינים (ולא שוטרים פשוטים) שעיסוקם הוא חקירות ולא שוטרי תנועה.

להזכירכם זה היה המצב עד היום כך שהחוק לא משנה כלום.

ההבדל הוא שעד היום היו צריכים לעבור חותמת גומי (שופט) ומהיום כבר לא.

זה לא ישנה כלום. הפרטיות ברשת לא קיימת כבר שנים.

קודם כל השב"כ והמוסד עשו את זה כבר מקודם. ההבדל הוא שעכשיו לא יצטרכו לחכות בתור, לנסות לרצות שופטים כאשר המטרה היא מניעת פשע. זה נכון שיש חורים כבר היום אבל כך לדוגמא את ווינדווס XP: למרות שהיא בתשלום רוב האנשים יודעים להתחמק אבל עדיין יהיו תמיד אנשים שירכשו. הכוונה היא שיש הבדל כשנותנים גושפנקא חוקית לדבר מה
פורסם

גם על זה אפשר לעבוד במקרה ואתם צריכים להיות מוסתרים. לכבות את הפלאפון ולהוציא בטרייה, או להשתמש בפלאפונים שלא רשומים על שם של אף אחד (טוקמנים וכו').

מבלי להסתכל בכתבה אני מסוגל לנבות את 'רשימת הבושה':

שבכ"ניקים ואנשי צבא לשעבר. כל מיני מיליטנטים מטונפים, פאשיסטים במסווה.

וזה לא הכל:

http://news.walla.co.il/?w=//1209540

פורסם

הצעד הבא של המשטרה יהיה הגשת כתב אישום מבלי שפשעת בכלל

:jump:

בקיצור הרשות המבצעת מפעילה את כוחה על הרשות המחוקקת כדי לצמצם את כח הרשות השופטת = דיקטטורה / מדינת משטרה

פורסם

החוק מצוין.

הוא יעזור מאוד למשטרה לקדם חקירות בצורה מהירה יותר ולעקוב טוב יותר אחר עולם הפשע.

אני מאמין שיהיו גם עשבים שוטים שינצלו את החוק לצרכים פרטיים אבל אין מה לעשות, היתרונות שנרוויח מהחוק עדיפים על עשב שוטה.

מי שבאמת רוצה לשמור על הפרטיות שלו, ידע טוב מאוד איך לעשות את זה. כיום ניתן לשמור על הפרטיות בעזרת "נהלי ביטחון מידע" בסיסיים.

חוצמזה, גוגל עוקבת בצורה לא פחות מדוקדקת, והיא מנצלת את המידע הזה לרווחים כספיים.

פורסם

^^^ החוק הזה הוא בגלל אנשים שמבינים עניין כמוך

אם מי שרוצה / יש לו מה להסתיר יודע איך לעשות את זה אז נגד מי החוק הזה יפעל ?- בטח לא נגד המתוחכמים .

פורסם

חוק לחיפוש סמוי בבית?

מה אנחנו? רוסיה הקומוניסטית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים