עבור לתוכן

שידרוג בכמה מאות שקלים או קניית מחשב בעוד מספר חודשים?

Featured Replies

פורסם

> Mainboard : ASUSTeK Computer Inc. P5P800

> Chipset : Intel i865PE

> Processor : Intel Pentium 4 530 @ 3000 MHz

> Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM )

> Video Card : Nvidia Corp GeForce 6600 GT

> Hard Disk : WDC (200 GB)

> CD-Rom Drive : LITE-ON LTR-52246S

> DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-5170A

> Monitor Type : LG Electronics F700B - 16 inchs

> Network Card : Marvell Semiconductor (Was: Galileo Technology Ltd) Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (Copper)

> Network Card : Globespan Semiconductor Inc Globespan Semiconductor Inc

> Operating System : Microsoft Windows XP Professional 5.01.2600 Service Pack 2

> DirectX : Version 9.0c (July 2007

)

זה המחשב שיש לי עכשיו. יותר משנתיים וחצי כבר.

כסף למחשב חדש כרגע אין לי. אני משתחרר רק בעוד חודש וחצי ולא מתכוון לבזבז את המענק/משכורת ראשונה מעבודה חדשה שעדיין לא מצאתי על מחשב.

אז אני רוצה לקנות מחשב רק בסביבות מרץ.

השאלה אם יש לי אפשרות לשדרג את המחשב בזול (עד 200 שקל עכשיו או אפילו 1000 עם המענק ) כך שהוא יחזיק טוב ואני אוכל להנות ממנו?

או ששידרוג לא יעזור הרבה ואני צריך להתמקד בקניית חדש?

ממה שאני חושב שקצת יותר זיכרון יתנו לו הקפצה די רצינית בביצועים או שאני פשוט חי בסרט?

פורסם

איזה שיפור אתה רוצה מהמחשב?

יריץ משחקים יותר מהר?

יפעיל וידאו יותר חלק?

בקיצור,

ממה אתה לא מרוצה כרגע?

פורסם

מצטער.

אתה חי בסרט. כלשונך.

המעבד מיושן, הלוח אם עוד יותר. כל הרכיבים מסביב - סוקט 478, כרטיס AGP תמיכה ב|DDR1 בלבד.

אין שום דבר חדש שתוכל להוסיף לו, אתה רק יכול לחפש יד שניה.

אתה יכול לרכוש כרטיס מסך מעט חזק יותר בסכום מגוחך (בכמה שהוא גבוה) אבל זה לא ישפר בצורה ששווה את ההשקעה.

זכרונות - תוכל למצוא רק יד שניה. וזה לא ישפר משמעותית.

בקיצור אתה צריך שדרוג של כל רכיבי הליבה, וזה לא יעלה פחות מ2000 שקל.

זה כמובן תלוי באיזה ספק כח יש לך, ובהתחשב במסך שאתה משתמש בו כרגע, גם אם תשדרג אתה לא תהנה מהשדרוג, לא לסרטים ולא למשחקים. אז אתה כבר יכול לעגל את ההשקעה ל3500. עצוב.

עכשיו אבקש ממך - הוסף תקציב ושימושים לכותרת "שדרוג בX כסף למטרה Y" אם אתה לא רוצה שאני אנעל את התרד ולא תוכל לשמוע חוות דעת אחרות.

פורסם
  • מחבר

איזה שיפור אתה רוצה מהמחשב?

יריץ משחקים יותר מהר?

יפעיל וידאו יותר חלק?

בקיצור,

ממה אתה לא מרוצה כרגע?

אני מתחיל להרגיש איטיות מן המחשב. כי בדרך כלל אני עושה כמה דברים במגביל לפעמים הוא בקושי זז.

בעיקר באינטרנט, צפייה בוידיאו ( תוכן HD עם טיפה קפיצות) ומעט משחקים (אין לי בעיה לשחק על הגדרות נמוכות, ובלי כל מיני פילטרים) 2moons וoverlord רצים סבבה, ומקווה שhellgate: london ירוץ גם, כי עכשיו נכנסתי לבטא אבל עדיין לא הספקתי לשחק(מתחזקים את השרתים עכשיו) ואני כנראה הולך לקנות את hellgate

השאלה אם שידרוג הזכרון יספיק לי או לא?

אולי גם אוברקלוק יעזור?

נ.ב : Dr. n00b הכותרת מספיק טובה ? כי אין לי בדיוק סכום מדיוק או צורך אחיד.

פורסם

כדאי לך להוסיף זיכרון.

ואולי איזה OC למעבד לסביבות ה-3.2. לא יותר מידי.

כמו שנאמר, חבל להשקיע במחשב הזה. הוא כבר מיושן. (גם אני מחליף את כל המחשב שלי עכשיו בעקבות המסקנה הזו)

פורסם

שידרוגים שאתה יכול לעשות נכון לעכשיו לקנות 512 יחד עם כרטיס מסך חזק יותר כמו 7300GT או 7600GT

(כמובן שעדיף לקנות יד שנייה שיצא כמה שיותר זול)

הבעיה היחידה שאני רואה(כמו שאמר כבר ד"ר נוב) היא שלמערכת כזו ישנה לא שווה לשדרג/לקנות חלקים היא מצתה את עצמה

אתה צריך לבחון את זה ביחס עלות לביצועים שאתה מקבל...

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך לא נראה לי שאני אחליף, 350-500 שקל זה הוצאה גדולה מידי בשביל עוד קצת פיקסלים שאני לא צריך.

נראה לי שאני אלך על זכרון + heatsink למעבד. ויהיה אפשר לסחוט משהו מהמחשב לכמה חודשים במיוחד בחורף הירושלמי :)

עכשיו 500 או גיגה? מה אתם אומרים?

פורסם

אבל אני לא מבין מה אתה מתכננן להריץ אחרי שתוסיף זיכרון ותעלה קלוק למעבד..זה עדיין גרוע

פורסם

אבל אני לא מבין מה אתה מתכננן להריץ אחרי שתוסיף זיכרון ותעלה קלוק למעבד..זה עדיין גרוע

הוא מתכוון לסחוט כמה שאפשר מהמערכת הקיימת(אם תוספת של זכרון) ולאחר כמה זמן(עד שיהיה לו כסף)

לקנות מחשב חדש...

אני הייתי קונה כבר 1GB (בסטיק אחד) תסתכל בטריידזון ההבדל בין 512 ל1GB הוא כבר די זניח במחיר

פורסם

הכותרת לא ממש שם אבל מילא. ואף אחד כאן עדיין לא יודע למה אתה צריך תוספת ביצועים כי לא אמרת מה השימושים.

אני חוזר ואומר: אין שום טעם לשים גרוש או פרוטה שחוקה על המחשב הזה. הוא גמור.

כל מה שאתה מתכנן להוסיף לו לא ישפר ביצועים.

פורסם

אולי כדאי לך לקנות חדש

תסתכל על המפרט הזה. 947 ש"ח. אבל אתה יכול לקנות מעבד חלש יותר בפחות 112 ש"ח, ז"א 835 ש"ח. זה עדיין יטוס יחסית למה שיש לך עכשיו ותמיד תוכל לשדרג לליבה כפולה עם הלוח הזה.

מעבד AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AM2 Box

¤345

http://skypc.co.il/product.asp?pid=AMD1184

לוח אם FOXCONN K8M890M2MA-RS2H

¤254

http://skypc.co.il/product.asp?pid=FM056

זיכרון OCZ DDR2 1024MB 667Mhz CL5

¤167

http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ26671024V

מארז כולל ספק JSP-TECH M-100A 400W

¤181

http://skypc.co.il/product.asp?pid=M-100A

סה"כ מחיר לכל המוצרים:947¤

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

פורסם

גם אפשרות...

אבל האופציה הכי טובה לפי דעתי היא למכור את הישן ופשוט לקנות מחשב חדש על מה שהוא יקבל

שיוסיף עוד 900-1000 ש"ח ואפשר לבנות מערכת יותר טובה מאשר סתם שדרוג...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים