עבור לתוכן

יש מצב שהלוח GA 945P יתמוך במרובעי ליבה בביוס הבא?

Featured Replies

פורסם

כי באתר שלהם לא רשום שהוא לא תומך במרובעי ליבה פשוט רשום שלגבי מרובעי ליבה הוא על under testing..

1.אז יש מצב שהלוח GA 945P יתמוך במרובעי ליבה בביוס הבא? כאילו מישהו יודע אם מתוכנן משהו כזה.. או אם כבר יודעים שהוא לא יתמוך או משהו..

ולגבי ה965P שתומך במרובעי ליבה..

2.יש מצב שיתמוך במהירות 1333MHZ בביוס הבא? או שדברים כאלה לא יוכלו לשנות בביוסים?

• תגובות 40
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בחיים לא יהיה סיכוי לתמיכה מלאה.

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת תמיכה מלאה? מה ההבדל בין מלאה לחלקית.? ועל מה בדיוק דיברת על השאלה על 945P או על ה965P?

פורסם

מזאת אומרת תמיכה מלאה? מה ההבדל בין מלאה לחלקית.?

אם כבר יעשו ביוס שכן ייתמוך במעבדים מרובעי ליבות, כלומר המחשב בכלל יצליח לעלות, הבעיה תהיה עם ה BUS - כפולי הליבות עובדים היום ב BUS של 266MHz (מעשית - 1066MHz), בעוד שמרובעי הליבות אמורים לעשות בתדר של 333MHz (מעשית - 1333MHz). מכיוון שערכת השבבים 945P מסוגלת לתת תדר מקסימלי (רשמי) של 1066MHz, המעבד יעבוד בתדר נמוך יותר, ולמעשה לא יתפקד ב 100% מהפוטנציאל שלו.

לדוגמא (לא בטוח שהמכפלות הנ"ל בכלל נכונות למרובעי הליבה) - אם מרובע ליבות אמור לעבוד ב FSB של 1333MHz ובמכפלה של 6, כלומר בתדר של 2GHz, בלוח שמגביל את ה FSB לעד 1066MHz, המעבד יעבוד במכפלה של 6 בתדר של 1.6GHz, כלומר ב 25% פחות מהתדר שבו הוא אמור לעבוד (למעשה כל המעבדים יעבדו ב 25% פחות מהפוטנציאל שלהם, כיוון ש 266 קטן ב 25% מ 333). מכיוון שאינטל ב 99.99% לא יפתחו את מכפלות המעבדים האלו כך שתוכל להפעיל אותם בתדר ה"אמיתי" שלהם ב FSB של 1066MHz, אתה תפסיד ביצועים. תוסיף לזה את העובדה שה FSB הקטן יותר יהווה צוואר בקבוק למרובע הליבות, ואתה תגלה שכמעט ולא משתלם להתקין מרובע ליבות על לוח שכזה.

אגב, דבר דומה קורה עם לוחות שכן מסוגלים להפעיל מעבדי Core 2 Duo, אבל מוגבלים ב FSB רק ל 800MHz, מה שאומר שמעבדים כאלו עובדים ב 30% פחות מהפוטנציאל שלהם.

זאת הכוונה בתמיכה חלקית (תמיכה מלאה אומרת שהמעבד מסוגל לעבוד ב 100% מהפוטנציאל שלו).

עריכה:

שכחתי את הקטע של ה OC - אם הלוח מספיק טוב, אולי אפשר יהיה לעשות OC ללוח ולהעלות את תדר ה FSB מ 266MHz ל 333MHz, ובכך לגרום למרובעי הליבות לעבוד במלוא הפוטנציאל שלהם. כמובן שהדבר זה לא יהיה רישמי ולא ייתמך במסגרת האחריות...

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחי הבנתי :xyxthumbs:

1.אז אין מצב שאולי יהיה עידכון ביוס שיתמוך בFSB של 1333MHZ? ל965P או ל945P? או שדברים כאלה אי אפשר לשנות בעידכוני ביוס?

ד"א זה 20% לא 25% אם אני לא טועה..

2.ואממ אבל בכלל יש מעבדי מרובע ליבה שעובדים על 1066MHZ בFSB לפחות המרובע ליבה שיש כיום הוא ככה.. ואז זה לא אמור להוות בעיה ומספיק שהלוח יתמוך במרובעי ליבה לא?

פורסם

1. ללוחות המבוססים על ה 945 - דיי בטוח שלא יהיה עידכון כזה, כיוון שערכת השבבים לא מיועדת לתדרים כאלו (התדר המקסימלי הרשמי הנתמך הוא 1066MHz, אף אחד לא יכול להבטיח לך שב 1067MHz המחשב בכלל יעבוד). המגבלה על התדרים היא חומרתית ולא תוכנתית, ולכן עידכון ביוס לא יעזור. ללוחות המבוססים על ה 965 - ייתכן שיהיה עידכון ביוס לתמיכה במעבדים מרובעי ליבה. למעשה יש לוחות שכבר היום היצרנים שלהם טוענים שהם תומכים במרובעי הליבה (תבדוק באתרים של ASUS ו Gigabyte).

כל זה כמובן בתנאי שלא יצוץ תנאי נוסף (כמו מערכת חשמל שונה) כמו שהיה במעבר למעבדי ה Core 2 Duo (רוב ערכות השבבים תמכו במעבדים האלו, הבעיה היתה שמערכת החשמל של הלוח לא התאימה למעבדים אלו).

מצד אחד 333 גדול ב 25% מ 266 (תכפיל 266 ב 1.25 או תחלק 333 ב 1.25). מצד שני 266 הוא 80% מ 333... אני חישבתי את זה כיחס בין פוטנציאל העבודה המלא (333 כפול המכפלה) למהירות העבודה בפועל (266 כפול המכפלה). מכיוון שהיחס המתקבל הוא 125%, ניתן לומר שבעבודה מלאה ב 333MHz, אתה מקבל 25% יותר מהירות (או למעשה, תדר) לעומת עבודה ב BUS של 266MHz. אם תסתכל על זה הפוך - ב 266MHz אתה אכן עובד ב 80% מהתדר שהיית מקבל אילו היית עובד ב BUS של 333MHz. זה עניין של נקודת מבט.

2. אני לא יודע אילו מעבדים מרובעי ליבה בסופו של דבר ייצאו (אני בטוח שעד שכולם ייצאו, חלק יתבטלו וייתווספו אחרים), אבל הבעיה העיקרית היא לא התדר הסופי של המעבד, אלא רוחב הפס של ה BUS. התקשורת של המעבד עם שאר חלקי המחשב דורשת רוחב פס ונעשית דרך ה FSB. כאשר מדובר על 4 ליבות, התקשורת עם שאר חלקי המחשב דורשת עוד יותר רוחב פס, ובשלב זה ה FSB מתחיל להגביל את הביצועים ולהוות צוואר בקבוק. AMD פתרה את זה עם המעבר לטכנולוגית ה HTT, שם הקשר בין המעבד לשאר המחשב מהיר יותר (2GHz) וגם פנוי יותר (הזיכרון מחובר בערוץ נפרד), בעוד שלאינטל אין כרגע פיתרון (זהו אחד הגורמים לויכוחים פה בפורום לגבי אילו מעבדים טובים יותר - AMD או אינטל). בכל מקרה, כנראה שיהיה עדיף לקחת מעבד מרובע ליבה עם מכפלה נמוכה ב BUS גבוה יותר, מאשר מרובע ליבה עם מכפלה גבוהה ב BUS נמוך יותר, אבל תמיד מומלץ לחכות למבחני ביצועים לאחר השיחרור הרשמי של המעבדים האלו ואז להחליט.

פורסם

אבל... אדם שקונה מחשב אינטל היום, "עם הפנים לעתיד" , איזה לוח-אם עליו לקנות ? מבוסס 945 , או כבר כזה המבוסס על 965 (תמורת עוד כמה שקלים כמובן...) ? או שגם כאן אי אפשר לדעת בוודעות האם ה965 יתמוך בדור הבא - "מרובע" הליבות ....

פורסם

יש כבר היום לוחות שהוצהרו שיתמכו במרובעי ליבה כמו ה 965p-s3 של גיגה בייט (עולה 790 ב ksp )

פורסם

כל 965 תומך מרובעי ליבה אחרי עידכון BIOS

פורסם

השאלה הייתה לגבי לוחות ה945 , והאם זה שיקול חשוב בבחירת לוח למחשב שאתה קונה *היום* . במילים פשוטות - האם להשקיע כפול בלוח רק כי הוא יתמוך בעוד שנה (אולי) בדור ה4 ליבות...

פורסם

השאלה הייתה לגבי לוחות ה945 , והאם זה שיקול חשוב בבחירת לוח למחשב שאתה קונה *היום* . במילים פשוטות - האם להשקיע כפול בלוח רק כי הוא יתמוך בעוד שנה (אולי) בדור ה4 ליבות...

אם אתה באמת צריך את זה (כלומר, תשתמש באפליקציות שמשתמשות בריבוי ליבות) אז כן, אם לא, אין טעם יותר מכפול ליבה רגיל

פורסם
  • מחבר
. אני לא יודע אילו מעבדים מרובעי ליבה בסופו של דבר ייצאו (אני בטוח שעד שכולם ייצאו, חלק יתבטלו וייתווספו אחרים), אבל הבעיה העיקרית היא לא התדר הסופי של המעבד, אלא רוחב הפס של ה BUS. התקשורת של המעבד עם שאר חלקי המחשב דורשת רוחב פס ונעשית דרך ה FSB. כאשר מדובר על 4 ליבות, התקשורת עם שאר חלקי המחשב דורשת עוד יותר רוחב פס, ובשלב זה ה FSB מתחיל להגביל את הביצועים ולהוות צוואר בקבוק. AMD פתרה את זה עם המעבר לטכנולוגית ה HTT, שם הקשר בין המעבד לשאר המחשב מהיר יותר (2GHz) וגם פנוי יותר (הזיכרון מחובר בערוץ נפרד), בעוד שלאינטל אין כרגע פיתרון (זהו אחד הגורמים לויכוחים פה בפורום לגבי אילו מעבדים טובים יותר - AMD או אינטל). בכל מקרה, כנראה שיהיה עדיף לקחת מעבד מרובע ליבה עם מכפלה נמוכה ב BUS גבוה יותר, מאשר מרובע ליבה עם מכפלה גבוהה ב BUS נמוך יותר, אבל תמיד מומלץ לחכות למבחני ביצועים לאחר השיחרור הרשמי של המעבדים האלו ואז להחליט.

אם יש מרובע ליבה שהוא 1066MHZ מה הBUS שלו יהיה 333MHZ או 266MHZ?

פורסם

266 כמובן

פורסם
  • מחבר

מקודם הוא אמר שהFSB יגביל אותי אם הלוח תומך 1066 והמעבד הוא 1333

ואז כששאלתי והרי יש גם מרובעי ליבה שתומכים 1066MHZ אז האם הלוח גם יגביל את המעבד הזה

אז הוא ענה שכע בגלל שהבאס נמוך והבאס מגביל מרובעי ליבה..

אז בעצם לא משנה איזה מרובע ליבה אני יקנה הוא יוגבל מהלוח בגלל שהבאס של הלוח יהיה 266 ולא גבוה יותר

1. הבנתי נכון?

2. הבאס גם מגביל מעבדים כמו E6300 E6600?

3. בכלל מעבד מרובע ליבה שהוא 1333MHZ יכנס ללוח אם שהוא 1066MHZ ויעבוד עליו?

4. ברגע שאני יגדיל בOC את הבאס מ266 ל333 והלוח תומך עד 1066MHZ אז זה ישנה אותו שיתמוך עד 1333MHZ או שזה לא קשור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים