עבור לתוכן

איך אפשר להפוך את זה (מפרט בפנים) למחשב HTPC טוב?

Featured Replies

פורסם

מעבד P4 2.4...

לוח אם ABIT-BH7

זכרון 512MB

כרטיס מסך FX 5200

אני רוצה להפוך את זה למחשב HTPC טוב....

איך אני עושה את זה?

בוא נגיד שהתקציב הוא 1500-2000 ש"ח..., אם צריך עוד אני אגדיל...

תודה לעוזרים מראש

פורסם

בעיקרון אתה צריך כרטיס טלויזיה (TV2000 XP) יספיק..

ואם אתה לא מתכנן לבנות מארז אז לקנות אחד כזה..

וזהו בגדול...

ואם אתה מתכנן להקליט וכו תקנה גם HD גדול..

פורסם
  • מחבר

בשביל מה כרטיס הטלוויזיה?

אני רוצה בעצם לשים סרטים מהמחשב שלי בחדר, למחשב לסלון (לזה למשל אני אצטרך כרטיס אלחוטי לא?), לא להקרין תוכניות על הטלווזיה או להקליט ממנה....

מה שאני רוצה בעצם, זה לראות את הסרטים שאני מוריד בטלווזיה שבסלון.... מה אני צריך להוסיף למחשב הזה כדי שזה יהיה אפשרי?

פורסם

מעבד P4 2.4...

לוח אם ABIT-BH7

זכרון 512MB

כרטיס מסך FX 5200

הרדדיסק יש לך?

פורסם

אז פשוט תמתח כבל מאוד ארוך לטלויזיה וזהו..

פורסם

וכשהוא ירצה לשנות את הווליום או לעשות PAUSE הוא ימשוך בכבל?

פורסם

חחחחח

תאמת יש פיתרון קצת יותר טוב בתקציב הזה, אם יש לך ראוטר אלחוטי. יש?

פורסם

HTPC זה מחשב שיושב בסלון, והוא מהווה מרכז מדיה. זה כמו TIVO או YES MAX או HOT MAGIC או איך שאתה לא רוצה לקרוא לזה. הוא מחליף את נגן המוסיקה, את הDVD.

יש לזה ציוד מאוד יחודי.

מה שאתה מבקש, אם הבנתי נכון, זה להשאיר את המחשב בחדר, ולראות את הסרטים בסלון, לא?

אם כן, אתה לא מחפש HTPC....

בכל מקרה, אני רק רוצה לדעת איזה טלויזיה יש לך בסלון ואיזה חיבורים יש לה, אם זה אפשרי.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר עוד פעם מה אני רוצה לעשות....

לשים את המחשב הישן בסלון, לתקוע לו HD גדול ואז להעביר (כנראה בעזרת אלחוטי) סרטים מהמחשב הראשי למחשב בסלון.... ואז שהוא יוכל להקרין אותם על הטלווזיה... (מישהו אמר MIVX PLAYER?), מה שאני שואל זה איזה חומרה אני צריך בשביל זה?

הבעייה היא שאין לי ראוטר אלחוטי, עשיתי רשת רגילה בבית... יש לזה פיתרון?

לגבי החיבורים, תגיד לי בדיוק מה אני צריך לבדוק, ואז אני אעלה תמונות...

פורסם

אני שואל כי ברוב הטלויזיות הדנדשות ביותר (פלזמות, LCD), יש חיבורים דיגיטליים - DVI או HDMI.

ואולי שווה להחליף כרטיס מסך, אם לכרטיס אין את זה.

בכל מקרה, כמו שאתה מתאר את זה, כל מה שאתה צריך זה מארז חדש (750), דיסק נפחי (600), DVDRW, עכבר ומקלדת אלחוטיים ו/או פתרון שכולל שלט, וחיבורי רשת.

כשאתה אומר "רשת רגילה" אתה מתכוון שיש לך ראוטר חוטי? כי אם לא, תוסיף 180 שקלים, עוד כבל 20M שאתה צריך להתעסק איתו איזה יום בלהעביר אותו עם קליפסים על הפאנלים, ונפתרה הבעיה.

פורסם

תראה, בד"כ הקונפיגורציה האידיאלית היא שרת ביתי אחד, עם נפח איחסון, ותחנות HTPC ברחבי הבית שכולן ניזונות מהשרת (כלומר, היום אחת בסלון, אולי מחר עוד אחת בחדר אחר וכן הלאה). על השרת עושים את הקידודים, לכידות וכל מה שצריך, וכולם נהנים מהאינפורמציה עליו. לכן, המחשב בסלון צריך רק לנגן סרטים ואולי מוזיקה מההרדדיסק של השרת. כעיקרון אין חובה להעביר אליו את הסרטים אלא אפשר לראות אותם דרך המחשב בסלון מתוך ההרדדיסק של השרת.

כמובן שתלוי למה אתה רוצה לחבר את כרטיס המסך כי צריך יציאות מתאימות.

אז מה אתה צריך?

-מארז HTPC.

- קרור שקט ונמוך למעבד שיכנס למארז

- הרדדיסק (אם המידע על הסרבר, אז מספיק אחד קטן) ~ 350 שקל

- צורב DVD או מספיק אפילו נגן אם יש צורב על הסרבר כדי שאם רוצים לנגן סרט מהספריה לא צריך לנגן אותו מתהסרבר.150-260~

- אמצעי שליטה (שלט למשל שבא עם ה VFD של טרמלטייק או סילברסטון).

- כרטיס קול אם אתה רוצה להתחבר למערכת קולנוע ביתית בסלון (אין יציאת SPDIF על הלוח)

- כרטיס מסך עם קרור פסיבי שתומך בפריסת MPEG ברמת החומרה (למשל 6200A מסדרת ה 6XXX של NVIDIA ) ו PURE VIDEO (דורש תשלום נוסף ל NVIDIA) או כרטיס של ATI כמו ה X1300 (אבל לא כזה שמשתמש בזכרון של המערכת) עם תמיכה ב AVIVO (מאמץ יותר את המעבד מאשר ה PURE VIDEO).

כמובן, רשת.

אם יש לך אפשרות להוסיף נקודה בסלון, אז אין בעיה ברשת חוטית. זולה יותר, מהירה ואמינה.

אם אין אפשרות לרשת חוטית, אז תהפוך את כל הרשת לאלחוטית. שים נתב, ובכל המחשבים שים כרטיסים אלחוטיים.

עוד אופציה זה לחבר אד-הוק בעזרת שני כרטיסים אלחוטיים בלבד אולם לא ממש מומלץ מבחינת אמינות.

רצוי מערכת בתקן 802.11G עם ציפ כמו אזרוס שמאפשר מעבר קירות ומכשולים בקלות כמו המערכות של COMPEX

https://www.misradia.co.il/application/ProductView.asp?Pid=202&Group=2

כלומר מה שאתה צריך לקנות זה משהו כזה:

מפאנדאס למשל

פירוט מוצרים

כמות. מוצרים סה"כ

1 Western Digital 80GB SATA II 8MB 7200RPM WD800JD 325 ש"ח

1 Thermalright XP-90 for P4&K8 236 ש"ח (תודא תאימות עם הלוח למרות שאמור להיות בסדר).

1 Vantec Stealth 92mm Case Fan 57 ש"ח

1 LG GSA-4167B DVDRW Bulkאחריות יבואן רשמי LG בישראל

- Ide Cable : ללא כבל

- אחריות : שנתיים 229 ש"ח

+ 19 ש"ח

1 Thermaltake MOZART Silver HTPC with MEDIA LAB ( LCD+Remote) Multimedia 1,224 ש"ח

סה"כ 2,090 ש"ח

+

מלוג'יק:

Product Quant. Price Remove

Creative Audigy 2 7.1 Bulk whitout 1394 Sound Card 1 330 ¤

Albatron Geforce AGP6200A 128Mb 64Bit Video Card 1 360 ¤

Summ: 690 ¤

+

למשל מהמשרדיה

ערכת רשת של נתב קומפקס+כרטיס PCI שעולה 499

כרטיס רשת קומפקס פנימי אלחוטי 169

=================================

698

סה"כ כללי: ~3500.

עריכה: אני מניח שיש לך ספק שקט יחסית אחרת כדאי גם משהו כזה:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4013

פורסם
  • מחבר

מה שאני מעוניין וחשבתי לעשות, זה ליצור סוג של "ספריית סרטים" בסלון עם HD גדול... (אלא אם כן יש פיתרון אחר תציעו)

ואז להעביר משם תכנים מהמחשב בחדר שלי למחשב שיהיה בסלון... הבעיות הם:

1) בבית שלי יש רשת חוטית, וזה בעיה גדולה להעביר עוד כבל מהראוטר לסלון, חשבתי על של כרטיס אלחוטי למחשב בסלון וסוג של קולט במחשב שלי בחדר ואז להעביר דרכו נתונים, האם קיים דבר בסגנון הזה?

2) נגיד שפתרנו את הבעיה של הרשת, איך אני משדר מהמחשב לטלוויזיה?

עכשיו בנוגע לחיבורים, הטלווזיה היא די ישנה ולכן אני מחבר אותה לממיר או ל-DVD דרך הוידאו, ואין לה כרגע DVI או HDTV (לצלם אולי את החיבורים בוידאו, זה יכול לעזור?), למרות שבעתיד נרצה כנראה לקנות טלוויזית LCD חדשה עם כל החיבורים המתאימים DVI/HDTV לכן אני רוצה הכנה למשהו כזה....

מה שאני חשבתי שצריך זה:

סוג של מארז שוכב שמתאים ללוח אם, כרטיס מסך-אמרתי עם חיבורים מתאימים לעתיד HDTV/DVI אבל לא משהו להריץ משחקים-רק בשביל החיבורים, וכמובן HD מאוד גדול.....,וכמובן סוג של מתאם אלחוטי כמו שאמרתי. לגבי עכבר אלחוטי- אחרי שהכל יהיה מוכן, אני אבחר משהו נחמד כזה....

אם יש לכם רעיוניות אחרים, אני פתוח לשמוע....

תודה לעוזרים מראש

פורסם

כן, צילום של החיבורים של הוידיאו יכול לעזור.

לגבי שאר השאלות - כאילו שלא קראת מה שכתבתי.

פורסם
  • מחבר

כן, קראתי כבר כמה פעמים את מה שכתבת ויש לי שתי שאלות:

1) איך הוא יקרין סרטים (נגיד המחשב שיהיה בסלון) מה"שרת"? בעזרת מה?

2) הבעייה הכי גדולה שלי כמובן- זה הקטע של החיבור, כמו שכתבתי, אין אפשרות לחבר את המחשב לסלון לרשת החוטית ע"י כבל, האם יש אפשרות אלחוטית כדי שהוא יקרין מה"שרת"?

3) לא הבנתי את הקטע של כרטיס המסך, מה זה פריסת MPEG ולמה צריך את זה?

עריכה- הוספתי תמונות של חיבורי הוידאו:

dscf17024ty.th.jpg

dscf17044es.th.jpg

dscf17031np.th.jpg

פורסם

כן, קראתי כבר כמה פעמים את מה שכתבת ויש לי שתי שאלות:

1) איך הוא יקרין סרטים (נגיד המחשב שיהיה בסלון) מה"שרת"? בעזרת מה?

תכנת ניגון DVD או DIVX או כל תוכנה אחרת שמתאימה לסרטים שלך. את הסרט במקום לקחת מהדיסק המקומי היא "תיקח" מהדיסק על השרת.

2) הבעייה הכי גדולה שלי כמובן- זה הקטע של החיבור, כמו שכתבתי, אין אפשרות לחבר את המחשב לסלון לרשת החוטית ע"י כבל, האם יש אפשרות אלחוטית כדי שהוא יקרין מה"שרת"?

כמובן, רשת.

אם אין אפשרות לרשת חוטית, אז תהפוך את כל הרשת לאלחוטית. שים נתב, ובכל המחשבים שים כרטיסים אלחוטיים.

עוד אופציה זה לחבר אד-הוק בעזרת שני כרטיסים אלחוטיים בלבד אולם לא ממש מומלץ מבחינת אמינות.

רצוי מערכת בתקן 802.11G עם ציפ כמו אזרוס שמאפשר מעבר קירות ומכשולים בקלות כמו המערכות של COMPEX

https://www.misradia.co.il/application/ProductView.asp?Pid=202&Group=2

למשל מהמשרדיה

ערכת רשת של נתב קומפקס+כרטיס PCI שעולה 499

כרטיס רשת קומפקס פנימי אלחוטי 169

=================================

698

3) לא הבנתי את הקטע של כרטיס המסך, מה זה פריסת MPEG ולמה צריך את זה?

זאת אומרת שכרטיס המסך יתאמץ בזמן נגינת סרטים ולא המעבד שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים