עבור לתוכן

DEFRAG ! על מתכון שבועי או חודשי כן או לא הורס !?

Featured Replies

פורסם

אחת ולתמיד וגם במיוחד שרכשתי הרדיסק חדש דנדש וייקר !

DEFRAG

על מתכון שבועי או חודשי

כן הורס את ההרדיסק או להפך רק מיטיב לו למשך השנים ?

פורסם

סיפורי סבתא.! כולל הקישור שקבלת.

שום פעולה לא מזיקה לכונן גם לא פירמוט.

וגם אם תצא מההנחה שיגרם נזק, אז האחוי גורם לכך שבפעולה רגילה הכונן "יתאמץ" פחות כי כל הקבצים רציפים ולכן יגרם בסופו של דבר

פחות "נזק" מה"נזק" של האחוי.

אחה כאוות נפשך.

פורסם

חבל סתם להטעות.

האיחוי בהחלט מונע מאמץ בפעילות יום-יומית של הדיסק הקשיח, אך אם נאחה כל הזמן שחיקת המנגנונים המכניים ישחקו בקצב מוגבר.

לכן כדי למצוא איזון.

פורסם

מי שטועה ומטעה זה אתה.

אין לך מושג בכוננים קשיחים בזמן שאני מתפרנס הרבה הרבה שנים בתיקונם ובשחזור המידע שלהם.

פורסם

אל תקבע באגרסיביות שלמישהו אין מושג, ואני בספק אם אתה באמת "מתקן" דיסקים קשיחים (פירמוט/ החלפה זה לא תיקון). גם יצרניות הדיסקים בדרך כלל לא מתקנות דיסקים בעייתיים, פשוט כי יקר מדי להתעסק עם זה. אם אני טועה לגביך, אני אשמח אם תוכל לספר על אופי התיקונים שאתה מבצע.

ובכל מקרה, דיסק קשיח זה רכיב מכני. יש לו מנוע וחלקים שמסתובבים, ואורך החיים שלו אינו אינסופי, כמו שאורך החיים של אף מוצר מכני אחר אינו אינסופי. ברגע שאנחנו מסכימים על זה שאורך חייו של דיסק קשיח הוא לא אינסופי (וגם רוב היצרניות מספקות נתונים לגבי אורך החיים של דיסקים שלהן), אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה מקצר את חייו. ככל שהדיסק מסתובב יותר וככל שהמחט זזה יותר, חייו הפוטנציאלים של הדיסק מתקצרים. אני זוכר שפעם IBM טענה שהדיסקים הרגילים שלה מיועדים לעבוד 8 שעות ביום בממוצע.

כמו שאמר אוריפ, כונן לא מאוחה גורם לרכיבים המכניים של הדיסק הקשיח לעבוד קצת יותר קשה. מצד שני, גם איחוי גורם לדיסק לעבוד קצת יותר קשה. צריך למצוא את האיזון. אני חושב שאם אתה משתמש הרבה בתוכנות שיתוף קבצים, מתקין ומסיר משחקים ותוכנות וכו', כדאי שתאחה את הדיסק הקשיח שלך פעם בחודש בערך. מידע הרבה יותר מפורט וספציפי יוכלו תוכנות האיחוי הרבות שיש בשוק לתת לך.

להרחיק ולומר שאיחוי הורס את הדיסק הקשיח זו הגזמה פראית. אולי אם תאחה אותו 24 שעות ביממה, אחרי כמה שנים תביא למותו. אבל בהחלט אין לך מה לחשוש מאיחוי מדי פעם ואתה בעיקר תרוויח ביצועים.

פורסם
  • מחבר

אוקי ...

האמתי לא עניתי עד עכשיו כי זה היה באיחוי :smile1:

בכל מקרה מרגישים שיפור עצום !!! כמו אחרי פורמט טוב !

אז לעבור למירשם של פעם בחודש במקום פעם בשבוע דוקטור ? ::) ???

פורסם

אז לעבור למירשם של פעם בחודש במקום פעם בשבוע דוקטור ? ::) ???

כל תוכנת איחוי מאפשרת לך להריץ דיאגנוזה קצרה לכונן וממליצה לך אם לאחות אותו בהתאם. איחוי פעם בשבוע נשמע לי קצת יותר מדי, אבל זה תלוי בכמות השימוש שלך. אין לשאלה הזאת תשובה אחת שנכונה לכולם.

פורסם

בוא נאמר ככה בכל מחשב נורמלי מותקנת מערכת הפעלה בכונן C

שהוא הכונן הכי פעיל במחשב, מועתקים אליו ונמחקים ממנו קבצים במשך כל זמן השימוש

בעיקר בגלישה באינטרנט והורדות וכו ...

את כונן C מומלץ בכל מצב פעם בחודש לאחות ולא לחכות יותר ...

במידה והשימוש הוא מאוד קיצוני בכונן איחוי כל שבוע לא יזיק בכלל, ובנוסף עדיף לפני לעשות את הבדיקה שאומרת אם צריך או צריך לאחות...

כונן D במחשב פחות פעיל (חוץ מאלה שמורידים לשם קבצים בכמויות מטורפות פשוט) אז כל מי שבכונן D רק יושבים לו קבצים והוא ממש לא פעיל

אז אין צורך לאחות אפילו בכלל ...אם הכונן פעיל להורדות וכו ...מספיק לאחות פעם אחת בחודש

כי גם ככה הכונן D פחות משפיע על ביצועי המערכת לעומת כונן C

ויש לדיסקים היום 3 שנות אחריות

אתה יכול כל 3 שנים להחליף את הדיסק לפני שיתקלקל ודברים פחות חשובים לשים בדיסק הישן ודברים חשובים בחדש :xyxthumbs:

פורסם

מבלי לדעת מי ומה אתם, אני מניח שיש לי יותר שנים נסיון עם כוננים מהגיל הממוצע שלכם.

על חברות שמשחזרות מידע מכוננים מתים שמעתם ? אז גם זה מספר שנים בנסיון שלי.

הבלאי העיקרי נובע מסיבוב הפלטות. והן מסתובבות (מהר) מרכע הדלקת הכונן ועד לכיבוי בלי קשר לעבודה שהוא מבצע.

הראשים של הכונן אינם נוגעים כלל בפלטות. הם מרחפים כמו מטוס במרחק קטן מהפלטות ולכן אין כאן בלאי.

בנוסך הפלטות מצופות בחומר סיכה כך שגם כיבוי והדלקה אינם גורמים לבלאי על הפלטות והראשים.

כל מי שראה איך ומה קורה שם תוך כדי עבודה מבין שאין לכם מושג מה זה כונן קשיח.

מיקרוסופט ממליצה לאחות לפני ואחרי הוספה או הסרה של כל תוכנה בנוסף לאיחוי הסדיר.

צפו בקישור איך נראה כונן בזמן עבודה. רק חלק קטן מהתנועה בפועל מוצג בסרטון בגלל הצילום האיטי - רואים את הסיבוב למרות

שזה אלפי סיבובים בשניה.

זמן ממוצע של תנועת הזרוע בדיסק ממוצע הוא פחות מ 10 מילי שניה, תעשו את החשבון בעצמכם כמה תנועות נעשות בשניה אחת. אם לא אצלכם בבית

אז בשרתים גדולים ושם יש בדיוק את אותם הכוננים שיש לכם בבית.

וגם פירמוט איננו מזיק כלל. פירמוט מלא כולו כתיבה מחדש של כמה טבלאות וקריאה (כן כן - קריאה בלבד ! ) של הדיסק כולו.

http://video.google.com/videoplay?docid=-3941555583115891108&q=hard+disk

אשמח לענות לכם לשאלות עניניות בנושא.

שבוע טוב.

פורסם

בוא לא נגזים.

הפלטות מסתובבות מקסימום 250 פעם בשניה (לא שזה לאט...)

פורסם

טעות שלי בכתיבה.

כמובן שלדקה, ולא לשניה....

פורסם

מבלי לדעת מי ומה אתם, אני מניח שיש לי יותר שנים נסיון עם כוננים מהגיל הממוצע שלכם.

על חברות שמשחזרות מידע מכוננים מתים שמעתם ? אז גם זה מספר שנים בנסיון שלי.

...

כל מי שראה איך ומה קורה שם תוך כדי עבודה מבין שאין לכם מושג מה זה כונן קשיח.

אתה מזכיר לי את הבדיחה שמסתובבת באינטרנט על צ'אק נוריס (ושתורגמה בינתיים ליאיר לפיד).

מעניין אותי מה גורם לך להיות כל כך נפוח, יהיר ובטוח בעצמך. אני מקווה שבחיים מחוץ לאינטרנט אתה נותן הזדמנות קצת יותר גדולה לאנשים אחרים להוכיח את עצמם ולא מניח מראש שאתה טוב מהם, וגם אומר להם את זה בבוטות.

לא צריך להיות גאון כדי להבין איך דיסקים קשיחים עובדים, במיוחד בימינו שכל המידע זמין בחיפוש קטן בגוגל.

כל מה שאמרת נכון, ועם זאת, לא סותר את מה שנאמר כאן קודם. דיסק קשיח הוא רכיב מכאני, וככל שהשימוש בו גדל כך גדל גם הבלאי שלו וזה ממש לא רלוונטי אם ראשי הקריאה/כתיבה נוגעים או לא נוגעים בפלטות. ואם אתה באמת אוכל דיסקים קשיחים לארוחת בוקר, אתה בטח מכיר את הסיפור מלפני כמה שנים של דיסקי ה-DTLA של IBM וסדרה מסוימת של מקסטור שאינני זוכר את שמה, שלגביהם היה מאוד קריטי מה זמן השימוש בהם, ושהסיפור הזה היה אחת הסיבות למכירת חטיבת הדיסקים הקשיחים של IBM להיטאצ'י.

אני חייב לרוץ לעבודה, אז אני אסכם לגביך במשפט אחד (את נושא האיחוי סיכמנו כבר לדעתי). אתה בהחלט מוזמן לתרום מהידע שלך לטובת אנשי הפורום, אנשים מקצועיים תמיד מתקבלים בברכה. עם זאת, אין מקום להערות כמו הנ"ל ואתה מתבקש להמנע מהן בעתיד.

פורסם

אני לא מבין.

אני מסביר ומפרט שהסיבה העקרית לבלאי היא בסבובי הפלטות, ומסביר למה תנועת הראשים לא גורמת לבלאי

ואתה בשלך, ממשיך לחשוב (בטעות) שהשימוש הוא הגורם לבלאי.

זה לא השימוש בפועל - זה השעות בהן הכונן היה דולק גם אם לא "עבד" בכלל - שגרמות לבלאי.

והסיבות העיקריות לבלאי המואץ הן:

בראש וראשונה בעיה בחומר הסיכה של המשטחים שגרמה להצטברות שלו בשולי הפלטות (חום + כח צנטריפוגלי)

וליצירת בליטות שהראשים פגעו בהן פיזית אך בעיקר נדבקו לחומר לאחר כבוי הכונן והתקררות שלו. הפעלת

הדיסק לאחר ההדבקות קרעה את הראשים ממקומם.

זאת הסיבה לכך שכוננים שעובדים מצוין עד לכבוי, ולמחרת בבוקר בהדלקה הם מתים.

הסיבה השניה היא בהתפוררות הבידוד של המוליכים המחוברים לראשים, וזאת בגלל החום בתוך הכונן ופגם ביצור

הבידוד של המוליכים.

אז אני אחזור שוב: שימוש בכונן איננו מעלה ואינו מוריד את הבלאי שלו. וכבר אמרתי כאן שגם אם נצא מנקודת השקפה שהשימוש

כן גורם לבלאי, אז אחוי יגרום לירידה בבלאי כי הראשים ינועו פחות. ואחוי לכונן מאוחה איננו מבצע דבר כך שגם הוא

לא גורם לבלאי מואץ.

וההסברים שלי מיועדים גם למי שלא יודע (השואלים שפנו אלי, משום מה בדואר) ולא למי שיודע וכבר ראה וקרא הכל באינטרנט, אז אני לא

מבין על מה התלונה כאן.

פורסם

וההסברים שלי מיועדים גם למי שלא יודע (השואלים שפנו אלי, משום מה בדואר) ולא למי שיודע וכבר ראה וקרא הכל באינטרנט, אז אני לא

מבין על מה התלונה כאן.

חלילה, אין שום תלונה והסברים מקצועיים תמיד מתקבלים בברכה. אבל להזכירך, אתה טענת כי "כל מי שראה איך ומה קורה שם תוך כדי עבודה מבין שאין לכם מושג מה זה כונן קשיח.", ואני בסך הכל הזכרתי לך שהמידע הזה נגיש באינטרנט לכל דכפין.

ומאחר ואנחנו אוף-טופיק, אין צורך להמשיך את הדיון על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים