עבור לתוכן

מה יותר חשוב זכרון גרפי או זכרון פנימי ?

Featured Replies

פורסם

שמעו חברה ... יש לי בעיה כזאת :

אני משחק במשחק המוניטי הנקרא WOW בהתחלה המשחק קרטע לי (הגרפיקה שלו מאד נמוכה) ככה שהתעצנתי ולבסוף גיליתי שאני צריך להוסיף עוד זכרון(256-->512) כדי שהמחשב יריץ את המשחק כמו שצריך .. המשחק נטען רק פעם אחת וזהו לאורך כל המשחק אין יותר טעינות אבל משכן, שאני מגיע לאזור זה מתחיל לטעון כל מיני דברים בזכרון ככה שהמחשב מתחרפן אבל לאחר הוספת הזכרון זה הסתדר !!

עכשיו לבעיה של דוד שלי :

יש לו 512זכרון (RDRAM) והוא גם משחק משחק המוניטי אבל הוא משחק EQ2 והמשחק הזה נטען המון פעמים וזה פשוט משגע את בן דוד שלי ... כל ZONE נטען לו משהו כמו 5 דקות זה לא נורמאלי פעם היה מצב שהוא נטען 15 דקות .. ויש לו המון טעינות במשחק ככה שאצלו זה בלתי נסבל לעומת אצלי .. אז יש לי שאלה חשובה

הוא החליט שהוא רוצה לקנות מחשב חדש ..

הוא רוצה 3200 64BIT AMD

1 גיגה זכרון

ובקשר לכרטיס מסך הוא משגע אותי הוא חושב שהזכרון על גבי כרטיס המסך יותר חשוב מאשר הזכרון במחשב לשם טעינה מהירה של המחשק ..

עכשיו לדעתי הוא טועה פה - הוא רוצה לקנות 6600 עם 256 זכרון גרפי על פני 6600GT 128 DDR3 אני מסביר לו שפה זה לא כמות הזכרון מה שקובע אלה איכות הזכרון ומהירותו . הוא לא מאמין לי והוא טוען שעדיף לקחת יותר זכרון גרפי וכך הטעינות תקצרנה ...

עכשיו לשאלה :

איזה זכרון יותר חשוב לטעינה מהירה של משחק ? הזכרון הפנימי או הגרפי ? אנא ממכם אנא ענו לי על השאלה החשובה הזאת .. אולי הוא צודק ואני טועה ..

עכשיו לדוד שלי יש מחשב 2.5 אינטל 512 RDRAM 9600XT .. והמשחק מקרטע לו באופן לא נורמאלי ..

מה אתם מצעים לו לעשות (הוא ממש רוצה לקנות מחשב חדש ואת היישן לתת לאחיו) איזה מחשב לקנות ?? איזה זכרון ? איזה כרטיס מסך ? ..

אגב שמתי לב שמחיר הזכרון A-DATA בקיי איי אס פי הוא 520 שקל לגיגה אחד ! זה מחיר ממש טוב אבל לא שמעתי הרבה על הזכרון הזה .. בכל אופן אני לא רוצה שתתחילו להפציץ אותי בזכרונות שצריך למשכן את הבית כדי לקנות אותו  :bash: , אני רק רוצה לדעת מה אתם חושבים על A-DATA והאם זה שווה את זה ..

בבקשה ממכם תענו לי על הדילמות שלי ותמליצו לי על מחשב מתאים בשבילו .. ותתיחסו הכי הרבה לזמני טיענת המשחק .. כלומר שהמחשב יטען משחקים מהר זה מאד קריטי עבורו !

תודה רבה :)  :xyxthumbs:

פורסם

אז תגיד לו שהוא טועה ברור שיותר חשוב זכרון פנימי ואין ספק שה6600GT יותר טוב.

פורסם

מהירות הטעינה תהיה זהה, אבל המשחק ירוץ הרבה יותר מהר עם GF66GT 128MB, זאת טעות ללכת על הGF66 הרגיל עם 256MB.

פורסם

החברה A-DATA היא איכותית...רק שבKSP...צריך לבדוק שמקבלים A-DATA ולא V-DATA...למרות שאם אתה לא עושה OC אז זה לא משנה...

בקשר לכרטיס מסך....ה256 של ה6600 לא אומר כלום...כי זה DDR...ואילו ה6600GT זה DDR3...

אפשר גם להסתכל על זה מבחינה של כסף...את ההפרש מחירים בין 6600 ו6600GT...

אבל אם הוא רוצה מחשב למחשקים הייתי ממליץ לו לקנות X800XL...(כרטיס איכותי 256GDDR3....)

פורסם

EQ2 מקרטע על P4 2500MHZ 512MB 9600XT

???

זה אחלה מחשב יחסית

(שיעשה OC ל 3000-3500 זה אולי גם יקצר את הטעינה)

פורסם

לדעתי כרטיס מסך כמו 6600 ואפילו 6600GT לא ינצלו 256...רק כרטיסים של HIGE-END (מקווה רשמתי נכון..) כמו X800XL 6800UL ומעלה ינצלו יותר מ128 מגה..(תקנו אותי עם טעיתי..)

הA-DATA הוא אחלה זיכרון במיוחד במחיר הזה...ביכלל לדעתי הזיכרון הכי משתלם הוא A-DATA לאלה שלא עושים אוברקלוק..ואפילו אלה שעושים רק אוברקלוק קטן הם יהיו סבבה..אז תקנה את הזכרונות זה אחלה זכרונות.

ובקשר למחשב של דוד שלך תאסוף ממנו פרטים כמו מה התקציב שלו מה המטרות שלו?משחקים?וידיאו?או רק אופיס אינטרנט וכ'ו ותישאל בפורום מפרטים ובטוח יענו לך צי'ק צ'ק ויתנו לך אחלה מפרט..

פורסם

זכרון פנימי יותר חשוב !

פורסם

כל כרטיס מסך ינצל 256MB, במידה והמשחק דורש כמות כזו של זכרון, ויש הרבה משחקים שדורשים כמות גדולה של זכרון בהגדרות של High.

משחקים מסויימים, כמו Doom 3 ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד, ינצלו גם 512MB זכרון.

ככל שלכרטיס מסך יש יותר זיכרון, הוא יכול להציג מספר יותר גדול של אובייקטים גראפיים בו-זמנית. כלומר, יותר דמויות ודמויות יותר חלקות.

פורסם

כל כרטיס מסך ינצל 256MB, במידה והמשחק דורש כמות כזו של זכרון, ויש הרבה משחקים שדורשים כמות גדולה של זכרון בהגדרות של High.

משחקים מסויימים, כמו Doom 3 ומשחקים חדשים שיצאו בעתיד, ינצלו גם 512MB זכרון.

ככל שלכרטיס מסך יש יותר זיכרון, הוא יכול להציג מספר יותר גדול של אובייקטים גראפיים בו-זמנית. כלומר, יותר דמויות ודמויות יותר חלקות.

התשובה לא מדוייקת

יש משמעות ל-256MB , רק כאשר עובדים ברזולצויות גבוהות , פלוס פילטרים

אם רוצים לעבוד , ברזולצויות גבוהות , פלוס פילטרים , צריך מעבד גרפי חזק (GPU)

שזה אומר , מספר צנורות עיבוד גבוהה , ומספר מנועים גאומטריים גבוהה !

כרטיסי מסך בנוניים שאין להם (מספר צנורות עיבוד גבוהה , ומספר מנועים גאומטריים גבוהה )

לא יעזור להם גם 5 ג'יגה זכרון

פורסם

שמעו חברה ... יש לי בעיה כזאת :

אני משחק במשחק המוניטי הנקרא WOW בהתחלה המשחק קרטע לי (הגרפיקה שלו מאד נמוכה) ככה שהתעצנתי ולבסוף גיליתי שאני צריך להוסיף עוד זכרון(256-->512) כדי שהמחשב יריץ את המשחק כמו שצריך .. המשחק נטען רק פעם אחת וזהו לאורך כל המשחק אין יותר טעינות אבל משכן, שאני מגיע לאזור זה מתחיל לטעון כל מיני דברים בזכרון ככה שהמחשב מתחרפן אבל לאחר הוספת הזכרון זה הסתדר !!

עכשיו לבעיה של דוד שלי :

יש לו 512זכרון (RDRAM) והוא גם משחק משחק המוניטי אבל הוא משחק EQ2 והמשחק הזה נטען המון פעמים וזה פשוט משגע את בן דוד שלי ... כל ZONE נטען לו משהו כמו 5 דקות זה לא נורמאלי פעם היה מצב שהוא נטען 15 דקות .. ויש לו המון טעינות במשחק ככה שאצלו זה בלתי נסבל לעומת אצלי .. אז יש לי שאלה חשובה

הוא החליט שהוא רוצה לקנות מחשב חדש ..

הוא רוצה 3200 64BIT AMD

1 גיגה זכרון

ובקשר לכרטיס מסך הוא משגע אותי הוא חושב שהזכרון על גבי כרטיס המסך יותר חשוב מאשר הזכרון במחשב לשם טעינה מהירה של המחשק ..

עכשיו לדעתי הוא טועה פה - הוא רוצה לקנות 6600 עם 256 זכרון גרפי על פני 6600GT 128 DDR3 אני מסביר לו שפה זה לא כמות הזכרון מה שקובע אלה איכות הזכרון ומהירותו . הוא לא מאמין לי והוא טוען שעדיף לקחת יותר זכרון גרפי וכך הטעינות תקצרנה ...

עכשיו לשאלה :

איזה זכרון יותר חשוב לטעינה מהירה של משחק ? הזכרון הפנימי או הגרפי ? אנא ממכם אנא ענו לי על השאלה החשובה הזאת .. אולי הוא צודק ואני טועה ..

עכשיו לדוד שלי יש מחשב 2.5 אינטל 512 RDRAM 9600XT .. והמשחק מקרטע לו באופן לא נורמאלי ..

מה אתם מצעים לו לעשות (הוא ממש רוצה לקנות מחשב חדש ואת היישן לתת לאחיו) איזה מחשב לקנות ?? איזה זכרון ? איזה כרטיס מסך ? ..

אגב שמתי לב שמחיר הזכרון A-DATA בקיי איי אס פי הוא 520 שקל לגיגה אחד ! זה מחיר ממש טוב אבל לא שמעתי הרבה על הזכרון הזה .. בכל אופן אני לא רוצה שתתחילו להפציץ אותי בזכרונות שצריך למשכן את הבית כדי לקנות אותו  :bash: , אני רק רוצה לדעת מה אתם חושבים על A-DATA והאם זה שווה את זה ..

בבקשה ממכם תענו לי על הדילמות שלי ותמליצו לי על מחשב מתאים בשבילו .. ותתיחסו הכי הרבה לזמני טיענת המשחק .. כלומר שהמחשב יטען משחקים מהר זה מאד קריטי עבורו !

תודה רבה :)  :xyxthumbs:

אוקיי, שאלת פה הרבה שאלות, אני אנסה לענות על רובן:

1.איזה זיכרון חשוב יותר? כמובן שהזיכרון הראשי חשוב יותר, אחרת הוא מהווה צוואר בקבוק למחשב כולו (מה שכמובן יגרום לזמני טעינה ארוכים יותר).

לפי דעתי למחשב כיום שיש ממנו גם דרישה למשחקים המינימום זה 512MB (רצוי DDR). הזיכרון שעל הכרטיס הגרפי מאחסן נתונים באופן זמני (עד שGPU מבצע את המטלות), ולא רק הכמות חשובה. חשוב גם על איזה כרטיס (ג'יגה על 5200 לא יועיל במאומה) וחשוב גם האיכות (כגון GDDR3 על DDR).

*כמובן שעדיף 6600GT (עם 128MB GDDR3) על פני 6600NU (עם 256MB DDR), מכיוון שהליבה של הGT חזקה יותר והזיכרון מהיר יותר.

2. מה אנחנו ממליצים לעשות? אם המחשב של דוד שלך כבר לא מספק לו את הביצועים הדרושים, ויש לו כסף, שייקנה מחשב חדש, בכל מקרה זה שיקול פרטי שלו (במידה והוא מחליט לקנות מחשב חדש, אתה מוזמן לבקש מפרט בפורום מפרטים ושם יבנו לך את המפרט הטוב ביותר ביחס עלות/ביצועים).

3. זיכרונות A-DATA הם זיכרונות חמודים מאוד (לא בנויים ממש לOC) ביחס לתקציב שלהם (אתה לא צריך למשכן את הבית בשביל ג'יגה זיכרון, אל תדאג :) ).

פורסם

אני יכול להגיד לי בביטחון רק שכרטיס מסך זה הדבר הכי חשוב למשחקים..

אם יש לך 256 זיכרון ו FX5200

אז שתקנה כרטיס מסך תרגיש שיפור הרבה יותר גדול מ שתקנה זיכרון

אבל זיכרון גם מאד חשוב..יהיו לך תקיעות אם תשחק על HIGH

פורסם
  • מחבר

טוב, אני חושב שהבנתי :)

תודה רבה לכל אחד ואחד ממכם :) ..

אני יראה לו את התרד והוא יווכח לדעת שצדקתי :yelclap:

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

אבל אם היה לך 128\64 זיכרון זה היה כבר סיפור אחר..

אז בטוח זיכרון היה יותר חשוב ;D

פורסם

תמליץ לו לעשות OC.

הוא יכל להגיע רחוק, אני בטוח שזה יקצר לו את נטעינות.

מקסימום לא יעזור שיבטל, זה לא עולה כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים