עבור לתוכן

האפיפיור הלך לעולמו

Featured Replies

פורסם

ביד ושם בודקים עכשיו טענות שהוא לא רצה להטביל יהודי בזמן השואה או התעלמות שלו מהזוועות בזמן שקרו או משהו כזה.

:kopfpatsch:

יד ושם רוצים לתת לו תואר "חסיד אומות העולם" על זה שהוא לא רצה להטביל ילד יהודי שנשלח למשפחה נוצריה בזמן השואה ואמו בקשה להשאירו יהודי.

• תגובות 55
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ברור שזה לא בגלל המעשה ה"נעלה" שהוא עשה, אלא בגלל שאם האפיפיור יהיה ברשימת "חסידי אומות העולם" זה יעלה את יוקרת הרשימה עוד יותר (אפילו האפיפיור בה), ויקרב את הנצרות ליהדות. כי אם האפיפיור עזר ליהודי באופן אישי - זאת תהיה דוגמה לכל הנוצרים. בכל זאת, יש מיליוני (אם לא עשרות מיליוני)נוצרים אנטישמיים בעולם (בדרגות אנטישמיות שונות), ואם הם יווכחו שהמנהיג הנערץ עליהם ו"שליח האל" עזר בעצמו ליהודי אולי מידת האנטישמיות שלהם תפחת והיחס שלהם ליהודים ישתנה במקצת.

הרי ברור שהמעשה שהאפיפיור עשה לא מספיק אמיץ וקריטי בשביל להעניק לו תואר זה. מבחינת המעשה שהוא עשה - הוא לא צריך לעמוד בשורה אחת עם אנשים שסיכנו את חייהם בשביל להציל יהודים בשואה ושהוציאו את כל הונם על הצלת היהודים (כמו למשל שינדלר). אם האפיפיור היה מטביל אותו הוא בסך הכל היה נוצרי היום, שחי באושר (הוא לא היה יודע שהוא יהודי וזה לא היה משפיע עליו). זה לא קריטי בכלל. חוץ מזה, אולי האפיפיור הטביל באותה תקופה עשרות תינוקות יהודים אחרים? בכל מקרה, ההשלכות החיוביות שעשויות להיות למהלך זה על נוצרים אנטישמיים שהעריכו מאוד את האפיפיור והוקירו אותו שוות הענקת התואר לאפיפיור, למורות שהמעשה שהוא עשה לא מספיק חשוב בשביל שיקבל את התואר.

פורסם

ובזמן שאתם מחליטים אם הוא חסיד אומות העולם או לא... מי שמע שברוסיה מלא אנשים חשובים חתמו על עצומה שרוצה להוציא את כל האירגונים היהודים מחוץ לחוק כי זאת דת קיצונית ששונאת גויים?

פורסם

למי איכפת מהחור הזה

זה לא כאילו אני הולך לבקר שם במילניום הקרוב

פורסם

ובזמן שאתם מחליטים אם הוא חסיד אומות העולם או לא... מי שמע שברוסיה מלא אנשים חשובים חתמו על עצומה שרוצה להוציא את כל האירגונים היהודים מחוץ לחוק כי זאת דת קיצונית ששונאת גויים?

זה לא כל-כך רחוק מהאמת.  בתור דתי, אתה יודע בוודאי שהתורה נגד גווים. גם הנימה בה מזלזלת במיוחד בגווים.   אנחנו "עם סגולה" - הם לא.   בנוסף לכל החוקים בתרי"ג מצוות הקוראים להרוג עובדי-אלילים.      

פורסם

אחזק את דבריו של Guy King ואומר שאני לא מבינה למה כולם כל כך מרחמים עליו. אני דיי סולדת מהנצרות הקטולית ובמיוחד מהכמורה בגלל שהם הופכים להיות מעין אלילים משל עצמם וההמון הולך אחריהם ממש כמו כבשים אחרי רועיהם, והם אפילו מודים בכך, הפאנאטיזם הזה הורג אותי. אז האפיפיור המנוח עשה "סולחה" בין היהודים לנוצרים, בסדר, החשדנות הטבעית שלי מרמזת שהוא עשה זאת מתוך אינטרס לפופולאריות ורצון להשאיר חותם על גבי ההיסטוריה ולא בגלל רצון אמיתי. אולי זאת רק אני...

פורסם

בשביל לאזן את התמונה אני רק אציין למי שלא יודע שהאסלאם למשל מתייחס לנצרות וליהדות בצורה עדינה אפשר לומר. הרעיון הגדול של האסלאם הוא ליצור כמובן את האומה המוסלמית בה יקבלו כולם את האסלאם, מלבד עמי הספר (אהל אלכתאב- יהדות ונצרות) שיחיו תחת שלטון מוסלמי אך יוכלו בהחלט לשמור על דתם באופן מלא.

לעומת זאת, הפאגאנים (עובדי האלילים) נחשבים באסלאם לחוטאים הכי גדולים ולהם יש 2 אפשרויות מבחינת המוסלמים- להתאסלם או להרצח. המוסלמים מחשיבים את תקופת הג'אהיליה (תקופת הבערות= מה שקדם לאסלאם) כאל תקופה אפלה והם לא מוכנים להתייחס אליה באופן רשמי.

לדעתי, עצם היות הנצרות והאסלאם מסיונריות כבר מראה שליהדות אין כוונות לשנות את פני העולם ולדחוף את האף בתרבויות אחרות (מסיבות אגואיסטיות או לא, אין לי מושג)

פורסם

אחזק את דבריו של Guy King ואומר שאני לא מבינה למה כולם כל כך מרחמים עליו. אני דיי סולדת מהנצרות הקטולית ובמיוחד מהכמורה בגלל שהם הופכים להיות מעין אלילים משל עצמם וההמון הולך אחריהם ממש כמו כבשים אחרי רועיהם, והם אפילו מודים בכך, הפאנאטיזם הזה הורג אותי. אז האפיפיור המנוח עשה "סולחה" בין היהודים לנוצרים, בסדר, החשדנות הטבעית שלי מרמזת שהוא עשה זאת מתוך אינטרס לפופולאריות ורצון להשאיר חותם על גבי ההיסטוריה ולא בגלל רצון אמיתי. אולי זאת רק אני...

אמרת נצרות והתכוונת ליהדות - ראי את הרבנים המטורפים אצלנו שמסיתים לרצח, נגד המדינה ונגד הצבא וסוחבים אחריהם צבא של פנאטים המוכנים לפקודה ביום הדין. וכך גם האיסלם למי שלא שם לב...

פורסם

גם ביהדות זה ככה

משום מה יש אנשים מפגרים שמייחסים לרבנים הגדולים סגולות אלוהיות וחושבים שהם יכולית לתת ברכה או משהו כזה

הדבר הכי קרוב לברכה זה "תחת של עיזה"

פורסם

זה לא כל-כך רחוק מהאמת. בתור דתי, אתה יודע בוודאי שהתורה נגד גווים. גם הנימה בה מזלזלת במיוחד בגווים. אנחנו "עם סגולה" - הם לא. בנוסף לכל החוקים בתרי"ג מצוות הקוראים להרוג עובדי-אלילים.

לא נכון בכלל.... לא אכפת לנו מהגויים שיעשו מה שבא לך אבללל יש להם 7 מצוות שאחת מהם זה לא לעבוד אלילים....

ואין מצווה להרוג אותם אם הם עובדים אלילים יש מצווה להרוג רק 8 עמים שאנחנו לא יודעים מי הם בכלל

אז קיצר לא.

ומירו די להגיד שטויות בערך 35% מהרבנים הם של הציונות הדתית שהם בעד צבא והמדינה 50% מעדיפים ישיבה על צבא והשאר לא רוצים הרבה קשר על המידנה

אז אל תתחיל לדבר לי על רבנים משוגעים שרוצים לרצוח את כולם

וגם אוף איתכם כל תראד שמזכירים בו יהדות אתם מתחלים שרבנים הם אנשים משוגעים שרוצים שיעבדו אותם ושירצחו את החילוניים

ראיתי היום סרט בערוץ 22 על אנטישמיות ואתם מדברים על דתיים כמו שהגרמני הנאצי שם מדבר על כל היהודים

אני דתי כבר שנה ולא שמעתי רב אחד (ושמעתי הרבה) שאומר משהו על עבירה על החוק ובטח שלא על רצח והשמדת מדינת ישראל אז די להגיד דברים מצוצים מהאצבע

ואל תגיד לי עכשיו שהרב עובדיה אמר ככה וככה על שרון וככה וככה על ביילין

אני לא שמעתי רב שפוי אחד אומר בפירוש "לכו לרצוח את ***" ואם הוא אמר את זה יש פה משהו מאוד לא בסדר

וגם די לחשוב שכל זקן עם זקן לבן הוא רב ושכל מה שרב אומר זה פסק הלכה

צבא פאנטים עלק.... כאילו יש פה מחתרת שמנסה להרוג את החילוניים..... ממש עצוב לראות אותכם מדברים על דתיים כמו שנאצים מדברים על כל היהודים

פורסם

היה לי ויכוח עם חבר שלי לפני כמה שעות בנוגע לאפיפיור.    אני אמרתי (וייתכן שאני טועה) שהאפיפיור הוא בערך כמו נשיא המדינה (שלנו).  הוא רק דמות ייצוגית ואין לו כוח ממשי. חבר שלי טען שזה לא נכון, ויש משהו כמו 2 מיליארד אנשים בעולם שמאמינים בו ורואים בו כדמות החשובה ביותר.  אני אמרתי שאולי זה כך, אבל אין לו כוח של ממש - אם נגיד שתי מדינות נוצריות נלחמות אחת בשנייה (נגיד, סתם -ארה"ב וקנדה) - זה לא שהאפיפיור יגיד להם להפסיק להלחם והן יפסיקו - אין לו את הכוח בפועל לעשות שלום או לצוות על מישהו לעשות שלום, בעוד שלאנשים כמו נשיא ארה"ב ומנהיג קנדה יש את הכוח הזה.   ולכן לאפיפיור כמעט אין כוח.   חבר שלי אמר שמיליארדי אנשים מאמינים בו, ואמונה יכולה להיות יותר חזקה מהכל, ואנשים יעשו הרבה בשם האמונה, ושאמונה יותר חזקה מפוליטיקה. ואם האפיפיור הוא המנהיג העליון של הדת השולטת בעולם יש לו כוח עצום.     אמרתי לו שאולי זה כך, אבל האפיפיור לא יכול לעשות שלום, לא להכריז מלחמה ולא לשנות גבולות - בעוד שראשי-מדינות כן.   הוא אמר שהאפיפיור לא עוסק בדברים כאלו.  אז אני אמרתי לו שכן - עובדה שהוא ניסה כל הזמן לחתור לשלום עולמי. ועובדה שהוא לא הצליח.    ושאלתי אותו גם - איזה כוח יש לאפיפיור אם כך?  הוא לא יכול להגיד לאנשים לעשות כל דבר, כי לאנשים יש שיקול דעת, הם לא עדר (בכל זאת).  ואם האפיפיור לא יכול לעשות שלום, לא להכריז מלחמה וכו'... המקסימום שהוא יכול לעשות בעולם זה למנות בכירים וזוטרים בעולם הכנסייה הנוצרית, שזה לא ממש קריטי.   גם הבעת דעותיו לא משנה בכלל.   אם הוא נגד הפלות זה לא אומר שכל הנוצרים (כולל אלו שמאמינים מאוד) יהיו נגד הפלות בגלל שהאפיפיור עצמו נגד הפלות.  או שכל הנוצרים יסכימו שההשוואה בין השואה לבין הפלות היא נכונה, למורות שהאפיפיור אמר זה.        אז הוא אמר שאני לא נותן לו לדבר, הלך להביא את הכדור מהקוצים והמשכנו לשחק כדורגל  :).      

מי צודק?   מה הכוח שיש באמת לאפיפיור?

פורסם

לא נכון בכלל.... לא אכפת לנו מהגויים שיעשו מה שבא לך אבללל יש להם 7 מצוות שאחת מהם זה לא לעבוד אלילים....

ואין מצווה להרוג אותם אם הם עובדים אלילים יש מצווה להרוג רק 8 עמים שאנחנו לא יודעים מי הם בכלל

אז קיצר לא.

אני דתי כבר שנה ולא שמעתי רב אחד (ושמעתי הרבה) שאומר משהו על עבירה על החוק ובטח שלא על רצח והשמדת מדינת ישראל אז די להגיד דברים מצוצים מהאצבע

ואל תגיד לי עכשיו שהרב עובדיה אמר ככה וככה על שרון וככה וככה על ביילין

באמת גילי?   מתוך תרי"ג מצוות:   (המקור. )

מצווה מספר 426 (בדוק בעצמך אם יש לך את המצוות כתובות איפשהו): "לא לחון ולרחם על עובד אלילים"   - מעניין למה הכוונה, אה?

מצווה מספר 476:  "לנגוש את הנוכרי עובד עבודה זרה"     -כולל, מן הסתם - את הרוסים שהתקוממו כנגד הדת.  אתה - גילי - בתור יהודי- מצווה בתרי"ג מצוות- לנגוש (כלומר - לפגוע פיזית) בנוכרים אשר עובדים עבודה זרה (קרי- לא את העבודה שאינה זרה- עבודת ה' לפי היהדות).   

מצווה מספר 519:  "לא לגור מהריגת נביא השקר"    -פגשת פעם מיסיונר?  הוא עדיין חי, או שמלאת את חובך?  :smile1:

בנוגע לפיסקה השנייה המצוטטת למעלה - יש רבנים שכבר עשו, ומאיימים לעשות, פולסא דנורא.   ואני חושב שאתה יודע מה זה אומר לאלו שמאמינים ברב שאומר לעשות זאת.      רב שאומר זאת, ואכן האיש האמור נרצח - כדי ורצוי מאוד להאשים אותו בסיוע לרצח. 

חוץ מזה - גילי, באמת - ואני לא עובד עלייך בכלל (זה כבר לא 1 באפריל) - אין אלוהים. תפנים את זה. אין אלוהים. אין. פשוט אין.

פורסם

אני מבין שהידע הכללי על נצרות של רוב האנשים פה פשוט לא קיים...

האפיפיור לא יצליח למנוע מלחמה בין ארה"ב וקנדה כמו בדוגמה קודמת פשוט כי בארה"ב הם לאו דווקא קתולים ויש שם הרבה מאוד נוצרים דתיים שלא מתייחסים אליו בכלל

למשל גם באנגליה ורוסיה הם לא קשורים לאפיפיור בכלל

בכל מקרה אני חושב שבאמת חבל שעד שהכנסייה הקתולית מצאה מנהיג יחסית נורמאלי (לקח רק 2000 שנה) הוא מת מה הסיכויים שהם יבחרו עוד אחד סביר בפעם השנייה ברציפות?

פורסם

רוב האמריקאים הם פרוטסטנטים בכלל

פורסם

קנדה מוגדרת כמדינה של דת אחת, או של עם אחד(או של כמה)?

נראה לי שזה לכמה עמיפ, אבל אני לא זוכר בידיוק אם זה היה גם כמה דתות.

בכל מקרה, מעניין מי יהייה האפיפיור הבא, ואני מקווה שהוא יהייה פרו-יהודי/ציוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים