עבור לתוכן

בגרות בפיזיקה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם בכיתה י"ב לא רצו להגיד אותי לפיזיקה בגלל שלא הייתי מגיע לשיעורים :'(

עכשיו סיימתי י"ב לפני שנה ואני חושב להרשם השבוע לבגרות בפיזיקה בגלל שזה מעניין אותי +יכול להיות מאוד כיף+אני אוהב מבחנים(אפשר עוד להרשם יש חוזר מיוחד לנרשמים מאוחר).

עכשיו יש לי ספר אנקורי פיזיקה וריפרפתי בו והבעיה בו זה שהוא מסביר את הכל בנתונים יבשים ונוסחאות מה שיכול מאוד לעזור ללמוד לבגרות אבל זה הורס לי את כל הכיף מכיון שאני אוהב לדעת הכל עד הסוף כולל התאוריות שמאחורי הנוסחאות .

עקב כך ובהתאם לזאת חשבתי לבקש מחברי הפורום היקרים המלצה לספר שיוכל לעזור לי יסביר לי את הדברים מהחלה עד הסוף.

כמו כן אבקש אם אפשר לומר לי איפה אני משיג אותו.

מתי התאריך של הבגרות.???

ואיזה פרקי בחירה כדאי לי לבחור????

פורסם

i assume you talking about mechanics, anyways the book of Yoram Eshel is good (gray big book) - you can also buy the related answers book which contains full solutions to the questions.

פורסם
  • מחבר

מכניקה סיימתי.

נשאר לי חשמל ופרקי בחירה. והספרים שדיברת עליהם אכן למדתי איתם בכיתה י' שעשיתי מכניקה.

פורסם
  • מחבר

הלינק האחרון נחמד רק האנגלית שלי לא ברמה כל כך גבוהה.

בזמן האחרון אני עובד על זה וקורא על מחשבים באתרים באנגלית עם מילון וזה משפר את האנגלית שלי פלאים.

בכל אופן נמקד את הבקשה שלי אני מעוניין בספר על חשמל מקיף מהתאוריות עד הנוסחה ללא קיצורי דרך.

פורסם

תקנה את יורם אשל הכחול הוא די פרטני.

פורסם

הדרך הזו עובדרת במתמ' הרבה יותר גבוהה ממה שיש לך (אני מניח שהמתמ' שלך היא ברמה תיכונית) וגם התיאוריה בחשמל, ברמה שאתה צריך/תוכל להבין (שוב בגלל עניין המתמ' והבסיס) אז אין ממש טעם ללכת מעבר לספרים התיכוניים

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה שלך הדרך הזו.

והמתמטיקה שלי היא ברמה מאוד גבוהה (תמיד אהבתי מתמטיקה-רק בבית הספר הייתי פחות-לא אוהב בית ספר) ואני תמיד מוכן ללמוד דברים חדשים.

עריכה:

אפשר לקבל יותר פרטים על הספר יורם אשל וכמו כן אם מישהו יודע מתי הבגרות אשמח מאוד.

פורסם

הלינק האחרון נחמד רק האנגלית שלי לא ברמה כל כך גבוהה.

בזמן האחרון אני עובד על זה וקורא על מחשבים באתרים באנגלית עם מילון וזה משפר את האנגלית שלי פלאים.

בכל אופן נמקד את הבקשה שלי אני מעוניין בספר על חשמל מקיף מהתאוריות עד הנוסחה ללא קיצורי דרך.

הדרך בין התיאוריה לנוסחא

די טיפשי שתלמד אינטגרלים משטחיים ומשואות דיפרנציאליות בשביל להבין איך הגיעו לנוסחא (וגם אז לא בטוח שתבין) רק בשביל בגרות בפיסיקה...

זה מיותר, תלמד מהספר של אשל, ומאד ספר (שמסביר יותר בתיאוריה) שאני לא זוכר את שמו-ספר לבן גדול שמגיע בשתי חלקים

פורסם
  • מחבר

האמתי הבגרות היא רק תרוץ....

אני באמת מעוניין לללמוד לשם הלמידה ואולי אם כמו שאתה אומר זה מאוד רחב אני יתמקד יותר בחומר(ואולי בהמשך אני יעיין גם בזה) אבל ברור לי שאני חייב ללמוד גם תאוריה בצורה כלשהי.

אפשר לקבל את השם המלא של הספר?..?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים