עבור לתוכן

בעיה מוזרה שיש לי בכרטיס מסך ( RADEON 9600XT TV,DVI 128MB ) בבקשה כנסו לעזרה!!

Featured Replies

פורסם

שלום..

ברשותי אינטל פנטיול 4 2600 , 512 RAM , גם 80 GB כונן קשיח ושאר "חמוצים"..

לפני כ4 חודשים שידרגתי לכרטיס מסך חדש ( RADEON 9600XT TV,DVI 128MB )

המחשב היה בסדר גמור עד שהתקנו אותו ( בנוסף אליו התקנו מאוורר )

כך שמאז התקנת כרטיס המסך והמאוורר המחשב התחיל להתחמם יותר מהם ( הרבה יותר מהר )

זה לא ממש שינה לי חוץ מזה שהמארז "להט" ..

עד לפני כשבוע שהמאיץ הגרפי התחיל להתחרפן.. אחרי שהמחשב דולק יותר מבסביבות ה5 שעות , הוא ממש רותח

אבל גם התצוגה מתחילה "למות"

*יש לציין שהכרטיס עדיין באחריות

*יש לציין שזו לא בעיה במסך הוא עובד בסדר גמור

*יש לציין שהכרטיס עלה בזמנו 840 ש"ח

*יש שוב לציין שהכרטיס נקנה בKSP ( סניף חיפה )

תמונות :

זה מה שקורה כאשר המחשב מתחמם ( רק שהתוצאה היא הרבה יותר חמורה והמחחשב נתקע לגמרי ) :http://img181.exs.cx/img181/8241/pron2223tx.jpg

זה מה שיש למר וינדוס להגיד בעיניין :

http://img181.exs.cx/img181/6748/problem7zl.jpg

אנא עזרו לי , תודה רבה רבה למשיבים! :s07::kopfpatsch:

פורסם

זה בעיה בכרטיס .. תנסה לקחת מחר כרטיס אחר ולבדוק עם זאת באמת הבעיה... במיקרה שכן תנסה להלחיף אותו לחדש

פורסם

מה בדיוק הטמפ' של הכרטיס מסך/מעבד/לוח?

ולפי התמונה הראשונה - אלו ככל הנראה ארטיפקטים שנגרמים מחום יתר של הכ. מסך , אני מציע שתנצל את האחריות שלך עליו.

פורסם

המאוורר שעל הכרטיס פועל?

פורסם

קרא לי בידיוק אותו הדבר!!!ואותה ההודעה קפצה...!

אני חושב שזאת בעייה בקירור...לא חקרתי יותר מדי לעומק כי בידיוק באותו הזמן הגיע המחשב החדש....

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה למשיבים ...

1. זה כרטיס של הרבה כסף כך שלא בא בחשבון לקנות חדש כזה , והוא כרטיס מצויין אגב

2. איך אני בודק את הטמפ' של הכ. מסך / מעבד / לוח ?

3. אם אני ילך לKSP ( שמעתי שיש להם שירות על הפנים ) במקרה של תקלה הם יחליפן את הכרטיס בלי לעשות בעיות?

4. איך אני בודק עם המאוורר שעל הכרטיס פועל?

5. אני בדיוק רוצה לפרמט , הוינדוס הזה איתי כבר שנתיים , אולי זאת הבעיה?..

6. מה עם עידכון חומרה ( כרטיס המסך כמובן ) ? יש מצב שזו הבעיה?

שוב תודה

פורסם

אני אתחיל בזה שחשוב תמיד תשמור על דרייברים מעודכנים בלי קשר לשום בעיה ספציפית.

בנוסף חשוב תמיד לשמור על טמפ חלל המארז טובה, גם כן לא בהקשר ספציפי לשום רכיב, שכולם היו קרירים.

אם תשמור על הרגלים בריאים המחשב שלך יתפקד הרבה יותר טוב :)

אם הבעיה היא בחימום יתר של ליבת כרטיס המסך - לקנות קירור חדש לכרטיס זה תיקון לא מוצלח מכייון ש:

1. אתה מטפל נקודתית בכרטיס מסך אבל עדיין שאר המחשב חם וזה יכול להפריע לתפקוד המעבד\הרדיסק וכו.

2. כל קירור שתקנה, שואב אוויר מתוך המארז, אז גם אם תקנה קירור מעולה כמו סיילנסר עדיין הוא לא ינצל את עצמו טוב כי הוא ישתמש באוויר חם מידי.

ליבת ה 9600XT זאת לא ליבה שמתחממת יותר מידי, וקירור הסטוק אמור להספיק אם לא עושים אוברקלוקינג.

מכאן, ששאר המארז גם הוא חם, מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה - זרימת אוויר ;D

חשוב לנקות אבק (במיוחד מצלעות הקירור של המעבד, כרטיס מסך וכו), לסדר חוטים (שתיהיה זרימת אוויר חלקה). ולאפשר זרימת אוויר מוצלחת מכיוון המאוררים - מאוררים תקינים - מספר נורמלי של מאוררים - מיקום וסיבוב נכון - ובמידה והגרילים "מסנני האבק" חוסמים יותר מידי אוויר אז חשוב להסיר אותם לגמרי.

רק לחלק מכרטיסי ה 9600XT יש חיישן מובנה, במידה ויש לשלך, הטמפרטורה תופיע במסך הדרייברים (כפתור ימני על שולחן העבודה, מאפיינים, מתקדם).

בטוח שלא תצטרך לקנות כרטיס מסך חדש, גם אם הוא ישרף יש לך אחריות, ככה שבזה לא מדובר.

אם גוף הקירור פגום (לא מסתובב טוב) וניקוי אבק מהצלעות לא עזר, תוכל לגשת עם זה לחנות.

אם הטמפרטורה טובה והכל תקין אבל עדיין הבעיה נמשכת, תבדוק את הכרטיס אצל חבר, ואם מסתבר שהכרטיס פגום כמובן שתוכל להחליף בחנות.

מומלץ לפרמט לפחות פעם בשנה, לא מחוייב אבל מומלץ, אם אין לך בעיה לגבות ולהתקין דברים מחדש, אחרי שנתיים לפי דעתי זה דיי הכרחי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים