עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירה של מפרט למחשב של רפת

Featured Replies

פורסם

אני צריך לקנות שני מחשבים לטובת ניהול רפת חלב. המחשבים אמורים לעבוד מול תוכנות של מכון החליבה, שמספק מידע בזמן החליבה על כל פרה שנחלבת, כמויות חלב, איכות חלב, משקל פרה, ביוץ וכו'... מערכת החשמל והקירור של הרפת, כמו כן בעתיד יכול להיות שצריך יהיה לחבר את המחשב למצלמות לטובת אבטחה ומעקב על הפרות. אני מצרף כאן שלוש הצעות מחיר שקיבלתי למחשבים וגם את המפרט של צ.ח.מ אפיקים שהם מספקים את מכון החליבה, אשמח אם מישהו יוכל לתת לי ביקורת בונה על המפרטים שהציעו לי, בדקתי מחירים בזאפ ראיתי שהצעת המחיר היקרה(הצעה מס 3) החלקים אומנם יקרים יותר, השאלה אם יש טעם להשקיע כל כך הרבה כסף , או שמחשבים כמו שמוצעים לי בהצעה 1 ו2 יהיו מספיק אמינים ויספקו את הסחורה, אשמח לדעת גם אם יש חלקים לא מומלצים שמופיעים בהצעות ושלא כדי לקנות אותם(כמו לוח אם, זכרון, כונן קשיח וכו...)

תודה מראש על העזרה גונן.

נ.ב אני אוסיף עוד הודעה אחת עם מפרט למחשב בקר

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם
  • מחבר

כאן אני מצרף מפרט למחשב בקר

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

תשמע כדאי לך להשקיע בעיקר בזיכרון ( תקח 2 סטיקים של 512 , אפילו A-Data) ובמעבד . כל השאר כבר הרבה פחות חשוב . הרי אתה לא משחק במשחקיי מחשב , נכון ? אתה צריך משהו עמיד וחזק , ושלא יעלה יותר מידיי מסביב .  אני צודק , נכון ?

בנוסף לא כדאי לך להשקיע יותר מ3000 ש"ח במחשב , כי אז זה מתחיל לצאת עסק יקר , אחריי הכל מה יכולים לדחוף לך ? אתה פשוט צריך מחשב עמיד וחזק .

פורסם
  • מחבר

בעקרון אתה צודק!!! השאלה היא האם ההצעות היותר זולות שקיבלתי החלקים שלהם מספיק אמינים וטובים

פורסם

את האמת המלאה , כל המיפרטים הם לא משהו ..

אם אתה באמת רוצה משהו טוב ,עם אנשים שבאמת יכולים לתת לך מיפרט טוב אז תדבר עם החברות האלו .

www.noacomp.co.il

www.zigzag2000.co.il

www.LogicPC.co.il

www.pandas.co.il

כולן טובות , אך עם אתה באמת רוצה שירות אמין וטוב (הכי שיש) קח את זיג זאג , הם בקצת יותר יקרים אבל שווים את זה .

תשאל את כולם לגביי מיפרט , תגיד להם שייתנו לך מיפרט שהדגש בו הוא על זיכרון כולל ועל המעבד ולא צריך משהו מיוחד חוץ מזה . שהמחשב לא יעלה יותר מ3500 .

[move]ביי הלכתי לישון , אני קצת עייף .[/move] :hi:

פורסם

המפרט השלישי הוא היחידי שבאמת נראה איכשהו נורמאלי. אבל גם המחיר שלו נראה לי גבוה מדי.

השאלה אם אין כאן דרישה חובה למעבדי פנטיום 4 כמו שמצויין במפרט המבוקש.

ישנם התקנים חיצוניים מסויימים, או תוכנות מקצועיות מסויימות שמעדיפות רק את מעבדי אינטל.

וגם אם אתה באמת צריך תמיכה בבית הלקוח או שאתה מסוגל להתקין את כל הדברים בעצמך.

Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 800MHz Soccet 775 BOX CPU  1049.00  ¤  1  1049 ¤ 

Albatron PX865PE7 Pro Intel 865PE LGA775 Motherboard  519.00  ¤  1  519 ¤ 

Twinmos TMD7608S8E50D 256MB DDR3200 Memory  179.00  ¤  2  358 ¤ 

PowerColor Radeon 9250SE 64Bit 128 Mb DDR Video Card  279.00  ¤  1  279 ¤ 

Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD  349.00  ¤  1  349 ¤ 

Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW  159.00  ¤  1  159 ¤ 

Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD  55.00  ¤  1  55 ¤ 

Conexant 56K PCI Modem  59.00  ¤  1  59 ¤ 

Compucase-HEC Mini Tower CI-6821 Front USB 300W  269.00  ¤  1  269 ¤ 

Genius KB-10X Black PS2 Eng/Heb Keyboard  44.00  ¤  1  44 ¤ 

Microsoft OEM Basic Black USB Optical Mouse  59.00  ¤  1  59 ¤ 

Genius SP-Q06S Speakers  34.00  ¤  1  34 ¤ 

Samsung 793DFS Flat Monitor  749.00  ¤  1  749 ¤ 

Microsoft Windows XP Home Edition English OS  499.00  ¤  1  499 ¤ 

Symantec PCAnywhere 11.5 Host/Remote - Complete Version  439.00  ¤  1  439 ¤ 

Computer Assembly + New Operating System Installat  250.00  ¤  1  250 ¤ 

5170 ¤

למזומן שטרות 2% הנחה: 5066.60  ¤ 

מפרט מלוג'יק.

חסר כאן UPS (אל-פסק) אם הוא ממש חשוב כאלה של ADVICE עולים בין 400-500 ש"ח.

העדפתי לקחת כונן קשיח לא SATA, למנוע אולי בעיות של אי תאימות, למרות שאם התוכנה שלך רצה על ווינדוס זה בטח לא משנה.

* לבדוק שהספק כח במארז הזה הוא אכן HEC 300AR-T (לפי זיגזג זה מה שמגיע בגירסה האחרונה שלו).

אם תבנה מפרט דומה מ-KSP. זה יהיה ללכת על אחד המבצעים שלהם. כמו זה ב-3110 ש"ח:

הרכבה + התקנת כלולה במחיר

P4 3.0Ghz 775

Abit AS8-V 865PE 775

Hitachi 80GB SATA

2x256mb ADATA DDR400

Gigabyte Radeon 9250 128mb 64bit

LG 52x32x52 CDRW

Generic case

Generic keyboard + mouse + speakers

Daewoo 725BF

שידרוגים ותוספות לחבילת בסיס:

XP HOME OEM - עוד 400 ש"ח.

כונן דיסקטים - עוד 40 ש"ח.

מודם 56K - עוד 50 ש"ח.

מארז 6A19 עם שני מאווררים - עוד 245 ש"ח.

מסך Samsung 793DF - עוד 120 ש"ח.

מקלדת ועכבר (אופטי) מיקרוסופט - עוד 80 ש"ח.

יוצא סה"כ 4045 ש"ח (למזומן שטרות כסף / צ'ק מזומן)

שים לב! ללא תוכנות PC Anywhere וללא אל-פסק!

אל פסק Advice 600 עולה אצלהם 400 ש"ח.

יש לציין שב-KSP האחריות על רכיבי מפתח כמו הלוח אם, זיכרון וכרטיס מסך היא רק שנה אחת בעוד ברוב החנויות האחרות היא שלוש שנים.

הם מציעים אופציה להרחבת אחריות לרכיבים הללו בתוספת של 10% למחיר מחירון שלהם.

פורסם

לא כדאי לקחת שני ADATA של 512 ?

פורסם

במחירים של הזכרונות אצלם באמת כדאי 2x A-Data 512MB

פורסם

למה? נראה לי שאתם מפספסים את העיקר.. זה מחשב לרפת...

לפי השימושים שהוא ציין ממש לא נראה שהתוכנה עד כדי כך כבדה ש-512MB לא יספיקו לה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי לומר לכם המון תודה על העזרה יש לכם פורום מדהים :yelclap:

לגבי כמה שאלות שעלו בדיון אז לגבי הפנטיום 4 זה לא חובה התוכנה יודעת לעבוד גם עם מעבד של AMD, הבנתי שהמעבדים של AMD מבחינת טכנולוגיה מוצלחים יותר מהפנטיום 4 אבל הבעיה שהם רק שנה וחצי בשוק ואין מספיק ניסיון איתם מבחינת אמינות, בקיצר השאלה אם הם מספיק אמינים?

לגבי הזכרון יכול להיות שאני אקנה 1G כי על פי המפרט שקיבלתי אם הרפת תגדל למעל ל400 חולבות אני אצטרך...(היום היא 250)

חשוב לי גם לקבל תמיכה תכנית, כך שאני מתכוון לקנות מאדם או חנות שנמצאים באזור שלי(כפר-ויתקין) ויכולים לקפוץ לטפל בבעיה, והבעיה הכי גדולה שאני צריך לקנות את המחשבים בתחילת שבוע הבא כי ביום ראשון הבא צ.ח.ם רוצים להתחיל לבדוק את המכון חליבה(כרגע הוא בהרכבה), חבר שלי שמבין עיניין המליץ לי ללכת נדמה לי על הצעה 2 (לא הכי זולה ולא הAMD) אם שינוי בלוח אם ובמארז ובזכרונות, הוא היה הולך על לוח אם של אינטל מקורי אולי אפילו לוח אם של שרת שהוא יותר אמין, הוא אמר לי שחשוב שתיהיה יתירות למערכת(שאני לא זוכר בדיוק מה זה אומר, אז אם למישהו מתאים להסביר לי אני אשמח) זכרון של 2*256 -400MHZ כל אחד, הוא עדיין לא סומך על ה-AMD מבחינת אמינות לכן הוא לא היה ממהר לקנות אותו...

זהו תודה גונן

פורסם

מי שאמר לך שהמעבדים של AMD נמצאים בשוק רק שנה וחצי לא יודע על מה הוא מדבר

AMD קודם כל קמה לא הרבה זמן אחרי Intel

והם לא פחות אמינים (ובטמפ' עבודה הרגילה של P4 Prescott מול טמפ' עבודה של A64 Winchester אני חושב שה AMD יחיה יותר זמן)

ואם חבר שלך אמר לך ללכת על Intel למחשב כזה ועוד עם לוח אם של אינטל אז עדיף לדלג על ההצעה שלו

הלוחות אם של Intel באים בגירסאות הכי הכי בסיסיות של הצ'יפסטים שלהם, לא נותנים חופש כמעט בכלום

biodome בטוח כמעט שהם לא יצטרכו את ה 512MB, אבל המחירים של הזכרונות בכזה שפל שפשוט לא כדאי לחשוב על היום

אלא על זה שעוד שנתיים הם לא יצטרכו לחפש מי עוד מחזיק DDR בשביל לשדרג

פורסם
  • מחבר

הוא אמר שהמעבד החדש (939)AMD ATHLON 64 3000Fan thermaltake SILENT BOOST

הוא שנה וחצי בשוק(משהו כזה) הוא גם אמר שהם טובים ... רק שאין מספיק ניסיון עם הדגם הזה!!! ולגבי הלוח אם, אז המחשב בקר סה"כ עובד מול המכון חליבה והמכון חליבה לא הולך להיות משודרג בשנים הקרובות לכן מה שיעבוד היום יעבוד גם בעוד 10 שנים לכן עדיף לקנות מכונה מוגבלת ואמינה ולא מכונה מתוחכמת מידי, בכלל הוא המליץ לי בכל זאת לבנות שני מפרטים שונים למחשב בקר לשים מחשב שהוא יותר סוס עבודה שצריך להחזיק הרבה שנים ולמחשב דוחות לקחת מפרט יותר פתוח עם אפשרות לשדרוג או להחלפה בעוד שנתיים שלוש...

פורסם

סביר מאוד להניח (בהסתמך על ההתקדמות בעבר) שבעוד שלוש שנים המחשב שלך לא יכיר את הטכנולוגיות החדשות שיהיו

בינתיים רוב הטכנולוגיות שנכנסות עכשיו כנראה ישרדו כמה שנים, אבל אף אחד לא יודע כמה

ומה זה קשור אם המעבד הספציפי נמצא בשוק שנה וחצי? או חודשיים או חודש?

הליבת Prescott של אינטל לא נמצאת בשוק כמה שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים