עבור לתוכן

האם הכרטיס קול הזה של ESI איכותי?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרטיס קול בעיקר למוזיקה וניגון דיוידי, פחות משחקים.

עריכה של קול מדי פעם אבל מש לא הרבה... האם הכרטיס קול הזה שווה?

http://www.digit-life.com/articles2/esi-julia/

ועוד לינק :

http://www.ynondigital.co.il/product.php?cat=1&id=58

עכשיו אני מחבר את הכרטיס דרך היציאה האופטית לרסיבר האם זה היציאה הכי איכותית?

ובתמונות של הכרטיס רואים מתכת שמכסה את היציאה האם זה מגן או שזה אומר שהיציאה לא קיימת?

תודה.

פורסם

כרטיס מעולה, יצא לי לעבוד איתו בעבר. יציג לך איכות מעולה בעת שימוש ביציאות האנלוגיות שלו. מכיל גם יציאות וכניסות בלאנסד שעוזרות מאוד להקלטות, ומשפרות את איכות הצליל (לטענתם של אנשים מסוימים) ומאפשרים עוצמה גבוהה יותר ומחברים איכותיים יותר.

לא הבנתי מה הכוונה מתכת שמכסה. אני עבדתי איתו כפי שכבר ציינתי, והיציאה הדיגיטלית שלו עבדה בסדר גמור.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מאיזה יציאה הכי כדי להשתמש?

יציאה אופטית זה היציאה עם הכבל מזכוכית וקרן הליזר? אם זה זה, זה מה שאני משתמש ... האם זה יספק לי את הביצועים והאיכות הכי גבוהה? לרסיבר? או שיציאה אחרת.. אני לא משתמש בהקלטות זה רק בשביל לשמוע מוזיקה ודיוידי.. ולהשתנש ב ASIO ..

אז היציאה הזו הכי איכותית? ומה זה היציאה COXIAL?

פורסם

אני לא יודע מה הרמה של היציאה הדיגיטלית שלו כיוון שלא בחנתי אותה. עם זאת, אניח בדקתי את היציאות האנלוגיות שלו (תומכות בסטריאו בלבד) והוא נשמע מעולה.

קואקסיאלי הוא חיבור דיגיטלי, בדומה לאופטי גם הוא מוביל אות לא מפוענח. ההבדל הוא שבחיבור אופטי יש קרן אור שעוברת, ואילו בכבל הקאוקסיאלי יש אות חשמלי שעובר.

Anatoli.

פורסם

כניסות בלאנס רק אומרות שאם תשתמש בכבל בלאנס, תקבל קו נקי מרעשים.

פורסם

אכן, עם זאת אני כרגע משתמש ביציאות בלאנסד באימו שלי עם האוזניות, מעבר לעובדה שהכרטיס מצליח להניע את האוזניות טוב יותר, זה גם נשמע מעט מפורט יותר ומאימן יותר. לדעתי שווה להשתמש ביציאות בלאנסד במידה והציוד שאליו מתחברים מסוגל לעמוד בעוצמה הזו.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני משיג כזה כבל? כמה כבלים כאלה צריך? אני מחבר אותם ל RECIVER , והיציאה האופטית כתוב שהיא מובילה 5.1 DD ואם אני מחבר כבל בלנס אני מקבל רק סטיראו?

ומה יותר איכותי קוקסיאל או אופטי?

ושחיברתה אוזניות לאן חיברתה אותם בדיוק? והאוזניות עבדו טוב? כי האוזניות צריכות לתמוך בבלאנס או שזה לא משנה?

תודה.. פשוט אני לא מבין בזה וממש חשוב לי לנצל את הכי הרבה איכות!

פורסם

איזה כבל? כבל בלאנסד? אלה כבל עם חיבורי PL גדולים, כמו הכבלים שמשמשים לחיבור גיטרות חשמליות אל המגבר.

אתה תצטרך 2 כבלים כאלו עם חיבור RCA בצד השני בכדי לחבר סטריאו לרסיבר.

כן, באופטית תקבל סראונד ובאנלוגי תקבל רק סטריאו.

קואקסיאלי ואופטי הם חיבורים שתלויים מאוד באיכות הכבל (אופטי בעיקר) ותלויים בסביבה שבה הם עובדים (קואקסיאלי בעיקר) בהתאם למערכת שלך תוכל לקבוע מה יותר טוב (ואיזו איכות כבל אתה צריך ויכול להשקיע).

את האוזניות שלי חיברתי ליציאות בלאנסד של הכרטיס שלי Emu1212M עם מתאם שהלחמתי לבד כיוון שלא היה בחנויות. המתאם במקרה של הוא מ-2 PL6.5mm mono לאחד PL6.5mm stereo jack. או בעיברית, מ-2 חיבורים זכרים של PL גדול שכל אחד מהם מונו אל חיבור PL נקבה שהוא סטריאו. אם אתה רוצה אני יכול להביא לך את הכבל שלי, הוא באורך של בערך 30ס"מ אני חושב. ברמה בסיסית מאוד, תביא לי רק 20 שקלים על העלות של הפלאגים ושל הכבל ואני יביא לך אותו ויכין לעצמי אחד אחר (אני גם ככה מתכוון להכין אחד איכות יותר).

האוזניות עובדות מעולה (אם כי הן מרוויחות ממגבר ייעודי כפי שיצא לי לדבוק ביום שבת האחרון כשאלצ'קו היה אצלי עם המגבר שלו).

האוזניות לא צריכות לתמוך בבלאנסד, רק שים לב כי יציאות מאוזנות (בלאנסד) הן יציאות עם עוצמה גבוהה יותר, לכן דאג להנמיך את העוצמה בטרם חיבור האוזניות.

בבקשה, פשוט אני מבין בזה וגם לי חשוב שתוציא את האיכות המקסימלית ;)

Anatoli.

פורסם

חיבור דיגיטלי, בין אם הוא קואס או אופטי, לא עד כדי כך תלוי ב"איכות" הכבל.

הרי זה נתונים דיגיטליים, 0 ו 1 , כן או לא, שחור או לבן, זה לא אות אנלוגי שמכיל הרבה שינויים במתח. יש לו סף מתח מסויים, מעליו המספר 1 מתחתיו המספר 0. אין פה סיפור של מתח שצריך לעבור בלי הפרעות.. שיהייה רעש חיצוני, זה לא משנה - העיקר שאמספרים מגיעים. הDAC, במקרה שלנו הרסיבר, הוא זה שיקבע בסוף את איכות השמע.

אל תפחד להשתמש בחיבור, אם זה מה שאתה רוצה, ולא צריך לקנות כבל במיליון דולר.

פורסם

הדברים שלך לא מדויקים. גם בחיבור דיגיטלי יש תלות באיכות הכבל. לא צריך לקנות כבלים באלפי דולרים, אני מסכים. אך בהחלט לא ב-20 שקלים. במיוחד לא עם כרטיס כזה שהוא ברמה דיי טובה. כבר יצא לי להיתקל בכבלים ברמה נמוכה כל כך, שהשגיאות היו נורגשות גם במערכת זולה יחסית. כדאי להשקיע גם בכבלים, הם מחזיקים הרבה זמן כך שזו השקעה לתווח ארוך.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התמיכה של שניכם.

יש לי אוזניות של סוני עם פלאג רגיל קטן מוזהב עם מתאם לפלאג גדול.

וזה סטריאו אין לאוזניות שתי כבלים. אז אני פשוט מחבר לבאלאנס?

ורוב הזמן אני ישתמש במוזיקה ובסרטים אז אני יחבר את הכבל האופטי כי אז הוא גם תומך ב2 וב 5.1 DOLBY DIGITAL והאם הוא תומך ב 24/192 או שרק הכבל הקוקסיאלי ? כי כתוב בפירוט שהאופטי תומך בדיגיטלי 5.1 DD והקוקסיאלי תומך ב 5.1 עד 192 אז זה אומר שהאופטי לא תומך ב 192 או שזה ברור מאילו שזה תומך לכן הם לא מציינים את זה בפירוט?

והכבל אופטי הוא איכותי אני חושב, הוא עלה לי 90 שקל באנגליה שהוא במקור אמור לחבר את ה XBOX שהיה לי שזה קונסולה לרסיבר. אז נראה לי שהוא איכותי, חוץ מזה מקבלים גם כבלים עם הכרטיס עצמו לא?

ולמשחקים זה כרטיס על הפנים נכון?

ואני צריך להשתמש גם ב ASIO נכון? כדי שהXP לא יעשה לא שינויים והוא יעבור יש לכרטיס נכון? עם התוכנה FOOBAR 2000.

טוב תודה ... ובבקשה תענו מהר. והאם האיכות של הפלייבק ני כמעט לא משתמש בהקלטה ... היא טוב? והכרטיס אמור להיות הרבה יותר טוב מה A2 של SB כי יש לו קודקים של ENVY24 אז זה יותר טוב מה קריאטיב?

פורסם

כפי שאמרתי לך, את האוזניות לא תוכל לחבר לכרטיס בלי המתאם הדרוש. כבר ציינתי איזה בדיוק, במידה ואתה מעוניין אמרתי לך, צור איתי קשר.

האמת היא שלא מצאתי בשום מקום איזכור בנוגע לקצב הדגימה המקסימלי בחיבור אופטי. עם זאת, 96kHz הם דיי והותר. כרטיסים רבים מציגים ב-96kHz ביצועים גבוהים יותר מאשר ב-192kHz. מה גם שאני לא בטוח שתוכל בכלל להבחין בהבדלים שמיעים כלשהם.

עם הכרטיס למיטב ידיעתי לא מקבלים שום כבלים.

למשחקים הכרטיס בהחלט לא מרשים. יוצא ידי חובה בלבד, לא מתקרב לביצועים של האודיג'י למיניהם.

אתה לא חייב להשתמש באסיו, אני לא משתמש בזה כיוון שאני לא אהבתי את האופי של הצליל שהפובאר הוציא בעת שימוש באסיו (גרסת DLL ו-EXE גם כן).

איכות הניגון שלו טובה מאוד. אני השמעתי אותו במקביל לאודיג'י 2ZS שלי, והאיכות שלו הייתה טובה יותר משל האודיג'י.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

איך אני יודע אם הרסיבר שלי של סוני : str de545

תומך ב 192KHZ?

הוא תומך ב 24 BIT DSP זה כן.

פורסם

תמטרך לחפש את המפרט המלא של הרסיבר שלך, אמור להיות רשום שם.

Anatoli.

פורסם

למה ניתן להפוך את הכקטיס קול הזה? מה ההבדל בין הכניסות מקדימה ומאחורה?! :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים