עבור לתוכן

האם תהיה ירידת מחירים של מעבדי 64BIT בחודשים הקרובים(אחרי יציאת WIN64 בעוד חודש)

Featured Replies

פורסם

בחודש הבא (אם לא יהיו הפתעות) יוצא WINDOWS 64 למיטב זכרוני. האם נראה לכם שבחודשים הקרובים נראה ירידת מחירים במעבדי הדגל של AMD/INTELבעקבות עלייה בביקוש למעבדים מסוג זה), כמו שהיה בעבר כשיצא ה WINDOWS XP שדרש יותר זכרון וכח עיבוד ממה שהיה, וגרם במשך הזמן לירידה במחירים.

פורסם

hoprfully

פורסם

אם כבר מי שצריכה להוריד את מחירי מעבדי 64 ביט ,זאת אינטל שהמחיר שלה יקר בטירוף לעומת AMD שיש לה עכשיו מחיר אטרקטיבי.

פורסם

למרות שמיקרוסופט הולכים לדבר בגלוי והרבה על חלונות 64-ביט בכנס WinHEC שיערך לקראת סוף אפריל אני לא יודע מתי בדיוק צפויה ההכרזה. הם לא מציינים באתר של הכנס אבל נצא מנקודת הנחה שההכרזה תהיה במקביל לכנס.

לפחות מבחינת אינטל, לפי DIGITIMES הם לא מתכננים שום הוזלה של מחירי המעבדים לפני אוגוסט השנה, לא של סדרת 5XX ולא של סדרת 6XX. למרות זאת, הם טוענים בכתבה שהכל נתון לשינוי ואם תהיה ירידה בביקוש למעבדים אינטל תשקול להקדים את ההזולה לאיזור מאי. לדעתי, לא תהיה ירידה בביקוש לסדרת 6XX, להיפך, אם כבר תהיה עליה בביקוש מה שמן הסתם לא יביא להוזלה של המעבדים בסדרה הזה [הגיון פשוט של מסחר ושיווק]. אם כבר תהיה ירידה בביקוש, אז היא צריכה להיות מן הסתם בסדרת 5XX מאחר והמעבדים הללו לא תומכים ב-64-ביט והצפי הוא שיהיה הייפ סביב 64-ביט. מצד שני, המחיר של המעבדים הללו הוא כל-כך זול [מבחינת אינטל] שגם פה אני לא צופה כל-כך שתהיה הוזלה כלשהיא. לסיכום, אם תהיה הוזלה במעבדים בתקופה הקרובה זה אמור להיות רק בסדרת 5XX, לדעתי אינטל ירכבו על גל ההייפ ויחכו עם סדרת 6XX עד לאוגוסט.

מבחינת AMD? שום דבר לא ידוע לי, לא כתבו על זה בשומקום, אבל אני מאמין ש-1) גם AMD לא יורידו מחירים אם ייהה ביקוש ל-64-ביט, 2) AMD בדרך מוזילה מחירים קצת לפני או קצת אחרי אינטל ;). שוב, גם כאן, אם כבר צריכה להיות הזולה היא אמורה להגיע במעבדי סמפרון לתושבת 754 על מנת להכניס אותם לשוק וגם מאחר והם לא תומכים ב-32-ביט [אותו הסבר כמו סדרת 5XX של אינטל].

בקיצור, צריך להמתין ולחכות :)

פורסם

אני הייתי בטוח שמיקרוסופט אמרו שזה ישוחרר ב29 לאפריל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים