עבור לתוכן

שאלות עם HTPC - אני מקווה שזה הפורום הנכון

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לבנות HTPC ורציתי לשאול כמה שאלות בתקווה שלמישהו פה יש ניסיון בנושא. אם זה לא הפורום הרלוונטי אנא העבירו את השאלה שלי.

אז כמו שאמרתי אני רוצה לבנות HTPC שישמש להקלטה מהטלויזיה, ניגון סרטים ודיסקים וכן למשחקים פה ושם.

עלו לי מספר שאלות:

1. האם עדיף לקנות כרטיס ALL IN WONDER או לקנות שני כרטיסים נפרדים אחד לתצוגה ואחד ללכידה ?

2. אם אני קונה כרטיס עם טיונר, האם אפשר לוותר על הממיר של הכבלים/לווין ? אם אני כן משתמש בממיר, האם אפשר לוותר על טיונר ולקנות רק כרטיס לכידה ?

3. האם כרטיס ALL IN WONDER ידע לקלוט שידור ולהוציא אותו לטלויזיה באותו זמן ? (שבעצם שכבל מהממיר יתחבר לכרטיס ומהכרטיס לטלויזיה) ?

4. אם אני קונה כרטיס קול טוב, האם האיכות שלו תהיה כמו של מגבר נורמאלי ?

5. האם למחשב יהיו פונקציות כמו שיש במגבר כמו סראונד, אפקטים שונים וכ"ו ? לא אכפת לי שזה יהיה בתוכנה ולא בחומרה.

6. מה החשיבות שיש למהירות החומרה ? האם לצורך ראיית והקלטת סרטים/טלויזיה, ניגון דיסקים וכ"ו ניתן להסתפק במעבד-לוח-זכרון חלשים וזולים יחסית ?

מצטער על כמות השאלות אבל הנושא די חדש לי וכל תשובה תעזור - במיוחד מכאלה עם ניסיון ב HTPC.

פורסם

1. תלוי בתקציב....

2. טיונר בכרטיסים הוא אנלוגי. אם אתה מתכוון להשתמש בממיר הדגיטלי של הכבלים (רוב הערוצים קיימים רק איתו), אז טיונר הוא אכן מיותר.

3. אממ.. אני לא בטוח בקשר לזה, לדעתי אין קשר בין ה-VideoIN שלו ל-VideoOUT, והם יכולים לעבוד במקביל ללא בעיה.

4. איכות? מה זאת אומרת? אם אתה מחבר אותו למגבר בחיבור דגיטלי האיכות תישאר טהורה בכל כרטיס, אם אתה משתמש בחיבור אנלוגי, זה סיפור אחר. בכל מקרה אתה לא יכול לוותר על מגבר (אלא אם אתה מתכוון לחבר את כל העסק ל"רמקולים של מחשב", וזה ממש לא כדאי).

5. כמובן, ואפילו יותר, אבל ראה 4 (אתה לא יכול לוותר על מגבר).

6. הכל יחסי....

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

עוד משהו קטן:

האם תהיה לי אפשרות להקליט תוכנית מסויימת בעוד אני צופה בתוכנית אחרת ?

פורסם

תאורטית כן

מעשית לא ניראה לי שעם הידע שלך אתה מסוגל

פורסם
  • מחבר

אחת התשובות היותר מפגרות שקיבלתי כאן.

מאיפה אתה יודע מה הידע שלי ?

אם צריך לפרק את הכרטיס ולהלחים את הרכיבים מחדש אז אתה צודק. אם זה רק עניין של חיבור כבלים כזה או אחר אז לא צריך להיות איינשטיין בשביל זה...

בקיצור, אם אתה יודע איך (ושוב, לא ע"י איזה מוד משוגע) אז תגיד ואם לא אז תשתוק.

פורסם

ההערכה שלי לגביי הידע שלך באה מתוקף זה שאתה לא יודע אפילו איזה חומרה בדיוק אתה צריך בשביל העניין

אתה מסוגל לפענח הצפנה של הכבלים או של הלווין? לא חשבתי כך

אתה טכנאי של יס או הוט? לא חשבתי כך

זה לא איזשהו מוד של הלחמות או משהו כזה אלא פשוט לדעת לפענח צופן של חברות מסחריות. לצפות מאדם שלא יודע לבנות HTPC לדעת כיצד מפענחים Public key זה כמו לצפות לגלות חיים על הירח

ואל תצפה לקבל עזרה כשאתה מדבר ככה

(הייתי מסביר לך לגביי אופציה של כבלים אנלוגי אבל תדבר יפה, פה זה לא שוק הכרמל)

פורסם
  • מחבר

1. בניתי עשרות מחשבים רגילים. HTPC זה רק טיפה שונה ולכן אני לא חושב שתהיה לי בעיה לבנות אותו. מפה ועד "לא יודע לבנות HTPC " המרחק רב.

2. מה ששאלתי זה שאלות "בשוליים" כדי לעשות אותו קצת יותר טוב ולא לעשות טעויות. בשביל זה יש פורום.

3. הכל שאלה של מחיר וכדאיות. אני מניח שיש תוכנות שמפענחות את הצופן ואם אין אז אפשר לכתוב. מצד שני אם התוכנה צריכה לרוץ המון זמן אז אני בכלל לא מעוניין.

בכל מקרה, יש עוד הרבה מקורות מידע ברשת ואני אסתדר גם בלעדיך.

פורסם

אחת התשובות היותר מפגרות שקיבלתי כאן.

מאיפה אתה יודע מה הידע שלי ?

אם צריך לפרק את הכרטיס ולהלחים את הרכיבים מחדש אז אתה צודק. אם זה רק עניין של חיבור כבלים כזה או אחר אז לא צריך להיות איינשטיין בשביל זה...

בקיצור, אם אתה יודע איך (ושוב, לא ע"י איזה מוד משוגע) אז תגיד ואם לא אז תשתוק.

אל תקבל את הג'ננה שלך פה!

ביקשת עזרה, חכה בסבלנות ומי שירצה לעזור לך, יעזור ..

גם ככה לא נראה לי שזה קשור לפורום כאן אלא למודינג בכלל !

פורסם
  • מחבר

אני מצטער שזה התדרדר לטונים כאלה, אבל

1. איזו מן תשובה זאת: "זה אפשרי אבל לא נראה לי שאתה מסוגל" ? אני חושב שכל אחד היה מתרגז...

2. אם תסתכל בשאלה הראשונית שלי תראה שאין שום קשר למודינג (אני מתכוון לקנות מארז HTPC ייעודי).

בכל מקרה אני לא מתכוון להמשיך את הת'רד הזה כי הוא הפך לסתם התנגחות בלי שום דיון בעל ערך.

פורסם

1. איזו מן תשובה זאת: "זה אפשרי אבל לא נראה לי שאתה מסוגל" ? אני חושב שכל אחד היה מתרגז...

תשובה. מה לעשות האמת קשה

לא אמרתי שלא ניראה לי שאתה מסוגל

אמרתי שבטוח שאתה לא מסוגל

לא התכוונתי ספציפית אליך כי אני לא מכיר אותך. דיברתי בכלליות על האדם הפשוט(לא מהנדס של יס או יותר נכון ADB/NDS שמייצרת את המכשיר)

3. הכל שאלה של מחיר וכדאיות. אני מניח שיש תוכנות שמפענחות את הצופן ואם אין אז אפשר לכתוב.

תמשיך להניח...

אי אפשר לפרוץ public key.

בכל מקרה, יש עוד הרבה מקורות מידע ברשת ואני אסתדר גם בלעדיך.

בעניין הזה אתה לא תסתדר לא איתי ולא בלעדיי

פורסם
  • מחבר

אני מאחל לך שיהיו לך חיים ארוכים ומעניינים ושתמשיך להרגיש גבר עד סופם.

פורסם

:kopfpatsch:

בן אדם שנה גישה ודחוף

לא לימדו אותך לבקש עזרה?

הסיבה שאני פה זה כי אני בא לעזור לא "להרגיש גבר"

תפסיק להניח שאתה יודע יותר טוב מכולם

אם אני אומר לך שאתה לא מסוגל(לא רק אתה אלא כל אחד) אז אני יודע על מה אני מדבר

במקום לשאול בנימוס למה(והייתי מסביר לך) אתה מתחיל להתווכח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים