עבור לתוכן

בעיות בחיבור usb

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם של ABIT BD7II,

בכללי אין לי בעיות איתו אבל יש לי כל זמן בעיות עם חיבורי USB

אתמול חבר שלי שהעלה רעיון ורציתי שתגידו לי האם יכול להיות דבר כזה , ואיך מטפלים?

אז ככה הלוח תומך בחיבור USB2 יש SP2 אז לא אמור להיות בעיה

הקטע הוא שלאורך תקופה אני נתקל בבעיות זיהוי של מכשירים שמתחברים דרך ה-usb

הם מזוהים ועובדים תקופה מסויימת אח"כ מפסיקים והאמת שכבר לא חוזרים לעבוד,

לא ייחסתי לזה חשיבות חשבתי שזה בעיה של המכשירים עצמם כי הם גם הפסיקו לעבוד במחשבים אחרים.

המקרה האחרון קרה לפני כחודש עם disk on key  של 128MB שתומך ב USB2

תקלה דומה היו בקורא כרטיסים של CF ובעוד מקורא כרטיסים אחר של חבר שלי מחברה זהה.

לעומת זאת כל משכירים שמבוססי USB1 ברוך השם לא עשו בעיות -

מדפסת לייזר, מדפסת הזרקת דיו, מצלמה דיגיטלית, USB-hub שובנה במסך ,עכבר אופטי והתקן אינפרה אדום USB-IR.

מה שכן היית לי בעיה פעם עם מדפסת לייזר ובעיות של זיהוי של מכשירים חוץ מעכבר לפני כ 3 חודשים לתקופה של שבוע אבל הדבר הסתדר (אני מייחס את זה לדרייברים)

מה שחבר שלי העלה כרעיון וגם חשבנו ביחד על כיוונים אחרים זה שאולי הלוח/המחשב שורף/מקלקל מכשירים USB?

מישהו נתקל בתופעה כזאת ? האם זה יכול להיות שזה רק במכשירי USB2 או זה סתם במקרה ?

קשה לי לשער האם זה בגלל סוג החיבור USB2 או בגלל שיש מכשירים רגישים יותר כמו קוראי כרטיסים ו disk on key

(כי המכשירים אחרים הם מבוססי USB1 אבל גם מסוג עמיד יותר כמו מדפסות וכדומה - אולי הבעיה היא במכשירים צורכי זרם?)

בקיצור איך יודעים ? האם יכול להיות שזה רק כניסות מסויימות או משהו מחובר לא תקין?

אולי זה מתח שיש בחיבור בכלל או רק במקרה של התקן USB2 (שאולי דורש זרם שונה אז מוזרם זרם לא מתאים ?

אולי צריך לשנות משהו ב BIOS או כדאי להוריד את דרייבר של USB2? (איך עושים את זה?)

בכלל לא הבנתי האם USB2 זה משהו שמוגדר פייר יציאה (יש 6 יציאות, 2 תומכות USB) או שפשוט הוא יכול לתמוך עד 2 חיבורים של USB@ כלשהם?

האם לקנות כרטיס של חיבור USB או USB2 יפתור את בעיה?

אשמח לכל עצה או הארה,

עכשיו אני חושב על זה זה נראה לי ממש חמור ומפחיד ... במיוחד אני הולך לרכוש בקרוב נגן MP3 ועוד כמה מכשירים מבוססי USB ו USB2?

אולי כדאי לקנות רק מבוססי USB1? והאם ניתן או צריך להגדיר את זרם ל- USB ב- BIOS ונגיד שיש לי בעיה בUSB בלוח האם בכרטיס נוכל להגדיר זרם שונה?

בתודה,

טל

נ.ב. אין OC במחשב וגם לא היה !!!!

{יצא סיפור ארוך אבל אתם בטח יכולים להבין אותי זה מלחיץ}

פורסם

אולי אתה מוציא את הרכיב ולצורך הדוגמא Disk on key, מבלי להשתמש בפקודת Safe (בשורת ה-Start ישנה אפשרות להסרת הרכיב לפני ההוצאה מה-USB)

פורסם
  • מחבר

תודה על נסיון לעזור אבל אני תמיד עושה את הפעולה של remove hardware safley,

ודווקא לי זה עושה בעיות ... (אגב יש שם 3 רכיבים את מה צריך לכבות?).

אני כבר מיואש מזה :nixweiss: אני לא יודע מה לעשות!

כנראה שאני אקנה מחר כרטיס PCI של USB 2 אבל אני פוחד שזה לא יעזור אז לא רק שאני סתם מוציא כסף,

שאין לי דרך לבדוק אותו בלי להסתכן ששוב יתקלקל לי מכשיר (הרי רק אם אני יחבר משהו אז אני אדע שזה לא הורס)

יש למשהו רעיונות איך לבדוק את זה ? (אפילו תציעו מכשירים זולים שאפשר לקנות ולהרוס אותם במידה וזה לא תקין, או אולי כדי יד שניה)

חוץ מזה האם להמשיך להשתמש בהתקנים של USB1 ביציאות הקודמות? {עד עכשיו ברוך השם לא היו בעיות / הרס של מכשירים}

מחכה לעזרתכם,

טל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים