עבור לתוכן

למה אוזניות פשוטות יחסית נשמעות יותר מדוייקות מאוזניות איכותיות יחסית?

Featured Replies

פורסם

השאלתי מחבר אוזניות SENNHEISER HD 457 עלה לו בערך 280ש"ח.

ציפיתי שהאוזניות האלו יהיו הרבה יותר נקיות ואיכותיות מהאוזניות הפשוטות שלי שעלו לי בערך 40ש"ח (Panasonic RP-HT21)

שני האוזניות נבדקו כשהם מחוברים לרסיבר JVC שמחובר לכרטיס קול Live! בצורה דיגיטלית.

יש לציין מספר דברים חשובים:

1. בדקתי עם שירים רבים ומכל מיני סוגים וכמובן שבדקתי בעיקר שירים עם Bitrate גבוה יחסית.

2. אחרי בדיקה שעשיתי גיליתי ששומעים יותר נקי כשמחברים את האוזניות לרסיבר מאשר חיבורו ישירות לכרטיס קול (וזה כמובן בגלל שהרסיבר מחובר בצורה דיגיטלית לכרטיס קול והיציאה של הרסיבר נקיה יותר מאשר היציאה של הכרטיס קול)

3. יש לציין שהHD457 נשמע יותר נעים לאוזן בצלילים הגבוהים כששומעים בווליום גבוה, כששומעים שירים עם צלילים גבוהים יחסית והווליום גבוה, הPanasonic לא נעים לאוזן.

אבל מצד שני האוזניות הפשוטות האלו מוציאות צלילים הרבה יותר מדוייקים והSENNHEISER מוסיף באס ומחסיר צלילי רקע מסויימים!

4. חשוב מאוד לצייין שהHD457 נקנה לפני כמה חודשים וחבר שלי שמע בהם הרבה אז ככה שהם עברו בריק-אין טבעי, הפנסוניק נקנה לפני הרבה מאוד זמן (מעל שנה).

פורסם

שמיעה זה לא דבר אובייקטיבי .. יש אנשים שישמעו את ה457 ויאהבו .. ואותו דבר לגבי הפנסוניק

כניראה שאתה אהבת יותר את הפנסוניק והשמיעה מצידך היא יותר מדוייקת ..

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאני לא מתכוון שאהבתי יותר את הפנסוניק אלא שהסנהיאייזר כאילו מחסיר צלילים מסויימים, שמעתי מספר שירים וכאילו שהסנהיאייזר, התחום תדרים שלו יותר קטן.

פורסם

זה ידוע שלסנהייזר יש באס יתר על המידה .. לפחות בשבילי

אבל ה PX100 שלי לא מחסירות צלילים

פורסם

לסנהייזר יש באס יתר על המידה? :lol:

הבאס של של הסנהייזר שלי (שתי הזוגות, 497, 580) הוא באס פאנצ'י ומהיר בטירוף, אבל ממש לא יתר על המידה ואפילו חסר קצת.

פורסם

דרך אגב,

חשוב מאוד לצייין שהHD457 נקנה לפני כמה חודשים וחבר שלי שמע בהם הרבה אז ככה שהם עברו בריק-אין טבעי

אתה יודע איך מבצעים break-in ?

כי "לשמוע בהם הרבה" זאת ממש לא הדרך. להיפך.

פורסם

לסנהייזר באופן כללי אין באס חזק מדיי. ל280פרו יש באס מוגזם אומנם, אך לשאר הדגמים יש באס במידה נכונה.

ייתכן ואתה ל מנוסה מספיק בכדי לבחון אוזניות, וייתכן באמת שהאוזניות של הפנאסוניק נצילות יותר ולכן שמעת בהם צלילים מפורטים יותר.

במידה ויש מישהו מנוסה בתחום שאתה מכיר שיוכל לעזור לך בהשוואה  תוכל לקבל דעה רצינית יותר.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

דרך אגב,

אתה יודע איך מבצעים break-in ?

כי "לשמוע בהם הרבה" זאת ממש לא הדרך. להיפך.

מה זאת אומרת להיפך?

מה אתה אומר שלשמוע בהם הרבה מזיק לאוזניות :s05:

לפי ידיעתי ברייק אין זה להשמיע שירים מסוגים שונים למשך זמן ממושך ע"מ לשפר את הביצועים של אוזניות חדשות, תקן אותי אם אני טועה.

במקרה הזה הסנהיאייזר יותר נצילות, אולי אני לא אודיופיל אבל יש לי מושג או שניים בתחום.

אני לא אמרתי שלסנהיאייזר יש באס יתר על המידה, INFERNo אמר זאת, לא אני.

אני אמרתי שהוא קצת מוסיף באס (באופן סביר) אבל כאילו שלסנהיאייזר כאילו שהתחום תדרים שלו יותר קטן, כשאני שומע שירים בפנסוניק אני שומע בו יותר צלילים מאשר בסנהיאייזר.

פורסם

מה אתה אומר שלשמוע בהם הרבה מזיק לאוזניות :s05:

ברור שלא, אבל זאת לא הדרך הבטוחה ל-break-in איכותי...

אולי ה"להיפך" הזה היה מיותר... הנקודה היא ש-break-in (או burn-in) כדאי לעשות ע"י השמעה רצופה של כ-100 שעות (וחלק מעדיפים גם 200 שעות ויותר). שמיעה "רגילה" היא פשוט לא אפקטיבית במיוחד..

חלק אומרים שצריך להתחיל בווליום נמוך, להגביר טיפה ולהשאיר אותם שוב לזמן מה, להגביר עוד ולחכות, וכך הלאה... חלק אומרים שצריך לשים אותם קבוע בעוצמת שמיעה רגילה, וחלק אומרים שצריך קצת גבוה מזה.. זה לא מדע מדוייק.. :)

פורסם
  • מחבר

ברור שלא, אבל זאת לא הדרך הבטוחה ל-break-in איכותי...

האמת אני גם חשבתי שמצב כזה ייתכן, ואתמול הרצתי רשימת שירים ארוכה העניין ששכחתי לעשות שזה יחזור על עצמו

כי זה פחות היגיוני שהאוזניות הפשוטות שלי נשמעות יותר מדוייקות מהHD457.

פורסם

כמה הערות:

- break-in ו-burn-in זה לא אותו הדבר. אילו שני תהליכים שונים לגמרי, עם זאת בעת ביצוע הראשון מתבצע גם השני (לא עובד ההיפך).

- לא כדאי 100 שעות, ולא 200, ולא 1000 וגם לא 10. זה הכל תלוי באיזה ממברנה מדובר. לסוני CD3K מומלץ לעשות כ-300 שעות למיטב זיכרוני, ל-A900 מומלץ כ-100 שעות וכו'.

- באופן כללי מבחינת עוצמות הדרך הבטוחה ביותר היא להתחיל מנמוך ולעלות עם הזמן.

Anatoli.

פורסם

כמה הערות:

- break-in ו-burn-in זה לא אותו הדבר. אילו שני תהליכים שונים לגמרי, עם זאת בעת ביצוע הראשון מתבצע גם השני (לא עובד ההיפך).

- לא כדאי 100 שעות, ולא 200, ולא 1000 וגם לא 10. זה הכל תלוי באיזה ממברנה מדובר. לסוני CD3K מומלץ לעשות כ-300 שעות למיטב זיכרוני, ל-A900 מומלץ כ-100 שעות וכו'.

- באופן כללי מבחינת עוצמות הדרך הבטוחה ביותר היא להתחיל מנמוך ולעלות עם הזמן.

Anatoli.

אולי יש לך לינקים לאתרים שמסבירים בדיוק (עד כמה שניתן כמובן), איך לבצע זאת, ושמראים את המדדי זמנים לסוגים השונים של הרמקולים/אוזניות שקיימים? (יש סיבה שהחברות עצמן לא מפרסמות מידע בקשר לזה?)

פורסם

אני לא חושב שיש אתרים שרשום בהם כמה זמן להריץ כל אוזניה. הסיבה הפשוטה היא שזה לא מדע מדויק, ושזה אפילו לא הוכח כקיים.

במידה ויש לך שאלה ספציפית על דגם מדויק אתה יכול תמיד לשאול פה או בפורום אחר. אני לא חושב שלא יהיה אף אחד שיענה לך.

Anatoli.

פורסם

אני לא חושב שיש אתרים שרשום בהם כמה זמן להריץ כל אוזניה. הסיבה הפשוטה היא שזה לא מדע מדויק, ושזה אפילו לא הוכח כקיים.

במידה ויש לך שאלה ספציפית על דגם מדויק אתה יכול תמיד לשאול פה או בפורום אחר. אני לא חושב שלא יהיה אף אחד שיענה לך.

Anatoli.

סתם מעניין אותי המקורות של התחום הזה, ומאיפה אנשים מגיעים למסקנות (בטח מישהו ריכז את זה איפשהו, לא? או שזה שמועות שעוברות מאוזן לאוזן)

פורסם

ריכז את מה?1 את הטבלאות של כמה זמן להריץ כל אוזניה?! אולי, אני אישית לא נתקלתי עדיין ולא נראה לי שיש כזה דבר כי כל אחד חושב שזמן אחר מספק את אותה אוזנייה. רבים ממליצים על יותר מ-100 שעות בשביל הסנהייזר 280, גם אני חושב כך. עם זאת, חבר שלי הריץ את שלו כ-40 שעות בלבד ומרוצה מהתוצאות.

העניין עצמו לא הוכח מדעית. מצד אחד שמעתי על ניסוי שנערך עם רמקולים של B&W שבו לא היו כל הבדלים מדידים, ולא שמיעים. עם זאת, ראיתי גם מישהו שבדק את האוזניות שלו ומצא הבדלים דיי גדולים. כך שקשה לדעת למי להאמין.

אני רק יודע שהאוזניות שלי עברו את התהליך והשתפרו מאוד מאוד. הצליל נהייה חם יותר ומפורט יותר, כמו גם מהיר יותר.

גם הרמקולים שלי עברו את התהליך הזה. אם לומר את האמת, חבר מצא לי את הרמקולים האלה ולפני שהוא נתן לי אותם הוא לקח אותם אליו לבדיקה. הוא אמר שברגע שהוא חיבר את הרמקולים הוא ישר חשב "זה חרא, לא נביא לו את זה כי זה לא יספיק לו". הוא החליט למרות הכל לתת להם לרוץ קצת. שלוש שעות אחרי זה הוא הרים אליי צלצול ב-10 בערב בראש השנה והזמין אותי אליו לקחת את הרמקולים (Aבסוף גם קניתי אותם).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים