עבור לתוכן

המעבר המיוחל לעברית בנגני IRIVER. איך לעשות זאת נכון?

Featured Replies

פורסם

לאור העובדה שאפשר לראות עכשיו אותיות עבריות בסדררה H של איריבר, עלתה השאלה העמוקה והקשה של "איך לעזאזל אסדר את כל המוסיקה שלי עכשיו?"

אני מבקש להתיעץ אתכם לגבי הדרך החכמה ביותר לעשות זאת.

(אם יש מישהו שעדיין לא שמע ומעוניין לשנות את המכשיר שלו, אז הנה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=105653.0, וכמובן שלא מדובר בעדכון של החברה, כך שמוסרית, אין לכם אחריות על המכשיר. תשתדלו לשמור את הדיון הזה רק על הנושא שלמענו נכתב)

ראשי פרקים:

1. הצרכים והרצונות שלי בגבולות המכשיר.

2. מבנה התיקיות הקיים אצלי כיום.

3. א.רעיון כיצד לארגן מחדש את הרשימה.

ב.הבעיות ברעיון שלי.

4. כלים (תוכנות) המומלצות לעניין.

נתחיל.

1.אני רוצה שיהיה לי עברית.

יש לי כ 1,800 שירים בלועזית וכ1,300  שירים בעברית.

אני רוצה שיהיה קל לנווט בין כל השירים. -במצב הראשוני של המכשיר, להגיע מתחילת הרשימה ל Madness, משימה כמעט בלתי אפשרית.

אני רוצה שאלבום שנבחר ימשיך להתנגן לפי הסדר הנכון ולא אלפבטית (הפתרון פשוט, להכניס את מספר השיר בשם הקובץ. השיר הבא הנבחר הוא הקובץ הבא בספריה.)

הייתי רוצה לאפשר חיפוש קל גם לפי שם אמן (כמו שיוסבר בהמשך) וגם לפי שם השיר, אך לא מצאתי פתרון משביא רצון.

2.מבנה התקיות שקיים אצלי היום הוא כדקלמן. אני לא משתמש בDATABASE (גורם לאיטיות מחרידה בעליית המכשיר אבל הכרחי בשביל העברית. למי שלא מכיר:באיריבר אפשר לדפדף לפי ספריות רגילות כמו שמופיעות במערכת ההפעלה, או ליצור בעזרת תוכנה קובץ מידע שבעזרתו אפשר לחפש במכשיר דרך שם אמן, שם שיר, אלבום  או סגנון) ואלו הספריות המופיעות אצלי ב ROOT:

1Alef,Bet,Giml

2Dled,Hey, Vav

3Zyn,Cht,Tt,Yd

4Cf,Lmd,Mm,Nun

5Smc,in,Py,zdk

6Kuf,Rch,Sn,Tf

A,B,C,D,

E,F,G,H,

I,J,K,L,

M,N,O,P,

Q,R,S,T,U,

V,W,X,Y,Z

RECORD

בכל ספריה נמצאות תת-ספריות של האמנים המתאימים, אם יש לי דיסק שלם שלהם. (לדוגמא הדיסק Offspring - Americana יופיע בספריה העשירית ובה כל הדיסק) בנוסף בכל ספריה ישנם קבצים מפוזרים של אמנים המתחילים באותיות המתאימות.

כאשר אני נכנס לROOT, אני רואה את כל האותיות בעברית, אם אני יורד למטה אני מגיע לכל האותיות באנגלית, ואם אני יורד עוד מסך אני מגיע לספריה RECORD. מבחינתי זה היה הפתרון הכי טוב שמצאתי לחיפוש מהיר לפי שם אמן. (אגב, בדפדוף ספריות רואים רק 6 שורות, בעוד לפחות אחת סתם מבוזבזת אם לא 2)

3.כדי להציג אותיות בעברית כמו שצריך, יש לעמוד במספר קריטריונים ממש מעיקים:

א.ניתן לראות רק אותיות עבריות בקובץ הDATABASE. אותיות עבריות בשמות ספריות\קבצים מופיעות כ '_' UNDERSCORE.

ב.כדי שהDATABASE ידע להשמיע את השיר הנכון, אסור ששם השיר או הספריה המכילה אותו יכללו אותיות בעברית. אחרת בוחרים שיר והנגן לא מגיב לבחירה.

וכמובן איך אפשר בלי ג'

ג.סדר האותיות צריך להיות מההתחלה לסוף.

הדרך שאני מוצא לנכון למעבר ל-10 ספרות היא:

א. שמות מבצעים - שמות שירים "מאונגלתים". משמע: אביב גפן - חלולים = AVIV GEFEN - HALOLIM

ב. כנ"ל לשמות ספריות. אין מנוס.

ג. כדי לשמור על הדרך היפה והנוחה לדפדוף מהיר שהצעתי קודם, דעתי היא לפגוע בדבר הכי פחות קריטי מבחינת ID3TAG שיש, משמע הג'אנר, ולהכניס לכל הקבצים את שמות ה'קבוציות' שלהם. (אגב, בדפדוף DATABASE רואים 8 שורות, לאחר הבחירה הראשונה רואים 7, לאחריה 6... כל בחירה שנעשית מופיעה כשורה מלמעלה. סתם מגביל) בעברית יש 22 אותיות, 8 מסכים:

א,ב,

ג,ד,

ה,ו,ז

ח,ט,י,

כ,ל,מ,

נ,ס,ע,

פ,צ,ק,

ר,ש,ת,

כמובן, שצריך להוסיף את אותה אינפורמציה בשירים באנגלית או להחליט שאותם מחפשים רק לפי מבנה ספריות.

ב.הבעיות ברעיון שלי:

-עדיין לא ניתן לחפש כמו בנאדם לפי שם השיר (רשימה אינסופית של כל השירים על המכשיר)

-בשלט מופיעות רק שורה של שם הקובץ ושם השיר לפי ID3, לכן בשלט תוצג שורה אחת של 'Ivrit' ושם השיר בלבד.

-אני שונא את ה-DB!, נגיד שבחרת בירמי קפלן, ועכשיו אתה רוצה לחזור לאותה רשימה באותו מקום, אי אפשר! הוא זורק אותך בחזרה לתפריט הראשי. זה לא כך בסידור לפי תיקיות. טוב לא חשוב זה. רק נוסיף שבDB כאשר תגיע לקובץ האחרון הרשימה תתגלגל מטה שיר שיר, בעוד במבט ספריות כאשר תגיע לקובץ האחרון יתחלף כל המסך והשורה המסומנת תהיה העליונה (כמו Page Down)

4.תוכנות: יש את TAG&RENAME, שבגדול תעזור בלהכניס את מספר השיר לשם הקובץ, אבל לא הרבה יותר.

האם יש תוכנה שיכולה להכין רשימה של כל המילים בעברית שיש במכשיר, ואז העבודה תצטמצם לתרגום העברית לאנגלית מעוברתת, והתוכנה תעשה את היתר? (תחליף במקומות הרלוונטיים)

אשמח להצעות ייעול לגבי הכל, גם לגבי מבנה הספריות הנוכחי שלי או כל דבר אחר שיכול לעזור בנושא!

או אם למישהו יש USB 2 ואני יכול לעבוד אצלו בלילות...

הנה גילוי חם חם מהנגן: אפשר גם להציג קבצי TEXT בעברית, רק לזכור להפוך הכל קודם! גם LYRICS!

פורסם

למה אין עברית ב- file tree?!??....אני מקווה שבעתיד יהיה כי זאת השיטה הכי פשוטה לנווט!!

אולי שיצא העידכון הרישמי....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים