עבור לתוכן

עזרה ברישום ההעדפות במנילה

Featured Replies

פורסם

דבר ראשון שאני חייב לברר זה, האם אפשרי לסרוק את שאלון ההעדפות האישי שלי ולהביא אותו לפה ע"מ לקבל קצת פרטים מבעלי ניסיון ועזרה ברישום ? האם זה לא מהווה עבירה על החוק הצבאי?

אם כן, יש לי כשבוע ימים לשלוח להם אותו ואני נורא מתלבט במה לבחור (לא שיש שם דברים יותר מדי מובחרים, אלא *דברים מעניינים יותר וכאלה שלא מעניינים בכלל*). הסיבה לקושי היא המידעון הזה שגורם לי להעריך תפקידים בצורה אינה נכונה - מש"ק לוגיסטיקה נשמע כמו משהו בנ"ז עפ"י מה שכתוב במידעון.

פורסם

מישהו פעם שאל פה כבר את השאלה שלך, הוא שם את כל האפשרויות שנתנו לו וכתב קצת על עצמו ביחס לאפשרויות הללו ... תעשה את זה ואולי תקבל קצת יותר תשומת לב

בהצלחה

פורסם

לא יודע אם זה עבירה, אבל נדמה לי שיהיה לך יותר פשוט להעתיק את העמוד מתוך "עולים על מדים" עם המנילה שלך מאשר לסרוק אותה

פורסם

מתוך ניסיון :

מש"ק לוגסטיקה=אפסנאי

יש לזה כמה צורות להסתכל על זה.

מצד אחד אתה רוב היום לא עושה כלום יש לך גישה לכלללל הציוד שיכול להיות בצבא.

מצד שני יש ימים שאתה עובד יותר מתילאנדי

פורסם

בין מה למה אתה מתלבט?? זה מנילה קרבית ??

פורסם
  • מחבר

מנילה משעממת וגובניקית לחלוטין ([glow=red,2,300]בן יחיד[/glow] :nixweiss:)

והנה התפקידים לפניכם:

דירוג אשכולות הדורשים מיונים:

1. תחום תפקידי פיקוד, הדרכה והוראה-

מדריך אימון גופני.

2. תחום תפקידי הדרכה וחינוך-

מדריך נוער בסיס או מדריך נוער מרחב (אחד מבין החרא הזה).

דירוג מקצועות שאינם דורשים מיון מוקדם:

1. תחום תפקידי טיפול באנשים ורפואה-

מש"ק שלישות (פחחח..)

חובש קרבי או חובש ימי (אחד הדברים הבודדים שמעניינים אותי במנילה הזו).

2. תחום תפקידי טיפול באוכ' אזרחית ושיטור-

שוטר צבאי (עשו ממני ערס).

3. תחום תפקידי קשר והתראה-

מפעיל תקשוב מבצעי או מפעיל תקשורת נתונים והצפנה.

4. תחום תפקידי מבצעים מודיעין ומחשבים-

בחירה בין מפעיל קש"ב טקטי לבין מש"ק מערך ולבין בלונאי מודיעין.

5. תחום תפקידי פקידות ניהול ונהיגה-

בחירה בין מפעיל ציוד מכני הנדסי לבין נהג מפעיל מנוף לבין נהג משא כבד לבין מש"ק תנועה ותובלה ולבין נהג הובלה (לא הולך להיות נהג בוס).

6. תחום תפקידי ארגון היחידה ולוגיסטיקה-

בחירה בין מאבטח מתקנים לבין מש"ק לוגיסטיקה לבין מטפל ומאלף כלבים לבין רכז דת ולבין משגיח כשרות.

(בחירה בין להיות ש.ג. לכל החיים [בגלל הרוסיות] לבין אחד שנתנו לו שם מפוצץ ולא עושה כלום לבין אחד אחד שמרים קקות כל היום לבין אחד שיהפוך את הצבא לבית-זונות [שוב בגלל הרוסיות]).

7. תחום תפקידים טכנולוגיים-

חייל במערך הטכנולוגי בחיל האויר או חייל במערך הטכנולוגי ביבשה (שם טילים/כדורים בכלים הצבאיים, לפי מה שקראתי).

זה הכול. מבחינת מה שקורה כרגע עם המנילה, הכי מעניין אותי זה באלה של המיונים מדריך כושר אימון גופני, שאין לי מושג אם זה רק לכיתת טירונים או גם לכאלה של לוחמים. ובאלה של הלא ממוינים הכי נראה לי זה החובש ימי, שהכשרה שלו בת-זונה וזה גם תפקיד לחיים האזרחיים.

אחרי 3 שנים שאני טוחן במגמת מחשבים (15 יח"ל) לא הביאו לי להתמיין לתכניתן/ביסמח/ממר"ם למרות מה שאמרתי בראיון, שאני נורא רוצה והכול, וחרף העובדה שאני בן יחיד בעל פרופיל 72 (אלרגיה כרונית לאבק) וקב"א של 52 (שזה מספיק ממה שהבנתי לתפקיד שציינתי).

כנראה, שלצבא יש שיקולים משלו, ולכן כרגע אני סגור עם ויזה להמשך הלימודים ביג' (אל תקשיבו להורים- לכו לקרבי ותעשו מה שאתם באמת רוצים בחיים, אחרת תקבלו מנילה מסריחה כמו שלי).

טוב, בקיצור, אודה לכם נורא אם תוכלו לדרג את התפקידים עפ"י ניסיונכם בממוינים במקומות 1-2 ובלא ממוינים במקומות 1-7 לפי העדיפות, כש-1 מסמן את העדיפות הגבוהה ביותר ו-7 את העדיפות הנמוכה ביותר.

אגב, שאלון העדפות ב-"עולים על מדים" לא פועל זמנית.

פורסם
  • מחבר

עדיין צריך עזרה.

פורסם

אני לא כל כך יכול לעזור לך בגלל שאני לא מבין כל כך בתפקידים הג'ובניקיים, נסה אולי בפורום של תפוז למצוא עזרה (מתגייסים)

דבר אחד תדע, הבנים היחידים בעלי הפרופיל הקרבי שהתגייסו עכשיו במרץ, ולא עברו מיונים קודמים קיבלו את 3 האפשרויות הבאות: מ"כ כיתת טירונים, משטרה צבאית ומאבטח מתקנים. הם קיבלו את האופציות האלו בלי קשר למה שהם דירגו במנילה כי הצבא רוצה לנצל את הפרופיל שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים