עבור לתוכן

ניגון סרטים על סלרון 950MHZ

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי מחשב קצת (הרבה)ישן בבית שהיה בו פנטיום 3 500 עם 64mb זיכרון החלטתי להסב את המחשב ל HTPC

ולכן הוספתי לו עוד 128 mb זיכרון סה"כ 192 ואת המעבד החלפתי לסלרון 950MHZ כרטיס המסך הוא TNT2 ולוח האם הוא משהו לא מזוהה עם צ'יפ של VIA

עכשיו הבעיה היא שלפני ששדרגתי את המחשב הסרטים היו מתנגנים עליו בצורה קטסטרופלית ועכשיו לאחר השדרוג הסרטים עדיין מתנגנים באותה צורה ישנו שיפור קטן מאוד מאוד

והשאלה שלי היא האם יכול להיות שהסלרון הזה לא יכוול להריץ סרטים בצורה חלקה

או שאוליי יכול להיוות שהבעיה נובעת מהתנגשויות על הלוח אם

אני רוצה לציין שהמחשב רץ עם WIN XP PRO וברקע לא פועלת שום תוכנה כגון אנטי וירוס

אשמח לקבל תשובות כיצד לפתור את הבעיה

תודה מראש

יוסי

פורסם

64 זכרון זה בלתי אפשרי לXP.

192 זה עדיין מעט מדי, המינימום שמומלץ זה 256 וגם זה גבולי.

תנסה להתקין ווידוס 2000, שהיא מעט יותר סלחנית.

כמו כן אם אתה עדיין בXP, תוריד את הווינדוס לרמה המינימלית של צריכת משאבים, מה שאומר להוריד את כל השטויות היפות ולהשאיר מערכת הפעלה נטו בלי כל האפקטים.

מתי עשית לאחרונה התקנה נקייה עם מינימום תוכנות רצות? האם יש לך קודקים מעודכנים?

פורסם

תתקין חלונות 2000 או אפילו לינוקס.

פורסם

תקנה כרטיס פריסה.

פורסם

תקנה כרטיס פריסה.

אם היה לו פנטיום MMX 166 אז אולי זה היה הפתרון - זה הדבר הכי לא נכון שאפשר להציע לו. המחשב שיש לו אמור להריץ סרטים בלי שום בעיה.

דרך אגב, אם הורדת SP2, שתדע שהיא תוקעת ומאטה קודקים ישנים של DIVX ולכן יצא קודק חדש 5.21 משהו.

פורסם

אני לא מדבר מניסיון אישי (וגם קשה לי להאמין שזו הבעיה), אבל יש לי חבר שנתקל בבעיה דומה והוא החליף כמה חלקים במחשב, עד שבסוף מה שפתר לו את הבעיה היה החלפת הסוללה שעל לוח האם (העגולה). אני לא יודע למה הסוללה אמורה לגרום לבעיות כאלו (אם בכלל), אבל אני יודע שזה היה לפני מספר שנים, כך שיכול להיות שתיכנון המתחים בלוח בתקופה ההיא לא היה מושלם וסוללה יכלה לגרום להפרעות "מוזרות".

כמובן שבנוסף לכל תבדוק את הזיכרון (אולי הוא לא בסדר), טמפרטורות, דיסק קשיח (שעובד במהירות המקסימלית הנתמכת ושהוא תקין), דרייברים מעודכנים, ו codecs.

פורסם

אני לא מדבר מניסיון אישי (וגם קשה לי להאמין שזו הבעיה), אבל יש לי חבר שנתקל בבעיה דומה והוא החליף כמה חלקים במחשב, עד שבסוף מה שפתר לו את הבעיה היה החלפת הסוללה שעל לוח האם (העגולה). אני לא יודע למה הסוללה אמורה לגרום לבעיות כאלו (אם בכלל), אבל אני יודע שזה היה לפני מספר שנים, כך שיכול להיות שתיכנון המתחים בלוח בתקופה ההיא לא היה מושלם וסוללה יכלה לגרום להפרעות "מוזרות".

כמובן שבנוסף לכל תבדוק את הזיכרון (אולי הוא לא בסדר), טמפרטורות, דיסק קשיח (שעובד במהירות המקסימלית הנתמכת ושהוא תקין), דרייברים מעודכנים, ו codecs.

אולי כי אם הבטרייה של ה BIOS לא עובדת אז ה CPU MULTIPLIER ו FSB נמחקו כל פעם...

בכל מקרה, הנה פתרון טוב... דבר ראשון WINDOWS 98, או LINUX LIVECD... דבר שני להעיף את כל ה CODECS שיש ולהתקין רק את ה XVID האחרון ו AC3FILTER, ולבסוף לא להריץ סרטים עם WINDOWS MEDIA PLAYER, תוריד BSPLAYER מ BSPLAYER.ORG וזה אמור לטוס (רץ לי די טוב, על CELERON 433 פעם)..

פורסם
  • מחבר

אהלן!

חברים תודה רבה על כל העזרה

אך מצאתי את הבעיה ורציתי לשתף אתכם ,המעבד יושב על מתאם מסלוט לסוקט והיה צריך לג'מפר על המתאם את המתחים המתאימים של המעבד ועוד ג'מפור נוסף שהמעבד הוא סלרוןן

תודה רבה!

פורסם

אני רק רוצה להגיד דבר אחד , פנטיום 3 500 יותר טוב מסלרון 950MHZ... , לי יש פנטיום 3 500 באוברקלוק ל560 עם 128מגה זיכרון מותקן עליו XP , והמחשב עובד מצויין ומריץ סרטים מצויין....

פורסם

לצערי אני עומד לעשות משהו שלא חשבתי שאי פעם במהלך חיי אני אעשה.

אני מסכים עם סטינגר..

בהחלט הוכח לי לא פעם אחת שמערכות מבוססות פנטיום 500-650 עובדות טוב יותר ממערכות המבוססות סלרון בסביבות הגיגהרץ.

בכל מקרה שני המערכות יריצו מעולה כל פורמט של סרטים, בנוסף לעבודה פשוטה ברקע (אינטרנט איסיקיו וכאלה..).

כל עוד תפנק אותם לפחות במינימום הזיכרון הנדרש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים