עבור לתוכן

צריך כרטיס קול חדש - המלצות ב600 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני רוצה מערכת כזו - http://www.creativex.creative.com/products/viewItem.asp?idcategory=4&idsubcategory=25&idproduct=10464&nav=2 או כל מערכת שהיא 5.1 לווינית של חברה טובה ומוכרת

שאתה אומר צורה אנלוגית - אתה מתכוון לחוטים ושאתה אומר צורה דיגיטלית אתה מתכוון בצורה לווינית?

ד"א- כל כרטיסי הקול הם בחיבור PCI ? כל כרטיס מתאים לכל מארז ולכל לוח אם?

התכוונת לכרטיס הזה? - http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=9571 או שהגרסה הרגילה יותר טובה?

תודה

פורסם

במידה וזו המערכת שאתה רוצה לחבר עליך לחבר בצורה אנלוגית.

אנלוגית הכוונה היא לחיבור שבו מועבר אות שעבר פיענוח בכרטיס הקול שלך. דיגיטלי הכוונה היא לאות מקודד שלא ניתן לשלוח לרמקולים בלי פינוח שלו באמצע. לרמקולים שלך אין מפענח פנימי כך שאין מנוס מחיבור אנלוגי.

כל הכרטיסים ברמה הזו הם בחיור PCI ומתאימים לכל לוח עם חיבורים כאלו ולכל מארז.

דבר איתי בפרטי, יש לי את הכרטיס שציינתי רק לא בגרסת הגיימר שמגיע עם 2 משחקים מקוריים בלבד לעומת 5. אסור לדבר על זה בפורום, אז אנא פנה אליי בפרטי ואמסור לך פרטים נוספים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

יש יתרון גדול מהאנלוגי לדיגיטלי או שההבדל היחיד הוא שהרמקולים יודעים לפענח?

זה יתן לי יתרון במשהו או שזה לא נחוץ לי?

פורסם

דבר ראשון, מפענח ברמקולים יעלה עוד כמה מאות שקלים כך שלא כדאי לך לבזבז על זה כסף.

דבר שני, בחלק מהמקרים חיבור אנאלוגי איכותי יותר, ובחלק מהמיקרים דיגיטלי איכות יותר. תלוי ברמות של הממירים מדיגיטלי לאנאלוגי. כמו כן, ישנה תלות מסוימת באיכות הכבלים הדיגיטליים אל מול הכבלים האנאלוגיים.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

המשחק שהתכוונתי אליו צריך DD 5.1 - הכרטיס המדובר יספיק לו?

ד"א- מה זה DD LIVE ומה זה DD EX ומה יותר חדש ואיכותי?

יש לי חדר יחסית קטן - זה נותן לי יתרון או חסרון? אני ישמע יותר טוב או שאני לא ירגיש שינוי ?

מה אתה מציע לי לקחת בשביל משחקים? מערכת של 5.1 או של 7.1 ?

שמעתי שאת הסאב ווםר לא מומלץ לשים על השוחן או על כל מקום אחר חוץ מהרצפה - זה נכון?

פורסם

הכרטיס המדובר יספיק למשחק שדיברת עליו.

DD LIVE אומר שהכרטיס יודע לפענח את האות בזמן אמת. DD EX הוא תקן חדש יותר שתומך ב-7.1 ערוצים, לעומת 5.1 ב-DD. כיום ישנו כבר תקן ה-DD PLUS שעדיין לא נתמך, אך כבר הושק על ידי החברה ויתמוך ב-13.1 ערוצים יחד עם מספר שדרוגים נוספים כמו הכפלת ה-bit rate  כמעט פי 10.

חדר קטן הוא ייתרון כיוון שלא תצטרך מערכת חזקה, אך הוא גם חיסרון כיוון שנוצר הד גדול יותר.

בשביל חדר קטן מומלץ שתהייה מערכת 5.1.

אכן את הסאב ווםר מומלץ למקם על הרצפה במקום פתוח.

עריכה:

במידה ואתה מעוניין, בזמנו כשכתבתי חדשות לאתר טכנו כתבתי גם חדשה על תקן ה-DDP אשר מכילה כמות נכבדה של מידע אודותיו.

חברת Dolby כבר מוכרת לכולנו תודות לתקנים הרבים שלה לתחום האודיו, בעיקר בשוק הקולנוע הביתי. החברה החליטה לקחת את תחום הקולנוע הביתי צעד אחד קדימה, לנצל את ההתפתחות הטכנולוגית מאז שיחרור תקן ה-Dolby Digital לראשונה,

ולהביא לנו את התקן החדש, ה-Dolby Digital Plus שמתעלה על קודמו בכל תחום. התקן מוצג בתערוכת CES 2005 על ידי חברת Dolby.

חברת Dolby מוסרת כי התקן החדש שלה יהיה התקן הסטנדרטי לפורמט ה-HD DVD הקרב ובא, אשר צפוי לשפר את איכות הקול והתמונה של סרטי ה-DVD המוכרים לנו כיום. Dolby Digital Plus אשר מבוסס

על ה-Dolby Digital המוכר לנו כבר שנים יתעלה עליו בכל מדד, החל ממספר הערוצים הנתמכים, דרך מספר הביטים בהקלטות, ועד למחברים מתקדמים. מספר הערוצים שבו יתמוך התקן יגדל מ-5.1 ערוצים

ב-Dolby Digital ו-7.1 ערוצים ב-Dolby Digital EX עד ל-13.1 ערוצים. הקלטות שעד היום בתקן ה-Dolby Digital הוקלטו ונשמרו בקצב דגימה של 640kbps יוכפלו פי כמה

וכעת יעלו עד לקצב של 6mbps, קפיצה של כ-10 מונים. עקב הקפיצה העצומה ברוחב הפס הנדרש לצורך העברת מידע זה נבחרו המחברים החדשים, ה-HDMI. גם תחופ הוידאו לא מוזנח בתקן זה, והחברה מוסרת כי התקן החדש יתמוך

גם בקידוד וידאו מתקדם יותר, אשר צפוי לספק איכות גבוהה יותר מזו שהייתה מוכרת לנו עד היום.

בכדי לא להרתיע את הצרכנים התקן החדש ניתן יהיה לניגון גם על מכשירים קיימים, תוך שימוש במחברי SPDIF ובמפענחים הקיימים.

האיכות צפויה להיות נמוכה יותר מזו שתהייה במכשירים אשר תומכים בתקן החדש, אך לכל הפחות זהה לזו הקיימת בפורמט ה-Dolby Digital הקיים. חידוש נוסף שיכיל תקן ה-Dolby Digital Plus על קודמו

יהיה האפשרות של קבלת איכות קול גבוהה יותר גם בעת שימוש בקצבי דגימה נמוכים יותר של 320kbps ואף פחות.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה! :)

תראה, מה ההבדל בו אודיג'י 2 לאודיג'י 4? חוץ מהשם ומזה שהוא בא עם שלט?

עזוב את המחיר - לגיימרים הוא משתלם מבחינת ביצועים? או שפשר להישאר עם ה2?

פורסם

מבחינת ביצועים במשחקים ההבדלים לא גדולים בכלל. האפקטים זהים לגמרי.

ההבדלים העיקרים בין 2 הכרטיסים הם בממירים האיכותיים יותר. עם זאת, אני בספק אם תשים לב להבדלים האילו עם מערכת רמקולים כזו. צריך מערכת ברמה גבוהה בהרבה בכי להבחין בהבדלים.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים