עבור לתוכן

איראן רכשה 12 טילי שיוט אסטרטגיים מתקדמים בעלי טווח של 3,000 ק"מ

Featured Replies

פורסם

הכחשה של מתקפה גרעינית?...

• תגובות 56
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
למה באמצעי התקשורת איראן לא מוזכרת אפילו לא במילה אחת?

התקשורת אמורה להביא את העניין לראש סדר היום, ולא להרפות מהנושא.

מזכירים... אתה רוצה שיזכירו את זה כל יום?

אין עוד חדשות?

פורסם
  • מחבר

Glass Moon

הכחשה של מתקפה גרעינית?...

צוללת משגרת טילים גרעיניים מאמצע האוקיינוס. זה לא כ"כ פשוט להוכיח לאיזו מדינה שייכת הצוללת.

RK

מזכירים... אתה רוצה שיזכירו את זה כל יום?

אין עוד חדשות?

נכון. מזכירים לפעמים באולפן שישי. אבל, הנושא לא נמצא בראש סדר היום הלאומי, כך שנוצר רושם שלא מדובר באיום קיומי מיידי, אלא שאפשר לישון בשקט והכל יהיה בסדר.

פורסם

BORG, אני מבין שאתה רוצה להחליט מה יהיה בראש סדר העדיפויות הלאומי... ממש כמו פראבדה...

עם כל הכבוד, מי אתה שתחליט אם זה יהיה בראש סדר העדיפויות או לא, אתה אפילו לא יודע את כל המידע,

אין לך את כל המקורות, אך תתבסס על חצאי אמיתות ספקולציות וקורספירציות.

פורסם

עזבו אותו כבר, עוד לא הבנתם שמדובר במישהו שחי באשליות/מחפש צומי?

"השמדה מוחלטת וודאית"... חחחחחח... LOL.... :lol: :lol: :lol:

פורסם

אין לו מושג הכי קטן בפוליטיקה עולמית, שלא לדבר על הכוחות ההרסניים שהוא רוצה להשתמש בהם כאילו הם נפצים שקונים ליום העצמאות.

כפי שאמרתי, הוא מישהו שראה יותר מדי טלוויזיה וחושב שמדינה יכולה להשתמש בנשק גרעיני מתי שהיא רוצה בלי השלכות מקומויות וגלובליות... עזבו אותו לפנטזיות

פורסם

תכלס אני מעדיף לישון בשקט ואולי למות יום אחד מאשר לחיות כל החיים בפחד.

זה בערך כמו המלחמה הקרה עם הרוסים והאמריקאים, כל הזמן פחדו מהפצצה אטומית ומרגלים וכו'.

במקום להפציץ את אירן, למה לא לדבר איתם ?

פורסם

הדיברות עם ישראל זה בשבילם לתת לנו לגיטמציה.
פורסם
  • מחבר

RK

BORG, אני מבין שאתה רוצה להחליט מה יהיה בראש סדר העדיפויות הלאומי... ממש כמו פראבדה...

עם כל הכבוד, מי אתה שתחליט אם זה יהיה בראש סדר העדיפויות או לא, אתה אפילו לא יודע את כל המידע,

אין לך את כל המקורות, אך תתבסס על חצאי אמיתות ספקולציות וקורספירציות.

קטונתי מלהחליט איזה עניינים צריכים או לא צריכים לעמוד בראש סדר העדיפויות הלאומי. עם זאת, כאשר מדינה מוסלמית קיצונית בעלת הנהגה פנאטית שמאיימת בצורה גלוייה להשמיד את מדינת ישראל, בונה פצצות אטום וטילים באליסטיים ארוכי טווח שיכולים לשאת אותן ומכסים את כל שטחה של מדינת ישראל מבלי שלטיל החץ יש יכולת ממשית ליירט אותם, הדבר מהווה עניין חשוב שראוי להתייחסות רצינית מצד ההנהגה והתקשורת, ולא דבר שניתן לבטל בקלות ראש בנוסח של "יהיה בסדר". מה גם שכעת יש לאיראן טילי שיוט אסטרטגיים מתקדמים ביותר שמסוגלים לשאת פצצות מלוכלכות שנמצאות ברשות האיראנים, ולישראל יש יכולת אפסית לאתר וליירט את הטילים האלה.

Mortar

תכלס אני מעדיף לישון בשקט ואולי למות יום אחד מאשר לחיות כל החיים בפחד.

זה בערך כמו המלחמה הקרה עם הרוסים והאמריקאים, כל הזמן פחדו מהפצצה אטומית ומרגלים וכו'.

כפי שהסברתי קודם, המצב כלל וכלל לא דומה למלחמה הקרה, מכיוון שבלמחמה הקרה היה מדובר בשתי מעצמות על עם הנהגות שפויות, שטח ואוכלוסייה גדולים וצבא קונבנציונאלי גדול וחזק. איראן לעומת זאת, היא מדינה קיצונית עם הנהגה פנאטית שאין לה בעיה להקריב את אזרחיה על מזבח הדת, כאשר מטרתה המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל והיא עושה את כל הצעדים הדרושים למימושה. כרגע, שורר מצב של מעין מלחמה קרה בין ישראל לאיראן, כאשר לישראל יש נשק גרעיני ולאיראן לא. אולם, ברגע בו איראן תשיג נשק גרעיני האיזון הזה יופר בצורה חדה לטובתה של איראן, ולצורך העניין טילי שיוט שכמעט ולא ניתנים ליירוט המצויידים בפצצות מלוכלכות הם בעלי פוטנציאל קטסטרופאלי על מדינת ישראל.

נשק גרעיני מהווה מוצא אחרון בלבד, ואני ממש לא מקל ראש במשמעויותיה והשלכותיה של מלחמה גרעינית. אולם, בשל גודלה הקט של מדינת ישראל, אין היא יכולה להקל ראש באיומים המגיעים ממדינה המתחמשת ביכולת גרעינית, ואין באפשרותה להמתין למתקפה לפני שהיא תתקיף בחזרה. במלחמה גרעינית אין הזדמנות שנייה.

עד עכשיו, מדברים עם איראן ומנסים לשכנע אותה לוותר על התוכנית הגרעינית שלה בדרכי נועם ופיתויים שונים, אולם לשווא. איראן מנצלת את ההידברות הפוליטית, על מנת להמשיך ולפתח את היכולות הגרעיניות שלה בסתר, תוך כדי שהיא משטה בפקחי האו"ם, עד לשלב בו יהיו בידיה מספיק פצצות אטום שיספקו לה תעודת ביטוח מפני פלישה אמריקאית וירתיעו מדינות אחרות מלהגיב למעשי התוקפנות והטרור שלה. הזמן לדיבורים תם. כעת הגיע הזמן למעשים.

חשוב גם לזכור כי פצצת אטום בידי איראן שווה לפצצת אטום בידי החיזבאללה.

פורסם

מצטער לנפץ לך את האשליות אבל המשטר האיראני כמו כל משטר רודני אחר דואג רק לתחת שלו ולזה שהבטן שלו תיהיה מלאה, כל ההסתה היא כדי לאחד את העם מול "האוייב הציוני" כדי שישארו אותם כבשים נחמדים שילכו אחרי ההנהגה בצורה עוורת. השגת הנשק הגרעיני היא פשוט אמצעי להבטיח לעצמם שנים ארוכות בכסא ע"י יצירת מאזן איימה חדש, ארה"ב לא תוכל לפלוש לפה והיא לא תצתרך לדאוג שישראל תנסה לפעול כנגדה. אבל חוץ מלנבוח הרבה עלינו ועל כל העולם "הפרו ציוני", ולספק כסף לאירגוני הטרור איראן לא תעשה כלום.

פורסם

כפי שהסברתי קודם, המצב כלל וכלל לא דומה למלחמה הקרה, מכיוון שבלמחמה הקרה היה מדובר בשתי מעצמות על עם הנהגות שפויות, שטח ואוכלוסייה גדולים וצבא קונבנציונאלי גדול וחזק. איראן לעומת זאת, היא מדינה קיצונית עם הנהגה פנאטית שאין לה בעיה להקריב את אזרחיה על מזבח הדת, כאשר מטרתה המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל והיא עושה את כל הצעדים הדרושים למימושה. כרגע, שורר מצב של מעין מלחמה קרה בין ישראל לאיראן, כאשר לישראל יש נשק גרעיני ולאיראן לא. אולם, ברגע בו איראן תשיג נשק גרעיני האיזון הזה יופר בצורה חדה לטובתה של איראן, ולצורך העניין טילי שיוט שכמעט ולא ניתנים ליירוט המצויידים בפצצות מלוכלכות הם בעלי פוטנציאל קטסטרופאלי על מדינת ישראל.

נשק גרעיני מהווה מוצא אחרון בלבד, ואני ממש לא מקל ראש במשמעויותיה והשלכותיה של מלחמה גרעינית. אולם, בשל גודלה הקט של מדינת ישראל, אין היא יכולה להקל ראש באיומים המגיעים ממדינה המתחמשת ביכולת גרעינית, ואין באפשרותה להמתין למתקפה לפני שהיא תתקיף בחזרה. במלחמה גרעינית אין הזדמנות שנייה.

עד עכשיו, מדברים עם איראן ומנסים לשכנע אותה לוותר על התוכנית הגרעינית שלה בדרכי נועם ופיתויים שונים, אולם לשווא. איראן מנצלת את  ההידברות הפוליטית, על מנת להמשיך ולפתח את היכולות הגרעיניות שלה בסתר, תוך כדי שהיא משטה בפקחי האו"ם, עד לשלב בו יהיו בידיה מספיק פצצות אטום שיספקו לה תעודת ביטוח מפני פלישה אמריקאית וירתיעו מדינות אחרות מלהגיב למעשי התוקפנות והטרור שלה. הזמן לדיבורים תם. כעת הגיע הזמן למעשים.

חשוב גם לזכור כי פצצת אטום בידי איראן שווה לפצצת אטום בידי החיזבאללה.

תשמע, אני מוכרח לומר לך, בפעם המי-יודע-כמה, שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אתה לוקח חצאי-אמיתות ומסלף עובדות כדי שיתמכו בטיעון שלך, אבל חסר לך מרכיב מרכזי כדי להפוך את הטיעון למוצלח - ההגיון.

במלחמה הקרה היו שתי מעצמות עם הנהגות שפויות? אני לא יודע מאיפה המצאת את זה, אבל הסיבה היחידה שהן לא השמידו אחת את השניה (ואת שאר העולם) היא פשוט בגלל שכל אחת מהן פחדה פחד מוות מהשניה. משבר הטילים בקובה הוא דוגמה בולטת לכך - הסובייטים היו מוכנים להסתכן במלחמה גרעינית רק כדי להפגין קצת שרירים מול ארה"ב, והאמריקאים היו מוכנים ללכת למלחמה הזאת רק כדי לא לצאת פראיירים. אבל אם אתה אומר שזה שפוי, אז בסדר.

איראן היא מדינה עם הנהגה פנאטית שאין לה בעיה להקריב את אזרחיה על מזבח הדת? קודם כל זה לא נכון ואין לך שום ביסוס עובדתי לטענה הזו (ולא, זה שאומרים את זה בחדשות זה לא נקרא ביסוס עובדתי), ודבר שני - זכותם. גם להנהגה הסובייטית לא הייתה בעיה לקריב את אזרחיה למען האדרת המנהיג, ועובדה שהם אכן עשו כך והקריבו (רצחו, בעצם) עשרות מיליוני אנשים.

מטרתה המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל והיא עושה את כל הצעדים הדרושים למימושה? בחייך, יש גבול עד כמה דמגוג אפשר להיות. אם איראן הייתה עושה את כל הצעדים הדרושים למימוש מטרתה המוצהרת (שהיא, כפי שאתה טוען - ושוב בלי הוכחות - השמדת מדינת ישראל) אז כבר מזמן לא היינו פה (גם לא איראן, דרך אגב). הנסיונות שלך להציג את המצב כאילו שאנו עומדים בפני שואה נוספת הם פתטיים, בשפת המעטה. צריך קצת יותר מחיזבאללה וחמאס כדי להשמיד מדינה, למעשה צריך משהו בסדר גודל של ארה"ב כדי לעשות זאת.

כן, נשק גרעיני בידי איראן בהחלט יפר את המאזן במזרח התיכון. אנחנו כבר לא נוכל לעשות זין לכולם ולצחוק על זה שהם לא יכולים לעשות לנו זין חזרה (ולפני שתגיד שאנחנו לא עושים רע לאף אחד, כדאי שתשתוק, כי לא רק שאתה תצא טמבל, אלא גם מדובר בדברים שהשתיקה יפה להם. בוא רק נגיד שאנחנו אוהבים לבחוש בקדירה לעתים קרובות מדי). חוץ מזה, זכותה המלאה של איראן להגן על עצמה מפני תוקפנות ישראלית, בדיוק כמו שזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני תוקפנות איראנית. זה שיש לי נשק, ויש לי, לא אומר שמחר אני אירה למוות במי שחתך אותי בכביש, או עקף אותי בתור במכולת.

הגרעין הישראלי נולד בתקופה שבאמת היה צורך בו, אבל כיום הצורך הזה לא ממש קיים. הגרעין האיראני, מצד שני, מאוד חשוב כיום לאיראן, כי זה הדבר היחיד שימנע מארה"ב לפלוש לשטחה ו"לשחרר" אותה.

אבל, גם אם יהיו בידה של איראן אלף פצצות אטום, היא לא תהיה מסוגלת לנקוט במעשה איבה ישיר כלפי ישראל, כי זו תהיה התאבדות מצדה.

פורסם
  • מחבר

DOGMA

מצטער לנפץ לך את האשליות אבל המשטר האיראני כמו כל משטר רודני אחר דואג רק לתחת שלו ולזה שהבטן שלו תיהיה מלאה, כל ההסתה היא כדי לאחד את העם מול "האוייב הציוני" כדי שישארו אותם כבשים נחמדים שילכו אחרי ההנהגה בצורה עוורת. השגת הנשק הגרעיני היא פשוט אמצעי להבטיח לעצמם שנים ארוכות בכסא ע"י יצירת מאזן איימה חדש, ארה"ב לא תוכל לפלוש לפה והיא לא תצתרך לדאוג שישראל תנסה לפעול כנגדה. אבל חוץ מלנבוח הרבה עלינו ועל כל העולם "הפרו ציוני", ולספק כסף לאירגוני הטרור איראן לא תעשה כלום.

בעצם, מה שאתה אומר זה שאתה פשוט לא מאמין לאיומים של איראן. אני לא יודע אם אתה ממש אופטימי או פשוט תמים, אבל זה שאתה עוצם את העיניים ואומר שיהיה בסדר זה פשוט שאננות. בתור אזרח, אתה יכול להיות שאנן אם זה עוזר לך לישון טוב בלילה. אבל, כאשר המדינה שאננה לגבי איום קיומי עליה ועל אזרחיה, זה גובל בהתאבדות ופשע כנגד האזרחים.

MiniMizer

איראן היא מדינה עם הנהגה פנאטית שאין לה בעיה להקריב את אזרחיה על מזבח הדת? קודם כל זה לא נכון ואין לך שום ביסוס עובדתי לטענה הזו (ולא, זה שאומרים את זה בחדשות זה לא נקרא ביסוס עובדתי), ודבר שני - זכותם. גם להנהגה הסובייטית לא הייתה בעיה לקריב את אזרחיה למען האדרת המנהיג, ועובדה שהם אכן עשו כך והקריבו (רצחו, בעצם) עשרות מיליוני אנשים.

לידיעתך, איראן היא מדינה שיעית והרוב המוחלט של המחבלים המתאבדים הם שיעיים. הסובייטים הרגו מליוני אנשים בעבודות פרך, אולם זה לא מתקרב לטירוף השיעי שמקריב חיי אדם במטרה להגיע ל-72 בתולות בגן עדן.

מטרתה המוצהרת היא השמדת מדינת ישראל והיא עושה את כל הצעדים הדרושים למימושה? בחייך, יש גבול עד כמה דמגוג אפשר להיות. אם איראן הייתה עושה את כל הצעדים הדרושים למימוש מטרתה המוצהרת (שהיא, כפי שאתה טוען - ושוב בלי הוכחות - השמדת מדינת ישראל) אז כבר מזמן לא היינו פה (גם לא איראן, דרך אגב). הנסיונות שלך להציג את המצב כאילו שאנו עומדים בפני שואה נוספת הם פתטיים, בשפת המעטה. צריך קצת יותר מחיזבאללה וחמאס כדי להשמיד מדינה, למעשה צריך משהו בסדר גודל של ארה"ב כדי לעשות זאת.

אני באמת לא מבין אותך. עד כמה בן אדם יכול להית עיוור וחירש? הרי בכל הזדמנות שיש להם, האיראנים מצהירים כי הם מתכוונים להשמיד את מדינת ישראל. פיתוח נשק גרעיני וטילים באליסטיים ארוכי טווח בעלי ראש קרב מתפצל שטיל החץ מתקשה ליירט ורכישת טילי שיוט אסטרטגיים שמסוגלים להתחמק מכל אמצעי היירוט אשר ברשות צה"ל, לא נחשבים לצעדים המיועדים למימוש אותה מטרה?

איך בדיוק הגעת למסקנה שאם איראן באמת הייתה מעוניינת בכך, אז כבר מזמן לא היינו פה? אתה מרמז לכך שלאיראן כבר יש פצצות אטום מבצעיות? זה שאתה אומר שאנחנו נשמיד את איראן בתגובה, זה ממש לא חוכמה גדולה. אתה מעדיף להיות הוגן ומת מאשר חזק וחי? למנהיגים האיראנים הרי אין שום בעיה להקריב את כל האזרחים שלהם תוך כדי השמדת ישראל, אם הם יחשבו שהם עצמם ישרדו באיזשהו מקלט אטומי.

בנוסף לכך, זו תמימות להגיד שיש צורך ביותר מאשר החיזבאללה והחמאס כדי להשמיד מדינה. טרוריסטים החמושים בפצצות אטום, לא יכולים להשמיד מדינה קטנה כמו ישראל? רק ארה"ב יכולה להשמיד מדינות? זה שישראל לא משמידה את האוייבים שלה לא אומר שאין לה את היכולת לעשות זאת.

כן, נשק גרעיני בידי איראן בהחלט יפר את המאזן במזרח התיכון. אנחנו כבר לא נוכל לעשות זין לכולם ולצחוק על זה שהם לא יכולים לעשות לנו זין חזרה (ולפני שתגיד שאנחנו לא עושים רע לאף אחד, כדאי שתשתוק, כי לא רק שאתה תצא טמבל, אלא גם מדובר בדברים שהשתיקה יפה להם. בוא רק נגיד שאנחנו אוהבים לבחוש בקדירה לעתים קרובות מדי). חוץ מזה, זכותה המלאה של איראן להגן על עצמה מפני תוקפנות ישראלית, בדיוק כמו שזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני תוקפנות איראנית. זה שיש לי נשק, ויש לי, לא אומר שמחר אני אירה למוות במי שחתך אותי בכביש, או עקף אותי בתור במכולת.

הגרעין הישראלי נולד בתקופה שבאמת היה צורך בו, אבל כיום הצורך הזה לא ממש קיים. הגרעין האיראני, מצד שני, מאוד חשוב כיום לאיראן, כי זה הדבר היחיד שימנע מארה"ב לפלוש לשטחה ו"לשחרר" אותה.

לפי מה שאתה כותב, נראה לי שאתה מעוניין שלאיראן יהיה נשק גרעיני. במקרה כזה, אני לא יודע מי יותר מטורף, האיראנים או אתה.

אבל, גם אם יהיו בידה של איראן אלף פצצות אטום, היא לא תהיה מסוגלת לנקוט במעשה איבה ישיר כלפי ישראל, כי זו תהיה התאבדות מצדה.

בפעם המאה אלף ואחת - איראן היא שיעית. שיעיים = טרור מתאבדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים