עבור לתוכן

כרטיס קול שיתאים לי

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המומחים..

אני מרכיב מחשב בימים אלה, וצריך את העזרה שלכם בבחירת כרטיס הקול.

בגלל שמוזיקה הוא אחד התחומים שאני יותר מתעסק בו במחשב, ואחד התחומים הבכלל חשובים לי בחיים

אני חושב שכדאי לי להשקיע בכרטיס הקול קצת מעל לממוצע, ולא להישאר עם הכרטיס קול המובנה בלוח האם.

אני רוצה כרטיס קול פנימי, לשמיעה באיכות גבוהה, וגם הקלטה טובה. אני חושב שהחברה תהיה Creative..

למשל Creative Live 5.1 או Creative Audigy 2 Value

אני צריך אותכם גם כדי שתסבירו לי קצת על הכרטיס בכלליות, וגם על אלה שציינתי בפרט, או על אחר שאתם חושבים

שיותר מתאים לצרכים שלי:

מה זה כל חמשת השקעים שבכרטיס קול הזה, עד עכשיו הכרתי בכרטיס קול שלי (Creative Vibra 128)

שיש שלושה שקעי אודיו (ירוק לרמקולים,ורוד למיקרופונים, וכחול שאין לי מושג למהו) ועוד שקע כזה של פינים צהוב שגם

אין לי מושג למה הוא.

ועכשיו אני רואה בזה גם שחור וכתום (ולבן בaudigy). מה התפקיד שלהם(וגם של הכחול והצהוב עם הפינים..), למה הם משמשים?

אילו אפשרויות הם מציעים?

הסימון של ה5.1 אני משער שזה חמשת שקעי האודיו והשקע האחד הצהוב של הפינים, אני צודק?

תודה מראש, ניר

פורסם

אם אתה מתעסק עם תוכנות של מוזיקה וכו' (Cubase , Sonar ושאר החברים )

אני לא מציע ללכת על כרטיס של קראטיב ...

השקע הכחול בכרטיסי הקול זה כניסת Line In משם אתה יכול להקליט מכל אמצעי חיצוני

(ממיר דיגיטלי , גיטרה (עם מתאם כמובן ) , מינידיסק וכו' )

הכניסות הנוספות באודיג'י הם כניסה לרמקולים אחורים (במצב של 5.1 ) וכניסה דיגיטלית (לחיבור רסיברים דיגיטלים )

הסימון של 5.1 אומר שאתה יכול לחבר 5 רמקולים וסאב וופר ולקבל סראונד (עם מערכת רמקולים מתאימה כמובן ) וככה להנות ממשחקים שפועלים ב5.1

או סרטים .. ואפשר גם מוזיקה למרות שזה רק פיצול ולא סטיראו אמיתי

נ.ב

לא הגדרת תקציב לכרטיס קול

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה..

אני מתעסק בנתיים מעט עם תוכנות עריכת מוזיקה, וגם הרבה פחות מקצועיות (cool edit pro, E jay) שמספיקות לי,ויש הרבה זמן עד שאני יעבור לתוכנה

מקצועית כמו cubase אם בכלל.

אבל אני יכול להגיד  שאיכות ההקלטה עם הכרטיס קול העכשווי שלי (vibra128) ומיקרופון הכי זול שיש, היא סבירה ביותר.

אז אני מניח שב  Live 5.1 או  Audigy 2 Value  תהיה איכות הקלטה יותר טובה, וגם כשאני יקנה מיקרופון יותר מקצועי למחשב.

אז אני מאמין שאיכות ההקלטה תשתפר ותספק אותי לגמרי.

לגבי הכניסה הכחולה

אם הבנתי נכון אז לדוגמה לכניסה הכחולה אפשר לחבר כבל אודיו (חיבור אודיו רגיל משני הצדדים) ולהקליט מהרדיו למחשב?

ושכחתי לציין שהרמקולים שיש לי הם גם של קריאייטיב, Inspire 2.1 2400, ואני מרוצה מהם, ולא מתכוון להחליף אותם.

אני זקוק רק לסטריאו של המוזיקה, ויותר משני רמקולים זה סתם סיבוך מיותר.

הכרטיס קול זה משהו שאני לא רוצה לחסוך בו, לעומת זאת אני חושב שאפשר לספק את כל הצרכים שלי ומעבר-במחיר של עד 400 ש"ח,

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

ולגבי שאר החיבורים:

אתה אומר שבעצם השקע השחור, הכתום והלבן, כולם למערכת של סראונד?

ומה לגבי השקע הצהוב עם הפינים? בשביל מה הוא?

תודה מראש

פורסם

כולם כן אבל חלק בצורה אנלוגית וחלק בצורה דיגיטלית

השחור והכתום הם למערכת הסראונד

והלבן הוא חיבור דיגיטילי לרסיברים דיגיטלים ועוד כל מיני

ולגבי הכניסה הכחולה , אכן אתה יכול לחבר לרדיו ולהקליט למחשב ..

לגבי הכרטיס קול עצמו ה Audigy 2 הוא כרטיס מעולה בשבילך

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרת לי מאוד...!

ו....לגבי החיבור הצהוב עם הפינים...מהו?

ו כשיש כרטיס קול מובנה בלוח אם ( Asus P4P800 ) אי אפשר להוציא אותו נכון?

ואפשר להכניס חדש לPCI ושהמחשב יתעלם מזה שמובנה?

פורסם

בכרטיס Audigy 2 value אין חיבור צהוב ...

אולי על הכרטיס עצמו שזה חיבור ישן לCD ROM שלא צריך להתשמש בו כבר כי זה אנלוגי ..

אם אתה מתכוון בכרטיס Audigy 2 ZS

http://images.soundblaster.com/products/gallery/new/a2zs_01big.jpg

לחיבור הימני ביותר זה נקרא חיבור FireWire שאפשר לחבר איתו מצלמות וידאו והארדיסקים נייידים

אבל הוא לא יסופק בגירסת ה Value

שניראית כך :

http://www.soundblaster.com/products/audigy2value/images/value_pdt_low.jpg

ובקשר לכרטיס קול על הלוח אתה יכול לבטל אותו בביוס .

ולחילופין אתה יכול להשתמש בשני הכרטיסים .. הוינדוס מסתדר עם זה .

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי לfirewire..אני יודע מה זה

התכוונתי ל..>>[בתמונה]

יש אותו בVIBRA128 שיש לי עכשיו.

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

זה חיבור לג'ויסטיק או לכלי שעובד עם MIDI (לרוב אורגנים וסמפלרים .. )

פורסם
  • מחבר

ת-ו-ד-ה

פורסם

אין על מה .. אם תרצה עוד עזרה אל תהסס לבקש

פורסם

באודיג'י יש חיבור דיגיטלי (קואקסיאלי) - אך הוא בעצם חיבור בננה רגיל, וצריך לקנות כבל מיוחד (ודי נדיר) שמעביר בין בננה ל RCA. זה לא כבל רגיל, כי היציאה שם היא מוזרה.. כבל בננה->RCA רגיל מכיל שני ספיחים, וכבל כמו שמתחבר לקריאטיב מורכב מארבעה ספיחים (או שלושה, אני לא בטוח בקשר למספר)

אם אתה לא מתכוון להשתמש בדיגיטלי, אתה יכול ללכת על האודיג'י VALUE. אתה גם יכול לקנות CREATIVE LIVE 7.1 אם אתה רוצה לחסוך..

אם הרמקולים שלך לא משהו, ואין לך רסיבר או מגבר ייחודי המחובר אליהם, עדיף לך להשאר עם הכרטיס קול שעל הלוח. בלוח שלך כרטיס הקול הוא מסוג AD1985, שנחשב איכותי מספיק למשחקים ומוזיקה חובבנית. מה גם שאיכות השמע של קבצי ה MP3 שאנשים מורידים מקאזה וכדומה - היא פשוט נוראית.

הכל תלוי בציוד שלך... ואם אתה רק מכין מוזיקה בתוכנות EJAY ושאר החובבניות הללו, אין שום יתרון במעבר לכרטיס קול טוב יותר.. אין בתוכנות הללו עיבוד סאונד, הקלטה, רינדור או כל דבר אחר.. אלו סתם תוכנות LOOPING שבעצם יש תבנית קול שחוזרת על עצמה שוב ושוב ויוצרת קצב...

פורסם

אם קראת את הת'ראד הוא דיבר גם על הקלטה

ואני דיי בטוח שההקלטה של האודיג'י קצת יותר טובה מההקלטה של הכרטיס קול OB ..

פורסם

כמובן, לכן ההבדל בין עריכת סאונד מקצועית לחובבנית...

אני אישית חושב שאין טעם להוציא 400 שקל לאודיג'י VALUE. זה פשוט לא משתלם. אם כבר קונים קריאטיב, אז את הדגם PLATINUM או ה PRO..

עדיף לקנות כרטיס קול ESI שנחשב כאיכותי הרבה יותר, או AUDIOTRAK MAYA/PRODIGY ואפילו M-AUDIO REVOLUTION, שאמנם הוא מיושן, אך הנתונים הטכניים שלו הרבה יותר טובים מהקריאטיב OEM הזה...

פורסם

נכון אבל הם לא נמצאים בטווח של מחירים של 400 שקל

אלה הרבה יותר ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים