עבור לתוכן

מנכ"ל שלום עכשיו "אנחנו מוכנים למלחמת אחים".

Featured Replies

פורסם

מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית ומותר לאזרחים להתנגד לדעותיו של ראש הממשלה, להטיף כנגד דרכיו ואף לייחל למותו (כל עוד מדובר במשאלת לב בלבד, ולא נעשה צעד ממשי למימושה). אנשים שהם בעלי דיעות שונות משלך ומשל ראש הממשלה הם לא בוגדים.

:nono:

להתנגד - כן, להסית לרצח ("לייחל למותו") - לא בתכלית האיסור, אם רוצחים ראש ממשלה, אז איפה הדמוקרטיה פה?

מהבחינה הזאת להסית ולהרוג זה שווה ערך

הימין הפטריוטי אוהב את ארץ ישראל ומוכן להגן עליה בחירוף נפש, בעוד שהשמאל הקיצוני שונא את אנשי הימין, מעוניין לסלק יהודים מביתם ומאדמתם, ולמסור חלקי מולדת לאוייב בזמן מלחמה. אם זה לא מעשה בגידה, אז אני לא יודע בגידה מהי.

זה לא מעשה בגידה, אפילו לא בצחוק,

השמאל ממש לא מעוניין לסלק אנשים מביתם, אתה מעוות דברים

הוא (כיום) פשוט לא בעד יישוב מקומות שלא שייכים רשמית למדינת ישראל.

בגידה כוללת נסיגה,משטחי המדינה אבל רק משטחים שייכים לה ע"פ דין, כמו הגולן...

אתה יודע היטב שמטען דמה בשוק לא נועד לפגוע באזרחים, אלא להכביד על עבודת המשטרה במטרה לסכל את הפינוי, ועד כמה שידוע לי השמאל הקיצוני הוא זה שמצחצח חרבות ומתכונן למלחמת אחים ולא הימין.

מטעני דמה פוגעים בעבודת המשטרה השוטפת, אם זאת לא חבלה בבטחון הלאומי, אני לא מה היא חבלה....

השמאל לא רוצה מלחמה, באמת שלא, זה שבנאדם אחד מטומטם אמר את זה זה לא אומר שזה נכון.

• תגובות 62
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

RK

להתנגד - כן, להסית לרצח ("לייחל למותו") - לא בתכלית האיסור, אם רוצחים ראש ממשלה, אז איפה הדמוקרטיה פה?

מהבחינה הזאת להסית ולהרוג זה שווה ערך

לא דיברתי על הסתה, אלא על משאלת לב. יש הבדל בין מה שאדם חושב לבין מה שהוא עושה בפועל. אפשר לאסור אדם על מעשיו ולא על מחשבותיו והבעת דיעותיו.

זה לא מעשה בגידה, אפילו לא בצחוק

מילא, אם מדובר בחילופי שטחים במסגרת הסכם שלום. אבל, מסירת שטחי מולדת לאוייב בזמן מלחמה זה לא בגידה במדינה?

אתה יכול להגיד שיהודה, שומרון וחבל עזה לא שייכים למדינת ישראל, אבל אני נולדתי בארץ ישראל אחרי 67', ובעיני כל ארץ ישראל שייכת למדינת ישראל (מה גם ויש לנו קשרים היסטוריים לארץ) ולא משנה מה אומר האו"ם.

השמאל ממש לא מעוניין לסלק אנשים מביתם, אתה מעוות דברים

פינוי יהודים מביתם במסגרת "תוכנית ההתנתקות" לא נחשב?

הוא (כיום) פשוט לא בעד יישוב מקומות שלא שייכים רשמית למדינת ישראל.

יש הבדל בין אי בניית ישובים חדשים לפינוי ישובים קיימים.

בגידה כוללת נסיגה,משטחי המדינה אבל רק משטחים שייכים לה ע"פ דין, כמו הגולן...

העובדה שהגולן סופח למדינת ישראל לא אומרת שהאו"ם מכיר בכך. יהודה ושומרון שייכים למדינת ישראל לא פחות מאשר הגולן ואף יותר.

מטעני דמה פוגעים בעבודת המשטרה השוטפת, אם זאת לא חבלה בבטחון הלאומי, אני לא מה היא חבלה....

הדבר נועד להסיט כוחות משטרה ממשימות פינוי המהוות פגיעה בבטחון הלאומי.

השמאל לא רוצה מלחמה, באמת שלא, זה שבנאדם אחד מטומטם אמר את זה זה לא אומר שזה נכון.

השמאל לא רוצה מלחמה עם הפלשתינים, אבל לא ממש אכפת לו מאחיו היהודים.

פורסם
לא דיברתי על הסתה, אלא על משאלת לב. יש הבדל בין מה שאדם חושב לבין מה שהוא עושה בפועל. אפשר לאסור אדם על מעשיו ולא על מחשבותיו והבעת דיעותיו.

ברור שאי אפשר לאסור על מישהו לחשוב... אבל אלימות, אפילו אם היא מילולית היא חמורה, וחבל שאתה לא מבין את זה.

אתה למעשה בעקיפין מצדיק רצח, בגלל אדישות.

ואל תפצל תגובה אחת שלי לכמה חלקים, אתה מוציא אותה מהקשרה.

רק אם היית מפנה שטחים בתוך השטח הריבוני של ישראל, שזה לא כולל לצערי את יש"ע, אז היית יכול לקרוא לזה בגידה,

אתה לא יכול להווכח אם חוק, זה לטחון מים.

זה אם האו"ם מכיר בזה או לא זה לא רלוונטי, בדיוק כמו שהגוף הזה לא ממש רלוונטי עקב רוב אוטומטי של הערבים במועצה המכוננת.

הדבר נועד להסיט כוחות משטרה ממשימות פינוי המהוות פגיעה בבטחון הלאומי.

אתה מסיט כוחות פוגע בבטחון לדברים אחרים (כמו עבריינים או מטענים אמיתיים) ואומר שזה נועד לשמירה על הביטחון? תעשה טובה...

השמאל לא רוצה מלחמה עם הפלשתינים, אבל לא ממש אכפת לו מאחיו היהודים

אה..... לא,

אני לא שמאלן, אבל דבר אחר אני יודע,

המשפט שכתבת פה למעלה הוא שטויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים