עבור לתוכן

צילומי פורטרייט

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

הרי לכ שני צילומי פורטרייט, אחד שלי ואחד של חיילת מהמחלקה. כמו תמיד אשמח לתגובות.

1.

IMG_0890.jpg

2.

IMG_0886.jpg

פורסם
  • מחבר

מעניין תודה! :xyxthumbs:

בתמונה השנייה, עומק השדה לדעתי דיי טוב אבל האם סגירת צמצם הייתה משפרת את התוצאה ?

פורסם

באיזה מצלמה צילמת?

פורסם

בתמונה השנייה, עומק השדה לדעתי דיי טוב אבל האם סגירת צמצם הייתה משפרת את התוצאה ?

הייתה עושה פלאים לתמונה ולתוצאה הסופית ! חבל שאתה לא מנסה פשוט שתי אופציות ובודק בבית...

הראשונה לא בפוקוס שרופה ודיי הרוסה. השנייה טובה אבל יכולה להיות טובה יותר, הצמצם למשל היה משפר כאמור פלאים את התוצאה ולו רק כי גם הרקע כאן ירוק וגם היא איך נגיד, ירוקה, אם הרקע לפחות היה אחיד יותר זה היה נראה טוב פי כמה...

פורסם

צילום נחמד. בפעם האחרונה שראיתי אותך (באחד המפגשים בעזריאלי) היית טור'. איך הזמן עובר!!!

פורסם
  • מחבר

הייתה עושה פלאים לתמונה ולתוצאה הסופית ! חבל שאתה לא מנסה פשוט שתי אופציות ובודק בבית...

הראשונה לא בפוקוס שרופה ודיי הרוסה. השנייה טובה אבל יכולה להיות טובה יותר, הצמצם למשל היה משפר כאמור פלאים את התוצאה ולו רק כי גם הרקע כאן ירוק וגם היא איך נגיד, ירוקה, אם הרקע לפחות היה אחיד יותר זה היה נראה טוב פי כמה...

הזמן שיחק נגדי ... טוב להבא :xyxthumbs:

צילום נחמד. בפעם האחרונה שראיתי אותך (באחד המפגשים בעזריאלי) היית טור'. איך הזמן עובר!!!

בחיי ! שנתיים וחצי .... עוד חודש סמ"ר.

פורסם

אם אני לא טועה דווקא פתיחת צמצם מטשטשת את הרקע. לא?

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה סגירת מצמם מטשטשת רקע ומדגישה אובייקט.

f/8.0

Chevy ?

פורסם

אם אני לא טועה סגירת מצמם מטשטשת רקע ומדגישה אובייקט.

f/8.0

Chevy ?

צביקה צודק, פתיחת צמצם מקטינה את עומק השדה ומטשטשת את הרקע.

פורסם

המצלמה זאת היא a95 ......

תמונות נחמדות ביותר..

פורסם

בדיוק ההפך, כאמור צביקה צודק:

ככל שהצמצם פתוח יותר (מספר נמוך) עומק השדה גדול יותר והטישטוש מאחורי האובייקט גדול יותר ומבדיל את האובייקט מן הרקע.

ככל שהצמצם סגור יותר (מספר גבוה) עומק השדה קטן וכך ניתן בעצם לא להדגיש את האובייקט אלא גם במידה מסויימת את הרקע.

הנה משהו קטן שעכשיו צילמתי כהדגמה: (אילטור מהיר  :nixweiss: ;D )

Tv (Shutter Speed) = 0.5

Av (Aperture Value) = 8.0

img92124kx.jpg

Tv (Shutter Speed) = 1/15

Av (Aperture Value) = 2.8

img92133il.jpg

כאמור, גם בפורטרטים, צילומי מאקרו ועוד.. הגדרות אלו עוזרות :)

פורסם
  • מחבר

חתיכת אילתור :silly:

אני בטוח שמן הסתם ככל שהזום והמרחק בין האובייקט לרקע גדולים יותר כך ניתן להגדיל את עומק השדה, זה נכון ?

עוד דבר, איך מסנכרנים בין מהירות תריס לסגירת צמצם ? יש יחס כלשהו שהוא ה"נכון" ?

בתמונה של החיילת ההגדרות הם:

מיפתח צמצם f/4.9

מהירות תריס: 1/500

אם הייתי פותח צמצם ל 2.8 איזו מהירות תריס הייתי צריך לקבוע ?

פורסם

אין לזה נוסחה. למה לא פשוט לשים את המצלמה במצב של צמצם ידני ותריס אוטומטי? ואם אתה רוצה הכל ידני, אז קודם תמדוד במצב אוטומטי את המהירות תריס שאתה צריך ואז במצב הידני תעשה שינויים. אני לא מבין בזה כל כך, אבל זה נראה לי הגיוני.

פורסם

את האמת יש (באנלוגי לפחות...), אבל זה משתנה בגלל תנאי תאורה שונים וכד'... "תשחק" עם מהירות התריס כך שתתאים לתמונה לא שרופה ולא כהה שהתהיה מאוזנת :) הכי טוב. ואת הצמצם תקבע לפי מה שאתה מעוניין לצלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים