עבור לתוכן

על פסיכומטרי אפריל 2005, על העתודה ועל (אני מקווה) אי-הבנה

Featured Replies

פורסם

עשיתי פסיכומטרי באוקטובר וקיבלתי 622, והגשתי מועמדות ללימודי עתודה בכלכלה במכללת רופין (בלבד).  לפני כחודש שלחתי לצבא את הטופס שמראה ששילמתי למרכז בארצי לבחינות והערכה עבור קיום בחינה פסיכומטרית נוספת באפריל, שברצוני לעשות.   התכנון המקורי היה לשפר את ה-622 שלי מאוקטובר וע"י כך להגדיל את סיכויי להתקבל לכלכלה.    אבל (!) - אתמול קיבלתי מכתב מהעתודה שאומר שנדחתי ללימודי כלכלה לאור ציון הפסיכומטרי שלי אולם הם מציעים לי לבחור מקצוע אחר מבין תשע מקצועות שהם נותנים לי, ובינהם: מדעי-המחשב, פיזיקה, מתמטיקה, הנדסה אוירונאוטית, הנדסה גאודטית ועוד...

כמה שאלות:

* האם ייתכן שהדחייה שלי היא מעיין אי-הבנה?   האם יש סיכוי (טוב) שייתחשבו גם בפסיכו שעשיתי באפריל?  האם הדחייה היא בעצם רק בנוגע ל-622 והם יתחשבו גם במועד אפריל?   

מכיוון שהציעו לי ללמוד מקצועות כמו מדעי-המחשב, פיזיקה ומתמטיקה אני מניח שלא הייתי רחוק מסף המינימום (אולי הוא היה 630-640) ובאפריל אני מניח שיש לי סיכוי טוב להגיע לאזור של 660-680 (שיפור של 50+-).    אז אם ייתחשבו גם במועד אפריל, אני מניח שאני אעבור.     ניסתי להתקשר, אבל הם לא עובדים ביום שישי.  אז ייתכן שזאת אי-הבנה או דחייה רק על אוקטובר?  או שנדחיתי סופית? ( :-\)

פורסם

קודם כל מוזר שלכלכלה לא התקבלת אבל למדעי המחשב (למשל) כן

דבר שני:אתה סגור על זה שאתה רוצה ללמוד כלכלה? ואם כן למה? (אני סטודנט לכלכלה וחשבונאות בעצמי)

פורסם
  • מחבר

קודם כל מוזר שלכלכלה לא התקבלת אבל למדעי המחשב (למשל) כן

דבר שני:אתה סגור על זה שאתה רוצה ללמוד כלכלה? ואם כן למה? (אני סטודנט לכלכלה וחשבונאות בעצמי)

בעיקרון אחד מהחלומות שלי לעתיד הוא לפתוח עסק, וגם הבורסה וכל עניין ההשקעות די מושך אותי. בדקתי את תוכניות הלימודים באוניברסיטאות השונות (יש באינטרנט) וראיתי מה לומדים בכל סימסטר וכמה נקודות זה שווה, וראיתי שאכן רוב הנושאים הנלמדים (אני מניח שלמעט מתמטיקה) מרתקים אותי. תוכנית הלימודים של רופין הכי משכה אותי ואפילו השתעשתי להנתאי בבחירה של כמה מקצועות מתוך רשימת מקצועות הבחירה שם, והגעתי לבעיה בגלל שהיו יותר מדי דברים שרציתי לבחור :). אז אני די בטוח שזה הדבר שאני הכי רוצה ללמוד. הדבר השני, אם כבר, היה פסיכולוגיה, אבל בדקתי את הנושא והחלטתי ללכת על כלכלה.

העובדה שלא התקבלתי אולי אומרת שסף המינימום למדעי המחשב היה 620 ולכלכלה 625 (שזה מאוד מתסכל :( ) , אבל מכיוון שאני מניח שציון של 640 כבר יספיק לי בשביל לעבור שלב, ובגלל שאני בטוח שאני אוכל לשפר לציון הזה (למדתי עוד הרבה מילים, השתפרתי באנגלית..) זה יהיה לא כל-כך הוגן אם לא יתחשבו במועד אפריל. אז כרגע אני מחכה ליום ראשון בבוקר ואז אני אתקשר לצבא, אבל אם מישהו בנתיים יודע....

פורסם
  • מחבר

רגע, אמרת שאתה לומד כלכלה וחשבונאות. ...איך זה?

פורסם

בגדול מלימודי בכלכלה באוניברסיטה (לפחות בתואר ראשון)

לא ממש תבין בבורסה/השקעות

המתמטיקה היא חלק די גדול מהתואר הזה והיא כוללות 2 קורסים בחדו"א

קורס בהסתברות ועוד 3 קורסים בסטטיססטיקה (איפה הסמיילי שמקיא שצריך אותו)

בסה"כ אני חשבתי כמוך, חשבתי שללמוד כלכלה זה סבבה ועל הדרך בחרתי כלכלה עם מסלול ראיית חשבון

בסופו של דבר (לדעתי) כלכלה זה מקצוע משעמם,תיאורטי, ללא אחיזה במציאות (לפחות מה שלומדים בתואר ראשון)

הסיבה היחידה שאני עדיין לומד את זה היא כדי להיות רואה חשבון (שזה לדעתי מקצוע מעניין ומאתגר)

"באתי בגלל הכלכלה, נשארתי בגלל החשבונאות"

פורסם
  • מחבר

או.קיי. נגיד שבסוף אני לא אתקבל לכלכלה. מבין המקצועות שנתתי למעלה (מתמטיקה, פיזיקה, מדעי-המחשב, הנדסה אזרחית, הנדסה גאודטית, הנדסה אוירנאוטית, סיעוד, לוגיסטיקה ומשאבי-אנוש), יש משהו ששווה לחשוב עליו? (טוב, חוץ ממחשבים).

פורסם

אין לי מושג מה הם כל סוגי ההנדסות האלה למינהן, אבל לדעתי פיזיקה ואפילו מתמטיקה (אמרת שזה לא מעניין אותך אז.. אני מניח שלא) מקצועות מאד חשובים ומרתקים. אבל זה תלוי כמה אתה מתחבר למקצועות האלה.

ובאמת לא הבנתי איך הדרישות לכלכלה יותר גבוהות ממדעי המחשב :-X (פוגע לי בכבוד העצמי :P)

פורסם

הנדסה אוירנאוטית או פיסיקה נשמע הכי מעניין (אם זה מעניין אותך)

והנדסה אוירנאוטית יעזור לך באזרחי לקבל עבודה בתע"ש (אם אני זוכר טוב) למשל.

קצת מוזר לי שלא התקבלת לכלכלה אבל והנדסה אוירנאוטית ופיסיקה כן

כי ברוב האוניברסיטאות שראיתי סף הקבלה שלהם יותר גבוהה מכלכלה :smile1:

BTW

הנדסה גאודטית מתעסק עם האדמה אז אם למדת גיאוגרפיה בתיכון(או לומד) זה עשוי להיות המשך טבעי

אז בשורה הסופית אתה חייב לבחור בעצמך כדי שלא יקרה לך שבאמצע הסימסטר לא תשאל את עצמך מה אתה עושה שם בכלל

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אולי הדרישות בכלכלה יותר גבוהות מפיזיקה וממחשבים בגלל עניין זה היצע וביקוש. אין הרבה שרוצים להתקבל לפיזיקה אבל יש הרבה שרוצים להתקבל לכלכלה (יש? :P) ולכן הדרישות שם גבוהות. אבל הייתי מצפה שיותר אנשים יירצו להתקבל למחשבים מאשר לכלכלה. ואני לא חושב שהחומר הנלמד בכלכלה קשה יותר מהחומר מבמחשבים ::) (או במתמטיקה\פיזיקה).

פורסם

הדרישות הן לא של קושי המקצוע

אלא כמו שאמרת עניין של היצע וביקוש

כלכלה בשנים האחרונות היא אחד המקצועות היותר פופולריים בארץ

וכל האוניברסיטאות העלו את סף הקבלה שלהן

פורסם

אני די בטוח שזה לא הסף של האוניברסיטה אלא של הצבא, בעתודה צרכי הצבא הם הגורם הראשון, לכן כנראה שיש אנשים שרוצים כלכלה עם ציונים יותר טובים משלך אבל הצבא לא צריך הרבה אז יש מס' מקומות מוגבל מאד, גם נדחת בשלב כל כך מוקדם מה שאומר שזה בטוח הגורם הצבאי

אם אתה באמת סגור על כלכלה נסה לברר איתם אולי באמת הייתה טעות, כי בעיקרון יש אנשים שעושים פסיכו רק באפריל ועדיין יש ועדה שעוברת עליהם...

נ.ב. התכוונת אפריל 2005 נכון?

פורסם
  • מחבר

כן, תודה, 2005. תיקנתי את הכותרת.

בנוגע לצרכי הצבא - התקווה שלי היא שהם עדיין לא סגרו את הרשימה, משום שהם - למיטב ידעתי- מחכים לאלו שעושים פסיכו באפריל. לכן הם שלחו אולי לי הודעה בנוגע לאוקטובר, ושאני אעשה באפריל אני אקבל מכתב מעודכן בנוגע לפסיכו הזה (אני מקווה). אני מקווה שהדחייה הזאת לא סופית, ושהיא רק נוגעת לאוקטובר.

פורסם

תברר בכל זאת אם אתה עדיין ברשימה של אפריל, לא היית רוצה להשאר בלי כלום בסוף

פורסם
  • מחבר

מה זאת-אומרת רשימה של אפריל? שאני אשאל את הפקיד\פקידה שם אם אני רשום לאפריל? טוב. אני גם אשאל מה המכתב הזה אומר - אם זה דחייה סופית או לא. אולי אני צריך לשלוח בכלל את הטפסים מחדש ::). טוב, אני אברר ביום ראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים