עבור לתוכן

מפרט לפוטושופ\פלאשMX ב2500 שקל כולל מסך?

Featured Replies

פורסם

ערכת השבבים אמנם נחותה אך לצרכים הנ"ל גם פנטיום 1.5GHZ יספיק, כך שזה ממש לא משנה.

שים לב כי יש להוסיף ליתרונו של ה-ASUS את העובדה שהלוח הוא MICRO ATX, עובדה אשר תורמת לכך שניתן לקחת מארז MINI TOWER עם ספק HEC 300W. מארז MIDI TOWER יוסיף 100 ש"ח לעלות הכוללת.

4 יציאות SATA, יציאת PCIE וכ.קול מתקדם לא ייתנו שום תוספת במקרה זה שכן אינם משרתים את המטרה. כרטיס מסך לא יוסיף שום דבר במקרה זה שכן אין שימוש ביישומים גרפיים. גם VOODOO 2 יספיק.

על איזה DUAL CHANNEL הנך מדבר? הסלרון עובד ב-400MHZ FSB ולא ב-800MHZ. ה-DUAL לא ייתן שיפור משמעותי כלל.

שדרוגים לא רלוונטים למערכות כאלו שכן קניית מחשב חדש כזה בכל פעם יוצאת משתלמת יותר. במקרה זה המחשבה היא לטווח הקצר שכן הסכומים כאן נמוכים.

שמתי קישור למפרט של הלוח ועדיין לא בדקת? הוא גם M.ATX !

בקשר למארז... אפילו הסלרון מתחמם לא מעט (הסלרון D הוא בעצם פרסקוט מסורס קלות...), ואם בנוסף למפרט המעופש הזה גם תדחוף מארז עם זרימת אוויר שבעצם לא קיימת, תקבל מחשב די רועש כי מאוורר המעבד של אינטל (מבוקר טמפרטורה) יעלה את המהירות עד שתשתגע + הביצועים של המעבד ייפגעו קלות.

עוד דבר... לפוטושופ מספיק P4 1.5 ? עבדת פעם בצורה מקיפה בפוטושופ? יש שם פילטרים שיורידו את המחשב שלך לברכיים!

עניין הSATA והPCIE - אופציות שדרוג בעתיד! אם ירצה להוסיף או להחליף את הכונן הקשיח בעוד שנתיים? יהפוך אבנים בשביל לחפש כונני PATA ? אם ירצה אולי להוסיף מאיץ גראפי מודרני? יחפש AGP בעוד שנתיים? אתה מכיר אנשים שמחליפים את כל המערכת שלהם כל שנה שנתיים?

למאיץ הגראפי אין ממש חשיבות כל עוד הוא עומד בתקן של מיקרוסופט לווינדוס אקס.פי (16MB FrameBuffer).

ציטוט נוסף:

"הסלרון עובד ב-400MHZ FSB ולא ב-800MHZ. ה-DUAL לא ייתן שיפור משמעותי כלל."

הסלרון D עובד ב533Mhz fsb ולא ב400.

אם היית מתקין פעם אחת סלרון בלוח שתומך בDUAL CHANNEL עם שני כרטיסי זיכרון היית רואה שהוא אכן עובד ב DC ! (מהירות הזיכרונות המקסימלית לסלרון היא 333 גם אם שמת DDR400). אז.. מה עדיף? מעבד בממשק 553MHZ וזיכרון שיגביל את זה ל333 או 333MHZ ב DC ?

פורסם

רוב העבודה בפוטושופ מסתמכת על ביצועי הזכרון ולמען האמת שעבדתי עם פוטושופ על מערכת 1.5GHZ עם ג'יגה זכרון והכל עבד מצויין. לא מדהים, אך בכל זאת אנחנו מדברים על P4 1.5GHZ.

מן הסתם מארז מרווח יותר יהיה עדיף אך אנחנו מדברים כאן על תקציב מצומצם. שים לב כי המפרט שלך עובר את התקציב ב-500 ש"ח. צריכים לקצץ איפה שניתן.

אל תהיה פסימי כל כך: כונני PATA ימשיכו להיות בסביבה עוד זמן רב, הם לא הולכים עדיין להעלם. בנוגע ל-AGP, לא תהיה סיבה לחפש כרטיס מסך בעוד שנתיים שכן גם עם יציאת ה-PCIE, כרטיס המסך יוגבל קשות ע"י המעבד שכן בעוד שנתיים הסלרון הזה יהיה חלש מדי לכרטיסי המסך בתקופה ההיא.

אתה מכיר אנשים אשר רוכשים מערכות משרדיות בסיסיות ב-2,500 ש"ח ומשדרגים אותן? בד"כ מערכות אלו נשארות 5-6 שנים כפי שהן ואז הן מוחלפות לחלוטין.

ה-DUAL CHANNEL שהנך מדבר עליו הינו פיצ'ר אשר רלוונטי במקרה זה ללוח האם וכמעט ולא למעבד (מקביל ל-DUAL במעבדי AMD).

עריכה:

לאחר מעבר ב-5 חנויות שונות וחיפוש בזאפ, לא מצאתי את הלוח הנ"ל של INTEL. בכמה חנויות מצאת אותו?

פורסם

עניין הDC כן משפיע על יעילות המערכת אפילו שמדובר בסלרון.

המחשב לא הוגדר כמחשב משרדי ולא הצעתי מחשב משרדי!

בעוד שנתיים תהיה לו האופציה להחליף מעבד במקביל למאיץ (לא משהו שסביר לקרות אבל עדיין אופציה).

גם אם תסיר את השיקולים האלו, הP4S800-MX לא משתווה בשום דבר ללוח שהצעתי וגם אם תשווה את שאר המפרט שלי למפרט הראשון שהוצע, עדיין עדיף לשמור את הלוח שהצעתי בפנים ואתה יודע את זה. :bash:

עייפתם אותי היום  :smile1:  :smile1:  :smile1:

מצאתי אותו בחנות שאני עובד בה   :silly: ..

יש יבואן רשמי לאינטל בארץ ואין שום בעיה להשיג אותו בכלל!

זה שהרבה חנויות מעדיפות למכור לוח עם שם מפוצץ (ASUS או MSI לרוב) וערכת שבבים עתיקה ועלובה , לא אומר שהאינטל לא קיים  :xyxthumbs:

פורסם

טוף ..אני פורש לתפוס קצת שינה..

היה נחמד לדבר אתכם ליאור ו MENTAL !

פורסם

לא אמרתי שאין ל-DC השפעה, אך שוב היא מזערית ולא משמעותית. ודאי שלא מצדיקה תוספת של 120 ש"ח.

גם בתחום שדרוג המחשבים, אין יותר מדי לאן לשדרג שכן אינטל זנחה את המעבדים הבודדים ועברה למעבדים כפולי ליבות, כך שנותרנו רק עם ההיצע הקיים היום.

שים לב כי במפרט שלך כלול מארז עם ספק ג'נרי ודבר זה אינו מומלץ.

מן הסתם היה עדיף לכלול את הלוח שלך במפרט זה (הוא בכל זאת מתקדם יותר) אך יש לכך מחיר. אני יכול גם לטעון כי בתוספת של 200 ש"ח ניתן לקחת מעבד SEMPRON בתושבת 754 וכך לאפשר מעבר עתידי ל-64BIT ב-AMD, אך שוב אין את התקציב לכך. במידה וניתן להגדיל את התקציב אז הדיון הזה חסר תועלת אך במידה ותקציב הגג שלנו הוא 2,500 ש"ח אין יותר מדי שניתן לעשות. במחשבים כאלו אין כסף על מנת לדאוג שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג שכן הסכומים נמוכים מדי, או במילים אחרות: you get what you paid for.

ד"א, זמינות זוהי גם תכונה חשובה שכן בן אדם לא ירכוש מוצר בחנות שנמצאת במרכז כאשר הוא גר בצפון. עלות הדלק או המשלוח מייקרים את עלות המוצר.

פורסם
  • מחבר

לצערי 2500 זה המקסימום וגם זה לא בקלות.

אני לא חושב שהמחשב הזה ישודרג בעתיד, אולי רק זיכרון יוסיפו לו.

אז מה אתם אומרים- הלוח של ASUS צריך להישאר?

בקשר למארז אני יקנה משהוא גנרי + ספק זול של HEC.

(למרות שזה בעייה כי המחשב כנראה יקנה בKSP והHEC הכי זול שיש להם זה 400W, שעולה 300 שקל)

פורסם

לא אמרתי שאין ל-DC השפעה, אך שוב היא מזערית ולא משמעותית. ודאי שלא מצדיקה תוספת של 120 ש"ח.

גם בתחום שדרוג המחשבים, אין יותר מדי לאן לשדרג שכן אינטל זנחה את המעבדים הבודדים ועברה למעבדים כפולי ליבות, כך שנותרנו רק עם ההיצע הקיים היום.

שים לב כי במפרט שלך כלול מארז עם ספק ג'נרי ודבר זה אינו מומלץ.

מן הסתם היה עדיף לכלול את הלוח שלך במפרט זה (הוא בכל זאת מתקדם יותר) אך יש לכך מחיר. אני יכול גם לטעון כי בתוספת של 200 ש"ח ניתן לקחת מעבד SEMPRON בתושבת 754 וכך לאפשר מעבר עתידי ל-64BIT ב-AMD, אך שוב אין את התקציב לכך. במידה וניתן להגדיל את התקציב אז הדיון הזה חסר תועלת אך במידה ותקציב הגג שלנו הוא 2,500 ש"ח אין יותר מדי שניתן לעשות. במחשבים כאלו אין כסף על מנת לדאוג שהמחשב יהיה ניתן לשדרוג שכן הסכומים נמוכים מדי, או במילים אחרות: you get what you paid for.

ד"א, זמינות זוהי גם תכונה חשובה שכן בן אדם לא ירכוש מוצר בחנות שנמצאת במרכז כאשר הוא גר בצפון. עלות הדלק או המשלוח מייקרים את עלות המוצר.

אינטל עוד לא זנחה כלום....

לגבי העניין עם הספק הג'נרי... תפסיקו כולכם עם קישקושי הביצים האלו!!!!

נקעה נפשי מהמשפט המטומטם הזה!

אז מה אם זהו ספק ג'נרי? אז מה? אתה מריץ 5 דיסקים קשיחים+אוברקלוק+6800ULTRA או X850XTPE +שני צורבים שאתה צורך כ"כ הרבה זרם?!

זה פאקינג P4S800-MX עם HD מסכן של 40G ללא מאיץ ללא כלום!

צאו כבר כולכם מהקטע המטופש חסר הביסוס הזה ותפסיקו לזרוק את המשפט "ספק ג'נרי לא מומלץ" על כל מפרט שקיים!

העצבים לא מכוונים אליך נקודתית MENTALLY אז אל תפגע..פשוט נפרצה לי הדיודה :silly:

אתה רואה שאצלי אין ספר ג'נרי ואם היה המחשב לא היה נדלק אפילו!

אבל למפרט פשוט כזה או אפילו כל מחשב סטנדרטי אין שום סיבה לשרוף כמה מאות שקלים על ספק (ועוד בגללו לחסוך במאיץ או לוח אם!).

הספקים שבאים היום (לפחות אצלי) אומנם ג'נרים אבל בעוצמות של 450-500W (בטח לא יעמוד בזה כמו ספק איכותי, אבל עדיין הרבה מעבר לדרוש אפילו במערכת עם AMD 64 3000 ואיזה 6600GT !

אווווווווווווף!

התחרפנתי לגמרי....מקלחת קרה.... :silly:

פורסם

שטויות?

תנסה אתה לאבד משני מחשבים שונים חצי מחשב מכל אחד מלילה אחד של ברקים

ונראה אם תמליץ למישהו לשים ספק ג'נרי

ולשרוף מאות שקלים? כולה ספק של Hec 300W AR-T עולה 160 שקל

מול ספק ג'נרי שעולה 80-90 שקל

ב 70-80 שקל אתה בטוח שבלילה כזה אם יהיה ספייק רק הספק ייהרס

ולא חצי מחשב

ואם לא שמת לב אני מדבר מנסיון כואב

פורסם
  • מחבר

איפה קונים ספק כזה?

Hec 300W AR-T

אם הוא באמת עולה 160 כמו שאתה אומר לא צריך בכלל לחשוב פעמים.

אבל הבעיה היא שאני קונה בKSP אז יש להם רק את הHEC 400W שעולה 300.

או במקומו ב160 שקל ספק גנרי 400W.

אם מוכרים אותו איפה שהוא ב"נועה" בחיפה או איזה חנות כזאת שרק הדלק והזמן יעלו פי 2 מהספק אז זה לא שווה.

פורסם

ליאור, שוב אל תשים נסיון אישי מול מאות מקרים

הספקים במארזים שאצלי הם של HEC אגב (מארז של 240 ש"ח), וזה גם מה שהצעתי...וכן, גם הוא די ג'נרי.

אני יכול לתת לך דוגמא שלי היה ספק של ANTEC 400W (שקל טון-טון וחצי)שעלה לי 700 ש"ח(בזמנו) כשאנשים בקושי היו מודעים לעניינים האלו (5 שנים) והוא התפוצץ לי יופי בסופת ברקים... למזלי לא לקח איתו חצי מחשב.. אבל הוא ליווה אותי במשך כמה מערכות (may his soul rest in peace).

אם אתה קונה מארז מעפ-עפן ב120 שקל , אל תצפה לספק שעומד בתקנים... ואין במקום עבודתי כאלו מארזים כלל... המארז הכי זול הוא 240 ש"ח עם ספק של HEC וזה גם מה שתמחרתי.

אגב, אם אתה רוצה הגנה מוחלטת מברקים קח מגן ברקים (אולי יעזור) או UPS ... אבל אם תקבל פגיעה ישירה בבנין/בית וההארקה לא תהיה 100% תקינה אז אתה תפגע (יותר נכון הUPS) ... ואם אין UPS, גם ספק של 1000 ש"ח ישיב את נשמתו לבורא!

פורסם

נעה / פנדה / לוג'יק - 160 ש"ח

ב KSP אני בטוח שישמחו להזמין בשבילך את הספק הזה

וב KSP היה עד אתמול גם ספק Enermax 350W שהוא דווקא היה יותר מומלץ, וגם דיי זול

אבל הוא נעלם מהאתר

Xvertigo זה בדיוק מה שאני אמרתי רק במילים אחרות

לספקים ג'נריים יש נטייה למות ולקחת חצי מחשב איתם בדרך, או מחשב שלם

לספקים ממותגים אין נטייה כזאת, אם הם מתים, הם מתים לבד

עדיף ספק שרוף של 160 שקל או מחשב? אפילו של 2500 שקל?

והכל בגלל קמצנות על עוד 70-80 שקל?

וזה נסיון אישי דיי עשיר

ראיתי כבר כמה עשרות מערכות שרופות ככה

היה גם אחד לא מזמן שהכל היה מפויח, שום דבר לא שרד

הדבר היחיד שמשותף לכל המערכות האלה זה ספק ג'נרי

אלה עם הספק הממותג באים כדי להחליף ספק ולא לקנות מחשב חדש

או לשאול "מה שרד?"

פורסם

יש לך את זה דרך נועה מחשבים:

INTEL CELERON 2.4g 533mhz

ASUS P4S800-MX

ADATA DDR 512MB 400MHZ

WD 40/7200 BB

INNO3D G-FX5500 128MB

Compucase 6K31 Micro 300 Watt

VIEWSONIC E70

למזומן זה יוצא 2555 שח..

טיפה יותר חזק ממה שהצאת, גם בכרטיס מסך וגם בכמות הזיכרון

פורסם
  • מחבר

OK

הנה המפרט עכשיו, מה אתם אומרים

(אני נשאר עם 256MB ורק אם יהיה צורך אני ישדרג לעוד MB256 )

מעבד Intel Celeron D 320 - 2.40Ghz Prescott , 256kb 533MHz FSB - BOX - with stock fan 430

לוח אם SiS 661FX - Asus P4S800-MX - M.ATX 350

זיכרון פנימי 256MB DDR 400 A-DATA /VT 160

דיסק קשיח 340 WD - ATA-100 80GB 8MB

צורב LG 52 x 32 x 52 140

כרטיס מסך Onboard - מובנה על הלוח אם 0

כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0

כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0

רמקולים 0

מארז 160 ג'נרי

ספק כח HEC 300W AR-T 160

עכבר MS Optical + rol 50

מקלדת Compaq Multimedia PS2 BLACK 40

מסך Samsung 793DF 725

סה"כ 2555¤

DIABLO, אני לא יודע מאיפה הבאת את המפרט הזה אבל זה המפרט הכי קרוב והכי זול שהצלחתי להרכיב בנועה וזה עדיין יוצר איזה 500 שקל יותר.

INTEL CELERON D 2.67g 533mhz 330J 535 ¤ 1

ASUS P4P800-MX 445 ¤ 1

ADATA DDR 256MB 400MHZ 250 ¤ 1

WD 40/7200 BB 300 ¤ 1

LG 52X32X52 BULK 155 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A19 WHITE NO PSU 280 ¤ 1

HEC 300ART 160 ¤ 1

SAMSUNG SYNCMASTER 793DF 790 ¤ 1

מקלדת אינטרנט KB-950P 50 ¤ 1

MICROSOFT WHEEL OPTI PS2/USB 60 ¤ 1

סה"כ: ¤ 3025

פורסם

המפרט דרך נועה.. ואם אתה מוריד את השלושה אחוז למזומן זה יוצא לך במחיר שכתבתי...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים