עבור לתוכן

למה האוטו נכבה כשעוצרים באוטו בלי שלחצנו על הקלאצ'?

Featured Replies

פורסם

הקלאצ' הזה עוד יהרוג אותייי.כזה מעצבן

עוד שאלה: בהילוך ראשון אם אני אעוריד רגליים מהדוושות האוטו יסע לאט

ואם אני על ניוטרל והרגליים לא על שום דוושה ?

פורסם

תקרא איך אוטו עובד, ואני בטוח שמורה הנהיגה שלך יסביר לך הכל מעולה.

פורסם

על ניוטרל המנוע מנותק לגמרי מהגלגלים.. האוטו יזוז רק אם יש שיפוע בכביש... יענו רק הגלגלים..

המנוע כבה מפני שיש לו סיבוב מינימאלי.. וכאשר הגלגלים לא "רוצים" לזוז אז הם חוסמים תמנוע.. והוא כבה..

אני פנוי לכל שאלה..

פורסם
  • מחבר

הבנתי...מה אסור לעשות כדי שהברקסים לא "ישרפו" (שהורס תבלמים) ?

פורסם

אל תבלום :smile1:

פורסם

אם הבנתי נכון את הניסוח שלך, בירידות מתמשכות (ירידה מהרים למשל) האוטו מן הסתם יאיץ ויאיץ הודות לכח המשיכה, עד שיגיע למהירות שתהיה מהירה מדי ותרצה להאיט. רוב הנהגים הלא מנוסים ילחצו על הברקס שיאט אותם, אך החיכוך האדיר שנוצר בגלגלים פשוט שורף את הברקסים ולאורך זמן עלול להרוס אותם= אין ברקסים= אין איך לעצור= תאונה ברוב המקרים.

לכן, מומלץ לרדת להילוך נמוך יותר שימנע מהאוטו להאיץ ולהאיץ. עדיף שהמנוע יסתובב במהירות ובטורים גבוהים (5,6 אלף סיבובים בדקה) מאשר להמשיך ולחכך את הגלגלים. בגיר אוטומטי ניתן לרדת להילוך 2 או אפילו L במקרים קיצוניים, ויש המשלבים OverDrive ( Hold ).

פורסם

ביטול ה OVERDRIVE לא נותן כלום כשאתה על הילוך שני או ראשון באוטומט

הOVERDRIVE זה ההילוך האחרון שמטרתו לשמור על המהירות רק בסל"ד נמוך יותר

ברגע שאתה שם הילוך שני (למשל) האוטו לא יגיע אף פעם להילוך האחרון ולכן ביטולו לא יתן כלום

פורסם

זה לא בדיוק ככה, Overdrive זהו לא הילוך נוסף. זוהי פשוט הוראה למשוך את ההילוך.

פורסם

לא זה לא.(לא משנה ידני או אוטומט)

בכל מכונית ההילוך האחרון הוא OVERDRIVE

שמטרתו להוריד את הטורים ושמירה על המהירות

ביטולו פשוט מגביל אותך להילוך אחד נמוך יותר

אבל כשאתה מוריד ל L או 2 המגבלה של הOVERDRIVE כבר לא אפקטיבית

המגבלה האפקטיבית היא של ההילוך ששמת

פורסם

איפה שמעת שאוברדרייב זה למשוך הילוך?

זה מצב חיסכון בדלך לנסיעה באוטוסטרדות שמרבית הנסיעה מתבצעת באותה מהירות ללא עצירות

פורסם

ההגדרה לאובר דרייב משתנה ממכונית למכונית - כל יצרן קורא לכל תכונה בשם אחר.

אצלי באוטו זה כאילו ההילוך ה-4, אבל באופן טבעי זה מופעל, כך שלחיצה על OD בעצם מגבילה את המנוע לשלישי (הורדת הילוך).

אבל כבר שמעתי על מכוניות שבהן OD זה חצי הילוך (אבל גם כן אחרי שלישי, במקום רביעי), ואולי יש מכוניות שבהן OD זה השם של ה-mode כוח של האוטו, ומשהו אחר מוריד את ההילוך.

אצלי למשל יש כפתור של power, snow וכאלה...

פורסם

ההגדרה לאובר דרייב משתנה ממכונית למכונית - כל יצרן קורא לכל תכונה בשם אחר.

אצלי באוטו זה כאילו ההילוך ה-4, אבל באופן טבעי זה מופעל, כך שלחיצה על OD בעצם מגבילה את המנוע לשלישי (הורדת הילוך).

אבל כבר שמעתי על מכוניות שבהן OD זה חצי הילוך (אבל גם כן אחרי שלישי, במקום רביעי), ואולי יש מכוניות שבהן OD זה השם של ה-mode כוח של האוטו, ומשהו אחר מוריד את ההילוך.

אצלי למשל יש כפתור של power, snow וכאלה...

אופל?

פורסם

באלנו :-\

פורסם

http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive

אני חושב שזה ממצה את העניין

An overdrive transmission in automotive and mechanical engineering is a form of gearbox and transmission with a gear ratio that causes the driven wheels to rotate at a higher Rpm than the engine, at a low torque. The advantage is a higher MPG ratio.

MPG-miles per gallon

פורסם

נו, יופי, זה פשוט הילוך גבוה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים