עבור לתוכן

כונן דיסקטים חיצוני או איך להעריך כבל IDE

Featured Replies

פורסם

לכולנו יש את הכונן דיסקטים הקטן החמוד והשימושי הזה. לכולם הוא תקועה נמוך במארז ובשביל להגיע אליו צריך להיתכופף יש גם מארזים כאלה אן חור עמוק וברגע שהדיסקט יוצא הוא נתקע בחור ואז צאיך לדפוס אותו ולהוציא אותו. מעצבן >:( .

מה שאנ רוצה לעשות זה להישתמש באחד מהחורים מאחורי המארז (המיועדים ליציות של כרטיסים וכו') להדביק לשם חיבור מולקס וכבל IDE של הכונן. אליהם לחבר מין כבלים מעריכים המגיעים עד השולחן ומתחברים לכונן דיסקטים. להעריך את מולקס לא בעיה מלחימים עוד 4 חוטים אדום לאדום שחור לשחור צהוב לצהוב. מה אם IDE יש שמה 40 או 80 חיבורים (לא זוכר לא ספרתי) איך להעריך כזה דבר?!? מה לחבר לאן?! עזרו לי!

אני לא מתכוון לקנות מפצל או משו כזה אני רוצה לעשות זאת לבד מחר או בשבת יש לי מלא כבלים של IDE אז להעריך זה לא בעיה אני רק צריך לדעת איך.

פורסם

לא משתלם בכלל, עזוב אותך מזה.

אם כזה דחוף לך שימוש בדיסקטים תקנה פלופי שמתחבר לUSB.

או שיותר פשוט וזול זה DISK ON KEY של איזה 32 MB.

אם אתה בכל זאת מתעקש תלך לחנות אלקטרוניקה תבקש הם יעשו לך לפי אורך וכל זה,

קשה מאוד להתעסק עם החוטים האלה הם כאלה דקים ורגישים.

ועוד דבר זה שאתה חייב לחבר את הכונן אם אתה רוצה לפני הדלקת המחשב , כי זה לא כמו USB שיש לו זיהוי

זה כונן לכל דבר.

פורסם

לא עדיף לבנות מאתם מ5.25inch לגודל 3.25inch? (גודל של פלופי סטנדרטי)

או באמת לקנות DOK קטו שגם הרבה יותר מהיר מהפלופי הארור!

פורסם
  • מחבר

אין לי כסף להשקיע ברור שהיתי קונה אבל אין כסף לא לכונן ב USB ולא ל DISK ON KEY

ולמה הכוונה מאתם מ5.25inch לגודל 3.25inch?

אני לא מבין ב IDE תסביר לי בבקשה

פורסם

הוא התכוון שפשוט תשים את הפלופי במקום שנועד לכוננים רגילים כמו צורב/סידירום

ע"י זה שתכין כמו מתאם , כי הברגים לא יגיעו

עכשיו יותר מובן?

פורסם

כונן דיסקטים לא מתחבר עם כבל IDE (וזה גם לא השם המדוייק של כבל 40/80 פין). יש לו כבל אחר, אני לא בטח מה השם. שנית, בדרך כלל קשה להאריך כבלים כאלה בגלל הפרעות אלקטרומגנטיות שגוברות עם התארכות הכבל. כבל 80 פין לא יכול לעבור אורך של 60-80 ס"מ. עם זאת, אני לא אומר שכבל של כונן דיסקטים לא יוכל לעבוד באורך מטר וחצי. לא בדקתי את הנושא.

פורסם

אם אני לא טועה אפשר לנתרל את ההשפעות האלקטרומגנטיות האלה בעזרת 2 מגנטים עגולים שהחוט עובר דרכם ב2 הקצוות שלו

זה כמו שיש על חלק מכבלי הUSB יש מאין קופסא קטנה על החוט זה 2 מגנטים עם חוט שמלופף פעם אחת דרכם.

אז אם אתה רוצה להאריך כזה סוג של חיבור ויהיו לך הפרעות אלקטרומגנטיות אתה יודע מה לעשות

פורסם

אני הייתי הולך עם ההצעה של guypld

או שיותר פשוט וזול זה DISK ON KEY של איזה 32 MB.

יש אפילו של 16 MB

יעלה לך בערך כמו פלופי... זה לא כל כך יקר...

פורסם

אין לי כסף להשקיע ברור שהיתי קונה אבל אין כסף לא לכונן ב USB ולא ל DISK ON KEY

אם היה לו 155 ש'ח הוא היה יכול לקנות DOK בגודל 256Mb וכאמור אין לא כסף

אז למה להציע רעיונות שלא עולים על הדעת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים