פורסם 2005 במרץ 1620 שנים מהם ההבדלים בין Nforce3 ל Nforce4? והאם ההבדלים האלה מצדיקים את ההפרש במחיר שביניהם?.......... תעזרו לי לדעת מה כדאי לי לקנות...
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים מהם ההבדלים בין Nforce3 ל Nforce4? והאם ההבדלים האלה מצדיקים את ההפרש במחיר שביניהם?.......... תעזרו לי לדעת מה כדאי לי לקנות... יש PCIe.... בחלק מהnForce4 יש SATA2... איזה הפרשים ראית?...כי אני רואה הפרש של 10 שח..!!
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים nForce 3 - כרטיסי הרחבה מסוג AGP (כרטיס מסך) ומסוג PCI (כרטיסי רשת, קול וכו')nForce 4 - כרטיסי הרחבה מסוג PCI-Express x16 (כרטיסי מסך) ומסוג PCI-Express x1 / x4 (כרטיסי רשת קול וכו') ומסוג PCI (כמו למעלה)תמיכה בדיסקים קשיחים SATA 2.0 (שעוד לא יצאו)בנוסף ל nForce 4 יש כמה גירסאות והם תומכים גם ב SLI (חיבור שני כרטיסי מסך של nVidia ביחד לביצועים טובים יותר) בגירסה המתאימהשים לב של nForce 3 יש שתי גירסאות:nForce 3 250 - למעבדים עם סוקט 754 הישנים יותר והסמפרונים החדשיםnForce 3 Ultra - למעבדים Athlon 64 Bit החדשים יותר בסוקט 939
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים ההבדל הוא PCI EXPRESS, שאם אתה קונה מחשב חדש או משדרג מערכת בשדרוג שכולל כרטיס מסך, זה הבדל מ-א-ו-ד משמעותי. לא יהיו יותר כרטיסי AGP אחרי השנה, והכרטיסים החדשים שתומכים בAGP היום הם מגושרים, כלומר לא נבנו לחיבור הזה, ובגלל שאתה משלם על גשר, הם עולים יותר.בתאכלס, אחרי שהכל מתקזז, מערכת NFORCE 4 היא מערכת שלא עולה יותר מגג 100 שקל היום (ללוח בסיסי כמובן, שהלוח הבסיסי ביותר של NFORCE 4 - הגיגבייט NF9, הוא לוח מצויין), ותשאר בחיים זמן רב יותר, תודות ל-PCI-EXPRESS.תתעלם מהתמיכה בSATA2, היא לא ממש רלבנטית היום וכנראה שגם לא בקרוב.
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים SATA 2 יהיה מאוד רלבנטי בקרובוהלוח הכי זול ל nForce 4 הוא כבר לא Gigabyte GA-K8NF-9 אלא MSI K8N Neo4-Fשהוא קצת יותר טוב מה K8NF-9 ותומך גם ב 2000MT/s
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים ומה ההבדל בין SATAלSATA2?מהירות גבוהה יותר...אבל זה לא ישנה כלום כי לא הגענו עדיין למגבלת המהירות של הSATA הרגיל וגם לא של הATA הרגיל... כי זה בעצם לא ישנה עד כמה מהר החיבור הוא ברגע שהדיסק קשיח יותר איטי אז הוא פשוט לא יוכל להעביר לו את המידע במהירות גבוהה כל כך
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים Deddy אתה לא יכול לנחש שאנחנו לא ננצל את SATA 2את ה SATA אנחנו כרגע לא מנצלים זה נכוןאבל עד שלא יהיה אב טיפוס לכונן עם SATA 2 אתה לא יכול לנחש כלום2000MT/s זה המהירות באס המוכפלת של המעבד1GHz בלי הההכפלהשים לב זה לא HTT!
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים דווקא אפשר לנחש די טוב בקשר ל SATA 2אין מצב שהארד דיסק בתקן SATA 2 יתן שיפור רצינימה שיכול לגרום לתוספת ביצועים בדיסקים זה יותר RPM ויותר CACHEואת זה אפשר לעשות גם עם SATA 1קודם שיהיו דיסקים שיצלו את ה ATA-100 ואח"כ נדברההבדל היחיד שיורגש במעבר ל SATA2 הוא התמיכה ב NCQ(וזה אמור לתת תוספת ביצועים נחמדה)
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים יש דיסקים של מקסטור עם SATA2זמינים אפילו בארץ...NCQ אפשר להכניס גם בלי SATA2
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים לא ראיתי עדיין דיסקים של SATA2 בארץברור שיש דיסקים עם NCQ בממשק SATA 1 (כמו ה RAPTOR)אני התכוונתי שזה יהיה סטנדרט ב SATA2
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים ראפטור זה SCSI מגושר לSATAיש לו command queueing אבל לא הNCQ של הSATAהMaXLine III של מקסטור נותנים SATA2, נדמה לי שראיתי באתר של אחת החנויות כונן כזהעריכה - הנהhttp://zap.co.il/model.asp?model_id=28508כל אחת מהתוצאות שהן 16MB מטמון + SATA אמורה להיות Maxline III (אם זה לא Diamondmax 10)
פורסם 2005 במרץ 1620 שנים ראפטור זה SCSI מגושר לSATAאת זה לא ידעתיאבל SATA 2 לא מופיע אפילו באתר שלהם
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.