עבור לתוכן

איך אני מחבר יחדיו 4 פרופילים 90מעלות ככה שיהיה חיבור "שפיץ"?

Featured Replies

פורסם

אני חושב על פרוייקט חדש ואני מעוניין לבנות פירמידה , יש ברשותי הרבה פרופילים של 90 מעלות ואני רוצה בעזרתם לבנות פירמידה , הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון , בשפיץ יהיה חיבור יפה כזה שהם ישתלבו אחד בתוך השני .

אם מישהו ישרטט לי את זה יהיה מעולה

פורסם
הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח לתאר לעצמי כיצד לחתוך אותך כך שבקצה העליון

אתה רוצה לחתוך אותי יא מניאק?!

חח סתם סתם..

אחי לא הבנתי למה אתה מתכוון אתה יכול בבקשה להביא ציור או משהו כזה? לפחות תסביר אתת עצמל טוב יותר!!!

לא הבנתי מה אתה רוצה :-\

פורסם

אם הבנתי נכון, אתה רוצה לעשות פרמידה כזאת.. זה לא כזה מסובך (אם יש לך חומרים + כלים)

הרעיון הוא פשוט לקחת 4 משולשים זהים בגודל. ולרתך אותם (או בשיטה אחרת..) אחת לשניה עד יצירת משולש..

הבעיתיות פה היא בעצם ליצור שילדה שתחזיק את רכיבי המחשב. זה אומר אולי ליצור מפלסים, מקום ללוח אם, להארדיסיקים, לסידירומים וכו'.

זה דורש תכנון..

וזה דווקא רעיון טוב למארז שיכול לצאת מדהים! (אם יהיה לי זמן + רתכת אני אנסה ליצור משהו כזה :P )

פורסם

תחתוך את הזויות בקצבות כערך בזוית של 30 מעלות ותחבר כל שתי זויות עם חתיכת ברזל בצורת משולש שהזוית העליונה שלו תהיה פחות מ60 מעלות.

ואז תחבר כך כל קבוצת זויות אול על ידי ניטים/ברגים או הלחמה/דבק טוב.

הנה תמונה שתמחיש (רק תראה איזה השקעה)..

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אם הפירמידה מרובעת אז צריך 45 מעלות על כל צד,

בצורה שאתה רוצה עדיף כ 60 מעלות

פורסם

יש לי רעיון אבל אני לא ממש בטוח עליו

תיקח 90מעלות תחבר לו למטה עוד חתיכת מתכת (בסיס)

תעשה שתיים כאלו

תיקח עוד שתי חתיכות מתכת באותו גודל של הבסיס תלחים את כל הבסיסים כולל שתיי החתיכות בצורת ריבוע כאשר שתי הקודקודים של המשולשים נישענים אחד על השני במרכז

והנה משולש תלת מימדי

פורסם
  • מחבר

יש לי את כל הכלים

רתחת ופרופילים באורף 18 מטר

עשיתי תכנון והכל אבל קשה לי לראות ויזואלית איך יהיה החיבור בקצה , בדומה לזה ש ETB עשה רק שאצלי זה יהיה עם ארבע פרופילים והבסיס של הפירמידה יהיה ריבועה

פורסם

הזוית שבין קו החיתוך לקו של הפרופיל צריכה להיות 30 מעלות גם בפירמדיה ריבועית. גם היא מורכבת מארבעה שולשים שווי צלעות, שכידוע הזוויות בהם הן 60 מעלות. חצי זווית תהיה 30 מעלות.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאני אמור לעשות זה לחתוך כל פרופיל בזוית של 30 מעלות בקצה ואז 4 הפרופילים יתחברו יחדיו כמו בפאזל ?

ואיך אני אמור לחבר את הבסיס ?

אם אפשר תמונה הסקאץ' אפ כי לא ממש הולך לי עם התוכנה ואני לא מצליח .

בעיקרון במפלס התחתון ישב הלוח אם כי הוא הכי גדול ותופס הכי הרבה שטח מעליו יהיה מפלס נוסף שעליו ישב הספק ועל המפלס הנ"ל יחובר מלמטה כלוב שבו יהיו הDVD וההארדים .

הלוח ישב בגובה של 2 וחצי עד 3 ס"מ מעל הדופן התחתונה כך שאפשר יהיה להכניס את הפלופי למטה .

פורסם

זויות הבסיס צריך להיות בזוית 45 מעולת.

הנה שתי סירטוטים מופשטים לפירמידה, ולדרך חיבור הזויות.

פורסם

אם הפירמידה היא משוכללת (כל ה"צלעות" שוות), הזווית צכירה להיות 30 מעלות. (והזיות ש-ETB סימן צריכה להיות 60).

הנה שרטוט שלי. אמנם אין לי תוכנת תלת מימד, אבל אני מקוה שתבין את הרעיון. השרטוט השמאלה הוא מבט מלמעלה על הפרופיל, האמצעי הוא מבט מהצד. בקצה שמתחבר לבסיס הזווית צריכה להיות 60 מעלות.

פורסם
  • מחבר

עדי אבל אל תשכח שהזוית של הפרופיל היא 90 מעלות וכל פינה בבסיס יהיה חיבור של שלושה חלקים .

שתי צלעות בסיס וצלע של הפירמידה כך שנוצר מצב שצריך לחתוך אותם כך ששלושתם ישתלבו אחד בשני .

וב"שפיץ" אני חותך כל פרופיל בזוית של 30 ואז הכל יוצא בסדר נכון ?

פורסם

צוקד, לא התייחסתי לפרופילים של הבסיס. לדעתי לא תוכל לעשות את הבסיס מהפרופיל שלך, כי זווית הכיפוף שלו היא 90 מעלות. לפי החישוב שלי, אתה צריך פרופיל עם זווית של 54.74. אולי תוכל למעוך את הפרופילים שיש לך.

בכל מקרה, הנה השרטוט של הפרופילים:

פורסם
  • מחבר

עכשיו זה בעיה .

יש לי רק בזוית של 90 מעלות .

נראה אולי אני באמת אכופף אותם איכשהו .

אבל הצלעות זה בסדר שהן בזוית של 90 מעלות נכון ?

פורסם

אני מקווה שאני מבין את כוונתך.

ראית ת'פרויקט החדש של Arik G?

הוא חיבר את הצלעות עם קוביות שעל כל פיאה של הקוביה יש בורג... זה רעיון ממש טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים