עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה דיגיטלית

Featured Replies

פורסם

היי לכולם, אני צריך המלצה למצלמה דיגיטלית עם המאפיינים הבאים:

שתהיה ספונטנית, שהזמן שמהרגע שאני לוחץ על הכפתור צילום עד שהמצלמה מצלמת יהיה כמה שיותר נמוך

שתהיה לה יכולת לצלם טוב בכל מני תנאי תאורה. לא צריכה להיות עם יותר מדי אפשרויות ידניות.. בתקציב נמוך עד בינוני (משהו ששווה את הכסף אבל לא משנה מטורף)

פורסם

שתהיה ספונטנית, שהזמן שמהרגע שאני לוחץ על הכפתור צילום עד שהמצלמה מצלמת יהיה כמה שיותר נמוך

אם זה מה שאתה מחפש, יש לך רק אפשרות אחת: ריקו. בכל החברות האחרות זמן התגובה בין רגע הלחיצה לרגע הצילום ארוך בהרבה. חלק מהדגמים של סוני וקאסיו יורדים לאיזור ה-1/3 שניה, אבל זה עדיין פי כמה יותר איטי מהמצלמות של ריקו, שבדגמים האחרונים שלהן יש לאג בלתי-מורגש לחלוטין של פחות מעשירית שניה.

בכל המצלמות תוכל ללחוץ חצי-לחיצה לפני הצילום כדי להקטין את זמן התגובה בין רגע חצי-הלחיצה לבין רגע הצילום, אבל לא תמיד יש זמן לזה. לפעמים אתה רוצה ללחוץ בפעם אחת והשהמצלמה תצלם מייד.

שני דגמים משתלמים שלהם:

Caplio RX. מצלמת 3MP מסיבית אבל קטנה. איכות תמונה נחמדה, אבל לא מפילה. ב-900 ש"ח אני לא מכיר שום דבר שמתקרב, בטח לא עם עדשה 28-100.

http://starcom.co.il/product.asp?product=591

Caplio R1. מצלמה 4MP עם איכות תמונה מצויינת (צבעים יותר חיים משל ה-RX?). 1550 ש"ח בלינק שלמטה. עדשה 28-135. גם המצלמה הזו קומפקטית ובנויה מצויין (מתכתית), אבל אני פחות אוהב את התחושה של הכפתורים שלה בהשוואה לאלה שב-RX.?

http://starcom.co.il/product.asp?product=314

תמונות שצילמתי עם דגם ישן ופשוט יותר של ריקו (Caplio G3) תמצא כאן:

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=77224.msg600880#msg600880

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=77224.msg609552#msg609552

אני מאוד אוהב את המצלמות של ריקו ורק מחכה לרגע שהם יוציאו דגם עם מסך LCD מסתובב כדי לנטוש סופית את אולימפוס ולקנות שוב מצלמה של ריקו.

פורסם

הצעה לא רע ...

עם אתה רוצה יש לך גם את הסידרה החדשה של ה קאנונן ה A520 וה A510 שהם מצלמות קומפקטיות ... מהירה ,קלה, חסכונית וכל מה שאתה צריך פשוט במצלמה..

פורסם

אממ... לא. מצלמות החובבים של קאנון הן הרבה דברים, אבל הן לא מהירות. זמן התגובה של ה-A95 למשל, הוא 0.9 שניה. בהשוואה ל-0.05 שניה ב-Ricoh Caplio R1. פי 18 יותר איטי לפי החישוב שלי. ה-A510 וה-A520 לא מתיימרות להביא שיפור כלשהו בתחום הזה.

פורסם

אממ... לא. מצלמות החובבים של קאנון הן הרבה דברים, אבל הן לא מהירות. זמן התגובה של ה-A95 למשל, הוא 0.9 שניה. בהשוואה ל-0.05 שניה ב-Ricoh Caplio R1. פי 18 יותר איטי לפי החישוב שלי. ה-A510 וה-A520 לא מתיימרות להביא שיפור כלשהו בתחום הזה.

אבל אם הוא לא צלם מקצועי זה לא ישנה לו לחכות "אפילו" כמה שניות.

אני צודק? הרי הזמן תגובה של קאנון לא איטי שתצטרך להתייסר אלא שפשוט יותר יותר מהירות ולפי דעתי ותקן אותי, פותח הת'רד, הוא בכלל לא צריך את המהירות הזאת.

פורסם

אני צודק?

לא. אתה טועה. אין קשר של אחד-לאחד בין צילום מקצועי לבין מהירות תגובה. צלם מקצועי שמצלם מוצרים דוממים בסטודיו לא צריך מצלמה עם תגובות מהירות. לעומת זאת, צלם חובב שמצלם את התינוק שלו משחק ומתרוצץ, צריך בהחלט מצלמה זריזה. אחת הטענות הנפוצות של הורים היא שעם מצלמות פילם הם קיבלו תמונות טובות יותר של הילדים שלהם מאשר עם מצלמות דיגיטליות. האשמה היא בזמן התגובה האיטי של המצלמות הדיגיטיליות.

הרי הזמן תגובה של קאנון לא איטי שתצטרך להתייסר אלא שפשוט יותר יותר מהירות ולפי דעתי ותקן אותי, פותח הת'רד, הוא בכלל לא צריך את המהירות הזאת.

הוא ביקש מצלמה עם תגובה מהירה, אני המלצתי לו על כזו. אתה מנסה להגיד שעדיף שפותח הת'רד יישנה את הדרישות שלו ויתאים אותן לאלה של צלמים אחרים?

פורסם
  • מחבר

אני צודק? הרי הזמן תגובה של קאנון לא איטי שתצטרך להתייסר אלא שפשוט יותר יותר מהירות ולפי דעתי ותקן אותי, פותח הת'רד, הוא בכלל לא צריך את המהירות הזאת.

למה לעזאזל אתה מחליט בשבילי מה אני צריך? דבר ראשון המצלמה לא בשבילי, דבר שני אין לכם מושג אם אני מצלם צמח ואז ממש לא אכפת לי עם יקח גם שתי שניות עד שהמצלמה תצלם או שאני מצלם אירוע ספורט ואז כל מילי שניה חשובה לי.. הדרישות שלי היו מצלמה מהירה ושמוציאה תמונות טובות בכל תנאי תאורה, הם לא השתנו מאז. תודה רבה ועד עכשיו הריקו נראת לי הבחירה הכי הגיונית

פורסם

למה לעזאזל אתה מחליט בשבילי מה אני צריך? דבר ראשון המצלמה לא בשבילי, דבר שני אין לכם מושג אם אני מצלם צמח ואז ממש לא אכפת לי עם יקח גם שתי שניות עד שהמצלמה תצלם או שאני מצלם אירוע ספורט ואז כל מילי שניה חשובה לי.. הדרישות שלי היו מצלמה מהירה ושמוציאה תמונות טובות בכל תנאי תאורה, הם לא השתנו מאז. תודה רבה ועד עכשיו הריקו נראת לי הבחירה הכי הגיונית

סבבה אתה המחליט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים