עבור לתוכן

עזרה בהכנסת דרייברים של SATA לדיסק התקנה של XP

Featured Replies

פורסם

קניתי הרד דיסק חדש עם חיבור SATA.(שמיועד לעבוד ככונן יחיד במחשב)

עכשיו כמו שכולכם יודעים בזמן התקנת הווינדווס צריך ללחוץ F6 ולהכניס את הדיסק של הדרייברים של ה SATA.

הבעיה היא שאין לי כונן דיסקטים(וקצת בעיה לארגן עכשיו).

אז רציתי להוסיף לבד את הדרייברים של הSATA לדיסק התקנה של XP.

נתקלתי במדריך הזה:

http://greenmachine.msfnhosting.com/READING/addraid.htm

אבל קצת הסתבכתי.

בשלב השני - מה בדיוק צריכה להיות התיקייה שאליה אני מעתיק את הדרייברים? בדיוק כמו שכתוב?

ובשלב הבא - לא קיים אצלי בדיסק קובץ WINNT.SIF :o

מה עושים?

תודה לעוזרים(וגם לאלה שלא :) ) !

פורסם

תשאיל פלופי מחבר\מחשב אחר בבית.

עזוב אותך להסתבך עם המדריכים האלה.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף להסתבך עם המדריכים האלה מאשר להתחיל לפרק מחשב בבית.... זה סתם בלאגן....

חוץ מזה, שכל פעם שאני ארצה לפרמט אני אצטרך להוציא פלופי מאיזה מחשב?

לא בא בחשבון....

נפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

פורסם

האמת היא שאני כבר לא זוכר איך עושים את זה. :kopfpatsch:

אם אף אחד לא יענה לך (ואני בטוח שכן) אז אפתח את הספרים של הMCSE שלי ואתן לך את התשובה.

פורסם

במקום להסתבך עם המדריך הזה, נסה את nLite. בעזרתה תוכל להכין דיסק של XP תפור לפי העדפותייך כולל הדרייבר של ה- SATA ועוד הרבה דברים אחרים.

פורסם
  • מחבר

כן זה מה שעשיתי בסופו של דבר אבל תודה בכל מקרה :)

נתקלתי באיזהו ארור אבל אני חושב שאני יודע מה עשיתי לא טוב ואיך מסדרים את זה אז אני עכשיו בדיוק מנסה את זה וכשזה יהיה מוכן אני אעדכן :)

ד.א. מאיפה משיגים את הקובץ התקנה של ה SP2 בשביל לעשות לו INTEGRATE?

כי יש לי SP2 מותקן כבר אבל הוא הותקן באמצעות ה WINDOWS UPDATE.

פורסם
SP2
פורסם
  • מחבר

תודה!  :xyxthumbs:

אבל עדיין יש בעיה.

עשיתי עריכה לווינדווס עם NLITE - הוספתי את הדרייברים של ה SATA של SILICON 3112R (אלו שבאו עם הדיסקט של אביט).

הכנסתי לדיסק כמו שצריך - עשיתי בוט מהדיסק - הוא טען את הכל כמו שצריך(בניגוד לפעם שעברה שהוא אמר שיש בעיה עם הדרייברים של ה 3112),

ואז זרק ארור שאין שום הרד דיסק מחובר.

אולי אני צריך קודם ליצור PARTITION? כי עד כמה שזכור לי ה XP יודע להתקין ווינדווס גם על דיסק לבי פרטישן - הוא יוצר פרטישן במהלך ההתקנה.

אני טועה?

מה אני צריך לעשות?

ואם כבר אז עוד שאלה - ה SP2 כולל את כל העידכונים מ SP1 ועד SP2? או רק כמה עדכונים?(או שהעדכונים של ה-SP2 בכלל לא קשורים לשאר העדכונים?)

פורסם

לגבי הבעיה ראשונה, אני לא בטוח שאני יודע מה הבעיה. לי אישית זה עובד חלק ולא נתקלתי בשום תקלה. בלשונית של הכנסת הדרייברים, יש הערה שאם אתה מכניס דרייברים של SATA אתה צריך להוריד משם את ה- V או משהו בסגנון. אחרת זה לא עובד...שמת לב לזה? כי זה יכול לגרום לבעיות שלך.

לגבי שאלתך השניה, SP2 כולל כבר את SP1. עוד טיפ שיש לי בשבילך זה להוריד את הקובץ הזה של AutoPatcher XP. הקובץ הוא התקנה של כל העידכונים האחרונים שיצאו ל XP וכולל גם תוספות שונות. הקובץ מצויין בכלליות למי שמפרמט את המחשב ורוצה להתקין את כל העידכונים אך אין לו גישה לאינטרנט, או פשוט רוצה לחסוך את כל הריסטארטים. במקרה שלך, אתה יכול לחלץ מהתקייה של ההתקנה את קבצי העידכון של XP, ולשלב אותם בהתקנה עם nLite.

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון אולי להודעה הזו?

http://img192.exs.cx/img192/2236/untitled3vo.jpg

מה אני אמור לעשות אז? לסמן DELETE AFTER INSTALL? אבל בכל מקרה ההודעה אומרת שזה לא תקף לזה... לא?

פורסם

האמת שאני מתכוון יותר להודעה הזו:

11os.jpg

אתה צריך להשאיר את זה כמו שפה ולא לסמן שם את ה- V.

לגבי ההודעה שלך, עדיף שתשאיר את הדרייברים ולא תמחוק אותם. זה סתם עלול לגרום לצרות.

פורסם
  • מחבר

אה, את זה ראיתי. :)

לא עשיתי התקנה אוטומטית -השארתי את זה כמו בתמונה.

אז מה עושים?

פורסם

חשבתי שזו הבעיה אצלך, ושסימנת שם V ולכן לא יצא לך הדיסק. נסה לבצע שוב את התהליך ואל תסמן לתוכנה למחוק את הדרייברים. אצלי עם אותו תהליך בדיוק הדיסק עבד בלי בעיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ניסיתי עוד כמה דברים.

עשיתי LOW LEVEL FORMAT דרך הדוס.

אחרי זה דרך האשף של הווינדווס יצרתי מחיצה על כל ההרד דיסק ופירמטתי פירמוט רגיל.

עכשיו ניתן להשתמש בדיסק בווינדווס.

עדיין לא ניתן להתקין עליו ווינדווס.

שמתי את הדריבר של הסאטא SILICON 3112R.

כשאני לוחץ F6 - הוא מבקש פלופי.

אם אני לא לוחץ F6 - הוא אומר שהוא לא זיהה שום הרד דיסק.

אין שום ארור או משהו....

למישהו יש רעיון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים