עבור לתוכן

טרנזיסטור 2n2222 איך לחבר ל LPT

Featured Replies

פורסם

השעלה איזה נגד אני צריך כדי שהוא יפעל כמו שער NOT ניסיתי 100 קילואום ו 47 קילואום והוא עדיין לא עובד נכון.

פורסם

לא יותר פשוט להשתמש בשערי NOT בג'וק של TTL ???

לאיזה שימוש אתה צריך את הTR ?

פורסם
  • מחבר

אני צריך להגביר את העוצמה של ה לפט שישער 5 וולט אבל אני צריך איזה 2 אמפר בערך.

פורסם

היית מקבל תשובה הרבה יותר מהירה אם היית מתאים את הכותרת למה שאתה באמת רוצה, לדוגמה "מחפש מעגל Inverter לטרנזיסטור" או "עזרה בחיבור טרנזיסטור כשער NOT". למעשה כמעט ואפילו לא נכנסתי היום מפאת קוצר הזמן וכיוון שהסברתי לא פעם כיצד לחבר טרנזיסטור ואף נגעתי בזרמים נמוכים (כמו ב-LPT), עוד נקודה שמראה מדוע כותרת הת'ראד חשובה...

לענייננו, שוב מקוצר הזמן - זהו המעגל הבסיסי המהווה inverter :

transistor%20inverter.gif

כעקרון, צריך לעבוד בסדר גמור עם כל מעגל מבוסס CMOS פשוט (עד אימפדנס של כ-100קילואוהם), אם אתה זקוק למשהו שעובד על יותר אימפדנס, הייתי מחליף את R1 ל-100קילואוהם ואת R2 ל-10 או 22 קילואוהם...

לא כתבת לאיזה ציוד אתה מחבר את המעגל הזה ב-output אז קשה לי לומר ערכים מדויקים יותר. בנוסף, זהו מעגל בסיסי (על אף שהוספתי דיודה להגנת מתח חוזר) בד"כ עושים שימוש במעגל קצת מורכב יותר הכולל שני טרנזיסטורים, אבל אני לא בטוח במה אתה הולך להשתמש בזה אז מפאת קוצר הזמן לא אצרף אותו אלא אם זה ספציפית איננו מספיק.

בהצלחה... והחלף את כותר הת'ראד אם אינך מעוניין לראות אותו נמחק.

פורסם
  • מחבר

אני מחבר את הכול לממש הרבה לדים ואני לא מישתמש בנגד R2 גם ככה אני שוקל לחבר את כול זה ל 12 וולט במולקס בימקום חמש.

ניסיתי 100 קילואום וזה קצת מוזר השער ניפתח אבל הזרם נישאר אותו זרם עדיין לא מספיק חשמל.

פורסם
אני מחבר את הכול לממש הרבה לדים ואני לא מישתמש בנגד R2

מה?

ברור שבלי r2 זה לא יעבוד... אתה מצפה להיכנס לאוטו ושהוא יתניע בלי שיהיה פלאגים?

r2 יוצר עומס דיפרנציאלי שמהווה pull up למוצא המעגל, ז"א שבלעדיו אין מעגל...

פורסם
  • מחבר

אם כך איזה נגד לשים כ R1 ו R2 הבנתי שהם כשורים אחד בשני.

פורסם

מה לא ברור בשרטוט שצירפתי?

r1 = 10K

r2 = 1K

אם זה עדיין לא מגיע לסטורציה מלאה (תלוי בעומס) אז אתה יכול להחליף ל-r1 = 100K  ו-r2 = 10 to 22K.

בדיוק כמו שכתבתי בהודעה הראשונה...

אם אתה זקוק למשהו שעובד על יותר אימפדנס, הייתי מחליף את R1 ל-100קילואוהם ואת R2 ל-10 או 22 קילואוהם...
פורסם
  • מחבר

טוב ניסיתי R1 =10 ו R2 = 1 ואני מקבל תוצעה יותר גרוע אין דרך להחליף את R2 באיזה דיודה?

כי כול הלדים מחוברים כך שיפעלו ללא נגד.

פורסם

תשמע, משניה לשניה אני פחות בטוח שאתה אכן מחבר את זה כמו שצריך.

יכול להיות שאני טועה, אבל בוא תצרף שירטוט של המעגל שלך (כולו) כדי שנוכל לעזור לך ביתר קלות, זה כמו לנסות לעשות debugging לתכנה שאתה לא רואה...

פורסם
  • מחבר

אוקי זה הסירטות

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

פורסם

אין כזה דבר (5-) במולקס, יש 12V+ יש 5V+ ויש 0V - אני מניח שהתכוונת לכבל שחור שהוא 0V.

בקיצור, אני הנחתי שאתה מתכוון להפעיל צ'יפ מסויים שיפעיל לדים או כל דבר אחר (לשם כך בד"כ משתמשים ב-Inverter...

כי לא כ"כ ברור לי אז למה? הרי אתה יכול פשוט לתכנת את הפורט לא לתת סיגנל  :nixweiss:

בכל מקרה - אם אתה רוצה להפעיל ע"י מעגל NOT באופן ישיר לד אז תזדקק לטרנזיסטור נוסף. מעגלי לוגיקה מבוססי טרנזיסטורים מיועדים לצ'יפים לוגים ז"א מתח בזרם נמוך בד"כ, על-כן כשחיברת את המעגל הקודם ישירות ללד לא קרה כלום. ישנה אפשרות נוספת למעגל אינוורטר אבל פשוט יותר להשתמש בקודם שצירפתי ופשוט להוסיף טרנזיסטור לפני הלד/לדים - כך :

transistor%20inverter2.gif

לדים ניתן להוסיף פשוט במקביל ללד שמשורטט, בדקתי את המעגל עבורך, כך שאם תחבר כמו שצריך זה צריך לעבוד (לא בתאוריה - בדוק).

להבא - היה יותר מפורט בשאלותיך בדיוק מה ואיך אתה רוצה לעשות זה מקל על מי שעונה ונותן לך תשובה מהירה יותר...

***עריכה - אגב את r3 ניתן להחליף בערך אחר שיתאים יותר ללד שלך (לא חובה 100 אוהם) בשאר לא הייתי נוגע.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי במדוייק למה התקוונתה ה INVERTOR . אני פשוט צריך שלפת יפעיל כמות לדים גדולה בערך 160

ראיתי שאני לא יחול להפעיל יותר מ 40 מהלפת ישירות אז אני משער שאני צריך מקור כוח אחר לא מהלפט.

אני צריך שהטרנזיסטור יחבר בין האמיתור לקולקטור.כמו מתג חשמלי.

פורסם

inverter = שער NOT - מה שאתה ביקשת :

השאלה איזה נגד אני צריך כדי שהוא יפעל כמו שער NOT

אז אני לא מבין, מה אתה רוצה...

אני צריך שהטרנזיסטור יחבר בין האמיתור לקולקטור.כמו מתג חשמלי.

מתי?

- או שאתה רוצה שהטרנזיבטור יכבה לד כשהוא מקבל אות מה-LPT (וזה נקרא inverter או שער not) - כי הוא הופך את הסיגנל שהוא מקבל. הוא מקבל ON אבל מוציא OFF. (ואז אתה משתמש במעגל שצירפתי ולא ברור לי מה עוד אתה רוצה?)

- או שאתה רוצה שהטרנזיסטור ידליק לד כשהוא מקבל סיגנל מה-LPT ואז מדובר במעגל פשוט וסתם עשית לי כאב ראש כי זרקת מונחים שאתה לא מבין בהם...

אז למה בדיוק התכוונת?

פורסם
  • מחבר

אני צריך שמתי שהטרנזיסטור מקבל חשמל מהלפט הוא ידליק לד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים