עבור לתוכן

מתי יצא ה-X950XT?????

Featured Replies

פורסם

לא..כי אין ממש איזה שיפור טכנולוגי....או משהו רציני...כמו שהיו בX800 וב6800....(SM3 DDR3 DX9)...

מה שיהיה בX950XT זה "רק" 512 מגה...על הכרטיס...

לא אומרים שזה יכפיל את ביצועי הכרטיס x800 pro פי 3?

פורסם

אומרים שייצור יחל באפריל והשקה ביחד עם הכרטיס על המדפים במאי.

DOGMA, שאלה קטנה נובית ומציקה :P

קראתי שATi הולכת לשפר משמעותית את הביצועים תחת SM3.0 בכך שהיא תייעל הרבה יותר את Flow Control בליבה, ואחת הסיבות שהSM3.0 תחת הNV40 לא יעיל כמעט בכלל זה בגלל Flow Control לא יעיל, אז ככה, מה זה Flow Control? והאם מה שאמרתי בכלל נכון?

זה לא בדיוק ככה, התמיכה של הNV4X בSM3.0 היא קצת חאפרית(קצת מזכיר את הגישה של שני הshader untis 1.1-1.3/2.0 הנפרדים בNV3X - אחת הבעיות העיקריות, אם לא העיקרית בתמיכה בSM2.0 שלו), כדי לחסוך בטרנזיסטורים, הם עשו שרק ALU אחד מתוך הpipeline תומך בSM3.0 בעוד שהשני תומך ב2.0 בקושי. שני הALU נמצאים בpipeling ארוך כאשר יש flow control unit בקצהו. שני הALUים יכולים לבצע פעולות scalar SFU וvector MUL אולם רק ALU1 יכול לבצע פעולות vector MAD/DP2ADD/DP3/4. כל quad עובר דרך שני הALUים והFPU או הbypass FIFO לפני שהוא עובר FCU, לאחר מכן מוחלט האם הquad חוזר חזרה לתחילת הpipeline או שהתוכנית הסתיימה והוא מועבר לROP FIFO, בשביל תמיכה בSM3.0 צריך להיות flag בקוד שמעיר את הflow control unit בשביל יצור אצוות, וניתוב נכון, לאחר זאת כל התהליך מתחיל מלחתכילה. אני לא מתכוון להכנס לשמועות שהDynamic flow control של הNV4X שווה לתחת, כיוון שבמילא אי אפשר יהיה להוכיך את זה, כאשר יהיו משחקים שישתמשו בSM3.0 בצורה נרחבת יעברו שנתיים - שנתיים וחצי עד אז, ואז התמיכה בSM3.0 תיהיה הדאגה של הNV4X.

בכל מקרה ATi הולכת בגישה שהיא תמיד הלכה(מאז הR300 בכל אופן), שני ALU זהים לגמרי ומקבילים לגמרי לתפוקה אידיאלית, אני לא מתכוון לנסות לחזות את העתיד, אבל דבר אחד אפשר להגיד שהוצאה לפועל של תוכניות SM2.0/+ מורכבות, וSM3.0 לא תדרוש תהליך ארוך ומיגע, גם מהכרטיס, וגם מהמתכנת.

פורסם

סליחה שכחתי את הSM3...אל תהרגו אותי...

פורסם

סליחה שכחתי את הSM3...אל תהרגו אותי...

huh?

מה אתה קשור לעולם הזה?

פורסם

הוא אומר שיהיה גם PS3 או SM3 איך שלא קוראים לזה

וזה ליבה חדשה ויהיה לכרטסי 512MB זיכרון

פורסם

הוא אומר שיהיה גם PS3 או SM3 איך שלא קוראים לזה

וזה ליבה חדשה ויהיה לכרטסי 512MB זיכרון

huh?

מה אתה קשור לעולם הזה?

8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים