עבור לתוכן

כמה הרהורי טרום קנייה....

Featured Replies

פורסם

א. כרגע יש לי ATI RADEON 9600 PRO 256MB על AGP, השאלה היא האם להישאר איתו (ואז לקנות לוח AGP מבוסס NFORCE 3), אם לא, השדרוג יהיה כנראה ללוח NFORCE 4 עם GEFORCE 6600GT. השאלה היא, כמה זמן ה AGP צפוי להישאר ? בכמה יותר טוב ה 6600GT מה 9600 PRO ? בכמה אפשר למכור את ה RADEON 9600 PRO (עם DVI ו 256MB) ? והם השדרוג הזה ממש שווה (רשמתי שימוש עיקרי למטה).

ב. בכמה אחוזים ההבדלים בביצועים של AMD64 939 3000 ל 3200... האם מבחינת OC אפשר להגיע יחסית לאותם ביצועים (עם קירור אוויר)?

ג. נראה לי אני ילך על המארז ANTEC BLACK SONTA, הספק שלו אמור להחזיק מערכת סטנדרטית והוא שקט יחסית לאחרים, נכון ? (או שיש שילוב של מארז/ספק יותר שקט במחיר דומה?)

ד. בקרוב יוצאות ליבות חדשות, אך הבנתי שאין הבדל כזה משמעותי ששווה לחכות בשבילו (ידוע אם הקודמים יהיה זולים יותר, או שאלו יעלו יותר?)...

בתכלס אני משתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, תכנות, סרטים/מוסיקה/הורדות, ומשחקים... אני כן מעוניין להריץ משחקים חדשים (ועתידיים), ברמה סבירה לפחות (שלא יהיו קרטועים, לא משנה לי אם זה יהיה 1024 רזולוציה בלי כל הפילטרים)... המחשב הנוכחי החזיק מעמד שנתיים וחצי, אני יכול לגרור עוד קצת אם ידוע על משהו ממש טוב שהולך לצאת ו/או ירידת מחירים צפוייה?

בגדול נראה לי אני ילך על ANTEC BLACK SONTA, AMD A64 3000 OR 3200, MSI NEO2 OR NEO4, MAYBE GEFORCE 6600GT, את כל שאר הציוד אני יקח מהמחשב הנוכחי, השאלה היא בגדול לגבי ה OR / MAYBE :)

פורסם

הAGP לא יישאר לעד, הוא עלול להיעלם עוד שנה-שנתיים

ה6600GT יכול להביא במשחקים מסויימים (ולא רק דום3) פי 2 יותר FPS מאשר ה9600P

ה9600P יכול לדעתי להימכר ב500 שקל, אולי יותר (DVI זה סטנדרט היום, 256MB לא ישפיעו על שום דבר)

הייתי לוקח את ה6600GT, הוא ישרוד הרבה יותר זמן, ואתה תהיה הרבה יותר מרוצה ממנו כל פעם שתפעיל משחק

להבדל בין 3000+ ל3200+ יש אתרי השוואות, בעקרון זה 1.8Ghz מול 2.0Ghz, ובאופן כללי אין הבדלים רציניים בתוצאות האוברקלוק ביניהם

אתה לא תמצא 3000+ שלא עושה 2.0Ghz על אוויר, אבל התוצאה הסופית היא ממש הימור עם הWinchesterים

הסונטה אחלה מארז, הספק יחזיק מצויין.

הליבות החדשות יחליפו את הליבות הישנות (ואותו דירוג = אותו מחיר, ככל הנראה)

פורסם

9600pro אפשר להביא היום ב650 שקל ,ככה ש400 שקל גג הוא יקבל.

אני הייתי לוקח מעבד 3200 ,המחירים יורדי

6600gt.

פורסם
  • מחבר

זה יוצא בערך

ANTEC SONTA PIANO BLACK

735 ש"ח

AMD ATHLON 64 3000+ BOX

950 ש"ח

MSI K8N NEO2 PLATINUM

975 ש"ח

סה"כ 2660 ש"ח

------

ANTEC SONTA PIANO BLACK

735 ש"ח

AMD ATHLON 64 3200+ BOX

1340 ש"ח

MSI K8N NEO4 PLATINUM

985 ש"ח

LEADTEK FX6600GT 128 MB PCI-EXPRESS

1235 ש"ח

סה"כ 4295 ש"ח

אני מניח שעל מחשב הישן (9600PRO, AXP 1700+, ASUS A7V266-E, 256MB DDR, NE2000 PCI, מארז) אני יקבל בסיבות ה 1000 ש"ח ?

עדיין, זה חתיכת הפרש מחיר בין שתי הקונפיגורציות... השאלה אם השיפור ביחס הביצועים מצדיק את ההבדל (כנראה שזה מה שרציתי לשאול, למרות שברור זה בסוף זה תלוי בשימוש שלי...).

פורסם

תקבל 1000 על הישן זה בטוח.

פורסם

תשמע אתה משווה פה בין מפרט שכולל לוח אם מארז ומעבד

ומפרט שכולל לוח אם מארז מעבד וכרטיס מסך

ואומר שזה חתיכת הפרש

ההפרש הוא סה"כ הכרטיס מסך + 400 שקל

שאם תוריד ל Gigabyte K8NF-9 ההפרש הזה יורד ל 100 שקל

פורסם
  • מחבר

ברור לי, השאלה אם באמת כדאי לי ללכת על PCI-E ואז אני מחפש כרטיס MID+ שזה ה 6600GT כיום, או להישאר היום עם ה 9600PRO ואז עוד שנה לקוות שיהיה כרטיס MID+ טוב ב AGP... (והאם אני יוכל להריץ משחקים סביר עדיין בקונפגורציה הראשונה בלי כרטיס מסך חדש)... דווקא בלוח/מארז אני לא כלכך רוצה להתפשר, אם כבר במעבד (3000 במקום 3200)..

פורסם

זה תלוי אם ATi / nVidia ימשיכו להוציא כרטיסים ל AGP

כי בזמן הקרוב בוודאי שהם יוציאו

אבל בזמן היותר רחוק לפי השערות הם לא יוציאו יותר כרטיסי AGP

אני חושב שאם יש לך את הכסף אז לקחת את הבאנדל של ה PCI-Express יהיה יותר טוב לטווח הרחוק

פורסם
  • מחבר

כן, ראיתי, אבל אני מדבר על עוד שנה, מי יודע מה יהיה :) והיום זה כבר חתיכת הבדל מחיר, אבל נכון... אם אני רוצה MID+ צריך לשלם על זה.. יש כסף, אבל קשה לי להצדיק הוצאה כזו (MONEY DOESNT GROW ON TREES)... אולי נלך על 3000+ ו 6600 ? כמה ההבדל בין 6600 רגיל ל GT (ביצועים) ו 6600 רגיל לעומת 9600 PRO :)

פורסם

Bose הוא מדבר על לפחות עוד שנה

(כמעט אמצע 2006) אני לא בטוח שיהיו כרטיסי AGP בתקופה הזאת

IceBreak ההבדל בין 6600 ל 6600GT הוא גדול יחסית להבדל מחיר, ומשתלם יותר לקנות 6600GT

מצד שני 6600 יהיה יותר חזק מ R9600P

ואתה יכול ללכת על

AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box - 940

Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nForce4 Ultra chipset - 870

Gigabyte Geforce 6600GT PCI-E SLI 128MB Bulk GV-NX66T128D - 1,090

ANTEC SONATA Piano Black Quiet Mid Tower - 735

סה"כ - 3,635

ד"א למה אתה לא שם מארז 6A19 וחוסך כ-400 שקלים?

ואפשר לקחת לוח Gigabyte K8NF-9 ולחסוך עוד 190 ש"ח

אם תחליף את שניהם הגעת ל 3000

פורסם
  • מחבר

הדבר הראשון שהכי חשוב לי מהמחשב זה שקט ושיהיה נקי מאבק בפנים (בלי להשקיע הרבה כסף במערכת קירור מים משוכללת).. ואת זה הבנתי שהכי טוב נותן ה SONATA (והספק שלו גם איכותי וגם גרסא שקטה מיוחדת של מאורר אחד).

לגבי הלוחות אם, אני בד"כ משקיע בדברים טובים שיש בשוק (לא HIGHEND מטורף כמו DFI), כי זה יכול לתת לי אפשר OC טובה לעתיד ואמינות בכללית (למרות שאם אני יתפשר בסוף, אולי אני יקח את ה K8NF-9)...

ה GEFORCE 6600GT ב 1100 ש"ח מתחיל להיראות טוב יותר, יש ביותר זול ? :)

פורסם

יש לך XFX ב 1000 שקל בערך

זה הכי זול שראיתי

אבל אני הייתי משקיע עוד קצת לקבל Gigabyte ולא XFX

ומה יהיה רע אם תקח 6A19 ותוסיף לו 2 Thermaltake Thunderblade 120MM?

הם סה"כ 21 דציבל, לא מרעיש

ולמארז יש פילטר אבק ככה שגם זה יש לך

ואז תוכל להשקיע ב Gigabyte K8N Ultra-939 או MSI K8N Neo4 Platinum

מה גם שאתה לא צריך ספק כמו שבא עם הסונטה

ה Hec 300 AR-T יספיק לך בהחלט

פורסם
  • מחבר

אני מעוניין בספק יותר מ HEC... יש לי נסיון רע עם ספקים... רק במחשב הזה התפוצצו לי 2-3 בשנתיים וחצי האחרונות (ושלא נדבר על שאר המחשבים שפה)...

כמה עולה 6A19 + 2 THUNDERBLADE + ספק נורמלי (ושקט) ? לא קרוב ל 735 ש"ח ?

מה גם אני מחפש שקט מעל הכל... (המחשב שלי כזה רועש שאפילו בלילה אני לא יכול להשאיר אותו דולק).

וגם, מישהו מכיר חנות בצפון שאולי יש להם במלאי את ה 6A19 ו SONATA שאני יוכל להשוות אותם ?

פורסם

אייס, אם אתה רוצה מחשב טוב וחזק ל-2-3 הבאות ואתה "קצר" בכסף וחשוב לך לחסוך כמה שיותר אז לדעתי אין לך אפשרות אחרת אלא ללכת על מחשב מבוסס AGP. כל זאת בתנאי שאתה לא מאלה שמשדרגים חומרה כל 3-4 חודשים. נכון, סביר להניח ש-AGP לא יחזיק מעמד מעבר לשנה וחצי, כלומר, עד אמצע 2006 רוב הסיכויים שהיצרנים לא יכריזו יותר על כרטיסי מסך לאפיק AGP אבל אל תשכח שגם כשיצרן מכריז על דור חדש הוא ממשיך ליצר את הדור לפחות עוד כמה חודשים [עיין ערך FX5900 ו-9800Pro] מה שאומר שאפשר יהיה לרכוש כרטיסים חדשים ל-AGP גם אחרי אמצע 2006 וכמובן אל תשכח שתמיד אפשר למצוא כרטיס מסך משומש במצב טוב.

עוד שנתיים לערך PCIe יהיה מן הסתם הסטנדרט והמחירים שלו יהיו בדיוק כמו שהיום ה-AGP, כלומר, בלי תנודות שנובעות כתוצאה מכך שנכנס תקן חדש לשוק. אם וכאשר תרצה לשדרג באותה עת את המחשב כולו תוכל למכור את הישן שלך ולרכוש חדש. ובינינו, בלאו הכי הרוב רוכשים מחשב חדש קומפלט כל 3 לערך.

לא משנה מה תבחר, מאחל לך שתהנה מהבחירה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים