עבור לתוכן

מה עדיף: הנדסה או תותחנים?

Featured Replies

• תגובות 40
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי איך אתה מחפש להעביר את השירות שלך, אם אתה שואף ליותר, אז הנדסה קרבית לדעתי.

יש לך את היחס"פ וסיירת יעל (הגיבושים והגיוסים אליהם נעשים לסירוגין, פעם זה, פעם זה, אז תבדוק על מה אתה נופל), שהשירות שם הוא הרבה יותר מ"מעניין", סיירת יעל מעורבת בהמון מבצעים שעליהם אי אפשר לפרט, ההכשרה שלהם ארוכה , אבל שווה כל רגע !

היחס"פ כשמה היא, היחידה לסילוק פצצות, אין יותר מידי מה להרחיב, גם זו יחידה מובחרת

בחיל התותחנים יש לך את מורן ומיתר...הם מתמקצעים על נשק מסויים ומיוחד מאוד, טיל כלשהו, פירוט יותר מזה לא תמצא (אגב, לפי מה שאני יודע

בזמנים רגילים הם תופסים קו כמו כולם)

זהו בעיקר (ובכלליות אפשר להגיד שתותחנים הם יותר ג'ובניקים  ;D)

פורסם

כבר לא עושים גיבושים לסירוגין לסיירת יעל ויחס"פ, עושים עכשיו גיבוש כללי ליהל"ם ואחר כך במהלך הדרך מסווגים לסיירת יעל, יחס"פ, סמור, מדרון שלג וכו'

פורסם

בחיל התותחנים יש לך את מורן ומיתר...

כמה פעמים אפשר להגיד: מורן ומיתר זו אותה יחידה!! בהתחלה היה מורן, ואז שינו את השם למיתר. עד כדי כך מסובך?!

כן, כי ויקיפדיה זה מה שיעזור לו להחליט לאן ללכת...

טוב שלא שלחת אותו לבריטניקה... ::)

נ.ב: תגיד, אתה מנהל בויקיפדיה או משהו? כל פוסט שני שלך זה קישור לשם...

פורסם

כמה פעמים אפשר להגיד: מורן ומיתר זו אותה יחידה!! בהתחלה היה מורן, ואז שינו את השם למיתר. עד כדי כך מסובך?!

כן, מסובך, אני אידיוט...או שכנראה זה אתה.

חפש מישהו אחר לתקוף (כלב, אמא , אחות, מה שיש לך בבית)

דרעק, תודה על התיקון, לא ידעתי ששינו את המתכונת הזאת, אני אבדוק לעומק בכל זאת.

פורסם

כן, מסובך, אני אידיוט...או שכנראה זה אתה.

חפש מישהו אחר לתקוף (כלב, אמא , אחות, מה שיש לך בבית)

אוף

לא התכוונתי להתפרץ דווקא עליך, זה פשוט בערך הת'רד השבע עשרה על הנושאים האלה, וכל פעם מחדש אנשים אומרים אותו דבר...

ד"א, לא יזיק לך להרגע בעצמך...

פורסם
  • מחבר
פורסם

מממ... ::)

א. לא הייתי מקשיב כלכך למישהו שאומר לך לא להיות מצ'וקמק ומראה לך תמונה של חייל שכל קשר ביינו לבין דיגום קלוש בהחלט.

ב. לך ותלחץ שאתה רוצה ללכת להיות חי"רניק וזהו... אל תיהיה כאילו, ואם יש לך זמן ויכולת אז תשקיע ותנסה להגיע לאחד היחס"רים.

ג. לבחור שכתב על איזשהו קשר בין הנדסה לחי"ר, תבין - מקום שמשרתים בו בנות, לא משרתים בו לוחמים...

פורסם

חבר שלי בהנדסה (אוגוסט 04) סיים שם טירונות ואימון מתקדם והוא מבסוט עד השמים וגם הוא נהנה מאוד בינתים.

פורסם

קודם כל רק עכשיו ראיתי את הת'רד הזה ולכן מצטער אם אני מקפיץ אותו מעט אך ברצוני להבהיר כמה דברים לגבי חיל הנדסה, היות ואני משרת בו כרגע.

קודם כל מסלול בחיל הנדסה הוא אחד הארוכים מכל החילות התומכים(שריון, תותחנים וכו'...) ואורכו כשנה- טירונות 05 פלס 05 - 4 חודש, אימון מתקדם -3 חודש וקו מבצעי באחת הגזרות- רמאללה, עזה, צפון-5 חודש. להנדסה יש 3 גדודים, צמ"ה(d9) ואב"כ. גדוד 601- כרגע תופס גזרת חרמון, 603- עזה, 605- רמאללה ושטחים. אב"כ יושב בקלקיליה וצמ"ה מפוזרים בכל הארץ. הפעילות שמבוצעת על ידי גדודים היא פעילות חי"ר לכל דבר בתוספת ידע בחבלה שהוא אחד היתרונות הבולטים של הנדסה- מאפשר להם פיצוצי בתים למשל. מה שאני יכול להגיד גם שהבוסים הגדולים מבסוטים מאוד מהנדסה בגלל שלוחים הנדסה הוא שילוב

מנצח- יכולות חי"ר, יכולות חבלה וידע ברק"ם(רכב קרבי משורין) והכל בא כdefault. ככה שיש כבוד להנדסה. עכשיו לגבי צמ"ה- החבר'ה האלה מזוהים יותר מכל עם הדחפורים הענקים , הדי 9, והיות ואני בעצמי נהג די 9 אני יכול להגיד שזה די נחמד לנהוג עליו. מה שגם צמה, במיוחד בעזה מאוד משמעותים בלחימה ובט"ש. אין מבצע בעזה שיוצא בלי די 9. ככה שמבחינה מבצעית צמה הם הכי קרביים שאפשר. הא, לא צריך לחתום שום קבע בשביל להיות נהג די 9.

באופן כללי בין הנדסה לתותחנים אני ממליץ ללכת להנדסה, גם בגלל שאני מכיר כמה חברים מתותחנים והם לא מי יודע מבסוטים והלחימה שלהם זה תפיסת כוננות בצפון או בטש ביהודה ושומרון. יתרון בהנדסה לעומת חי"ר הוא יחס במסלול, התחשבות יותר בחייל ובכלל בגלל שזה חיל קטן, יותר משפחתי האווירה

יותר סבבה לדעתי.

פורסם

מממ... ::)

ג. לבחור שכתב על איזשהו קשר בין הנדסה לחי"ר, תבין - מקום שמשרתים בו בנות, לא משרתים בו לוחמים...

הבנות משרתות רק באב"כ, לא בגדודים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים