עבור לתוכן

מישהו כאן מתעסק עם השקעות בבורסה? יכול לעזור לי אולי...?

Featured Replies

פורסם

::)

פורסם

יש לך שאלה ספציפית יותר?

פורסם

זה ממש לא המקום לשאול שאלות כאלה.

תזכור שרוב האנשים פה בגיל תיכון. (אני מניח)

בכל מקרה, לי יש הרבה נסיון (וחיובי מאוד) עם הבורסה.

היום אני כבר לא עוקב כל יום כמו פעם אבל עדיין יש לי מושג מי נגד מי.

תן עוד פרטים.

פורסם

כן, תשאל שאלה...

פורסם

לאבא שלי יוצא להתעסק עם זה כל יום, אז תשאל ואני יפנה את השאלה אליו.

פורסם

איך אני מרוויח כסף קל ומהר בבורסה? אני חושב שזה השאלה הכי חשובה :) :)

פורסם

רוב הציבור לא משקיע ישירות בבורסה אלא בקרנות נאמנות שמשקיעות את הכסף בשבילו. 90% מהקרנות לא עושות יותר טוב מהמדד אבל בכל זאת הרבה יותר פשוט להשקיע בהן. הייתה לא מזמן כתבה על זה בynet שחובה לקרוא בתור התחלה.

פורסם

זה ממש לא המקום לשאול שאלות כאלה.

תזכור שרוב האנשים פה בגיל תיכון. (אני מניח)

עדיין יש כמה "זקנים" כמוני שיודעים דבר או שניים. אני אישית סטודנט לכלכלה ודי התחלתי להתעסק השנה בכל הדברים הללו.

רוב הציבור לא משקיע ישירות בבורסה אלא בקרנות נאמנות שמשקיעות את הכסף בשבילו. 90% מהקרנות לא עושות יותר טוב מהמדד אבל בכל זאת הרבה יותר פשוט להשקיע בהן. הייתה לא מזמן כתבה על זה בynet שחובה לקרוא בתור התחלה.

נכון, קרנות נאמנות יותר נוחות לציבור הפשוט מפני שיש שהקרן היא גוף מסודר שעומד בראשה מנהל הקרן שמנהל את כל ההשקעות הללו. לגוף יש הרבה יותר ניסיון מלמשקיע הממוצע ופותר אותו ממעקבים מיותרים וכל מיני כאבי ראש אחרים. אבל בניגוד למה שרשמת פה, יש קרנות שמצליחות להכות את השוק יותר מהמדד הממוצע. לגבי הכתבה ב-YNET, מהרמה הכללית שם הייתי אומר שאתה תפסיד את המכנסיים שלך לפני שתתעשר על סמך טיפים משם...

טיפ נחמד: ישנו אפקט שנקרא אפקט ינואר, והוא מאופיין בתשואות עודפות בתחילת ינואר רק בחברות קטנות. לכן רצוי לקראת סוף דצמבר להשקיע בקרנות של מניות היתר (מניות שאינן למשל במדד ת"א 100). הקרנות הללו עושות תשואה של 10% בממוצע לחודש שזה המון. השנה למשל קרנות היתר של לאומי פיא, של בנק פועלים, ושל בנק מזרחי הראו תשואה של 15%-20% בינואר בלבד. קראתי במדור הכלכלה של הארץ שאחת הקרנות (לא זוכר את שמה), עשתה תשואה של קרוב ל 40% בינואר בלבד!!!

עוד טיפ נחמד למי שיש לו פק"מ בבנק ומקבל על כך ריבית אפסית מהבנק. במקום זה, ניתן לקנות מק"מ (מלווה קצר מועד) מהבנק לשנה. התשואה המגולמת בו נעה בסביבות ה 10% לשנה, שזה הרבה יותר טוב מהריבית על פיקדונות שתקבל.

לפותח הדיון, אין דרכים מהירות להתעשר בבורסה. זה משחק של צפיות ואיננו מדע מדוייק. ניתן לשפר את הסיכויים להצלחה ע"י מעקב ולמידה של המניות/קרנות השונות שיש בשוק. אני מציע לך להיכנס לאתרי כלכלה כגון globes, ולהתחיל לעקוב אחרי הבורסה על בסיס יומיומי.

דבר נוסף, אם אין לך סכום רציני (יחסית) של איזה כמה אלפי שקלים להשקיע, אל תחשוב אפילו להיכנס לבורסה. רק עמלות הקנייה/מכירה יעלו לך יותר.

פורסם
  • מחבר

עדיין יש כמה "זקנים" כמוני שיודעים דבר או שניים. אני אישית סטודנט לכלכלה ודי התחלתי להתעסק השנה בכל הדברים הללו.

נכון, קרנות נאמנות יותר נוחות לציבור הפשוט מפני שיש שהקרן היא גוף מסודר שעומד בראשה מנהל הקרן שמנהל את כל ההשקעות הללו. לגוף יש הרבה יותר ניסיון מלמשקיע הממוצע ופותר אותו ממעקבים מיותרים וכל מיני כאבי ראש אחרים. אבל בניגוד למה שרשמת פה, יש קרנות שמצליחות להכות את השוק יותר מהמדד הממוצע. לגבי הכתבה ב-YNET, מהרמה הכללית שם הייתי אומר שאתה תפסיד את המכנסיים שלך לפני שתתעשר על סמך טיפים משם...

טיפ נחמד: ישנו אפקט שנקרא אפקט ינואר, והוא מאופיין בתשואות עודפות בתחילת ינואר רק בחברות קטנות. לכן רצוי לקראת סוף דצמבר להשקיע בקרנות של מניות היתר (מניות שאינן למשל במדד ת"א 100). הקרנות הללו עושות תשואה של 10% בממוצע לחודש שזה המון. השנה למשל קרנות היתר של לאומי פיא, של בנק פועלים, ושל בנק מזרחי הראו תשואה של 15%-20% בינואר בלבד. קראתי במדור הכלכלה של הארץ שאחת הקרנות (לא זוכר את שמה), עשתה תשואה של קרוב ל 40% בינואר בלבד!!!

עוד טיפ נחמד למי שיש לו פק"מ בבנק ומקבל על כך ריבית אפסית מהבנק. במקום זה, ניתן לקנות מק"מ (מלווה קצר מועד) מהבנק לשנה. התשואה המגולמת בו נעה בסביבות ה 10% לשנה, שזה הרבה יותר טוב מהריבית על פיקדונות שתקבל.

לפותח הדיון, אין דרכים מהירות להתעשר בבורסה. זה משחק של צפיות ואיננו מדע מדוייק. ניתן לשפר את הסיכויים להצלחה ע"י מעקב ולמידה של המניות/קרנות השונות שיש בשוק. אני מציע לך להיכנס לאתרי כלכלה כגון globes, ולהתחיל לעקוב אחרי הבורסה על בסיס יומיומי.

דבר נוסף, אם אין לך סכום רציני (יחסית) של איזה כמה אלפי שקלים להשקיע, אל תחשוב אפילו להיכנס לבורסה. רק עמלות הקנייה/מכירה יעלו לך יותר.

א) אני כבר משקיע ואני יודע כבר מה הולך עם העמלות וכל המסביב.

ב) על מק"מ אין סיכוי שתקבל 10% כי אם היית יכול זה כבר היה יורד ל-3% (אם אתה מבין...) וזה מה שבערך אתה מקבל היום במק"מ.

ג) אני לומד באיזו מכללה שמתעסקת בשוק ההון, המרצה הוא משקיע ותיק, ואיך שהבנתי עדיף שלא להכניס את הכסף לקרנות. הדרך שבה הם משקיעים את הכסף היא לא מי יודע מה חכמה (הם 'הולכים עם העדר' בגדול). גם שמעתי על יועצי השקעות בבנקים שלא כ"כ מבינים את העבודה שלהם.

ד) נכון, יש קרנות שהשיגו ככה וככה תשואות. אבל שים לב, תנסה לראות את התשואות שלהם בשנים שלפני. זה שקרן מסוימת עשתה ב-2004 למשל 20% לא אומר שהיא עשתה זאת 7 שנים אחורה, למשל 8). מנסים להראות לך רק את מה שנוצץ מבחוץ...

כן, תשאל שאלה...

אפשר לדעת כמה זמן אתה כבר בשוק?

פורסם

א) אני כבר משקיע ואני יודע כבר מה הולך עם העמלות וכל המסביב.

ב) על מק"מ אין סיכוי שתקבל 10% כי אם היית יכול זה כבר היה יורד ל-3% (אם אתה מבין...) וזה מה שבערך אתה מקבל היום במק"מ.

ג) אני לומד באיזו מכללה שמתעסקת בשוק ההון, המרצה הוא משקיע ותיק, ואיך שהבנתי עדיף שלא להכניס את הכסף לקרנות. הדרך שבה הם משקיעים את הכסף היא לא מי יודע מה חכמה (הם 'הולכים עם העדר' בגדול). גם שמעתי על יועצי השקעות בבנקים שלא כ"כ מבינים את העבודה שלהם.

ד) נכון, יש קרנות שהשיגו ככה וככה תשואות. אבל שים לב, תנסה לראות את התשואות שלהם בשנים שלפני. זה שקרן מסוימת עשתה ב-2004 למשל 20% לא אומר שהיא עשתה זאת 7 שנים אחורה, למשל 8). מנסים להראות לך רק את מה שנוצץ מבחוץ...אפשר לדעת כמה זמן אתה כבר בשוק?

א. סבבה, חשבתי שאתה חדש בתחום.

ב. תלוי מאוד...יש ויש. זו בכלל סתם עצה כללית לאנשים פה ובכלל.

ג. תשמע, לא להכניס את הכסף לקרנות זו הכללה גדולה מאוד. יש כל כך הרבה סוגים של קרנות שמתעסקות בדברים שונים שאי אפשר לפסול את כולן על הסף. לכן אתה צריך לחפש קרן שמתאימה לך מהבחינה שאתה מחפש בין אם אתה מחפש משהו סולידי או הרפתקני. כלומר איזה מרכיב מנייתי אתה רוצה בה, מרכיב אג"חי, קרן שמתמחה בנדלן וכו'.

לגבי יועצי ההשקעות, הם בדר"כ מנסים לדחוף לך את הקרנות של הבנק, או דברים שהם רוצים להיפטר מהם, או דברים שהם מקבלים עליהם עמלות. היועצים רחוקים מאוד מלהיות סובייקטיבים ואני ממש לא רואה בעצות שלהן שום ייעוץ אמיתי.

ד. יש קרנות שכן יראו מגמתיות לאורך שנים, ויש כאלה שיותר תנודתיות.ככה זה שוק ההון ואין מה לעשות. אבל בעיקרון הטיפ שנתתי לך לגבי אפקט ינואר הוא די "באנקר". אתה כמובן לא תשמע אותו משום יועץ השקעות בבנק.

ה. אני די צעיר בשוק, רק חצי שנה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם בכל מקרה. אם אני אצטרך לדעת משהו, אני אדע את מי לשאול :xyxthumbs:

פורסם
:screwy: אז מתי אמרתם ש HWzone נכנס לבורסה ? ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים